.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Hong Leong Yamaha Genuine Part

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 13, 14, 15
AuthorMessage
xopai
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 03/10/2010
Location : Seremban & Bangi

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Mon Mar 28, 2011 5:05 pm

faristrx wrote:
tol ke hrga coverset 195 skli sticker..ori hly....

ak byk tnye kedai pn harge ori cmtu.pelik gak.
Back to top Go down
faristrx
Laskar Muda


Posts : 58
Join date : 02/02/2011
Age : 21
Location : kota bharu

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Mon Mar 28, 2011 11:57 pm

huhu..kwan ak yang bgtau....ak lom g tgk ag....lau tol2 ori..untglaaa aku.....murah.... .hax2...
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Tue Mar 29, 2011 1:03 am

xopai wrote:
faristrx wrote:
tol ke hrga coverset 195 skli sticker..ori hly....

ak byk tnye kedai pn harge ori cmtu.pelik gak.


sticker tu ori ke x? kalo ori HLY tol aku tgk kat mudah, RM360 coverset ori+ sticker ori+spoiler ori..
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Tue Mar 29, 2011 1:29 am

faristrx wrote:
tol ke hrga coverset 195 skli sticker..ori hly....

xbtol...stiker lokel bleh la
Back to top Go down
faristrx
Laskar Muda


Posts : 58
Join date : 02/02/2011
Age : 21
Location : kota bharu

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Wed Mar 30, 2011 3:33 pm

babet wrote:
faristrx wrote:
tol ke hrga coverset 195 skli sticker..ori hly....

xbtol...stiker lokel bleh la

ntahla.....dye jual stu set ngan sticker ke??
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Thu Apr 07, 2011 8:31 pm

spoiler dgn sticker x silap beli asing.. kalo salah tlg betulkan.

Back to top Go down
faristrx
Laskar Muda


Posts : 58
Join date : 02/02/2011
Age : 21
Location : kota bharu

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Sun Apr 24, 2011 9:09 pm

huhu...kat tempat aku rm195 ori coverset...
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Sun Apr 24, 2011 9:48 pm

faristrx wrote:
huhu...kat tempat aku rm195 ori coverset...
Rm 195 tu mahal kalo coverset ori + stripe lokel.

biasa coverset original + stripe+spoiler Rm 350-360

kalo bawah pada harga tu, mesti coverset ori, tp sticker lokel
Back to top Go down
monster machine
Laskar Muda


Posts : 1
Join date : 26/11/2011

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Sat Nov 26, 2011 4:08 am

salam nak tnye mane nak dpt coverset 125z samaada ori moto(HLY) atau ori kilang(HLY) ataupn HLD..kalau ada tolong pm kt saya..
sekian terima kasih
Back to top Go down
zai
Laskar Muda


Posts : 57
Join date : 24/01/2011
Age : 23
Location : kelantan---->Shah alam,selangor

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Thu Jan 05, 2012 11:50 pm

salam....sape tahu kat ne kedai yg jual spare part ori kat area2 klang terutamanya kat puncak alam?..
cdi ori brape harge?ad sape2 tahu?
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Tue Jan 17, 2012 9:25 am

salam...tumpang tanya.
mana nak dpt mentol merah belakang? smlm pegi ah hong motor kat sentul tu kata dah takde stok....
Back to top Go down
alry_89
Laskar Muda


Posts : 32
Join date : 09/10/2009
Age : 27

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Tue Jan 17, 2012 8:21 pm

tengok kat mudah.my...katanya ori...try tengok sini http://www.mudah.my/Mentol+philips+125z-13262662.htm
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Wed Jan 18, 2012 10:15 am

rm30.. mahal.
aku beli kat ah hong pun rm26.

aku dah beli kat Kok Motor Cheras... tp bukan genuine punya la..brand APPI..rm15, tgk cam ok je...try dulu.
Back to top Go down
alry_89
Laskar Muda


Posts : 32
Join date : 09/10/2009
Age : 27

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Wed Jan 18, 2012 11:35 am

ah hong sentul ke?? RM26 ok la tu..lagi murah...
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Wed Jan 18, 2012 1:23 pm

coverset 125z yang latest design dh ada jual ke?..yg ni ori ke?..
http://www.mudah.my/Coverset+125z+model+baru-13384054.htm
Back to top Go down
MadAxel
Laskar Muda


Posts : 13
Join date : 19/07/2010

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Sat Jan 21, 2012 11:57 am

rase2 harge cdi ori jepon bape eh?
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Wed Jan 25, 2012 11:15 am

NCH_KU wrote:
coverset 125z yang latest design dh ada jual ke?..yg ni ori ke?..
http://www.mudah.my/Coverset+125z+model+baru-13384054.htm

aku tanya kat KOK MOTOR Cheras dia kata belom ada design baru ni.... maybe selepas jualan 200 unit baru ada kot...
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Fri Jan 27, 2012 10:47 am

venom wrote:
NCH_KU wrote:
coverset 125z yang latest design dh ada jual ke?..yg ni ori ke?..
http://www.mudah.my/Coverset+125z+model+baru-13384054.htm

aku tanya kat KOK MOTOR Cheras dia kata belom ada design baru ni.... maybe selepas jualan 200 unit baru ada kot...
kebykkn kedai motor tak tahu... kalau nak kepastian, boleh terus ke dealer sparepart..
time keluar lc 5 speed gp edition, aku ada tanye ah hong motor pasal 125zr baru ni... dia ckp sulah talak keluar la bos ini 125zr.. tu just khabar angin je katanya... tgk2 keluar jgk..
Back to top Go down
budak kt
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 16/10/2012
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Sun Sep 22, 2013 11:10 pm

Ada siapa tahu carb 125z tu original japan tu berapa?Dan ekzos original japan berapa?aku dengar pomen cakap ori carb rm500 dan ekzos just harga rm500 gitu..biar betol..tapi dia kabor aku yang tu memang MADE IN JAPAN. harap semua dapat beri pandangan.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Mon Sep 23, 2013 3:25 pm

budak kt wrote:
Ada siapa tahu carb 125z tu original japan tu berapa?Dan ekzos original japan berapa?aku dengar pomen cakap ori carb rm500 dan ekzos just harga rm500 gitu..biar betol..tapi dia kabor aku yang tu memang MADE IN JAPAN. harap semua dapat beri pandangan.
ada lgi barang made in japan rpanya, stakat ni ak gna made in Malaysia pn mmg dh ok.. barang ori jepun la katakan mmg la mahal.. kalau beli hati2 gk takut barang malaysia dia buh hrga japan
Back to top Go down
budak kt
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 16/10/2012
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Mon Sep 23, 2013 4:27 pm

Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:
Ada siapa tahu carb 125z tu original japan tu berapa?Dan ekzos original japan berapa?aku dengar pomen cakap ori carb rm500 dan ekzos just harga rm500 gitu..biar betol..tapi dia kabor aku yang tu memang MADE IN JAPAN. harap semua dapat beri pandangan.
ada lgi barang made in japan rpanya, stakat ni ak gna made in Malaysia pn mmg dh ok.. barang ori jepun la katakan mmg la mahal..  kalau beli hati2 gk takut barang malaysia dia buh hrga japan
Hamba pun tak berapa pasti..pomen tu cakap yang ori bukan letak dalam kotak kertas punya..dia beritau carb 125z ori rm400 - rm500.. tapi yang MADE IN MALAYSIA hanya rm300 gitu aje betol?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Mon Sep 23, 2013 10:47 pm

budak kt wrote:
Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:
Ada siapa tahu carb 125z tu original japan tu berapa?Dan ekzos original japan berapa?aku dengar pomen cakap ori carb rm500 dan ekzos just harga rm500 gitu..biar betol..tapi dia kabor aku yang tu memang MADE IN JAPAN. harap semua dapat beri pandangan.
ada lgi barang made in japan rpanya, stakat ni ak gna made in Malaysia pn mmg dh ok.. barang ori jepun la katakan mmg la mahal..  kalau beli hati2 gk takut barang malaysia dia buh hrga japan
Hamba pun tak berapa pasti..pomen tu cakap yang ori bukan letak dalam kotak kertas punya..dia beritau carb 125z ori rm400 - rm500.. tapi yang MADE IN MALAYSIA hanya rm300 gitu aje betol?
rm300??? mahalnya.. dlm rm200 dh boleh dpt
Back to top Go down
budak kt
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 16/10/2012
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Tue Sep 24, 2013 3:51 pm

Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:
Azeri_conquistador wrote:
budak kt wrote:
Ada siapa tahu carb 125z tu original japan tu berapa?Dan ekzos original japan berapa?aku dengar pomen cakap ori carb rm500 dan ekzos just harga rm500 gitu..biar betol..tapi dia kabor aku yang tu memang MADE IN JAPAN. harap semua dapat beri pandangan.
ada lgi barang made in japan rpanya, stakat ni ak gna made in Malaysia pn mmg dh ok.. barang ori jepun la katakan mmg la mahal..  kalau beli hati2 gk takut barang malaysia dia buh hrga japan
Hamba pun tak berapa pasti..pomen tu cakap yang ori bukan letak dalam kotak kertas punya..dia beritau carb 125z ori rm400 - rm500.. tapi yang MADE IN MALAYSIA hanya rm300 gitu aje betol?
rm300??? mahalnya.. dlm rm200 dh boleh dpt
betol tu?haha..tak berapa pasti la broo..lol! 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Tue Sep 24, 2013 9:32 pm

tdi ak beli shaft tyr depan ori, masa kt rumah ak belek tgk2 made in japan..
Back to top Go down
budak kt
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 16/10/2012
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Wed Sep 25, 2013 2:54 pm

Azeri_conquistador wrote:
tdi ak beli shaft tyr depan ori, masa kt rumah ak belek tgk2 made in japan..
Mana?berapa otai beli? boleh belanjakan gambar?hehe... 
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Hong Leong Yamaha Genuine Part   Today at 7:34 pm

Back to top Go down
 
Hong Leong Yamaha Genuine Part
View previous topic View next topic Back to top 
Page 15 of 15Go to page : Previous  1 ... 9 ... 13, 14, 15
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: