.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

cadangan jenis ride yg korang nak..
1. join ride ngan MBC / g PD
13%
 13% [ 2 ]
2. ride club kite sendiri tapi yg ni tidur sana
56%
 56% [ 9 ]
3. ride club kite sendiri tapi balik hari
25%
 25% [ 4 ]
4. xde idea,tapi saje nak vote pilihan ke 4
0%
 0% [ 0 ]
5. jenis suke bagi harapan tapi xnak pergi pun,last minit cancel
6%
 6% [ 1 ]
Total Votes : 16
 

AuthorMessage
mousepink
Bintara Muda


Posts : 400
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Kuala Perlis

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 8:05 pm

ride ke pd aku join..family day MBC insyaallah akan join..mmg kene dgn tarikh..bak kata kudaun, FD MBC sume sudah teratur...jom ramai2...hehe
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 8:21 pm

klau nak join MBC,anda semua haruslah mendaftar sebagai username di MBC n kene posting,bukan sekadar ahli... ramai yang kat sini belum join MBC nye..

*kalo nak join MBC nye ride,pastikan lampu sume ade,lesen roadtax ade,side mirror ade,helmet kalau ms88 ke magnum ke half ke ,nak meroket ke jangan harap la dapat join..
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 8:35 pm

bincang punye bincang..da dekat 10 pages da topic ni..
tp masih tak dpt kate putus..
encik kimi si tuan tanah pun mendiamkan diri..
pls sorang tampil ke hadapan bentangkan tentatif..
kalau boleh yg familiar dgn melaka or gng ledang..tgk brape ramai yg setuju dan tak setuju..n update name je terus sape yg nk join...
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 8:41 pm

macam yang man n jamil utarakan.. try la konvoi balik hari.. maybe ramai yang join.. erk.. rasanyer ni 1st post aku kat topic ni kot.. sbb aku selalu diam je kalau tak leh pegi.. hohoho..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 8:44 pm

jamil wrote:
pada aku plak
kalo mcm konvoi jauh ni
kite gerak je tgh mlm
mlm kumpul budak
so smpai tmpat tujuan je da nk pg kn
so x pyh la tdo
smpai je pg tu,ptg nye da leh balik
b4 nk konvoi tu simpan la tenaga dlu
mcm budak tmpt aku camni je
tgh mlm gerak sok petang da balik
so x pyh pening tmpt tido ke pape ke
tido je atas moto
lg safe

sory kalo pndapat aku ni slh
kalo slh betul kn la

yer la tue beb,korang berkonvoi buat ape..??? setakat duduk saje mg la byk tenaga
tuk balik hari....kitorg yg g ipoh hari tue pun da habis tenaga walhal ptg da rehat...
penat2 bahaya wooo kang tertido ats motot punggung lori ar jwp nyer....

klu pegi pd bulih la balik hari,mau g ledang balik hari mg pundek ar geng....
ckp mmg sempoi...tido ats motot la..tak payah tido la...mcm2 de...
kita menunggang geng sume bkn memandu...brapa lama badan lu leh tahan angin..???

_________________
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 8:44 pm

aku rasa dak2 ni+ aku sndiri kalu join ride bkn minat sgt nak bercuti-cutian...masing minat nak meroket je menguji jentera masing2 atas hiway...kalu join mbc tu xdpt la kot nak meroket..yela suma jnis moto ade termasuk ex5 xkn korg nk tggalkan rider ex5 tu lak...jom la wat ride 1 hari...gi pagi ptg kita blik...
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 8:47 pm

pilih tmpt ar yg boleh balik hari & blanje menepati poket para student...
wa tarak hal punya geng....lu olang pilih tmpt kita set date...amacam...

_________________
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 8:50 pm

ahhhhh...ssh2 sgt ujung mgu ni gak kita g pd...amacam....
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 8:56 pm

buat ape man, ko nk mandi buih ker wakakakaka nnt ak beli sabun
bebyk kasi ko buat buih kt pantai tue kekekekeke....

_________________
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 8:59 pm

cam nila,aku wat vote ok?korang pilih...tarikh ride pulak adelah dalam bulan 5,consider sket student2 yg nak final bulan ni..

aku dah buat vote,so korang sume votelah,aku run poll sampai jumaat ni tgk feedback amacam..


Last edited by WKQ4913 on Sun Apr 11, 2010 9:03 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 9:02 pm

jgn lupa ko bwk sabun sekali...jgn sabun febrezee basuh baju tu..sabun mandi dettol tu pun ok gak..kang melecet aku "punya" tu lak...huhu

bkn ape..aku nak kasi mood ride(berkonvoi) ni idup dgn seberapa cpt yg bleh..tu yg ajak ujung mgu ni gak...haha
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 9:04 pm

Mintak Maaf kimi,terpakse tukar tajuk demi menjayakan konvoi,ko paham2 jela banyak ragam budak2 ni..hehe
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 9:05 pm

mazakim wrote:
pilih tmpt ar yg boleh balik hari & blanje menepati poket para student...
wa tarak hal punya geng....lu olang pilih tmpt kita set date...amacam...
GENTING!!!!wahaahhahahaa.................kan hari tu ko busyyyy................. What a Face What a Face What a Face

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 9:09 pm

kalau bleh tempat yg senang nak access,ade feel berkonvoi,n ade aktiviti nak wat..

antara cadangan aku

1. pd (nak balik hari pun bleh),or stay sane 2 hari 1 mlm,penginapan leh kudaun usehekan..sampai sane leh lepak pantai,mlm g ikan bakar n sesi suai kenal n brainstorming. ahad pagi kite wat aktiviti sket,bersukan ke pae,then cekout n blah g KL..amacam?
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 9:17 pm

kelaka pulak aku bace pilihan poll kt atas tu..hehe..
aku pun setuju balik hari..tak payah pening2 pk waktu strategik..
tmbhn plak..ride bermalam ni..ramai yg tak boleh join sbb maseng2 ade komitmen dan tggjwb maseng2..
buat hujung mggu pon takpe.. kalau nk plan hujung mggu ni pon ok gak..
aku rase rider zon tgh pon da ramai da skrg.. yg dr zon tgh sahaja mungkin dalam 10 hgga 20 tupai..
belum campur tupai2 melaka n joho lg..
amacam? sabtu ni??
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 9:39 pm

haha rilek la beb..ni bukan ride santai..

aku nak wat ride ni official ride,bukan takat jalan2 makan angin cam gitu jer..

thats why aku prefer tidor sane,kalau takat nak g balik hari,ape je yg kite dapat?

output yg aku nak dari ride:

1. kite lebih kenal mesin kite sendiri
2. silaturahim antara kita tu makin terbentuk

sebab tu aku plan adekan sesi brainstorming malam tu,atau ape saje aktiviti yg kite leh wat together..

sebab ni ride official bukan tiap2 bulan leh wat,klau tiap2 bulan leh wat,gua xdehal nak g tiap2 mggu pergi balik hari.. dah alang2 nak wat ride,better wat habis2 habisan macam ride ke ipoh haritu..
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 9:41 pm

aku suke output no 1 tu!
cdgn bro wan ni sgt best..ok gak pd..kudaun cari tmpt tido..
hehe..kalau nk tido sane..aku depends pd tarikh..mase terdekat ni tak join kot..mggu exam..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 9:45 pm

tupai comel wrote:
aku suke output no 1 tu!
cdgn bro wan ni sgt best..ok gak pd..kudaun cari tmpt tido..
hehe..kalau nk tido sane..aku depends pd tarikh..mase terdekat ni tak join kot..mggu exam..

haha aku pun..tula,aku plan after exam sume para student habisla.. dalam pertengahan bulan 5 orait kot..
Back to top Go down
ijat666
Support Crew
Support Crew


Posts : 857
Join date : 14/10/2009
Age : 29
Location : GEMENCHEH,N9

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 9:55 pm

SETUJU2....aku stuju ngn wan....
kalu ada tmpt tedo skali,lg sng kn....
xproper la kalu g blik hari...bergegas sgt jd nye nnt...
nk dtg meroket,nk blik lg la...jet trus dah....
elok wat 2 ari 1 mlm....
nk bkumpul tggu len2 kwsn smpi da mkn stengah ari kn??
xkisah la pd ke ledang ke...kalu pd lg sng,pd la k....
nnt sok aku inform ngn bro kimi...
die jarang dpt on9...

_________________
durjana kau yang punya angkara
mengalih setiap pandangan manusia
yang benar kau palsukan
tugasmu seumpama syaitannnn!!!

Back to top Go down
http://www.facebook.com/?ref=home#!/ijat666?ref=profile
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 10:02 pm

ijat666 wrote:
SETUJU2....aku stuju ngn wan....
kalu ada tmpt tedo skali,lg sng kn....
xproper la kalu g blik hari...bergegas sgt jd nye nnt...
nk dtg meroket,nk blik lg la...jet trus dah....
elok wat 2 ari 1 mlm....
nk bkumpul tggu len2 kwsn smpi da mkn stengah ari kn??
xkisah la pd ke ledang ke...kalu pd lg sng,pd la k....
nnt sok aku inform ngn bro kimi...
die jarang dpt on9...

tula,dah tengah2 dah PD tu antara zon tengah n selatan..

esok aku akan come up dengan tentatif ok...
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 10:05 pm

tgh bulan 5 orait la tue,ak harap sgt muke2 zon tgh sume turun kita gegar PD
habis-habisan hahahahaha.....jgn enjin bergegar da ar kuangx3....

_________________
Back to top Go down
ijat666
Support Crew
Support Crew


Posts : 857
Join date : 14/10/2009
Age : 29
Location : GEMENCHEH,N9

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 10:14 pm

wan-cun2......
nnt zon mlaka sape yg jarang update,aku tlg inform kan kat diorg k....
xde hal punye....janji aku dpt tlg sket2.....
skang zon mlaka da tmbh lg 4 org...cun la kot 2...mntk2 diorg rajen gak...

bro mazakim-aku tkut la ayat bro tu..hehehhe
da la ni fez time aku nk join ride korg sejak masuk dlu...aku lewat tau psal forum ni ha...asik mbc je...padahal xpat pe pon kat sane...hehehe....
mntk2 aku xde papehal nnt...nk sgt join tu..duit xde,pandai2 la aku rompak mane2 kdai....

Smile

_________________
durjana kau yang punya angkara
mengalih setiap pandangan manusia
yang benar kau palsukan
tugasmu seumpama syaitannnn!!!

Back to top Go down
http://www.facebook.com/?ref=home#!/ijat666?ref=profile
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 10:25 pm

ijat666 wrote:
wan-cun2......
nnt zon mlaka sape yg jarang update,aku tlg inform kan kat diorg k....
xde hal punye....janji aku dpt tlg sket2.....
skang zon mlaka da tmbh lg 4 org...cun la kot 2...mntk2 diorg rajen gak...

bro mazakim-aku tkut la ayat bro tu..hehehhe
da la ni fez time aku nk join ride korg sejak masuk dlu...aku lewat tau psal forum ni ha...asik mbc je...padahal xpat pe pon kat sane...hehehe....
mntk2 aku xde papehal nnt...nk sgt join tu..duit xde,pandai2 la aku rompak mane2 kdai....

Smile

huh takde duit jgn merompak ko bukan terer pun nk merompak kekekeke.....
baik ko join jer ride nie spi sane mintak ler sedekah..ala cam x bese plak hehehehe Laughing

_________________
Back to top Go down
ijat666
Support Crew
Support Crew


Posts : 857
Join date : 14/10/2009
Age : 29
Location : GEMENCHEH,N9

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 10:33 pm

ceh...kalu begitu la sikap pakcik terhadap roy,lebih baek roy mmbawa diri...
xpe2...aku paw bro kimi...die da jd abg,pakcik,ayah aku skang...hahaha
sori bro kimi...nnt kito ride samo2 k?? heee Smile

_________________
durjana kau yang punya angkara
mengalih setiap pandangan manusia
yang benar kau palsukan
tugasmu seumpama syaitannnn!!!

Back to top Go down
http://www.facebook.com/?ref=home#!/ijat666?ref=profile
jamil
Laskar Muda


Posts : 65
Join date : 06/02/2010
Age : 27
Location : simpang rengam johor

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 11:01 pm

hua3...aku cume suare kn pendpt aku je
kalo da jauh dari zon tgh sampai ledang memang x ley ler.
x de la jauh sgt maksud aku tu
jgn la mara incik mazakim
lek r geng
aku cume nk menyokong ckp man je
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Today at 6:11 pm

Back to top Go down
 
Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 8 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Cadangan Konvoi dalam bulan 5 /6,Please Vote and Dont Spamming
» Report Konvoi Ke Port Dickson Bersama RXZ Malaysia & Yamalaya
» Report Konvoi Ke Malaysian MotoGP 2010 Di Sic (8-10 Oktober)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: