.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

cadangan jenis ride yg korang nak..
1. join ride ngan MBC / g PD
13%
 13% [ 2 ]
2. ride club kite sendiri tapi yg ni tidur sana
56%
 56% [ 9 ]
3. ride club kite sendiri tapi balik hari
25%
 25% [ 4 ]
4. xde idea,tapi saje nak vote pilihan ke 4
0%
 0% [ 0 ]
5. jenis suke bagi harapan tapi xnak pergi pun,last minit cancel
6%
 6% [ 1 ]
Total Votes : 16
 

AuthorMessage
bujang
Laskar Kanan


Posts : 223
Join date : 03/04/2009
Age : 29
Location : koTa TinGGi

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sat Apr 03, 2010 6:44 pm

mari2 kanda2 zon tgh trun ke selatan. puteri g.ledang menanti kanda sekalian
Back to top Go down
http://www.facebook.com/mohdnoorhelmi
net
Laskar Muda


Posts : 59
Join date : 17/02/2010
Age : 29
Location : battown, johor

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sat Apr 03, 2010 7:19 pm

ijat666 wrote:
sememang nye betol kata bro kimi tu....
susa gak nnt...kecik je kite time 2...dpt dlm 20 xpe la gak kn...
cmne ek.....

kite pakat la g reramai,,nt ramai la,,
law dah ramai yg kompom nk g, nt ramai yg nk follow..
Back to top Go down
ijat666
Support Crew
Support Crew


Posts : 857
Join date : 14/10/2009
Age : 29
Location : GEMENCHEH,N9

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sat Apr 03, 2010 8:01 pm

bkn sng bro..masing2 ada komitmen n alasan tsendiri...
ckup la nk wat tt kecik utk area msing2...susa nk roger...

_________________
durjana kau yang punya angkara
mengalih setiap pandangan manusia
yang benar kau palsukan
tugasmu seumpama syaitannnn!!!

Back to top Go down
http://www.facebook.com/?ref=home#!/ijat666?ref=profile
125z_wan
Laskar Muda


Posts : 42
Join date : 05/04/2010
Age : 25

PostSubject: klu panjat gunung ok jgk.. aku dh ada pengalaman mendaki gunung ledang   Mon Apr 05, 2010 9:07 pm

mousepink wrote:
zon tgh dan zon selatan dialu alukan untuk menyertai...dekat dgn umah aku...hehe

tp g gunung ledang xkn nk mandi jer...aku teringin nak panjat gunung ledang...aku dgr kata gunung ledang antara gunung yg paling adventure nk didaki kt malaysia nie...

boleh buat aktiviti berkhemah skali...just cadangan aje...da bnyk konvoi aku join asik mandi sungai aje...hehe

kalau nasib bek leh jumpa puteri gunung ledang mandi manda...hihihihi
Back to top Go down
apiz_serabai
Laskar Muda


Posts : 7
Join date : 06/04/2010
Age : 27
Location : banda tun razak

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Tue Apr 06, 2010 1:38 pm

ak rse kita still kt sane la..tp kslmatan moto 2 la jd keutamaan...tol tk..??
Back to top Go down
mousepink
Bintara Muda


Posts : 400
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Kuala Perlis

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sat Apr 10, 2010 4:28 pm

dari korang ber disscuss pasal nie x abis2 bek join aktiviti nie...family day MBC di gunung ledang 26-27 jun 2010 di gunung ledang jugak...ada aktiviti night trekking lagi..

http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/topic,68993.0.html

aku mencadangkan aje...
Back to top Go down
apiz_serabai
Laskar Muda


Posts : 7
Join date : 06/04/2010
Age : 27
Location : banda tun razak

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sat Apr 10, 2010 6:54 pm

lau boleh ejas sdp la jdual...bru leh ktorg ready
Back to top Go down
budak p.d
Laskar Kelas I


Posts : 189
Join date : 23/06/2009
Location : Pantai Dalam,Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sat Apr 10, 2010 7:50 pm

alo kwn2...1 mei nie ke mne?
marila ke mersing..
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 12:05 am

kimi wrote:
okey skrg aku pun dalam di lema pasal
masa antara bulan 5 & 6 terlalu


dekat.
takkan nak pergi konvoi sekali dua2 skali...


ikut hati nak hold g sagil & tumpu join YAMALAYA kat
PD..


*aku takut join g PD tak sampai 10 orang, club lain
dkat 30-40 orang,

tak haru di buat nyeeeeeeee. Malu gak
oiiiiiii

takpe
ader 5 ekor tupai pun ON............., dr zon tgh 80% mod sume turun,
keseluruhan
tupairianz zon tgh lum dpt tau lagik...apapun ak join ride PD nih.....

ride
official kita nk hold dulu pun ok gak...lepas ke PD nih open balik ar
huhu

_________________
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 12:24 am

erm..yg ride ke PD ni..kite just menumpang je kan??
kenapa kita tak fokus kt activity club sndri..(gng ledang)
aritu da menumpang activity club rxz..
aku utamakan kelab m125zc dulu..yg pd tu..tgk bajet..hehe
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 1:03 am

btol gak tu,bek kite wat ride yang rasmi untuk club kite... pasal join venture nye ride tu nanti2 leh aturkan..
Back to top Go down
ijat666
Support Crew
Support Crew


Posts : 857
Join date : 14/10/2009
Age : 29
Location : GEMENCHEH,N9

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 2:53 am

jom2..mari bincang kn kembali topik ini....
maken hari maken rmai join da kelab kite ni...
mungkin dpt tmbh2....

_________________
durjana kau yang punya angkara
mengalih setiap pandangan manusia
yang benar kau palsukan
tugasmu seumpama syaitannnn!!!

Back to top Go down
http://www.facebook.com/?ref=home#!/ijat666?ref=profile
madie
Laskar Kanan


Posts : 395
Join date : 06/04/2010
Age : 23
Location : kuantan, kerteh...

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 12:28 pm

ramai gah register kelab nie...kalau 600 org berkumpul...fuh,memang gempak....
Back to top Go down
jamil
Laskar Muda


Posts : 65
Join date : 06/02/2010
Age : 27
Location : simpang rengam johor

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 1:12 pm

WKQ4913 wrote:
btol gak tu,bek kite wat ride yang rasmi untuk club kite... pasal join venture nye ride tu nanti2 leh aturkan..

btul la
aku baru nk bg cadangan camni
kite wat rasmi
ble konvoi ley cari sponsor
dpt bju
keselamatan terjamin
wah..bestnye.. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
ijat666
Support Crew
Support Crew


Posts : 857
Join date : 14/10/2009
Age : 29
Location : GEMENCHEH,N9

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 3:14 pm

betol gak tu....
smlm aku tgk MBC nye yg nk g ledang tu...
mcm xrmai jek....
elok lg la kite wat sdri punye kn...syok same2 kite.....

_________________
durjana kau yang punya angkara
mengalih setiap pandangan manusia
yang benar kau palsukan
tugasmu seumpama syaitannnn!!!

Back to top Go down
http://www.facebook.com/?ref=home#!/ijat666?ref=profile
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 3:32 pm

tupai comel wrote:
erm..yg ride ke PD ni..kite just menumpang je kan??
kenapa kita tak fokus kt activity club sndri..(gng ledang)
aritu da menumpang activity club rxz..
aku utamakan kelab m125zc dulu..yg pd tu..tgk bajet..hehe

yer la mau bikin xtvt sendiri tp urusetia pun blom bentang tentatif ke gunung ledang ape cer..???
kita nak bantai pegi saje tanpa tentatif...???
brapa hari kt sana..??? nak tido kt mana...??? keselamatan motot camne...??? bajet perlu ader brapa..??
kat sana nnt nk buat apa..??? dan mcm2 lagi cam ride ke gua tempurung ar si AUS la yg uruskan
package gua tempurung dan penginapan.....
nie gunung ledang sape yg urus..?????

gua tempurung dekat nagn aus so dier lebih senang nk manage xtvt kt sana,klu gunung ledang..???
sesape yg rs leh handle silakan....kita manage betul2 ride ke gunung ledang...xmo last minute
ader plak yg tak jadik pegi kan menyusahkan semua org.....

*g PD tue juz sekadar memeriahkan majlis aka menumpang aka apa2 jer lah.... cheers

_________________
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 3:56 pm

mcm nada kecewa dgn sikap owner2 tupai ni je mazakim...ermm xtau la bila nk berubah...maybe sbb kita MELAYU kot...hmmmmmmm
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 4:05 pm

x semestinye gunung ledang,area lain pun bleh..x semestinye kene jauh2,yg dekat2 pun payah orang nak join,cirte je kebaboom..haha

*skrang ni,ride ke utara kite pernah buat,PD pun dah pernah iaitu mase 1st ride M125zC yg hanye ade 10 bijik,ride ke gua tempurung pun 10 Bijik gak..muke yg lebih kurang sama.. paling besar pun kite pernah buat mase grand TT,tu pun crite memula kat2 40/50 bijik,punyela penat aku n zon tengah pikir nak sumbat mane,last2 biler dah plan cantik,yg join brape? x sampai 25 bijik pun..

ape yang aku nak tekankan kat sini,x gune kalau kite beriye tapi mentaliti masing2 x berubah.. tgk je pade kehadiran TT la camne..

sebab tu skang ni kalo nak plan ride bia ramai2 baru syok.. ni kang klau nak menumpang aktiviti orang,yg join nye x sampai 10 bijik,club lain kat 30/40 bijik,x segan ke?

so perkara paling utama is kumpulkan ahli2 yang btol2 berkomitmen..then organize ride..
Back to top Go down
zan7443
Laskar Kanan


Posts : 270
Join date : 22/03/2010
Age : 30
Location : KL

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 4:17 pm

betul2 setuju.......
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 6:46 pm

WKQ4913 wrote:
x semestinye gunung ledang,area lain pun bleh..x semestinye kene jauh2,yg dekat2 pun payah orang nak join,cirte je kebaboom..haha

*skrang ni,ride ke utara kite pernah buat,PD pun dah pernah iaitu mase 1st ride M125zC yg hanye ade 10 bijik,ride ke gua tempurung pun 10 Bijik gak..muke yg lebih kurang sama.. paling besar pun kite pernah buat mase grand TT,tu pun crite memula kat2 40/50 bijik,punyela penat aku n zon tengah pikir nak sumbat mane,last2 biler dah plan cantik,yg join brape? x sampai 25 bijik pun..
ape yang aku nak tekankan kat sini,x gune kalau kite beriye tapi mentaliti masing2 x berubah.. tgk je pade kehadiran TT la camne..

sebab tu skang ni kalo nak plan ride bia ramai2 baru syok.. ni kang klau nak menumpang aktiviti orang,yg join nye x sampai 10 bijik,club lain kat 30/40 bijik,x segan ke?

so perkara paling utama is kumpulkan ahli2 yang btol2 berkomitmen..then organize ride..
...........
Jom repeat naik Genting....................!!!!!!!wahahaha..........best best............
Nak "revenge" time kita naik nak amik gambar ramai2..........hujan pulaaakkkkkkkkkkkk..........
1day trip,morning gi...petang turun........find tempat TT........pastu 6pm camtu balik tidurrrr........^^

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 7:03 pm

haha ko plan nak g genting ke next ride?aku baru nak membentangkan proposal untuk next ride..

place :
time:
brape ramai nak g:
plan nak tidor mane n tentatif:
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 7:22 pm

erkk izinkan aku yg kerdil ni mncelah bleh...
maybe kita kne wat postmortem npe dak2 tupai rami yg mcm xbersungguh bila wat ride ke satu2 tmpt...kita xle nk mara2 sbb tu hak masing2..maybe rami xminat ikot sbb:

1)masa(kalu amik masa 2 hari dak2 ni msti rami yg cancel last minit)
2)kewangan(lg byk hari spent lg byk duit nk pki)

pd aku la utk waktu trdekat ni kita wat gak ride tp balik ari..mana tau dgn cara ni kita dpt didik dak2 tupai forum ni ajak ride tmpt ln...

kita g pagi..... ptg balik....so xperlu ssh nak sediakan tentatif..xperlu sshkan spe2 nak manage tmpt tggal...nak tdo kt mana...suma xya pk...just g pagi ptg@maghrib dh leh balik..

p/s: ..& pd pndpt aku sapa yg mcm2 was2 leh ikot ke x tu bek diamkan je mulut tu...jgn bg ayat 'harapan' pd penganjur yg wat ride..kalu dh rasa mcm was2 leh ikot ke x "just shut up your mouth"...jgn bg komen pape..just view je thread tu..kalu leh ikot bg nama kalu xle zip la mulut korg tu...kalu aku la... kalu aku xde duit@masa xkena aku diamje ttup mulut,xnk nyushkan penganjur last minit..kalu leh ikot aku post bg nama...simple

sori kalu sape2 tersinggung eh...ni just pndapat aku...n korg leh tegor kalu cara aku bg pndpt xbetol....sory again....
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 7:35 pm

betul pandangan man tue ak sokong....yer la bila da dua tiga kasi
feedback "ermm tak dpt join blk kmpg", "nnt la ak pikir" dll.....
mule la topik tue jadi blur2.....so klu tak leh join jgn post apa2 pun
senang tuan tanah mau update...da tentu yg nk ikut saje yg ader dlm topik tue..

_________________
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 7:47 pm

merangkak2 la dulu.. tumpang aktiviti club lain pun aku tak kesah. jangan syok sendiri buat ride aleh2 seketul dua je yang on.

MBC punya FD dah ada. takpayah pening2 kepala nak pikir. semua diorang dah setelkan. why not join saje?

RXZ ke P.D sape nak join aku bleh je carik apartment untuk korang stay. tapi kalau dah teragak2 nak pegi aku pun malas nak beri kerjasama.

diam sajalah~
Back to top Go down
jamil
Laskar Muda


Posts : 65
Join date : 06/02/2010
Age : 27
Location : simpang rengam johor

PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Sun Apr 11, 2010 7:48 pm

pada aku plak
kalo mcm konvoi jauh ni
kite gerak je tgh mlm
mlm kumpul budak
so smpai tmpat tujuan je da nk pg kn
so x pyh la tdo
smpai je pg tu,ptg nye da leh balik
b4 nk konvoi tu simpan la tenaga dlu
mcm budak tmpt aku camni je
tgh mlm gerak sok petang da balik
so x pyh pening tmpt tido ke pape ke
tido je atas moto
lg safe

sory kalo pndapat aku ni slh
kalo slh betul kn la
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang   Today at 10:05 pm

Back to top Go down
 
Cadangan Konvoi Ke Air Terjun Sagil @ Gunung Ledang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Cadangan Konvoi dalam bulan 5 /6,Please Vote and Dont Spamming
» Report Konvoi Ke Port Dickson Bersama RXZ Malaysia & Yamalaya
» Report Konvoi Ke Malaysian MotoGP 2010 Di Sic (8-10 Oktober)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: