.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 2T & 4T Pilihan Anda V5

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next
AuthorMessage
jem_125zr
Laskar Kanan


Posts : 237
Join date : 12/11/2009
Age : 27
Location : melaka-kuala lumpur

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Mon Mar 29, 2010 11:33 am

mazakim wrote:
jem_125zr wrote:
aku ade terbace dlm manual yang mengatekan minyak gearbox nie tukar setiap 24bulan@12000km.... ade sape2 prnh cube kew???

perghhh 3000km pun 4t nih da hitam kotor,klu 12000km ermm da mcm minyak
goreng ikan rasanya hehe....nape bro nk cube ker hikx3..

ngan shell ultra ak da penah test spi 6000km...<<--tp masih best walau da 6k km...

xdewlah nk cube...mintak pendapat aje....biasenye manual 2 org gune jd panduan kn....xbrani nk cube..syg tupai nie......he4
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Mon Mar 29, 2010 11:39 am

jagungmanis wrote:
petronas transoil mmg ade bro.aku beli kat utm racing.rm25.tapi dlm tong drum la.yg belen2 cubprix dulu.skang kan cubprix dah x main 2stroke.so lube lebih2 tu diorg jual la.

mak ai rm25 dah?dulu aku beli rm18 jer..hakhakhak..

4t ni namanye petronas transoil fully sintetik,gred 10w40.. sedap je pakai,more to pickup la,main hiway merembat lama2 x sesyok EO diesel..hehe

*EO diesel aku dah 3.5k km..blum ade tande2 nak kene tukar lagi,syok seperti mula2 tukar..hehe
Back to top Go down
jagungmanis
Laskar Muda


Posts : 40
Join date : 08/03/2010
Location : rawang-mentakab

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Mon Mar 29, 2010 11:59 am

tapi yg peliknye stesen petronas pon xjual..kalo kat market agak2 bro bape harga die ni.bro beli rm18 je?haha.lame dah kot bro beli.aku baru pakai 4 hari je transoil ni.
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Mon Mar 29, 2010 12:04 pm

jagungmanis wrote:
tapi yg peliknye stesen petronas pon xjual..kalo kat market agak2 bro bape harga die ni.bro beli rm18 je?haha.lame dah kot bro beli.aku baru pakai 4 hari je transoil ni.

petronas x jua raenye,ni khas made for racing purpose time cubprix sprinta dulu..hehe..aku dah pakai lama dah,time 2t gp ade lagi aku dah pakai..hehe

2t sprinta gp klau market RM78 seliter,aku dapat RM18 seliter je..hehe
Back to top Go down
jagungmanis
Laskar Muda


Posts : 40
Join date : 08/03/2010
Location : rawang-mentakab

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Mon Mar 29, 2010 10:26 pm

yg rm18 tu bkn dah abes ke?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Mon Mar 29, 2010 11:20 pm

jagungmanis wrote:
yg rm18 tu bkn dah abes ke?

yang sprinta gp rm18 dah lama dah habis,cume sebelum ni aku pakai transoil ni rm18 je aku beli ngan kecik...skang dah x pakai transoil dah,pakai yg lagi mantap..
Back to top Go down
jagungmanis
Laskar Muda


Posts : 40
Join date : 08/03/2010
Location : rawang-mentakab

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Tue Mar 30, 2010 3:46 am

hehe.moto bro laju.tu yg kecik bagi murah tu.nak dpt diskaun pon tgk kelajuan masing2 gak. nak tnye jap...kat mane nak cari cdi ori ngan carb ctalyzer ori bro?bape harga?kat nks sentul bole pecaya ke?kecik ckp kat situ ade budak beli carb rxz catalyzer,die ckp ori.bile kecik tgk,rupenye taiwan.tapi sticker mcm ori?hairan sket.
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Tue Mar 30, 2010 1:18 pm

jagungmanis wrote:
hehe.moto bro laju.tu yg kecik bagi murah tu.nak dpt diskaun pon tgk kelajuan masing2 gak. nak tnye jap...kat mane nak cari cdi ori ngan carb ctalyzer ori bro?bape harga?kat nks sentul bole pecaya ke?kecik ckp kat situ ade budak beli carb rxz catalyzer,die ckp ori.bile kecik tgk,rupenye taiwan.tapi sticker mcm ori?hairan sket.

xdela,tu dah lama nye harge,tahun lepas nye harge..hehe

CDI ori n carb ori rxz catalyte aku leh tolong dapatkan trus dari hong leong yamaha.. klau mau roger aku..

*kat sparepart ni susah nak caya bende2 ori ni btol2 ori ke x..
Back to top Go down
jagungmanis
Laskar Muda


Posts : 40
Join date : 08/03/2010
Location : rawang-mentakab

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Tue Mar 30, 2010 4:45 pm

bro wan,agak2 brape harga tu cdi ngan carb.?mau tunggu gaji dulu la.hehe rimula lg mantap dari transoil ke?pakai transoil ni bape km nak tuka minyak baru?rimula plak bape km?tinted aku kat meter tu dah xcun dah.ingat nak cabut bg clear sket meter.ade cara yg sesuai x?aku dh cabut tapi xcun.

tangan x seni la katakan.
Back to top Go down
hrz
Laskar Muda


Posts : 8
Join date : 26/03/2010
Location : perak

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Tue Mar 30, 2010 5:36 pm

thanks all.. segala cadangan amat dihargai..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Tue Mar 30, 2010 6:01 pm

jagungmanis wrote:
bro wan,agak2 brape harga tu cdi ngan carb.?mau tunggu gaji dulu la.hehe rimula lg mantap dari transoil ke?pakai transoil ni bape km nak tuka minyak baru?rimula plak bape km?tinted aku kat meter tu dah xcun dah.ingat nak cabut bg clear sket meter.ade cara yg sesuai x?aku dh cabut tapi xcun.

tangan x seni la katakan.

bawah RM450,dijamin ori sepenuhnye dari hongleong..hehe

pade aku lagi mantap.. rimula dulu aku pakai 3k km baru tuka,skang dah lajak ke 3.5k km ok lagi.. transoil selalu dalam 2.5km dah lemau dah pade aku..
Back to top Go down
jagungmanis
Laskar Muda


Posts : 40
Join date : 08/03/2010
Location : rawang-mentakab

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Tue Mar 30, 2010 6:06 pm

rm450 tu cdi ngan carb ke bro?rimula ngan mobil delvac mane mantap lagi?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Tue Mar 30, 2010 6:18 pm

jagungmanis wrote:
rm450 tu cdi ngan carb ke bro?rimula ngan mobil delvac mane mantap lagi?

yep.. xsure,lebih kurang kot..aku xpernah pakai mobil lagi,susah nak jumpe..
Back to top Go down
jagungmanis
Laskar Muda


Posts : 40
Join date : 08/03/2010
Location : rawang-mentakab

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Tue Mar 30, 2010 7:07 pm

mcmane nak tau ori hong leong ke x bro?tgk kat sentul same je stiker.berkilat2 lg.
Back to top Go down
XanChi
Laskar Kelas I


Posts : 110
Join date : 25/01/2010
Location : Bedok, Singapura

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Wed Mar 31, 2010 1:20 pm

Di M'sia tk ramai menggunakan 2T dan 4T Motul eh? Kenapa ye?
Back to top Go down
jagungmanis
Laskar Muda


Posts : 40
Join date : 08/03/2010
Location : rawang-mentakab

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Wed Mar 31, 2010 1:24 pm

nak buat mcmane bro xanchi.kat malaysia ni cukai mahal gile.aku g ngan membe aku cari barang kawasaki kat singapore baru rm160.kat malaysia dah rm400 dah.gile ape.brg2 superbike pon murah sane.untung la dok sane.
Back to top Go down
XanChi
Laskar Kelas I


Posts : 110
Join date : 25/01/2010
Location : Bedok, Singapura

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Wed Mar 31, 2010 2:26 pm

Certain things is greener on the other side. Smile
Back to top Go down
anep4742
Laskar Kelas I


Posts : 140
Join date : 12/01/2010
Age : 28
Location : wangsa maju-kuantan-???

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Wed Mar 31, 2010 4:53 pm

ade sape2 pnh pake 4T brand NASA x?btol kaler gold..
yg semi-syn rm35 1L..
Back to top Go down
jagungmanis
Laskar Muda


Posts : 40
Join date : 08/03/2010
Location : rawang-mentakab

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Wed Mar 31, 2010 6:52 pm

XanChi wrote:
Certain things is greener on the other side. Smile

yeah,definitely bro.
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Fri Apr 02, 2010 11:03 am

sedikit info dari MBC (rockstarider) http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/topic,69443.0.html

_________________
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Fri Apr 02, 2010 11:49 am

haha aku pun ade bace pasal ni minggu lepas,minyak JTX,tapi harge die..peehhhh RM37.50 seliter...
Back to top Go down
anep4742
Laskar Kelas I


Posts : 140
Join date : 12/01/2010
Age : 28
Location : wangsa maju-kuantan-???

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Fri Apr 02, 2010 3:22 pm

ade sape2 yg dh try JTX ni kt tupai?
ok ke x
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Fri Apr 02, 2010 5:38 pm

igt nk g suh dia cek brand 2t lak suh dia cek mana bagus gne mesin tu Twisted Evil
Back to top Go down
jagungmanis
Laskar Muda


Posts : 40
Join date : 08/03/2010
Location : rawang-mentakab

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Fri Apr 02, 2010 5:40 pm

btol2.2t tu la minyak enjin kite.4t ni gearbox je.kat mane nak cari minyak ni?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Fri Apr 02, 2010 7:22 pm

jagungmanis wrote:
btol2.2t tu la minyak enjin kite.4t ni gearbox je.kat mane nak cari minyak ni?

kat kedai man la,kat kelana jaya,dataran glomac..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V5   Today at 6:02 am

Back to top Go down
 
2T & 4T Pilihan Anda V5
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 17Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: