.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Sun Jan 03, 2010 11:12 pm

List tetupai yang join ride to kuala klawang kali ke2:
1. WKQ4913@wan
2. Mazakim
3. Hariz
4. Chocolate
5. kelvin45
6. Chang
7.Hanturaya111
8.KIPZ(abg passby)^^
9.sorang lg dr seremban en.killerbeatz
























































Video2 total ader 5.......mlm nanti upload lagi.......kk,tgh edit.......on the way.........^^
Hahaa.......atvt2 zon tgh.......^^
So........bagilah aper comment.........thanks......^^

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Sun Jan 03, 2010 11:23 pm

aktiviti yang berjaye,xde kecederaan mahupun kemalangan..hanye ade kerosakan sket je..hehe

hari ni sumenye all out,termasuk la yang cakap konon2 : "aku nak rilex2 je" , "aku x laju pun,x reti leper2 ni", "aku nak running in biase2 slow2 je".. tapi,kebenaran nye dalam video2 kelvin upload tu..

jalan ari ni sedap2,cuace panas so tayr cepat panas,stage 1 clear,stage 2 ade jalan rosak n kereta2 cam s**l,cam h*r*mjadah,beberape rider hampir disondol..

banyak gak yang overshoot termasuk diriku sendiri,and yang lain aku ade pesan pasal limitation tadi esp hariz,ko kene upgred tayr lebar..hehe

so overall ok,seronok ade brader kips join,ingat2 kan biase2 je,last2 banyak experience,ade 12 bijik sbk sebelum ni(ducati,yamaha...dll..) ,macam2 jenama dah bawak,tapi atlast 2stroke jugak yang paling mencabar n best die cakap.. die keje in insurance field,so sape2 nak renew insuran leh consult ngan brader tusebarang info leh roger aku or kelvin..

lastly,enjoy the video..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Sun Jan 03, 2010 11:25 pm

p/s : aku suke gambar 2nd last tu..hehe
Back to top Go down
ekzosboorukipoh
Laskar Kanan


Posts : 325
Join date : 20/06/2009
Age : 28
Location : petaling jaya & ipoh...

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Sun Jan 03, 2010 11:32 pm

ala...xdpt join lg...da 2 kali xtvt xdpt join gak..huhu...xpe2,sabar2...huhu...
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Sun Jan 03, 2010 11:36 pm

lalalala~ tak terbakar pown. sikit pown tak..

ni perut punya pasal la. isk!
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Sun Jan 03, 2010 11:53 pm

lalala.... tu la ko... makan lagi yong tau fuuuuuuuuu.....

ni la aktivity yang aku geruni selama ni... aku dah serik nak main korner lepas terseret tgh jalan tahun lepas... parut kat belakang x ilang pun lagi....

Tp hari ni kenapa tibe tibe pengalaman ngeri selama ni aku dah ilang...
mungkin kerana gian tengok sorang2 leper... aku pun cube layan gak...
ingat nak running block baru jer...

Korang sume jahat..... aku dalam sehari pantang dah bantai 170kmj... nasib sume ok...

Aku x puas hati la hari ni... rase nak gi lagi jer... Mazakim next trip jom on lagi.... kene sarung jaket besi ni...
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 12:05 am

video you tube yang down hill tu aku ter dengar suara "ROSAK LA PLAK" suara siapakah itu...

pada minit 7.33..
Back to top Go down
Chang
Laskar Kanan


Posts : 304
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : From Kuantan, now PJ, Dmnsara, Kerinchi..

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 12:13 am

salam sume....

setuju ngn kate2 wan tu.... so far, xde kejadian yg x diingini...
ni 1st time aku maen coner kelawang.... mmg niat aku nk usha2 cari pgalaman je... cam diorg sume dah bese.... aku plak, baru nk blaja... huhuhu...

ok, cikit dari aku.... ari ni mmg syok giler... aku sndri x tau ape aku wat. ati kering gak aku ni upenye wlaupon 1st time.... jln nk masuk klawang da ade coner2, cukup2 wat aku rase tercabar.... so, start camera kelvin on, aku try sasah abis2.... aku dpt follow haris ngn wan, mase uphill.... best sgt2...! klajuan... skill... mental.... peehhh...!!!

time turun, aku try up limit aku.... tp ade error.... aku try overtake eddie a.k.a hanturaya... pas overtake, aku overshoot.... masuk lane seblah... pehhh..... cuak giler...!!!

mase down hill moto aku over run kot.... disc depan aku over heating.... smpai brek da xde lnsung... aku benti tepi, tgok brek pad tgh berasap ngn slambernye.... hahaha.... my error coz trlalu harapkan brek utk slowkan jentera aku.... patutnye kne drop gear & lps clutch kan....???

kesimpulan... pngalaman ari ni, aku nk REPEAT...!!!!
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 12:25 am

WKQ4913 wrote:
p/s : aku suke gambar 2nd last tu..hehe
tgk ar siape cemeraman kan..........wahahhahahaa...........
Nilah port aku suruh amik gambar time grand TT.....tapi tak dapat......^^
Ni.....next time aku plan mlm kita naik sini lepak2.....borak2.............pastu gi TT mane2 je.............
So yg ader "ehm ehm" tu......bolehlah bawak "ehm ehm"dtg view of city.......^^

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 12:40 am

Chang wrote:


time turun, aku try up limit aku.... tp ade error.... aku try overtake eddie a.k.a hanturaya... pas overtake, aku overshoot.... masuk lane seblah... pehhh..... cuak giler...!!!

kesimpulan... pngalaman ari ni, aku nk REPEAT...!!!!

tu la pasal.... nasib x de kerete dari depan... aku pun bayk kali gak over shot... ngah korner mcmane leh ter lebih plak... sekali lagi plak pasal lori 1 tan masuk jalan aku... peh gile 8@8! punyer lori.... kat korner plak tu... corner jer terus terkejut beruk...(beruk pun x terkejut mcm aku kot...)

Aku setuju sgt2 kalau nak repeat buat kali 2 atau ke 3 atau ke 4 dan seterusnya... sbb ni kali pertama aku layan klawang... kalau moto gp pun ade gak warmup sebelum race...
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 12:43 am

Ok..........4video dah siap uplaod.........
Ni time kita naik bukit klawang........
Rider/Mtr=Mazakim


_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 12:43 am

Ni time kita turun bukit klawang........
Rider/Mtr=Mazakim



_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 12:44 am

wahh....best nyer korang

kah kah kah
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 12:45 am

Ni time kita balik dari klawang balik ke Ampang untuk mkn tgh hari......part 1
Rider/Mtr=Kelvin45


_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 12:47 am

Ni time kita balik dari klawang balik ke Ampang untuk mkn tgh hari......part 2
Rider/Mtr=Kelvin45






ENJOY...................^^
DONT TRY THIS AT TAMAN!!!!
JOIN US.......saje2....enjoy relax2/////^^

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 12:58 am

hurm...review dari sy yg beginer..

mmg takut r tngk otai2 naik klawang lg2 yg ejos perut besar tuh
aku plak dah makin takut nak leper habes...trauma bulan pose ari tuh still bermain di fikiran..
tp apa2 pon ttp sessah gak..uphill aku jd leader lepas abes stage 1..seriously mmg aku xder bakat nak jd leader...x pandai..
byk overshoot n tyr blkg byk slide..
ader 2 3 bijik kereta 'terlebih pandai' makan jalan sampai luar koner..
pada aku nak naik tu kurang best sbb jalan agak basah n berpasir..
silap cket mmg berguling mcm dlm filem hindustan..

time nak turun mmg terbaik..puas hati aku..
mmg laju lg2 time follow brader kips tuh...pergh!....salute same lu bro!
choco plak bleh melepaskan amarah nafsunya secara x bertempat sehinggakan beliau terlajak dari landasan yg sebenarnyer...
mgkn rindukan penangan chamber beliau yg mgkn bersawang di bwh katil..
dan aku plak kene upgrade tayar besar la pasni kalo nak layan lg...
serius x puas pakai tayar yg skrg nih..rase bergoyang n slide jer..
mudah menggelungsur...
apa2 pon salute to all riders yg join aktiviti kali ini!
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 1:05 am

Hm.......untuk aku........no comment.......janji semua selamat.......overshoot tu WAJIP!!! hahaa.....tapi pandai control sudah........jaga safety gak........
Thanks kpd semua member gak yg kerjasame..........semua ader2 limit masing.......kerja leader mod2 pun senang......
So...........dgn ni.......atvt ni akan diteruskan lagi................... cheers cheers cheers
Jumpa korang next time.............!!!!!!!
Next siape nak onboard????hehee......


p/s:Hah....aku suka video yg part1 tu..........best!!!!!!

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 1:09 am

bagi aku la onboard....ngaaahahaha
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 1:13 am

encik hariz wrote:
bagi aku la onboard....ngaaahahaha
Wokey........next Hariz.......ko tak tanya.......so aku fix kat Mazakim.......hahaaaa.........
Last2 time balik aku amik final shooting............18minit.....hhahahaa......sampai Petronas hujung tu......^^

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
encik hariz
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 30/05/2009

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 1:21 am

ko patut amik video time kene tahan ngan abg berjaket biru kat bawah tu
baru leh nampak moto sapa yg spec nyer dah x legal atas jalan

kih kih kih...gurau jer...kalo next time ko nak tggu aku pegang onboard tu berjanggut la jwb nyer..mggu nih aku last kat kl..
ahad depan aku dah gerak gi penang...nak cari port baru kat saner lak
balik cuti nnt baru leh layan klawang balik...isk isk isk
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 11:55 am

semua rider zon tengah pembohong besar Laughing tak tau main koner kunun....
takut la,blok baru rebore la sume alasan jer tue.... Evil or Very Mad

bukan main heaven korang kt depan meninggalkan ak sesorg kt belakang
masa panjat second stage tue...jenuh ak nak kejor korang nanun brader kips kt depan
pun bukan main heaven meratah koner tarak chance mau overtake ekekeke....

nampak nyer pasni leh la ak ajak lagi korang yer...janji kondition motot masing2
sempurna tue jer jgn jdk cam ak byk betul masalah dr mula spi habis...
tak puas sangat ak sekadar lepas batuk di koner jer huhu....

abg choc pula tak kureng hebat nyer rs nyer pasni da kenal jalan dier p senyap2 kut.. Shocked

apapun thanks to everybody yg menjayakan xtvt ini dan menghasilkan video yg sempoi.. cheers
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 1:41 pm

encik hariz wrote:
ko patut amik video time kene tahan ngan abg berjaket biru kat bawah tu
baru leh nampak moto sapa yg spec nyer dah x legal atas jalan


kih kih kih...gurau jer...kalo next time ko nak tggu aku pegang onboard tu berjanggut la jwb nyer..mggu nih aku last kat kl..
ahad depan aku dah gerak gi penang...nak cari port baru kat saner lak
balik cuti nnt baru leh layan klawang balik...isk isk isk

oooooooo... baru aku tau maksud 'loteri' kata kelvin. ngahahahaha!
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 1:57 pm

lepas ni aku nak tukar pki tayar saiz 60/70 depan blkg
bl ada org tu ajak pi klawang,aku tunjuk jer tayar aku hehehe
tp kl dia nak bg pinjam maxxis 3d diamond,senyap2 aku balik lari ke terengganu

takootttt woooo amik lap,asyik overshoot ke knn jer
first stage masa naik aku duk tgh,second stage ngan turun aku last
sumer lari mcm(isikan ngan perkataan sendiri) hahahahahaha

tp syokk ooo masa amik korner s curve,perghhh
perasaan masa balas korner tu perghhhh
masa amik korner ke kiri perghhh
sumernyer mmg perghhhh

tp aku x berani lagi nak pecut ngan braking kaw2 sebelum masuk korner
aku takut aku still braking masa nak masuk,ngan takut aku terlajak ke dalam sgt
lagi aku still guna brek depan masa masuk korner
btol la mcm wan cakap,kl guna brek depan dia nak jadi straight jer

lagi satu,masa balik tu perasaan gayat aku utk amik korner dah berkurangan
x sedar masuk corner dah lean skit,bese sblm ni cuak2 jer nak korner

dan yg paling best,ada gak mende yg bleh aku sagat masa kat klawang tu
tongkat sisi aku...skali jer la hahahaha
aku pun heran camner la tongkat tu bleh kene jalan

_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 2:06 pm

kamon chocolate~ you can do it!

next time kalau betul2 takde aral melintang memang aku follow..
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Mon Jan 04, 2010 2:14 pm

nexttime.. lasttime reramai cenggini bulan 8 2009 so 4 bulan lg la
ko kne tgu wahai kudaunismall khex3.....

masing2 gune tayar kecik tuk musim nie Laughing so masing2 tak push habis....
tgk en.wan sudah bogel trus juz pki glove jew huhu....

nexttime ak nk wat onboard taruk kt belakang plak,sorang amik depan
sorang amik belakang pergghhhhh lazatttt Twisted Evil

_________________
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)   Today at 9:50 am

Back to top Go down
 
Aktiviti Meleper Kuala Klawang(03-01-2010)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Report : Aktiviti Meleper Kuala Klawang (16-8-2009)
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010
» Ekzos yg korg pakai? V3
» Cadangan Konvoi dalam bulan 5 /6,Please Vote and Dont Spamming
» 22/10/2010-TT Bangsar Yg Sgt Meriah + Bukit Ampang

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Galeri-
Jump to: