.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
boy
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 426
Join date : 24/07/2009
Age : 27
Location : Dungun, Terengganu

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Thu Dec 24, 2009 6:34 pm

ceh,taik..hahaha..walaupn byak kali tersesat,,bley lg ckap KL kecik aje...hehehe

_________________
STP- Stendet tapi Power
0S AT UT IG A4T UJ UH E MP ATT UJU H5T IG A3 - AER 663

SENTIASA DI HADAPAN BERSAMA YAMAHA...GO!!!!!!!

Back to top Go down
oliey2u
Kadet


Posts : 1433
Join date : 13/09/2009
Age : 28
Location : Seksyen 7 SHah alam & Kelate

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Thu Dec 24, 2009 6:36 pm

Power seyh motor boy,da sampai genting wooo..
Back to top Go down
kick_ingoal
Laskar Kelas I


Posts : 145
Join date : 11/04/2009
Age : 28
Location : Subang-Perlis

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Thu Dec 24, 2009 7:01 pm

pehh best btol,rugi aku x join
tahniah kt korang yang dah menjayakan konvoi ni..
lain kali insyaAllah aku nak join
Back to top Go down
hasrul_90
Support Crew
Support Crew


Posts : 339
Join date : 12/06/2009
Age : 26
Location : K.Terengganu

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Thu Dec 24, 2009 8:33 pm

peh..sorry lambat online..internet buat hal..
letih tol...sampai umah kul 12.15 tngah malam..14 jam ooo....
motor boy cam pelesit je atas highway...laju o...nk cucuk pun susah...

_________________
IngatLah OranG yg TersaYang
Ride SloW2 SuDaH....
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Thu Dec 24, 2009 9:16 pm

hasrul_90 wrote:
peh..sorry lambat online..internet buat hal..
letih tol...sampai umah kul 12.15 tngah malam..14 jam ooo....
motor boy cam pelesit je atas highway...laju o...nk cucuk pun susah...

moto ko spec dah kelajuan cahaya dah silap menjet je terlebih besar cam cubprix sprint test nye..hehe xpernah aku dengar 125z daily pakai menjet 300..hehehehe.. klau x,aku rase moto ko memang depan ngan ultra..hehe

*conclusion : Ride & Gathering kita berlangsung dengan berjayanye.. hope next event akan lebih succesful..

*ok,topik ni aku on sampai page 20,so sape yg ade gambar n komen2 yg mebina,cepat2 kasi tepek..kurangkan spam n out of topic.. cukup page 20 aku lock,tq..
Back to top Go down
rizzal78
Laskar Muda


Posts : 52
Join date : 07/09/2009
Age : 38
Location : Kangar, Perlis

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Thu Dec 24, 2009 11:13 pm

chocolate wrote:
terima kasih byk2 kepada joe,kelvin ngan wan sbb sanggup susah2 tulun aku masa cdi muto aku kong..terkejut aku dgr wan lawan arus jln naik genting semata2 nak hantar cdi kat aku

kepada bro rizzal78,terima kasih byk2 sbb sudi bagi pinjam cdi spare..mmg btol2 ada rezeki naik genting la kali ni

masalah start pagi tu,muto aku jadi cam x cukup api kat rpm 4-6k,nak start pun jadi ssh..dlm hati pun dah rasa bimbang sebenarnya..tp sbb dah lambat redah jer..masa on d way ke bangsar tu aku try lenjan 150-160,tp xde pape..

sampai bangsar masa nak gerak 2-3 kali muto aku mati masa idle,bende x penah jadik sblm ni..sampai kat shell karak eh?aku try tukar plug,masalah setel kejap..

lepas tol aku duk blkg skali,aku berenti kjp nak pki sweeter,sejuk ohhhh..masa ni muto aku mati,terajang byk kali pun xnak hidup..joe dah berenti kat depan usha2 aku..kendian joe ngan kelvin patah balik tgk apa jadi

mula2 cek api,tgk api lasum xde..try tukar plug pki plug spare joe,api ada tp kecik sgt..kendian try cdi joe,skali tendang prob setel..mmg cdi wat hal..aku dah gabra masa ni,kelvin ngan joe jer yg byk troubleshoot muto aku

mula2 ingat nak suh diorang go on jer,tinggal aku kat tol,tp joe suh aku bwk muto dia,dia tumpang kelvin..kendian dapat call dr wan,ada cdi spare,perghhhh lega btol rasa

wah...choco...terharu aku mendapat penghargaan dr ko...hehehehe...slagi aku leh tolong, insyaallah aku tolong
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Thu Dec 24, 2009 11:17 pm

boy wrote:
terlupa plak..aku nk berterima kasih kat joe sbb tlg aku setting tayar mase kat genting..thanks a lot bro..
no hal punye,setting side mirror pun aku buat,wakaka..err,knpe xjoin lak kelvin
Back to top Go down
oliey2u
Kadet


Posts : 1433
Join date : 13/09/2009
Age : 28
Location : Seksyen 7 SHah alam & Kelate

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Thu Dec 24, 2009 11:41 pm

sape lg ade gmbar or video post la,aku baru nk cr dvd kosong esok...haha..sape yg nk dvd nie?
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Thu Dec 24, 2009 11:48 pm

oliey2u wrote:
sape lg ade gmbar or video post la,aku baru nk cr dvd kosong esok...haha..sape yg nk dvd nie?
aku nak..
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Thu Dec 24, 2009 11:51 pm

aku pun.. and balance tu ko bagi la video2 yg kite bincangkan aritu..hehehe,kasi penuh 4gb dvd tu..
Back to top Go down
rizzal78
Laskar Muda


Posts : 52
Join date : 07/09/2009
Age : 38
Location : Kangar, Perlis

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Thu Dec 24, 2009 11:56 pm

aku pun nk gak...kenangan aku nk tunjuk kt family aku...hehehehe
Back to top Go down
oliey2u
Kadet


Posts : 1433
Join date : 13/09/2009
Age : 28
Location : Seksyen 7 SHah alam & Kelate

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Thu Dec 24, 2009 11:57 pm

aiya...esok aku cr dvd..dlm 10 20 keping...nnti kite wat kire...arap2 bgn awl..kalau bgn lewat kg xsempat passing kt TT
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Fri Dec 25, 2009 1:10 am

WKQ4913 wrote:

moto ko spec dah kelajuan cahaya dah silap menjet je terlebih besar cam cubprix sprint test nye..hehe xpernah aku dengar 125z daily pakai menjet 300..hehehehe.. klau x,aku rase moto ko memang depan ngan ultra..hehe

*conclusion : Ride & Gathering kita berlangsung dengan berjayanye.. hope next event akan lebih succesful..

*ok,topik ni aku on sampai page 20,so sape yg ade gambar n komen2 yg mebina,cepat2 kasi tepek..kurangkan spam n out of topic.. cukup page 20 aku lock,tq..

mane tk besor mainjet..
blok racing piston 2.00..
hmm,
manade moto aku laju..
turun bukit bleh blah la..
nek turun bukit semput tuka2 gear..
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Fri Dec 25, 2009 1:27 am

Korang ok lagi........all time grand TT ni.......tupai aku gear1 ke 6 semputttttt...........puttttt puttttt........naik bukit gear 1 2 1 2 1 2 1 2.........tu pun kena high rpm.....
Time highway,naik kawasan bukit je.....gear6 drop........turun gear5 drop gak.......turun gear4 lepas 6k rpm.......baru clear...........errrrrrr................
Susah wei.............cam setting minyak lebih sgt...........berattttttttttttttttttt!!!!!
haiz......dah malas main mainjet pilot......parking tunggu next konvoi set balik.....hahhhaa...........

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Fri Dec 25, 2009 8:00 am

ha3x,aku tgk pun dah cukup terseksa cara ko bwk nk maintain rpm,klu aku la,x ternaik genting tue,wakaka..
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Fri Dec 25, 2009 9:38 am

WKQ4913 wrote:
aku pun.. and balance tu ko bagi la video2 yg kite bincangkan aritu..hehehe,kasi penuh 4gb dvd tu..

aku paham maksud wan ni... tapi aku nak diamkan diri jer,... buat x tahu...hahaha....

aku nak dvd gak... ko beli DVD utuk aku 1 malam nanti aku bayau la....
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Fri Dec 25, 2009 11:30 am

er..
aku rase sumer yg join grand TT mau itu dvd..
so,
ko burn je 20kpg oliey..
hehe..
Back to top Go down
oliey2u
Kadet


Posts : 1433
Join date : 13/09/2009
Age : 28
Location : Seksyen 7 SHah alam & Kelate

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Fri Dec 25, 2009 12:35 pm

lupe dol..nie pc mmmbr aku...haha..pc aku stil kt kltn..adik aku bwk blk..so...tut tut xda ek...

aku bru bgn..lepas jumaat cr cd
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Fri Dec 25, 2009 2:19 pm

superjoemanito wrote:
ha3x,aku tgk pun dah cukup terseksa cara ko bwk nk maintain rpm,klu aku la,x ternaik genting tue,wakaka..

hehe tula,dah pakai EJM gatal2 nak pakai ekzos kontot jahat,set minyak n 2t lebih plak tu,naik plak genting,enjin sejuk,tu yang putt putt putt tu..hehehehe
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Fri Dec 25, 2009 3:22 pm

WKQ4913 wrote:
superjoemanito wrote:
ha3x,aku tgk pun dah cukup terseksa cara ko bwk nk maintain rpm,klu aku la,x ternaik genting tue,wakaka..

hehe tula,dah pakai EJM gatal2 nak pakai ekzos kontot jahat,set minyak n 2t lebih plak tu,naik plak genting,enjin sejuk,tu yang putt putt putt tu..hehehehe
hahahaaa........takpe.....aku sabar.....hahahaa.....
Tapi masalahnya all the time,sejuk panas pun same.................aku nak try turun mainjet.
Yg pelik takkan tukar ekzos mainjet nak turun???
Ekzos EJM max 9k rpm.......yg chamber ni 10k rpm..........huhuuuu....camne???

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Fri Dec 25, 2009 3:47 pm

kelvin45 wrote:
WKQ4913 wrote:
superjoemanito wrote:
ha3x,aku tgk pun dah cukup terseksa cara ko bwk nk maintain rpm,klu aku la,x ternaik genting tue,wakaka..

hehe tula,dah pakai EJM gatal2 nak pakai ekzos kontot jahat,set minyak n 2t lebih plak tu,naik plak genting,enjin sejuk,tu yang putt putt putt tu..hehehehe
hahahaaa........takpe.....aku sabar.....hahahaa.....
Tapi masalahnya all the time,sejuk panas pun same.................aku nak try turun mainjet.
Yg pelik takkan tukar ekzos mainjet nak turun???
Ekzos EJM max 9k rpm.......yg chamber ni 10k rpm..........huhuuuu....camne???

jangan kacau menjet,menjet support mid - hi rpm,yg naik genting semput2 tu maybe sebab pilot ko..klau pilot besar mmg akan cam bobok2 time low-mid rpm,try la turunkan pilot or set balik airfuel ratio,bagi lean sket..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Fri Dec 25, 2009 3:49 pm

kasi set angin balik..
Back to top Go down
oliey2u
Kadet


Posts : 1433
Join date : 13/09/2009
Age : 28
Location : Seksyen 7 SHah alam & Kelate

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Fri Dec 25, 2009 4:06 pm

huhu...joe ko kotak angin bukak byk ne?larat je naek bukit
Back to top Go down
hydar
Bintara Kanan


Posts : 737
Join date : 22/06/2009
Location : shah alam

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Fri Dec 25, 2009 4:51 pm

WKQ4913 wrote:
superjoemanito wrote:
ha3x,aku tgk pun dah cukup terseksa cara ko bwk nk maintain rpm,klu aku la,x ternaik genting tue,wakaka..

hehe tula,dah pakai EJM gatal2 nak pakai ekzos kontot jahat,set minyak n 2t lebih plak tu,naik plak genting,enjin sejuk,tu yang putt putt putt tu..hehehehe

tu la kelvin ni.haihh bg je la ak pinjam exzos tu.nk jugak rase EJM knnn???

hahaha
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Fri Dec 25, 2009 5:15 pm

hydar... tayang la moto baru... tadi laaaaaju je aku tengok... siap willieeee lg..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)   Today at 6:44 pm

Back to top Go down
 
Grand TT 2009.....(18~20/12/2009)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 9 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» Ekzos yg korg pakai? V3
» Report : TT Zon UTARA - IPOH OKTOBER 2009
» Gambar 1st TT Perlis 30/10/2009

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Galeri-
Jump to: