.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Monoshock Pilihan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Monoshock Pilihan   Thu Apr 16, 2009 1:23 am

ada yg dh tukar?


Last edited by HailToKing on Mon Apr 19, 2010 9:04 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Thu Apr 16, 2009 10:54 pm

HailToKing wrote:
ada yg dh tukar?

belum tukar lagi.. ade cadangan tak... ingat nak tukar baru la..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Thu Apr 16, 2009 11:19 pm

yg aku jmpe 3 brand setakat ni
YSS
Racing Boy
Gazi
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Thu Apr 16, 2009 11:40 pm

monoshock racing boy tu ok ka.. hehe.. kayaba pula macam mana??
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Fri Apr 17, 2009 11:17 am

Kayaba standard 125z...

showa ?
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Fri Apr 17, 2009 11:14 pm

mantadkb wrote:
monoshock racing boy tu ok ka.. hehe.. kayaba pula macam mana??

dr apa yg aku tau mono RB ni mula2 okla pkai sedap keras lg, tp lama2 cepat jg lembut, bgus pkai standard ja harga Mono RB ni dlm 250 satu
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Mon Apr 20, 2009 9:33 pm

HailToKing wrote:
mantadkb wrote:
monoshock racing boy tu ok ka.. hehe.. kayaba pula macam mana??

dr apa yg aku tau mono RB ni mula2 okla pkai sedap keras lg, tp lama2 cepat jg lembut, bgus pkai standard ja harga Mono RB ni dlm 250 satu

yep btol,RB ni takat memule je,member aku penah pakai..bek pakai standed..klau ade wang lebih pakai YSS adjustable..tp klau korang nak sedap,amek mono standed korang rebuild,kasi inkjet myk lebih cket supaye keras..
Back to top Go down
lanunlaut
Laskar Kelas I


Posts : 107
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Sepangar Bay, Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Tue May 05, 2009 11:19 pm

boleh ke mono tzm pasang kat tupai?? bukan apa just nk bagi tonggek sket tupai ni.. ader sesaper yg dah try tak??

td aku gi kk superbike, aku pasang mono extender pastu terlebih tonggek plak tupai aku ni... Neutral
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Wed May 06, 2009 12:08 am

lanunlaut wrote:
boleh ke mono tzm pasang kat tupai?? bukan apa just nk bagi tonggek sket tupai ni.. ader sesaper yg dah try tak??

td aku gi kk superbike, aku pasang mono extender pastu terlebih tonggek plak tupai aku ni... Neutral

huuuiiiyoooo.. apesal nak bagi moto tonggek.. titik graviti tinggi=moto tak berapa balance tuh.. tak sedap nak bawak laju..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Wed May 06, 2009 2:36 am

mantadkb wrote:
lanunlaut wrote:
boleh ke mono tzm pasang kat tupai?? bukan apa just nk bagi tonggek sket tupai ni.. ader sesaper yg dah try tak??

td aku gi kk superbike, aku pasang mono extender pastu terlebih tonggek plak tupai aku ni... Neutral

huuuiiiyoooo.. apesal nak bagi moto tonggek.. titik graviti tinggi=moto tak berapa balance tuh.. tak sedap nak bawak laju..

btol,leh kacau handling time cornering...
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Fri May 08, 2009 12:18 pm

mantadkb wrote:
lanunlaut wrote:
boleh ke mono tzm pasang kat tupai?? bukan apa just nk bagi tonggek sket tupai ni.. ader sesaper yg dah try tak??

td aku gi kk superbike, aku pasang mono extender pastu terlebih tonggek plak tupai aku ni... Neutral

huuuiiiyoooo.. apesal nak bagi moto tonggek.. titik graviti tinggi=moto tak berapa balance tuh.. tak sedap nak bawak laju..

mcm kete wira jinjang lak.... Laughing Laughing
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Mon May 18, 2009 9:14 pm

venom wrote:
mantadkb wrote:
lanunlaut wrote:
boleh ke mono tzm pasang kat tupai?? bukan apa just nk bagi tonggek sket tupai ni.. ader sesaper yg dah try tak??

td aku gi kk superbike, aku pasang mono extender pastu terlebih tonggek plak tupai aku ni... Neutral

huuuiiiyoooo.. apesal nak bagi moto tonggek.. titik graviti tinggi=moto tak berapa balance tuh.. tak sedap nak bawak laju..

mcm kete wira jinjang lak.... Laughing Laughing

tau xpe..x smart..
mono TZM leh masuk,tapi nanti akan rase keras cket n tggi berbanding standard.. if blakang tggi,center of gravity dah lari,so moto akan jadi x stabil especially time cornering,senang nak jatuh sebab susah nak handle motor..nak2 plak kalo moto cam kite ni yg power output agak tggi..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Mon May 18, 2009 10:16 pm

kalao boleh.. saye nak bagi moto lagi lowerd.. hehe.. gravity point dier lebih rendah n lebih stabil.. ori kayaba paling murah berape ek??
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Mon May 18, 2009 10:18 pm

mantadkb wrote:
kalao boleh.. saye nak bagi moto lagi lowerd.. hehe.. gravity point dier lebih rendah n lebih stabil.. ori kayaba paling murah berape ek??

dlm 150 kot bro
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Mon May 18, 2009 10:21 pm

huhu.. tu tak masuk upah pasang kan.. susah tak kalau nak pasang sendiri..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Mon May 18, 2009 10:24 pm

mantadkb wrote:
huhu.. tu tak masuk upah pasang kan.. susah tak kalau nak pasang sendiri..

sng je bro kalo psg sendiri, kalo skali psg pn rege tu gakla xla smpi 10 ringgit
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Mon May 18, 2009 10:30 pm

HailToKing wrote:
mantadkb wrote:
huhu.. tu tak masuk upah pasang kan.. susah tak kalau nak pasang sendiri..

sng je bro kalo psg sendiri, kalo skali psg pn rege tu gakla xla smpi 10 ringgit

huhu.. ok la.. hujung minggu ni g survey sebijik... nak try jugak la pasang sendiri
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Tue May 19, 2009 10:27 am

mono yss ni guane rupe?cubprix tupai dulu guna yg yss ni ke?

aritu ada bgtau pomen ambe, nak wat muto masuk trek..dia suh modifite mono asal buat jd adjustable punya..harga nak modi tu rm500..sbb terkejut dgr harga aku x tanya lanjut..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Tue May 19, 2009 8:46 pm

mantadkb wrote:
kalao boleh.. saye nak bagi moto lagi lowerd.. hehe.. gravity point dier lebih rendah n lebih stabil.. ori kayaba paling murah berape ek??

member aku bli rm170 x silap aku, ori,kotak kayaba siap kad waranty...
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Tue May 19, 2009 8:47 pm

chocolate wrote:
mono yss ni guane rupe?cubprix tupai dulu guna yg yss ni ke?

aritu ada bgtau pomen ambe, nak wat muto masuk trek..dia suh modifite mono asal buat jd adjustable punya..harga nak modi tu rm500..sbb terkejut dgr harga aku x tanya lanjut..

a..ah,yss.. mak ai bek beli adjustable YSS trus,x sampai rm500.. ko injek mono asal pun dah ok,kecik wat,depend ko nak cmne,rm80,100,150 pun ade..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Wed May 20, 2009 1:54 am

WKQ4913 wrote:
chocolate wrote:
mono yss ni guane rupe?cubprix tupai dulu guna yg yss ni ke?

aritu ada bgtau pomen ambe, nak wat muto masuk trek..dia suh modifite mono asal buat jd adjustable punya..harga nak modi tu rm500..sbb terkejut dgr harga aku x tanya lanjut..

a..ah,yss.. mak ai bek beli adjustable YSS trus,x sampai rm500.. ko injek mono asal pun dah ok,kecik wat,depend ko nak cmne,rm80,100,150 pun ade..

YSS bleh beli kat mana? kl ada duit lebih2 bleh gak try pki..dia punya durability?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Wed May 20, 2009 9:30 am

chocolate wrote:
WKQ4913 wrote:
chocolate wrote:
mono yss ni guane rupe?cubprix tupai dulu guna yg yss ni ke?

aritu ada bgtau pomen ambe, nak wat muto masuk trek..dia suh modifite mono asal buat jd adjustable punya..harga nak modi tu rm500..sbb terkejut dgr harga aku x tanya lanjut..

a..ah,yss.. mak ai bek beli adjustable YSS trus,x sampai rm500.. ko injek mono asal pun dah ok,kecik wat,depend ko nak cmne,rm80,100,150 pun ade..

YSS bleh beli kat mana? kl ada duit lebih2 bleh gak try pki..dia punya durability?

wah ko nak men trek ke?bagus2,tmbah lagi satu 125z men trek ..hehe..em try kat yypang ke sck ke,xpun suh kecik carikkan.. durability ok kot,cubprix pakai..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Wed May 20, 2009 10:18 am

err kalu ada duit ler hehe Shocked

skrg pelan2 kayuh,dlm proses nak angkat footrest ngan en pakutekan,kendian nak wat ekzos open satu..ekzos skrg x lepas ler..dah selesai moto nnt br pelan2 cari riding gear..

riding shoes halfcut lepas x masuk trek wan?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Wed May 20, 2009 11:02 am

chocolate wrote:
err kalu ada duit ler hehe Shocked

skrg pelan2 kayuh,dlm proses nak angkat footrest ngan en pakutekan,kendian nak wat ekzos open satu..ekzos skrg x lepas ler..dah selesai moto nnt br pelan2 cari riding gear..

riding shoes halfcut lepas x masuk trek wan?

x lepas,mmg kene yg hi cut nye.. ko cari knee pad FOX + jaket cordura + glove + boot +fullface = standby dalam rm700..hehe
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Thu May 21, 2009 10:12 am

WKQ4913 wrote:
chocolate wrote:
err kalu ada duit ler hehe Shocked

skrg pelan2 kayuh,dlm proses nak angkat footrest ngan en pakutekan,kendian nak wat ekzos open satu..ekzos skrg x lepas ler..dah selesai moto nnt br pelan2 cari riding gear..

riding shoes halfcut lepas x masuk trek wan?

x lepas,mmg kene yg hi cut nye.. ko cari knee pad FOX + jaket cordura + glove + boot +fullface = standby dalam rm700..hehe

pergh berbuih gak mulut kl camni..mana nak siap muto lg,ish kene hold dl ler..ada layan trek lg ke wan?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Monoshock Pilihan   Today at 2:01 pm

Back to top Go down
 
Monoshock Pilihan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 12Go to page : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: