.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Brake Pad Pilihan Anda?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Sat Apr 25, 2009 10:49 pm

WKQ4913 wrote:
venom wrote:
WKQ4913 wrote:
venom wrote:
aku pakai brakepad HLY....kaler merah (betul ke, takut kena kencing...) harga RM15 satu.

weeii.. brape harga brake caliper? (brembo punya... Laughing )

brembo nye rm400 2nd dari moto honda cb400..hehe

mak datok.... tak berbaloi RM400 utk kasi cantik... baik buat benda lain...

tau xpe.. bek pakai je standard.. xpun pakai la yg racingboy 6 pot klau nak cantik..2rat lebeh kot..

takde la kot aku nak pakai.... kalau nak pakai gak, pasang kat kete je.... Laughing
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Sun Apr 26, 2009 12:41 am

venom wrote:
WKQ4913 wrote:
venom wrote:
WKQ4913 wrote:
venom wrote:
aku pakai brakepad HLY....kaler merah (betul ke, takut kena kencing...) harga RM15 satu.

weeii.. brape harga brake caliper? (brembo punya... Laughing )

brembo nye rm400 2nd dari moto honda cb400..hehe

mak datok.... tak berbaloi RM400 utk kasi cantik... baik buat benda lain...

tau xpe.. bek pakai je standard.. xpun pakai la yg racingboy 6 pot klau nak cantik..2rat lebeh kot..

takde la kot aku nak pakai.... kalau nak pakai gak, pasang kat kete je.... Laughing

kerete nye brembo full set 4 pot depan blakang harge sebijik kancil..huhuhu
klau yg greddy nye dpn sahaje rm7800..
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Sun May 03, 2009 1:59 pm

alah...pakai local je dah le...hehehe...
Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Sun May 03, 2009 2:01 pm

kenapa aku pakai uma racing macam kureng tahan lama jer...
ke sebab aku ni bawak laju sangat pastu brek... he he he...

pasni nak try brand lain pulak lah...
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Sun May 03, 2009 11:39 pm

Admin wrote:
kenapa aku pakai uma racing macam kureng tahan lama jer...
ke sebab aku ni bawak laju sangat pastu brek... he he he...

pasni nak try brand lain pulak lah...

hehe ko slalu late n hard braking kot! cube try kevlar..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Mon May 18, 2009 12:58 pm

wan ebc utk tupai nak cari kat mana?brek pad ori nissin yg asal muto tu grip ke? ambe ada satu yg ori tp pki skjp jer,ada duk simpan kat rumah..yg asal tu ke harga rm68?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Mon May 18, 2009 2:24 pm

chocolate wrote:
wan ebc utk tupai nak cari kat mana?brek pad ori nissin yg asal muto tu grip ke? ambe ada satu yg ori tp pki skjp jer,ada duk simpan kat rumah..yg asal tu ke harga rm68?

kat sentul ade,kat NKS,ebc stok cubprix pnye,xpun ko try tnye kecik kot2 die ade stok,sebab moto cubprix skang pakai caliper 125z..

a..ah yg ori nissin rm 60+..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Tue May 19, 2009 12:10 am

WKQ4913 wrote:
chocolate wrote:
wan ebc utk tupai nak cari kat mana?brek pad ori nissin yg asal muto tu grip ke? ambe ada satu yg ori tp pki skjp jer,ada duk simpan kat rumah..yg asal tu ke harga rm68?

kat sentul ade,kat NKS,ebc stok cubprix pnye,xpun ko try tnye kecik kot2 die ade stok,sebab moto cubprix skang pakai caliper 125z..

a..ah yg ori nissin rm 60+..

camner rasa pki ebc nih? dia punya grip time panas sj ke? yg duk pki aritu ferodo..tp skrg dah tukar uma sbb dah haus
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Tue May 19, 2009 4:46 pm

chocolate wrote:
WKQ4913 wrote:
chocolate wrote:
wan ebc utk tupai nak cari kat mana?brek pad ori nissin yg asal muto tu grip ke? ambe ada satu yg ori tp pki skjp jer,ada duk simpan kat rumah..yg asal tu ke harga rm68?

kat sentul ade,kat NKS,ebc stok cubprix pnye,xpun ko try tnye kecik kot2 die ade stok,sebab moto cubprix skang pakai caliper 125z..

a..ah yg ori nissin rm 60+..

camner rasa pki ebc nih? dia punya grip time panas sj ke? yg duk pki aritu ferodo..tp skrg dah tukar uma sbb dah haus

hehe tak tau la saye,x mampu nak pakai pad mahal2 ni,kevlar je dah cukup..hehe.. uma n ferodo mane sedap?aku penah pakai uma je.. ferodo member ckp bile panas sgt die x grip..
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Wed May 20, 2009 10:51 am

WKQ4913 wrote:


hehe tak tau la saye,x mampu nak pakai pad mahal2 ni,kevlar je dah cukup..hehe.. uma n ferodo mane sedap?aku penah pakai uma je.. ferodo member ckp bile panas sgt die x grip..

uma masa sejuk x brape grip sgt kan? ferodo ni mmg grip walaupun disk sejuk lg..xde plak jadi x grip selama pki aritu
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Wed May 20, 2009 10:53 am

chocolate wrote:
WKQ4913 wrote:


hehe tak tau la saye,x mampu nak pakai pad mahal2 ni,kevlar je dah cukup..hehe.. uma n ferodo mane sedap?aku penah pakai uma je.. ferodo member ckp bile panas sgt die x grip..

uma masa sejuk x brape grip sgt kan? ferodo ni mmg grip walaupun disk sejuk lg..xde plak jadi x grip selama pki aritu

a..ah,uma ni best utk hard braking..hehe
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Break pad baru grip disk   Tue Jun 02, 2009 2:57 pm

Mod klu salah post tlg ubah ekk...TQ Laughing
ak baru jek tukau break pad depan brand ntah nanti ak check balik..
prob nyer pad baru nie grip disk kuat ler maksud ak spi nk pusing tayar pun tpaksa
guna power gaban...normal ker gitu.???? Rolling Eyes
tak best la pad nie bila hard breaking abis mbuang body siap ader munyik kt disk xtaw ler
kot2 baru lg..nk kne break in dulu..nie first time tukau PLZ help me
ORI nissin mmg best tapi area ak mmg xder la cikai2 byk la....
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Wed Jun 03, 2009 11:48 am

mazakim wrote:
Mod klu salah post tlg ubah ekk...TQ Laughing
ak baru jek tukau break pad depan brand ntah nanti ak check balik..
prob nyer pad baru nie grip disk kuat ler maksud ak spi nk pusing tayar pun tpaksa
guna power gaban...normal ker gitu.???? Rolling Eyes
tak best la pad nie bila hard breaking abis mbuang body siap ader munyik kt disk xtaw ler
kot2 baru lg..nk kne break in dulu..nie first time tukau PLZ help me
ORI nissin mmg best tapi area ak mmg xder la cikai2 byk la....

jadi camtu sbb pad tebal lg..sepatutnya rim depan bleh pulas ringan jer..caliper pernah servis x?
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Thu Jun 04, 2009 5:29 pm

chocolate wrote:
mazakim wrote:
Mod klu salah post tlg ubah ekk...TQ Laughing
ak baru jek tukau break pad depan brand ntah nanti ak check balik..
prob nyer pad baru nie grip disk kuat ler maksud ak spi nk pusing tayar pun tpaksa
guna power gaban...normal ker gitu.???? Rolling Eyes
tak best la pad nie bila hard breaking abis mbuang body siap ader munyik kt disk xtaw ler
kot2 baru lg..nk kne break in dulu..nie first time tukau PLZ help me
ORI nissin mmg best tapi area ak mmg xder la cikai2 byk la....

jadi camtu sbb pad tebal lg..sepatutnya rim depan bleh pulas ringan jer..caliper pernah servis x?


xpenah...ooo kne servis gak ker... Question ak nie br nk kumpul ilmu mmg xtaw ape2 psl servis nie hehe takat maintain 4T & 2T taw la Embarassed
Pad pki THC rg110 punye model kat packing tu tulis...kaler kelabu gelap
TQ bro nnt ak anta kdi wat servis...
Back to top Go down
hasrul_90
Support Crew
Support Crew


Posts : 339
Join date : 12/06/2009
Age : 26
Location : K.Terengganu

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Mon Jul 20, 2009 3:18 am

salam..nak tanye..
camner nak tukar brek disk yg standard (kecik) kpd brek disk yg besar(cam skala) tuh...x pum ingat nak pakai yg macam bunge tuh..
tp,x tau per yg nak kene buat..
aku der tanyer satu pomen..die kate klu nk tukar break disk besar kat depan kene tukar skali fork..
biar betul..klu fork yg ori punye x silap aku dekat rm500 jgak kan...
x der care lain ke nak buat slain tukar fork tu?
aku pun der tengok org main pakai penyambung braket..
camner nak buat tuh?
dan agak2 korang brape kos utk buat semua tuh?
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Mon Jul 20, 2009 9:11 am

apsal mau tukau fork..?? xcilap ak just extend bracket jer..lgpon disk besau ni kn da siap ngan bracket..plug n play jer tp ak dulu kne modi skit psl sangkut ngan caliper so pomen grind skit mata disk tu kasi smooth....

kekwn betolkn ak klu salah... Laughing
Back to top Go down
dy rasau
Laskar Muda


Posts : 80
Join date : 23/03/2009
Location : dekat2 ni je...

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Mon Jul 20, 2009 3:11 pm

betul ckp bro makazim..
bile bli tu da skali ngn braket..
aritu member aku bli yg racing boy,mmang skali ngn braket..
Back to top Go down
hasrul_90
Support Crew
Support Crew


Posts : 339
Join date : 12/06/2009
Age : 26
Location : K.Terengganu

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Mon Jul 20, 2009 4:00 pm

mazakim wrote:
apsal mau tukau fork..?? xcilap ak just extend bracket jer..lgpon disk besau ni kn da siap ngan bracket..plug n play jer tp ak dulu kne modi skit psl sangkut ngan caliper so pomen grind skit mata disk tu kasi smooth....

kekwn betolkn ak klu salah... Laughing

betul ke x payah tukar fork tu?
pomen tu cakap coz braket x dapat nk pasang..saiz lain2..
kene modi jgak ke?
leh x ko spesifikasi sket bahagian modi tuh...
bab2 ni aku x pndai nih..he2...
aku pakai 125z jenis yg kecik tu..
klu beli yg besar cam skala tu leh plug and play je ke....
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Mon Jul 20, 2009 5:27 pm

cari breket yoshi punya..ada buat utk 125z model lama pki disk skala..kl beli yg racing boy ada skali ngan breket dah diorang bagi..kl nak tukar disk sj x pyh tukar fork

caliper still pki yg lama eh?
Back to top Go down
hasrul_90
Support Crew
Support Crew


Posts : 339
Join date : 12/06/2009
Age : 26
Location : K.Terengganu

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Mon Jul 20, 2009 6:42 pm

chocolate wrote:
cari breket yoshi punya..ada buat utk 125z model lama pki disk skala..kl beli yg racing boy ada skali ngan breket dah diorang bagi..kl nak tukar disk sj x pyh tukar fork

caliper still pki yg lama eh?

jap2...caliper tu per?braket tu kenal lah..
um..rase2 standard lagi barang kt motor nih..x ubah per2 pun lagi...
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Mon Jul 20, 2009 6:49 pm

caliper tu bende seketul yg ada bentuk bulat dua ketul kaler kuning yg pegang brek pad serta diikat pada fork sambil memegang disk berfungsi utk tekan pad pada disk supaya muto bleh berhenti dengan selamat sejahtera.. Shocked
Back to top Go down
hasrul_90
Support Crew
Support Crew


Posts : 339
Join date : 12/06/2009
Age : 26
Location : K.Terengganu

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Mon Jul 20, 2009 7:02 pm

bende ni ke?
ni yg aku pakai dari dulu lagi..

Back to top Go down
hasrul_90
Support Crew
Support Crew


Posts : 339
Join date : 12/06/2009
Age : 26
Location : K.Terengganu

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Mon Jul 20, 2009 7:07 pm

klu nak pakai yg besar corak cam ni camner..bleh plug n play je ke?

Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Mon Jul 20, 2009 7:36 pm

haa benda yg warna kuning seketul tu org panggil kaliper@caliper brek..benda besor corak mcm bwh tu org panggil disk plate yang.. Shocked

yg corak camtu pi tgk kat laman web racing boy..mmg dtg satu set ngan breket..tp kene cakap kat kedai muto tahun bape,sbb breket lain2 utk muto model 2003 ke bwh, muto tahun 2003/04 keatas ngan skala

http://www.racingboy.com.my/racingboy/
Back to top Go down
hasrul_90
Support Crew
Support Crew


Posts : 339
Join date : 12/06/2009
Age : 26
Location : K.Terengganu

PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Mon Jul 20, 2009 7:50 pm

hu2...camtu ke..
mtor aku tahun 02..
um..agak brape harge tuh..
smpai x 2 rtus?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Brake Pad Pilihan Anda?   Today at 1:59 pm

Back to top Go down
 
Brake Pad Pilihan Anda?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: