.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 125Z + Carb RXZ V2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17  Next
AuthorMessage
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Thu Nov 19, 2009 6:17 pm

mazakim wrote:
asah guna sharpener kudaunismall...yg asah pensel tue..

anta pomen yg biasa ngan tupaijet,yg dah menyelam dlm enjin tupai
baru ader berkat...sekali buat jer tak timbul sgt masalah...
klu anta pomen ninja turtle kt "kajang" mmg berbulan2 la motot ko
nak ciap.....wakakakaka
err..kt mane tue ek?..
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Thu Nov 19, 2009 6:24 pm

superjoemanito wrote:
kudaunismall wrote:
jarum panther <-- camne nak tau ori ke tidak?

asah jarum tu camne? main asah je ke sampai tajam atau ade skill2 dia?
nk tau yg ori,biasenye mahal berbelas-belas ringgit harganye..wakaka,tang reka bentuk aku xtau,maby yg ade petak kt body die ori kot..
klu jarum panther xpyh asah dah sbb mmg halus giler btg die,klu jarum rxz lak blh la main asah-asah,bab asah-asah ade tekniknye,wan dah buat kt btg die,eh..jarum die,so tanye dier..


hahahahaaaaa.......... lol! lol! lol! lol! .................power gila.........hahahaahahaahahhaaaaaa......

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Thu Nov 19, 2009 11:04 pm

kelvin45 wrote:
superjoemanito wrote:
kudaunismall wrote:
jarum panther <-- camne nak tau ori ke tidak?

asah jarum tu camne? main asah je ke sampai tajam atau ade skill2 dia?
nk tau yg ori,biasenye mahal berbelas-belas ringgit harganye..wakaka,tang reka bentuk aku xtau,maby yg ade petak kt body die ori kot..
klu jarum panther xpyh asah dah sbb mmg halus giler btg die,klu jarum rxz lak blh la main asah-asah,bab asah-asah ade tekniknye,wan dah buat kt btg die,eh..jarum die,so tanye dier..


hahahahaaaaa.......... lol! lol! lol! lol! .................power gila.........hahahaahahaahahhaaaaaa......

patut aku lepak ngan dia ari 2 len mcm je dia tgk pelayan tt kitorang

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
125zM_Epin
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 21/10/2009

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Mon Nov 23, 2009 1:40 am

nak cerite pengalaman dari aku n curb z ni.. 1st kalvin pasang kan.. bobok terok gear 1-6 lagsung takleh laju.. mantine 50je.. punce 1. setting 2t over + campur kat tank so kene tembah miyak la.,2. tunggu engin sejuk dah hilang lak bobok2 sempot tu...engin panas jadi balik..3. try bukak caver kotak angin ,ade semput sikit time giar 1-4.. tapi 5-6 laju... dah pening ni.. pm abg joe....info kecik kan main jat. pomen tu setting 2 kali bukak pasang... rase mcm nak pecah engin die tarik.. dapat rpm 10.. aku try jalan senang dapat 160rkm....jauh beza dgn curb stendead 125z,,,.. tapi sakit minyak kuat.. block stendead lagi.. bukan ke kalau curb rxz ni save minyak?!
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Mon Nov 23, 2009 1:55 am

nak cerita la macam epin gak..

carb aku pasang sendirik. mainjet ngan pilot aku tanya kat bro sona. so dia kasik saiz sekian sekian aku pun pasang..

tak pandai nak set timing ngan angin so aku hantar kat member. dia set macam nak pocah block tapi rpm tak pegi jugak.

bukak kotak angin pastu set balik. rpm out meter terus. pick-up dapat, topspeed pun dapat.

kalau kena waktu, dapat la 180km/h. tapi itu setting paling cantek dan terakhir sebab member aku eksiden waktu berlumba sekali..

aku 'tobat' dan tutup kotak angin, pasang side mirror. pick-up tak dapat, topspeed pun drop 150km/h.. ngehehehe..
Back to top Go down
amex
Laskar Kelas II


Posts : 806
Join date : 10/07/2009
Location : kepala batas n seberang jaya

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Mon Nov 23, 2009 7:42 am

minyak lak bro mcm ne???jimat x,seblm tutup ngan bkak kotak angi mane lg jimat?Wink
Back to top Go down
125zM_Epin
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 21/10/2009

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Mon Nov 23, 2009 2:28 pm

kudaunismall wrote:
nak cerita la macam epin gak..

carb aku pasang sendirik. mainjet ngan pilot aku tanya kat bro sona. so dia kasik saiz sekian sekian aku pun pasang..

tak pandai nak set timing ngan angin so aku hantar kat member. dia set macam nak pocah block tapi rpm tak pegi jugak.

bukak kotak angin pastu set balik. rpm out meter terus. pick-up dapat, topspeed pun dapat.

kalau kena waktu, dapat la 180km/h. tapi itu setting paling cantek dan terakhir sebab member aku eksiden waktu berlumba sekali..

aku 'tobat' dan tutup kotak angin, pasang side mirror. pick-up tak dapat, topspeed pun drop 150km/h.. ngehehehe..

aduh.. rase sedih pon ade gak dengar cerite kau ni kan.!! hahah
Back to top Go down
125zM_Epin
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 21/10/2009

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Mon Nov 23, 2009 2:38 pm

amex wrote:
minyak lak bro mcm ne???jimat x,seblm tutup ngan bkak kotak angi mane lg jimat?Wink

tak tahu lagi.. belom try bukak kotak angin lagi dgn setting kedai ni.. tapi minyak kuat dari curb 125z stnded aku pakai dulu..... nak tanye ni.. kotak ice crme boleh buat kotak angin??!
Back to top Go down
125zM_Epin
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 21/10/2009

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Mon Nov 23, 2009 10:20 pm

masalah minyak kuat...!!! ade sesiape boleh bantu...??
Back to top Go down
amex
Laskar Kelas II


Posts : 806
Join date : 10/07/2009
Location : kepala batas n seberang jaya

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Mon Nov 23, 2009 10:59 pm

kalu dah bikin,minyak mmg kuat r....padan r dgn laju nye....
tp kalu set cun,minyak jimat lg.....dari set yg x cun.... pengalaman aku r...Wink
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Tue Nov 24, 2009 4:23 pm

aku rase kalau nk minyak save, pakai standard jer la... kalau pakai carb rxz, setting cun pun.. kalau melenjan ari2... parak gak minyak tuh... ... ...

selamat menyetting... =D ...


p/s: incoming project.. hahaha... tunggu~~

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
ak
Laskar Kanan


Posts : 279
Join date : 04/05/2009
Location : tengganu,dungun

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Tue Nov 24, 2009 4:43 pm

125zM_Epin wrote:
masalah minyak kuat...!!! ade sesiape boleh bantu...??

hehe..moto spec da xstanded..mmg kuat minyak..tpi biase klu carb z lgi jimat dri carb standed..2 pengalaman ak laa...
Back to top Go down
125zM_Epin
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 21/10/2009

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Tue Nov 24, 2009 7:20 pm

curb rxz = RM9 dapat 26km dengan kelajuan 110-120..

curb 125z stendead = RM6 dapat 26km dengan kelajuan 100-110..

ni perbezaan minyak aku senjak tukar curb rxz ni....
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Tue Nov 24, 2009 7:26 pm

125zM_Epin wrote:
curb rxz = RM9 dapat 26km dengan kelajuan 110-120..

curb 125z stendead = RM6 dapat 26km dengan kelajuan 100-110..

ni perbezaan minyak aku senjak tukar curb rxz ni....
Aik????aku salah baca ker meter bro salah baca???
RM9.50 aku leh gi 140km............... scratch scratch scratch

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
125zM_Epin
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 21/10/2009

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Tue Nov 24, 2009 7:30 pm

kau bawak slow ke ape dapat 140km??
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Tue Nov 24, 2009 7:34 pm

80%--------140-160kmh....
20%--------0----110kmh.........

Carb 125z......99% standed.......1%mainjet jer.......^^ Razz


Motor bro2 yg modi kaw RM9 pun leh dapat 100km....................meter rosak tu.........^^

_________________
Back to stock...........
Standed mended..........
Never ever breakdown..........
2T lebih....
Asap lebih.....
Minyak lebih.......
Ader kelebihannya........^^
Back to top Go down
125zM_Epin
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 21/10/2009

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Tue Nov 24, 2009 7:45 pm

aku ukur jalan tak pakai miter2 moto aku ni.... aku pakai google map... tempat bise aku jalan ..
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Tue Nov 24, 2009 11:53 pm

aku dah jumpa trompet a.k.a nozzle macam inche' chocolate cakap. tapi pasang kat kereta la.

macam nie.......


benda itam yang panjang tu la kita panggil nozzle. cold air intake flow direct ke carb. walauweh.. nak buat gak ah..
Back to top Go down
125zM_Epin
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 21/10/2009

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Tue Nov 24, 2009 11:57 pm

ooo kat mane ade jual...?! ataw kene buat sendiri?!
**gambar besar tu nak masuk kat 125z tak payah caver set la ...
Back to top Go down
kudaunismall
Laskar Kelas II


Posts : 937
Join date : 02/06/2009
Age : 28
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Wed Nov 25, 2009 12:01 am

buat sendirik je bro.. pakai kon2 roadblock polis tu pun ok gak..

pikiran aku, nak tebuk coverset belah kanan kat kickstarter tu and sambung je hos mesen basuh dari situ sampai ke carb. tapi...


sayang coverset ohh..
Back to top Go down
125zM_Epin
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 21/10/2009

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Wed Nov 25, 2009 12:24 am

hahah relax la... haha kalau nak buat pakai botol ape??? ataw kotak ice cremm?
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Wed Nov 25, 2009 12:02 pm

125zM_Epin wrote:
curb rxz = RM9 dapat 26km dengan kelajuan 110-120..

curb 125z stendead = RM6 dapat 26km dengan kelajuan 100-110..

ni perbezaan minyak aku senjak tukar curb rxz ni....

ko biar btol.. moto aku pun fulltank rm9+ dapat 100+km klau melenjan.. ko sala tgk ke meter ko rosak? 125z standed fulltank (RM9+0 dapat jalan hampir 150km..

*bab tukar carb rxz lagi jimat minyak ni bukan fakta,ni nasib..bergantung pade setting n kondisi carb..nak jimat minyak set pilot n menjet kecik2 or btol2 ngam,mmg jimat tapi risiko nak jem tggi la.. nak btol2 jimat pakai standed sume..
Back to top Go down
azdli90
Kadet


Posts : 1443
Join date : 13/09/2009
Age : 26
Location : BEsut+terengganu

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Wed Nov 25, 2009 12:03 pm

tu la wan pelik kan...takkan rm9 dapat 26km jer....
Back to top Go down
125zM_Epin
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 21/10/2009

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Wed Nov 25, 2009 9:57 pm

aku bukan tengok meter... aku search get directions google mape tempat biase aku jalan.!!
Back to top Go down
Arthur
Laskar Kelas I


Posts : 197
Join date : 16/09/2009
Age : 24
Location : kota marudu

PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Wed Nov 25, 2009 10:40 pm

bro epin..jgn a emos-i...kekekeke....jgn marah ek..gurau je





My Ride=Standard...Still On 70kmh as Max..
-Arthur-
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 125Z + Carb RXZ V2   Today at 4:08 pm

Back to top Go down
 
125Z + Carb RXZ V2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 17Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17  Next
 Similar topics
-
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix
» Segala Persoalan V8
» 2T & 4T Pilihan Anda V4
» 2T & 4T Pilihan Anda V5
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: