.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kaunter Tambah Posting V3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
oliey2u
Kadet


Posts : 1433
Join date : 13/09/2009
Age : 28
Location : Seksyen 7 SHah alam & Kelate

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Sun Mar 14, 2010 11:26 am

mana de weh..aku bwk 110 je smlm...dgn penuh tatatertib lg weh...rex..ehem2..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Sun Mar 14, 2010 1:56 pm

semalam gi tgk wayang cite niyang rapik...lg bes drpd tgk v3 hakhak
Back to top Go down
oliey2u
Kadet


Posts : 1433
Join date : 13/09/2009
Age : 28
Location : Seksyen 7 SHah alam & Kelate

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Sun Mar 14, 2010 3:05 pm

org smlm maen futsal dia gi wayang..kejam
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Sun Mar 14, 2010 3:15 pm

oliey2u wrote:
org smlm maen futsal dia gi wayang..kejam

ak tgk wayang kul 3ptg la bro...mlm dh penat huhu
Back to top Go down
hydar
Bintara Kanan


Posts : 737
Join date : 22/06/2009
Location : shah alam

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 15, 2010 12:57 am

oliey2u wrote:
xbest!

rempit v3 sumpah mcm sampah. tk best lgsg. berterabur gila cite.
Back to top Go down
oliey2u
Kadet


Posts : 1433
Join date : 13/09/2009
Age : 28
Location : Seksyen 7 SHah alam & Kelate

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 15, 2010 1:22 pm

tau takpe..mmg xbest!!!!!!bosan gile..mcm bodo je jatuh tipu
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 15, 2010 5:14 pm




Kepada pembaca khasnya surirumah yang menggunakan produk keluaran syarikat Gemini, inilah kilangnya di Jalan Ipoh, Kuala Lumpur. Supaya anda berfikir dua kali sebelum membelinya dan menggunakan produk ini untuk dijadikan makanan untuk keluarga anda.


Klik Tajuk utk Baca Lagi.......



Pihak pengeluar syarikat ini tidak mempedulikan kebersihan dan sensitiviti orang Islam. Bagi mereka hanyalah mengaut keuntungan sahaja. Keluaran produk kilang ini masih berada di kedai-kedai runcit terutama kedai-kedai india diseluruh Malaysia. Jika anda telah membelinya dan masih belum digunakan, buang saja produk ini. Beritahu kepada kawan-kawan lain yang anda tahu menggunakan produk ini.



Kadang-kadang anak-anak kita mengaji Al-Quran bersungguh-sungguh tapi masih tak pandai-pandai. Inilah puncanya segala kekotoran pada produk yang kita makan membuat hati anak kita jadi benak dan lambat menangkap atau mengingat. Kata orang “camera lama, flash bateri slow”.



Walaupun penulis dinasihatkan oleh isteri, nanti kena saman. Tapi untuk kepentingan dan kebaikan orang-orang Islam, penulis akan tetap menyiarkan posting ini.

Senarai produk kilang Gemini di pasaran:



Serbuk Kunyit

Serbuk Kari Ayam

Serbuk Kari Ikan

Serbuk Rempah Biryani

Serbuk Cili

Serbuk Lada Putih

Serbuk Lada Hitam

Serbuk Kurma

Serbuk Jintan Putih

Serbuk Jintan Manis

Serbuk Ketumbar

Tepung Beras

Tepung Atta

Tepung Kacang Kuda

Tepung Ragi

Tepung Suji

Tepung Kacang Hijau Goreng

Tepung Jagung

Tepung Kentucky

Tepung Kastard

Tepung Marukku

Tepung Kuih Bunga Ros

Tepung Addresam

Tepung Ommapodi

Tepung Raya Thosai



Sudah dua kali permohonan sijil halalnya dengan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia, Jakim ditolak. Menurut pengusaha tepung ini, penggunaan sijil halal amat perlu dalam perniagaannya kerana ramai pelanggan mahukan jaminan halal dalam produk keluarannya.



Jalan terakhirnya, ialah memohon sijil halal dari Islamic Food Research Center IFRC , dan seperti biasa, sijil ini dengan mudah diperolehi dengan kadar bayaran yang ditetapkan pengeluar.



Bagaimanapun, logo halal IFRC masih tetap tidak meyakinkan pengusaha kerana sijil halal ini bukan sijil halal dikeluarkan kerajaan, malah ianya tidak diiktiraf.



(Dalam undang-undang, tidak menjadi kesalahan meletakkan logo IFRC pada pembungkusan, walaupun ia tidak diiktiraf. Kelemahan ini menyebabkan sijil halal boleh diperolehi dengan mudah dengan membayar wang walaupun mungkin restoran/pengusaha turut menjual arak di dalamnya atau tidak memenuhi kriteria yang ditetapkan.



Akta Halal akan dibentangkan di parlimen tidak lama lagi bagi mengelakkan lebih ramai pengguna Islam tertipu atau terpedaya dengan kewujudan berbagai pihak yang mengeluarkan sijil halal. Saya akan mendedahkan konflik sebenar yang mengelirukan umat Islam selama ini mengenai status sijil-sijil yang bermacam-macam ini.)



Jalan paling mudah, logo Halal Jakim dicetak pada pembungkusan.

Malah, ketika serbuan ini dilakukan, pengusaha memberi pelbagai alasan mengapa dia meletakkan logo halal Jakim pada pembungkusannya.



Antara alasannya ialah – dia telah memohon sijil Halal Jakim, tetapi tidak diluluskan, tetapi bagi menjaga pelanggan, dia tetap meletakkan logo itu.



Tidak cukup di situ, pengusaha turut menyalahkan Jakim kerana lambat dalam mengeluarkan sijil halal kepada pihaknya walaupun telah beberapa kali berurusan dengan Jakim di Putrajaya.

Untuk rekod, memang benar syarikat ada memohon sijil halal Jakim, dan kali terkahir ditolak pada penghujung tahun lalu.



Tiada kompromi, apabila beginilah keadaannya persekitaran kilang, mana mungkin ia akan diluluskan.



Itu jawapan paling tepat, mudah dan tiada berselindung.



(Jadi, kepada anda yang masih tidak faham akan sijil halal swasta seperti IFRC itu, silalah lihat contoh di dalam serbuan ini – apakah kriteria yang meluluskan pemberian sijil halal mereka kepada pengusaha?)



Kilang tepung ini telah beroperasi lebih 20 tahun lalu dan menjadi pilihan kepada ramai pengusaha restoran, suri rumah, dan makanan berempah serta makanan seperti kuih maruku.


Serbuan disertai Jakim dari Bahagian Hub Halalnya diketuai Penolong Pengarahnya, Mohd Amri Abdullah serta pegawai dari Kementerian Perdangangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Putrajaya.



Masuk sahaja dalam kawasan kilang, kita akan mendapati satu suasana bising mesin-mesin sedang memproses tepung.



Pekerjanya ada yang berselipar, berkaki ayam, menutup mulut, tidak bertutup, beribu-biru guni tepung dan rempah-ratus bersepah di merata-rata tempat di dalam bangunan ini.


Ada juga kawasan untuk menggaul campuran tepung yang terdedah dengan habuk, debu dan pekerja yang berkaki ayam memijak rempah ratus ini.



Di dalam kawasan kilang ini juga terdapat sebuah bilik tempat tinggal beberapa pekerja dengan sistem pengudaraan yang amat teruk dan berbau busuk.



Tidak cukup di situ, apabila semakin jauh ke belakang , kita akan menemui berbagai guni, kotak yang berdebu, bersawang dan kotor serta busuk.



Dan, paling menjijikkan apabila najis anjing turut ditemui di dalam premis ini, kerana pemilik turut memelihara anjing yang diletakkan di belakang kilang, tetapi laluan tidak ditutup menyebabkan anjing bebas keluar masuk.




_________________
Back to top Go down
oliey2u
Kadet


Posts : 1433
Join date : 13/09/2009
Age : 28
Location : Seksyen 7 SHah alam & Kelate

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 15, 2010 6:53 pm

omg
Back to top Go down
hidup_sihat
Laskar Kanan


Posts : 222
Join date : 03/11/2009
Age : 28
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 15, 2010 8:26 pm

nice!
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Tue Mar 16, 2010 5:57 pm

Emak kepada Jenet : "Yerlah... anak saya blajar lulus universiti....
tak nakbilang baper... tapi biar lah patut-patut..... selalunya yang
belajartinggi dalam lingkungan 10 Ribu.... tapi ini lah satu satunya
anak pompansaya.... harap harap paham jerlah~"
Emak kepada Rizal : "Saya paham maksud awak... tapi saya harap awak
pun paham lahyer.... kalau terlampau tinggi harus ditangguhkan nanti...
biarlahdicepatkan biar jauh dari maksiat..."
Emak kepada Jenet : "Kalau awak tak mampu... Anak saya nie bukan tak
laku...ada banyak lagi yang tunggu..... dah lah harga rendah.... nak
cepat pulaktuh... apa nanti orang cakap..."
Rizal : "Yerlah makcik... Makcik nie jual anak ke kereta? Takda
macamgini.... SEKARANG jugak saya DOWNPAYMENT 2 Ribu... Saya bawak
balik anakmakcik.... Malam nie saya TEST DRIVE DULU SEMUA.... kalau
dalam semuaBAIK.... Jangan cakap 10 RIbu 12 Ribu pun saya letak... tapi
kalau dahLEMAU, ENJIN PUN TAK BAGUS tuh anak makcik DENGAN DEPOSIT
DEPOSIT semuaMAKCIK boleh simpan!!
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Tue Mar 16, 2010 6:54 pm

emak jenet jatuh pengsan,emak rizal jgk jatuh,x pengsan tp gelak terguling2

_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Fri Mar 19, 2010 12:22 pm

If you have facebook accounts, please beware of the following




Just like the life of the rich and famous often shows, fame does not bring good things all the time. In the case of Facebook, its phenomenal popularity has made it a target of cyber criminals. Recently, a computer worm called Koobface - a play of Facebook's name itself - has strike the social networking site once again after its first appearances in 2008.

If you never heard of this worm before, this is how it works:


1. Users on infected computer uses Facebook.

2. Koobface then deliver a fake message to the user's Facebook friends.

3. The message contains a link that points to a external website, who would prompt the visitors to download a file that claims to be an update for Adobe Flash player.

4. Once the file is downloaded and executed, the Koobface worm will then infects the said PC.

5. The cycle repeats.

Apart from self-distributing itself, the worm would also take over the PC's search engine use and reroute it to contaminated websites. It would also download a number of malwares that are able to block user's access to certain security website and leave the system's back door open for attackers to take control.
To add to the danger, Koobface also has a number of variants that are designed to attack other social networking sites as well such as MySpace, Twitter, Friendster and many more. So, for all social network addicts out there, do make sure that your security software are always up-to-date and be suspicious when presented with unknown links; even it comes from a trusted friend.
Remember, prevention is better than cure.

_________________
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Fri Mar 19, 2010 12:32 pm

ape ni... x paham aku.... virus natang baru ker..
Back to top Go down
hidup_sihat
Laskar Kanan


Posts : 222
Join date : 03/11/2009
Age : 28
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Fri Mar 19, 2010 3:41 pm

bace kat situ, http://en.wikipedia.org/wiki/Koobface

die btau,
Quote :
Koobface spreads by delivering Facebook messages to people who are 'friends' of a Facebook user whose computer has already been infected. Upon receipt, the message directs the recipients to a third-party website, where they are prompted to download what is purported to be an update of the Adobe Flash player. If they download and execute the file, Koobface is able to infect their system. It can then commandeer the computer's search engine use and direct it to contaminated websites.

kalo komp ko dah kene infect, secara automatik, ko akan send msg ke friends facebook ko.
yg memberi arahan pg ke 1 website utk download program yg dikatekan update kpd Adobe padahal sbenarnye virus Koobface ni.

kire nak selamat, kalo ade sape2 yg hantar msg utk ke website yg pelik dan takleh dipercayai, jgn la pegi.
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 22, 2010 2:20 pm

fakta tersembunyi pasal P.Ramlee






Siapa tak kenal P Ramlee? Dia pelakon, penyanyi, komposer, pengarah,
pelawak, penulis skrip, etc.

Dia Seniman Agung.
Semua orang tahu itu.
Tapi tahukah anda P Ramlee adalah anak ke-16 daripada 26 adik beradik?
Tiga daripadanya adalah artis.
Inilah hasil kajian sepuluh tahun yang dijalankan oleh seorang pakarsejarah.

Berikut adalah nama adik-beradiknya:
A Ramlee, B Ramlee, C Ramlee, D Ramlee, E Ramlee, F Ramlee, G Ramlee, H
Ramlee, I Ramlee, J Ramlee, K
Ramlee, L Ramlee, M Ramlee, N Ramlee, O Ramlee, P Ramlee, Q Ramlee, R
Ramlee, S Ramlee, T Ramlee, U Ramlee,
V Ramlee, W Ramlee, X Ramlee, Y Ramlee, dan Z.Ramlee.

Yang yang sempat rakam album dan jadi artis adalah: A Ramlee, L Ramlee, M
Ramlee dan
P Ramlee. Beliau juga ada 3 saudara pupu.di mana dua daripada mereka
bergiat dalam bidang music iaitu Ramli M.S dan Ramli Sarip. Manakala
seorang terlibat dalam bidang perniagaan..
! iaitu Ramli Burger.

Sekian terima kasih.


p/s: aku copy paste dalam salah satu forum... sbb aku rase ni lawak..
Back to top Go down
oliey2u
Kadet


Posts : 1433
Join date : 13/09/2009
Age : 28
Location : Seksyen 7 SHah alam & Kelate

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 22, 2010 5:21 pm

SAJE TAYANG TOP..SLOW DOL SKRG
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 22, 2010 7:34 pm

oliey2u wrote:
SAJE TAYANG TOP..SLOW DOL SKRG

peh meter 1st model tu....180 Twisted Evil
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 22, 2010 7:36 pm

man JGN8917 wrote:
oliey2u wrote:
SAJE TAYANG TOP..SLOW DOL SKRG

peh meter 1st model tu....180 Twisted Evil

kalau bukak dinding dlm tu..boleh puseng smpai "N" ni..moto kuat..
Back to top Go down
mousepink
Bintara Muda


Posts : 400
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Kuala Perlis

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 22, 2010 7:36 pm

knp lah susah sangat nk turun dua senggat seperti dlm meter 2 ekk Razz
Back to top Go down
oliey2u
Kadet


Posts : 1433
Join date : 13/09/2009
Age : 28
Location : Seksyen 7 SHah alam & Kelate

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 22, 2010 8:41 pm

hahah....senang je bro...prot blok..gile ar...bru 240 km...da 180+..hahhahaha
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 22, 2010 8:49 pm

bdn ringan bleh ar...bdn mcm akuni kne g jog dlu ptg2..pe lg futsal jom...haha
Back to top Go down
oliey2u
Kadet


Posts : 1433
Join date : 13/09/2009
Age : 28
Location : Seksyen 7 SHah alam & Kelate

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 22, 2010 9:02 pm

jm!!!bile nk futsal nie weh...
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 22, 2010 9:15 pm

skang la..jap..aku start moto..5mint lg sampi.. Very Happy
Back to top Go down
oliey2u
Kadet


Posts : 1433
Join date : 13/09/2009
Age : 28
Location : Seksyen 7 SHah alam & Kelate

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 22, 2010 9:21 pm

gila
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Mon Mar 22, 2010 9:27 pm

Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kaunter Tambah Posting V3   Today at 7:09 am

Back to top Go down
 
Kaunter Tambah Posting V3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 15 of 16Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next
 Similar topics
-
» Kaunter Tambah Posting V3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: