.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Sun Feb 14, 2010 11:02 pm

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA RIDER YG MENJAYAKAN RIDE KE GUA TEMPURUNG..

member2 yg join..

1 :: aus_ipoh Tuan Umah----moto STANDARD la sangat sampai jem nenas
2 :: Wkq 4913 suka bikin panas je
3 :: Mazakim abang Roy + yang belanja sume orang breakfast pagi tadi,tq2!
4 :: Sup Cendawan Senyap2 tapi berhantu gak..hehe
5 :: Mousepink Paling banyak kene sakat + King of Riding
6 :: Azfar X sayang motot baru,baru 200km + dah merembat outmeter trus..hehehe
7 :: AFifi FZian yang leh catchup ngan koncoi yang bawak kelajuan cahaye..hehe thanx 4 joining bro1
8 :: superjoemanito abang kamal yang selooowww sket tapi motor x reti nak seloww
9 :: chang Penyeri ride ni,x reti nak diam..hehe,mate suke tengok "yang besaaar punye"
10:: vendetta Raja Kepak + tukang batu api + tukang kaki bakar suh fullthrottle tunduk
11:: Hanturaya111 Paling banyak songeh + paling banyak kene bahan..hehehe
12:: fizerpool **2nd day terus balik bidor masuk air gak die ni sebenarnye..hehe
13::techno99 **join 1st day je
14::perakmali **join 1st day je


Last day br la kena tahan ngan polis..semua selamat termasuk chamber mazakim..tp ada dua org sangkut..nak tau sape tggu bdk2 zon tgh on9..

nie pic kat gua tempurung..gambir2 nanti aku upload..intenet slow..



pic sebelum bergerak ke ulu chepor


_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut


Last edited by aus_ipoh on Mon Feb 15, 2010 9:39 am; edited 5 times in total
Back to top Go down
supcendawan
Laskar Muda


Posts : 79
Join date : 08/01/2010
Age : 29
Location : Ipoh-Sepang-Shah Alam

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 2:04 am

sape kaki rembat rugi x ikut. mlm 1st je sume dh 140 ke ats. lalu celah2 kete plak tu. gile kentang . mlm 2nd 150 ke ats plak. gile bab 1 . mlm last yg korang balik k.l ni brape plak merembat?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 2:30 am

akhirnye selepas perjalanan selama hampir 3jam 40 minit ( gerak kul 9.39pm dari tol simpang pulai---- 1.10am tol jalan duta)

*campur benti isi minyak + lepak + makan + cuci mata kat tapah n ulu bernam (dalam sejam gak la)

untuk ride malam ni,memang sume kaki rembat xde yang bawah 140kmh.. siap ade yang kmh ketuk dinding menten fullthrottle +-25km..hohoho

tapi alhamdulillah,sume nye selamat,mousepink pula meneruskan perjalanan ke segamat,memang die king or riding..hoho

*sampai takat ni je,penat plus nagntuk,sape2 yang nak wat report ride ni silakan lah,jangan malu2..

TQ to all yang menjayakan esp aus yang menyediakaa penginapan n makan minum..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 11:00 am

Ni mase OTW nak pergi,kat RNR tapah..lepak makan berjam2..biasela,penat sebab jam + ade rider yang x larat sebab tido x cukup n kerje lebih mase,so rehat jap..



kat ulu chepor..bersiap nk berendam,xpernah jumpe ayor sumenye..



aksi bellet dr wan,tapi x lepas masuk skola ballet sebab badan keras..



eddy,ko tengok ape???



kejernihan air terjun csepor sebelum "gelap mase depan"..



kat Hall "istana takeshi" aus,salah masuk simpang leh sesat dalam umah die..time ni tunggu nak makan malam sebelum g ipoh..



Jalan masuk g gua tempurung,port terbaik nak buat onar n amek gambar..



Entrance gua tempurung..



Ni kat taman sri botani,OTW balik dari makan n jalan2 ipoh seblum balik KL,singgah tgk orang main RC heli n kapal terbang..



Back to top Go down
mousepink
Bintara Muda


Posts : 400
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Kuala Perlis

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 11:34 am

aku xde gambar nk upload sebab mmg x bawak kamera pun...hehe

sory la kawan2 lepas kuar daripada gua tempurung aku bad mood sikit..kecian korang nk men pujuk2 aku pulak...bawak motor mlm td pun slow aje..syukur alhamdulillah akhirnya semua selamat pergi dan balik..mmg seronok lah join korang kali nie...satu pengalaman yang sgt berharga...

mlm td aku sampai segamat kul 5 pagi...giler kentang sejuk...hehe

p/s-walaupun aku suke starting tapi aku last jugak kat belakang...haha
Back to top Go down
techno99
Laskar Muda


Posts : 51
Join date : 05/10/2009
Age : 23
Location : manjung, perak

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 11:39 am

nnt ak upload pic moto kt chepor.
tenet slow skang.
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 11:41 am

peehh sakit badan siot...

*aku menanti gambar dari kamera ijat yang kat fifi tu,antaranye aksi kene telan batu,disedut batu sungai,ditutup laluan air sungai dan bla3..hahaha

*gambar dalam gua tempurung x dapat nak amek sebab kiteorang sehelai sepinggang je masuk,pakai selipar plak tu,selekeh2 je,orang lain siap pakai kasut,helmet lagi..hahaha
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 2:37 pm

best best best second time ak berkonvoi mmg syiok sangat ikut diorg nih,
ak igt bwk motot cam pegi port dikson tp.............terkejut gak ak kne kejutan budaya konvoi diorg nih mau xmo kne folo gak ler.....

tq a lot to aus selaku tuan rumah dan familynya yg friendly ngan
kehadiran kami malaun kolompo nih....hehehehe
mcm2 kejadian telah berlaku sepanjang berada di ipoh mmg kenangan
terindah buat masa skang tuk tahun nih huhu....

*aus ak nk no.fon adek pengantin tuh bley

_________________
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 2:40 pm

Dah terbukti ketahanan 125Z + M125ZC dalam konvoi ketiga selepas PD,Genting,dan terbaru Ipoh.. total perjalanan trip kali ni = 548km dari tol jalan duta hingga lah ke tol jalan duta..75% memerah keringat rpm motor atas 7k rpm.. tiada masalah kecuali motor aus sorang je..hehehe
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 2:58 pm

moto stended mmg byk masalah la..hehe..

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 3:44 pm

Ketika di Cepor

vandetta(Raja Tunduk + Open game),mazakim,azfar n afifi..refill perut


apit a.k.a fizerpool n man a.k.a perakmali


si hantu dan sitikus..kat belakang 2 joe ngan gelagat dia yg blur2(mengejar bayang2 sendiri..)


wan..paling kuat makan


port mandi..parking moto kat bwh..abg roy cakap jalan kaki je naik atas..





wan techno99 n sup tulang..


abg roy..


wan n man..dtg dr manjung..tp leh join kejap je coz ada hal


mamat nie ada no adik pengantin..

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 3:56 pm

standard spec moto aus yg terbongkar bile komuniti 125z membuat inspection keatas motonye
-rod tkrj japan mari..
-block dah port,blh tahan besar lubang2x nyer,dah macam nk bulat seme lubangnye..
-piston foundry ipoh mari,xde tulis saiz,lagi besar dari saiz akhir standard 125z,bukan japan made,tgk design piston,aku dah ngaga,trs tanye aus,dari mane piston nie?..
-head cam biase,mesti dah skim punye,he3x..
-ekzos lak pakai jns chamber..
-carb lak rxz..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 4:01 pm

ala 2 biasa2 je kn joe..lebih sikit dr standed modi..

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 4:11 pm

oi td xtulis carb 2..siap tambah lagi..hampeh je..ada nk tmbh lg ke..ngee

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 4:14 pm

anyway mmg best time travel dalam gua tempurung,dah le pakai selipar,seluar pendek,t-shirt pendek,torchlight lak baru beli mlmnye,smpi je checkpoint tgk team lain siap kasut,seluar panjang,baju lengan panjang+safety,glove,kah3x..klako2x,msti dieorg kate,dari mane la bebudk nie dtg
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 4:19 pm

huhu bestnya korg..rugi xjoin..nk wat cmne..sen xcukup...pt xdpt..huhuu..alhamdulillah suma selamat

takot dgr suma outmeter..kalu aku g msti saing2 mousepink kt belakang mkn asap 2t korg je Crying or Very sad
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 4:24 pm

erk..mousepink blh tahan gk lajunye,mlm nak balik die xsihat,sbb tue slow skit,tapi brape minit sgt la,dh rembat kaw2x bile berenti kt rnr or petrol pum pstu die dah smpi
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 4:27 pm

superjoemanito wrote:
anyway mmg best time travel dalam gua
tempurung,dah le pakai selipar,seluar pendek,t-shirt pendek,torchlight
lak baru beli mlmnye,smpi je checkpoint tgk team lain siap kasut,seluar
panjang,baju lengan panjang+safety,glove,kah3x..klako2x,msti dieorg
kate,dari mane la bebudk nie dtg

2 masa nk masuk..masa nk kuar lak diorang tgk moto semua power2..semua tgk asap je..haha

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 4:32 pm

aus_ipoh wrote:
superjoemanito wrote:
anyway mmg best time travel dalam gua
tempurung,dah le pakai selipar,seluar pendek,t-shirt pendek,torchlight
lak baru beli mlmnye,smpi je checkpoint tgk team lain siap kasut,seluar
panjang,baju lengan panjang+safety,glove,kah3x..klako2x,msti dieorg
kate,dari mane la bebudk nie dtg

2 masa nk masuk..masa nk kuar lak diorang tgk moto semua power2..semua tgk asap je..haha

yg ckp ni rasanya moto dia yg pling laju n berkuasa tahap kelajuan cahaya....dri analisis aku la tgok komen2 dak2 yg g
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 4:43 pm

superjoemanito wrote:
anyway mmg best time travel dalam gua tempurung,dah le pakai selipar,seluar pendek,t-shirt pendek,torchlight lak baru beli mlmnye,smpi je checkpoint tgk team lain siap kasut,seluar panjang,baju lengan panjang+safety,glove,kah3x..klako2x,msti dieorg kate,dari mane la bebudk nie dtg

penat aku nak tunduk2 merangkak2,pale plak asek nak terantok je..haha,diorang sti inagt kite renjer kot,selekeh semacam je..hahahaha..

*papepun 3 jam setengah dalam gue tu memang x terase,balikd ari gua tempurung :

pakai baju +suar pendek /panjang + spende basah dari gua + glove + selipar jamban masing2,full throttle kat hiway di tengah2 hari bute balik umah aus... TERBAIK!..hahahaa
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 4:46 pm

kah3x..full throttle blk dari gua tempurung,ngeri lak bile aku pikir,sampai umah aus dah kering
Back to top Go down
techno99
Laskar Muda


Posts : 51
Join date : 05/10/2009
Age : 23
Location : manjung, perak

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 4:51 pm

kt chepor









Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 4:54 pm

man JGN8917 wrote:
aus_ipoh wrote:
superjoemanito wrote:
anyway mmg best time travel dalam gua
tempurung,dah le pakai selipar,seluar pendek,t-shirt pendek,torchlight
lak baru beli mlmnye,smpi je checkpoint tgk team lain siap kasut,seluar
panjang,baju lengan panjang+safety,glove,kah3x..klako2x,msti dieorg
kate,dari mane la bebudk nie dtg

2 masa nk masuk..masa nk kuar lak diorang tgk moto semua power2..semua tgk asap je..haha

yg ckp ni rasanya moto dia yg pling laju n berkuasa tahap kelajuan cahaya....dri analisis aku la tgok komen2 dak2 yg g

cmfrm la moto wan yg plg laju..xdapat disangkal lg

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 5:46 pm

wan da xsabar nk terjun,panas punye pasal..



hantu n chang nak tgk joe naked..haha



cari harta professor kamal



pencarian diteruskan lg



prof kamal ditelan batu belah batu bertangkup




joe dah tertelan,maka wan datang menyelamatkan keadaan..



wan pula ditelan..



chang nampak ikan duyung dalam 2..



wan cakap : pale ko chang,mana ade,bidadari ade la..haha



da jumpe ikan(hp ngage joe) br semua berendam



aus menepuk kepala tande "ape nak jadi ngan budak2 ni,umur dah lanjut..tapi..."



sape yg jadi mangsa..abg roy kot..




chang pula menjadi mangse para2 perakus air sekalian..









para2 perakus menunggu mangse untuk masuk ke gelanggang tengah..



masih menunggu...



lalu Aus tidak sengaja memasuki kawasan larangan di tengah,nah amek ko..kuase paduan super saiya tahap dewe...



Tibe2 wan n afifi pulak menjadi manse,x terlawan diorang ngan perakus2 ni..



Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Mon Feb 15, 2010 6:46 pm

ape ar bdk2 ni...
aku bwk maintain jer..yg lain blh full throtle plak...
last2 sampai tahap aku je sorg2..skit kt dpn, skit kt blkg...

masa pegi, spjg jln 3 lorong tu, blh lg nk laju..
sampai jln 2 lorong, dh mula jem..terpaksa slow skit...
nk masuk rumah aus pn laluan dh mencabar semcm..
kul 4pg lalu situ...mst org2 kg ingat mat2 rempit baru blk dr berlumba..
sampai2 rumah aus, ambik kau..ingatkan rumah tumpang ker ape aus bwk ni, rupenya mmg rumah die...ada lebih 10bilik dlm rumah tu..

mandi kt chepor dh mcm mandi kt sg.congkak pn ada..
mmg sejuk..tp bile dh blk, kejap je dh rasa panas blk..
pagi, lenguh main simbah2 air, mlm, lenguh main bowling smpai 2frame...
(1st time beb aku main bowling ni... )

hari kedua masuk gua tempurung mmg layan gak...
ingatkan main panjat2 tangga jer..rupanya siap kene meniarap dlm air lg...
blh ada jumpe ikan keli & udang mata merah lg kt dlm tu..
org lain pakai complete suit, yg bdk2 ni main masuk gua mcm nk gi mandi sungai chepor gak...
--sapela yg pakai sliper jamban tu..bising giler...

masa balik mmg baek lar...spjg jln clear jer..
semua sblm gerak, ckp nk maintain 120kmph..ckp je lbh..
aku yg bwk rilek2 disalahkan, yg bdk2 fullthrotle hilang mcm tu je taknak salahkan plak...

walaupun dlm 10org je yg pegi +beberape geng ipoh lg, ni pn dh cukup best dari tak pegi lgsg...mmg rugi lar sape yg tak pegi..

**aku rasa kalau buat stiker atau baju utk bdk2 yg join ni ok tak?
bkn slalu dpt pegi ipoh, gua tempurung ni beb...

_________________
set skru allenkey chrome utk 125z<--klik jer
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)   Today at 7:35 pm

Back to top Go down
 
Report : Opening Year 2010 Ride - GUA TEMPURUNG PERAK (13-14 FEBRUARI 2010)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 9Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Konvoi Teluk Batik Perak
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010
» Aktiviti Cuti Umum Deepavali 5/11/2010
» Report Ride ke Pengkalan Balak, Melaka.
» Cadangan Konvoi dalam bulan 5 /6,Please Vote and Dont Spamming

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Galeri-
Jump to: