.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Monoshock Pilihan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Thu May 21, 2009 1:51 pm

chocolate wrote:
WKQ4913 wrote:
chocolate wrote:
err kalu ada duit ler hehe Shocked

skrg pelan2 kayuh,dlm proses nak angkat footrest ngan en pakutekan,kendian nak wat ekzos open satu..ekzos skrg x lepas ler..dah selesai moto nnt br pelan2 cari riding gear..

riding shoes halfcut lepas x masuk trek wan?

x lepas,mmg kene yg hi cut nye.. ko cari knee pad FOX + jaket cordura + glove + boot +fullface = standby dalam rm700..hehe

pergh berbuih gak mulut kl camni..mana nak siap muto lg,ish kene hold dl ler..ada layan trek lg ke wan?

haha dalam proses restorasi..nak kumpul fund dulu,tukar rim + tayar +injek mono + ekzos + carb dulu..hehe
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Tue Jun 23, 2009 3:22 am

harge mono kayaba ori rm135 jer tmpt aq..
ad kad warranty ag..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Sun Jun 28, 2009 7:26 pm

plg murh aku survey rm100 tepat,cam aku dulu bile mono dh lembut,amik corner terhenjut-henjut..aku hntr kdi untuk bt balk,die bubh mnyk baru,aku xtau die bt camne,tp ade skru die buat kt mono tu,bile pkai best ar,cam baru..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Mon Jun 29, 2009 11:52 am

superjoemanito wrote:
plg murh aku survey rm100 tepat,cam aku dulu bile mono dh lembut,amik corner terhenjut-henjut..aku hntr kdi untuk bt balk,die bubh mnyk baru,aku xtau die bt camne,tp ade skru die buat kt mono tu,bile pkai best ar,cam baru..

ni la namenye proses inkjet mono asal balik.. flush myk lama,masuk kan myk baru lebih sukatan dari lama nye so that lebih keras.. skru tu x silap aku ade 2 function.. sebagai lubang utk flush myk or topup myk.. lagi satu function utk adjustable..cam UTMRacing wat..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Tue Jun 30, 2009 12:08 am

WKQ4913 wrote:
superjoemanito wrote:
plg murh aku survey rm100 tepat,cam aku dulu bile mono dh lembut,amik corner terhenjut-henjut..aku hntr kdi untuk bt balk,die bubh mnyk baru,aku xtau die bt camne,tp ade skru die buat kt mono tu,bile pkai best ar,cam baru..

ni la namenye proses inkjet mono asal balik.. flush myk lama,masuk kan myk baru lebih sukatan dari lama nye so that lebih keras.. skru tu x silap aku ade 2 function.. sebagai lubang utk flush myk or topup myk.. lagi satu function utk adjustable..cam UTMRacing wat..

kirenye xpyh buang mono la,bt blk,tapi aku mencari tmpt pyh jgk,bkn sme blh bt,last2 mmb aku bwk blk bt kt tempt die..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Tue Jun 30, 2009 10:38 am

superjoemanito wrote:
WKQ4913 wrote:
superjoemanito wrote:
plg murh aku survey rm100 tepat,cam aku dulu bile mono dh lembut,amik corner terhenjut-henjut..aku hntr kdi untuk bt balk,die bubh mnyk baru,aku xtau die bt camne,tp ade skru die buat kt mono tu,bile pkai best ar,cam baru..

ni la namenye proses inkjet mono asal balik.. flush myk lama,masuk kan myk baru lebih sukatan dari lama nye so that lebih keras.. skru tu x silap aku ade 2 function.. sebagai lubang utk flush myk or topup myk.. lagi satu function utk adjustable..cam UTMRacing wat..

kirenye xpyh buang mono la,bt blk,tapi aku mencari tmpt pyh jgk,bkn sme blh bt,last2 mmb aku bwk blk bt kt tempt die..

UTMRacing leh wat,mcm2 spec.. selalu die akan tanya selalu naik due org ke,utk men trek ke daily ke,so die akan wat ikut spec yg ko nak.. price range dari rm80-rm180..

ade member aku jual YSS nye shocks.. utk 125z rm330.. nanti aku update gambor..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Tue Jun 30, 2009 11:16 am



ni contoh YSS shocks yg die jual.. harge pasaran rm350..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Tue Jun 30, 2009 10:43 pm

waa..mnyk cantik ini barang,kene ngan harga,tapi kene cri tmpt nk ltk tabung tu la ye..
Back to top Go down
zouk188
Laskar Muda


Posts : 74
Join date : 17/06/2009
Age : 32
Location : USJ Subang Jaya

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Tue Jun 30, 2009 10:59 pm

Quote :


ni contoh YSS shocks yg die jual.. harge pasaran rm350..

yss pya mono nih mmg tuk 125z ker bro?

nak cari kat mane erk... smart ker klu psg kat 125z...???

mcm janggal jerk ak tgk..

tp ak tgk bdk2 lcian pkai smart plak..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Wed Jul 01, 2009 4:42 pm

zouk188 wrote:
Quote :


ni contoh YSS shocks yg die jual.. harge pasaran rm350..

yss pya mono nih mmg tuk 125z ker bro?

nak cari kat mane erk... smart ker klu psg kat 125z...???

mcm janggal jerk ak tgk..

tp ak tgk bdk2 lcian pkai smart plak..

a..ah yg dalam gambar utk 125z.. kat kebanyakkan kedai aksesori racing2 ni tapi susah gak nak jumpe.. kat KL ade kat KMr jalan pudu,yypang,sck motor.. xpun order.. smart? mono kat belah dalam org x nampak sgt pun.. paling kurang kene cari tempat nak letak tabung lagi satu tu..

leh adjustable tu..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Wed Jul 01, 2009 7:00 pm

aku cm bermnt,tp smpi skrg aku pkr mane nk smbt tabung tu,xpnh lak aku tgk bdk2 pki.. Very Happy ..
Back to top Go down
zouk188
Laskar Muda


Posts : 74
Join date : 17/06/2009
Age : 32
Location : USJ Subang Jaya

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Thu Jul 02, 2009 9:59 am

Quote :
a..ah yg dalam gambar utk 125z.. kat kebanyakkan kedai aksesori racing2 ni tapi susah gak nak jumpe.. kat KL ade kat KMr jalan pudu,yypang,sck motor.. xpun order.. smart? mono kat belah dalam org x nampak sgt pun.. paling kurang kene cari tempat nak letak tabung lagi satu tu..

leh adjustable tu..


mono mmg x nmpak bro.. yg botol tu la ak kate smart..hehehe...

boleh bergaya sket...
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Thu Jul 02, 2009 12:00 pm

tabung tu banyak tempat leh letak..nak tersembunyi letak kat undertail (bawah seat)...
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Thu Jul 02, 2009 7:30 pm

o..btl2,kt bwh tu cm ade ruang skit,blah la sorok kt situ ye..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Thu Jul 02, 2009 8:52 pm

superjoemanito wrote:
o..btl2,kt bwh tu cm ade ruang skit,blah la sorok kt situ ye..

nk wat le 2 lol!
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Thu Jul 02, 2009 10:08 pm

eh,cmne die blh perasan lak nie,nyorok2 Very Happy
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Thu Jul 02, 2009 10:58 pm

superjoemanito wrote:
eh,cmne die blh perasan lak nie,nyorok2 Very Happy

ko pnye pemikiran aku dpt baca dh
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Fri Jul 03, 2009 12:09 am

aus_ipoh wrote:
superjoemanito wrote:
eh,cmne die blh perasan lak nie,nyorok2 Very Happy

ko pnye pemikiran aku dpt baca dh

xblh jd bdk nie,ade keblhn luar biase..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Fri Jul 03, 2009 5:59 pm

superjoemanito wrote:
aus_ipoh wrote:
superjoemanito wrote:
eh,cmne die blh perasan lak nie,nyorok2 Very Happy

ko pnye pemikiran aku dpt baca dh

xblh jd bdk nie,ade keblhn luar biase..

Basketball Basketball
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Sun Jul 05, 2009 10:27 am

amcm mono ko?,elok lagi?..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Mon Jul 06, 2009 1:40 pm

brape actual harge utk mono ori kayaba? igt nak tanye kilang kayaba trus..hehe
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Mon Jul 06, 2009 11:51 pm

ha3x,tu la psl,aku tgk kt tmpt aku serat je,aku pun heran knp murah sgt Very Happy
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Tue Jul 07, 2009 12:14 pm

biasenye rm 150 keatas...
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Tue Jul 07, 2009 6:31 pm

klu kt sentul lak xpnh aku tnye,rase2 ade ori?..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Tue Jul 07, 2009 9:29 pm

superjoemanito wrote:
klu kt sentul lak xpnh aku tnye,rase2 ade ori?..

xdpt nk rasa la bro Laughing Laughing
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Today at 6:12 pm

Back to top Go down
 
Monoshock Pilihan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: