.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 2T & 4T Pilihan Anda V4

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next
AuthorMessage
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Wed Feb 10, 2010 5:10 pm

redland wrote:
salam bro smer...nk beli shell rimula rx3 2 kt ne ada jual ek?kt kdai mtor biasa ada x?

P STESEN MINYAK SHELL BRO.....

_________________
Back to top Go down
hafidz
Laskar Muda


Posts : 87
Join date : 31/07/2009
Age : 33
Location : malacca

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Wed Feb 10, 2010 5:15 pm

certain pam myk jer ade benda alah ni....
Back to top Go down
http://hafudezu.blogspot.com
ijat666
Support Crew
Support Crew


Posts : 857
Join date : 14/10/2009
Age : 29
Location : GEMENCHEH,N9

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Wed Feb 10, 2010 6:48 pm

makan racun..makan racun....
try2....mmg best.... Smile

_________________
durjana kau yang punya angkara
mengalih setiap pandangan manusia
yang benar kau palsukan
tugasmu seumpama syaitannnn!!!

Back to top Go down
http://www.facebook.com/?ref=home#!/ijat666?ref=profile
redland
Laskar Muda


Posts : 54
Join date : 22/12/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Thu Feb 11, 2010 9:35 am

mazakim wrote:
redland wrote:
salam bro smer...nk beli shell rimula rx3 2 kt ne ada jual ek?kt kdai mtor biasa ada x?

P STESEN MINYAK SHELL BRO.....


tp xsmer stesen mnyak shell ada racun nie...aku rasa cm nk try jer...
Back to top Go down
ijat666
Support Crew
Support Crew


Posts : 857
Join date : 14/10/2009
Age : 29
Location : GEMENCHEH,N9

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Thu Feb 11, 2010 4:55 pm

try je redland....
aku bru pkai 2 mggu ni ha...
time aku masuk kn racun ni,trus aku bwk jalan jauh...
mule2 berat la....
da paneh,mmg tiptop...licin...semutttt...heehehe...
aah...mmg xsume shell ada...tgk stok die la...
kadang ada,kadang abes....abes sbb lori kecik2 slalu beli utk wat myk itam topup....

_________________
durjana kau yang punya angkara
mengalih setiap pandangan manusia
yang benar kau palsukan
tugasmu seumpama syaitannnn!!!

Back to top Go down
http://www.facebook.com/?ref=home#!/ijat666?ref=profile
redland
Laskar Muda


Posts : 54
Join date : 22/12/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Fri Feb 12, 2010 9:44 am

ijat666 wrote:
try je redland....
aku bru pkai 2 mggu ni ha...
time aku masuk kn racun ni,trus aku bwk jalan jauh...
mule2 berat la....
da paneh,mmg tiptop...licin...semutttt...heehehe...
aah...mmg xsume shell ada...tgk stok die la...
kadang ada,kadang abes....abes sbb lori kecik2 slalu beli utk wat myk itam topup....

aku dh jmpe dh kt ner ada...semalm br p survey...tungguuuuuuuuuuuuuu...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Mon Feb 15, 2010 4:22 pm

mantadkb wrote:
chocolate wrote:
sekali lagi aku nak citer pengalaman masa muto baru sumbat minyak yg elok

dl2 masa first time aku pki sprinta 5000 muto aku jadi berat gila,pomen aku pun tegur nape muto jadi berat semacam jer masa tgh set,aku pun dah rasa mcm kene tipu jer,kununnya minyak elok la sgt,skali isi jadi berat giler

tp lps dah running dlm 100-200km baru rasa dia punya ringan camner,senyum jer bwk muto,bwk masa panas terik pun ringan jer rasa

5100 ni ester kan? masa sekolah dl2 aku slalu pki,harga masa tu rm20++ baru
hahaha.. betul to choco.. dulu aku pun macam tu gak.. rasa macam tertipu masa baru tukar eo motul 5100 tu.. sebab moto rasa berat semacam n tak smooth sangat... tapi bile dah jauh berjalan... baru rase semakin ringan drpd mase baru tukar minyak.. ahahahaha.. rasanyer dah 6 bulan tak tukar EO ni..


bro..mane nak carik sprinta 5000 kat area shah alam or kl?
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Mon Feb 15, 2010 4:26 pm

kalo kat area shah alam, worshop mne yg terbaek utk beli 2T or 4T? n harga yg bepatutan...
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Mon Feb 15, 2010 9:14 pm

sprinta 5000 2T ke 4T.. hari tu beli 2T sprinta 5000 kat petronas sek18... rega mmg bleh tahan lar.. nak 2T n 4T murah kat shah alam?? herm.. gi kat sek 25.. ade kedai moto sebelah kedai perodua tu.. kat sana murah sikit berbanding kedai lain.. murah dalam seringgit dua je la..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
eddy8075
Support Crew
Support Crew


Posts : 971
Join date : 03/02/2010
Age : 29
Location : shah alam-k.lumpur

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Tue Feb 16, 2010 12:33 pm

ni lak cte pngalaman aku pas tkr shell rimula ni,
ms enjin sjuk x rs best sgt, ble da pnas rs nk pegi je..
btulla korg ckp, smooth je..
sllu law maintain speed cm tsgkut2, tp skrg xde da.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Tue Feb 16, 2010 4:36 pm

mantadkb wrote:
sprinta 5000 2T ke 4T.. hari tu beli 2T sprinta 5000 kat petronas sek18... rega mmg bleh tahan lar.. nak 2T n 4T murah kat shah alam?? herm.. gi kat sek 25.. ade kedai moto sebelah kedai perodua tu.. kat sana murah sikit berbanding kedai lain.. murah dalam seringgit dua je la..

tq bro...kang ak cari kdai tu..cian tupai ak minum minyak xbekualiti je slame ni...
bro...org ckp kalo gune 2T mahal cm VSX tu akn byak kerak kat eksoz n piston..btol ke?
Back to top Go down
tupai_tempur
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 411
Join date : 21/07/2009
Location : Taman molek,jb

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Tue Feb 16, 2010 4:55 pm

darksics wrote:
mantadkb wrote:
sprinta 5000 2T ke 4T.. hari tu beli 2T sprinta 5000 kat petronas sek18... rega mmg bleh tahan lar.. nak 2T n 4T murah kat shah alam?? herm.. gi kat sek 25.. ade kedai moto sebelah kedai perodua tu.. kat sana murah sikit berbanding kedai lain.. murah dalam seringgit dua je la..

tq bro...kang ak cari kdai tu..cian tupai ak minum minyak xbekualiti je slame ni...
bro...org ckp kalo gune 2T mahal cm VSX tu akn byak kerak kat eksoz n piston..btol ke?

tul kot. dekat 6 bulan aku pakai vsx. harap mahal je lah. servis bertepek kerak kat piston. pomen pun suh pakai sx. so sekarang aku pakai sx je. nak try brand lain tak berani pulak

_________________
always get what you need,not what you want
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Tue Feb 16, 2010 5:14 pm

tupai_tempur wrote:
darksics wrote:
mantadkb wrote:
sprinta 5000 2T ke 4T.. hari tu beli 2T sprinta 5000 kat petronas sek18... rega mmg bleh tahan lar.. nak 2T n 4T murah kat shah alam?? herm.. gi kat sek 25.. ade kedai moto sebelah kedai perodua tu.. kat sana murah sikit berbanding kedai lain.. murah dalam seringgit dua je la..

tq bro...kang ak cari kdai tu..cian tupai ak minum minyak xbekualiti je slame ni...
bro...org ckp kalo gune 2T mahal cm VSX tu akn byak kerak kat eksoz n piston..btol ke?

tul kot. dekat 6 bulan aku pakai vsx. harap mahal je lah. servis bertepek kerak kat piston. pomen pun suh pakai sx. so sekarang aku pakai sx je. nak try brand lain tak berani pulak

itu la pasal...ak mmg slalu gne sx je. tp ak xpnah gi service lg sbb mtor ak jarang gne.. org je ckp vsx xelok. ak mlas nk gi service takut mekanic rebore. tp biase nye service bpe inggit ha?
Back to top Go down
tupai_tempur
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 411
Join date : 21/07/2009
Location : Taman molek,jb

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Tue Feb 16, 2010 5:25 pm

tempat aku rm50. gasket,servis piston,blok. lincah je pomen tu wat. jap dah siap
tapi kalo pandai wat free je lah. hehee. cuma beli gasket je lah

_________________
always get what you need,not what you want
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Tue Feb 16, 2010 7:03 pm

jangan salah faham ngan 2t vsx nih,2t vsx nih elok sebenarnya
yg tk elok pomen 'melayu' kita jer yg pki teknologi 'mata' sendiri...
sedang kilang da research sebelum kuarkan produk.....

yg x elok diperkatakan org tue pasal karbon dier jer,performence vsx
bagus gak jaga komponen besi dlm blok.....

pki 2t vsx selama sebulan then bukak servis = kerak banyak
pki 2t motobot selama sebulan then bukak servis = kerak skit

performence sama cuma kerak karbon jer berbeza so tue psl org ckp
2t vsx tk elok walhal kerak tue jer punya hal...cheittt yerpeda

_________________
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Tue Feb 16, 2010 7:03 pm

jangan salah faham ngan 2t vsx nih,2t vsx nih elok sebenarnya
yg tk elok pomen 'melayu' kita jer yg pki teknologi 'mata' sendiri...
sedang kilang da research sebelum kuarkan produk.....

yg x elok diperkatakan org tue pasal karbon dier jer,performence vsx
bagus gak jaga komponen besi dlm blok.....

pki 2t vsx selama sebulan then bukak servis = kerak banyak
pki 2t motobot selama sebulan then bukak servis = kerak skit

performence sama cuma kerak karbon jer berbeza so tue psl org ckp
2t vsx tk elok walhal kerak tue jer punya hal...cheittt yerpeda

_________________
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Tue Feb 16, 2010 8:19 pm

ala.. beli jew 2T motobot macam mazakim ni.. beli 1 gallon terus... kerak pun kurang.. puas hati..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
rufaz
Laskar Muda


Posts : 98
Join date : 10/10/2009
Age : 23
Location : arau perlis

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Tue Feb 16, 2010 8:34 pm

mcmne plak ek kalau kte gune vsx, then bile dah byk2 kerak, kte tuka pakai motobot pnye.. kalau bukak servis, kerak smakin bertambah ke mkin berkurang? kot2 la 2t motobot nie bleh jd mcm "pencuci kerak"
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Tue Feb 16, 2010 8:59 pm

boleh kot... ko try dulu pas tu bagitau kat sini ea.. hoho.. sbb aku baru je guna.. blum bukak blok nak tengok lagi..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Tue Feb 16, 2010 9:57 pm

rufaz wrote:
mcmne plak ek kalau kte gune vsx, then bile dah byk2 kerak, kte tuka pakai motobot pnye.. kalau bukak servis, kerak smakin bertambah ke mkin berkurang? kot2 la 2t motobot nie bleh jd mcm "pencuci kerak"

yer mmg btol tue,sebelum nie ak mmg setia ngan vsx bertahun2 gak
ak guna vsx sebelum bertemu 2t tcw nih....
ak try quicksilver 1 gallon then bukak blok ngan head mmg suci
murni bebas dr sebarang karbon cam baru servis semlm jer huhu....
bleh jer nk masuk trus 2t tcw nie no hal lah.....

_________________
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Tue Feb 16, 2010 11:55 pm

mazakim wrote:
rufaz wrote:
mcmne plak ek kalau kte gune vsx, then bile dah byk2 kerak, kte tuka pakai motobot pnye.. kalau bukak servis, kerak smakin bertambah ke mkin berkurang? kot2 la 2t motobot nie bleh jd mcm "pencuci kerak"

yer mmg btol tue,sebelum nie ak mmg setia ngan vsx bertahun2 gak
ak guna vsx sebelum bertemu 2t tcw nih....
ak try quicksilver 1 gallon then bukak blok ngan head mmg suci
murni bebas dr sebarang karbon cam baru servis semlm jer huhu....
bleh jer nk masuk trus 2t tcw nie no hal lah.....

2T tcw ni jenis ape plak? elok ke? bpe inggit? nk cr kat mane?
tp kalo gne vsx, asap bau wangi. sdap org blakng bau time benti kat traffic light hahaha
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Tue Feb 16, 2010 11:58 pm

btl2x,aku dah try,pakai shell atau sprinta atau mobil mmg sng je karbon naik,nk cuci blk sumbat je trs 2t motobot tcw3,lps berbulan-bulan bukak headblock tgk clear je,xpyh nk cuci2x dah,klu ade skit cuci pun sng je,sbb karbon x melekat kuat kt permukaan kawah head n kepala piston n lubg ekzos
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Wed Feb 17, 2010 12:11 am

2T tcw nie outboard nyer..
tcw-3..
-tc=two cycle(two stroke engine)..
-w=water cooled engine(contoh enjin motobot,jetski)..
-3=mewakili 3 generation jenis mnyk,first generation tcw,second generation tcwII..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Wed Feb 17, 2010 12:24 am

superjoemanito wrote:
2T tcw nie outboard nyer..
tcw-3..
-tc=two cycle(two stroke engine)..
-w=water cooled engine(contoh enjin motobot,jetski)..
-3=mewakili 3 generation jenis mnyk,first generation tcw,second generation tcwII..

snang jmpe kat kdai ke? bpe inggit?
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Wed Feb 17, 2010 12:28 am

pandai cari jumpe la..
2t tcw3 yg biase bebudak pakai..
-maxoil tcw3..
-evinrude johnson..
-quicsilver premium..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V4   Today at 6:27 pm

Back to top Go down
 
2T & 4T Pilihan Anda V4
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 16Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: