.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16
AuthorMessage
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sat Apr 03, 2010 1:09 am

firdz77.. wrote:
salam abg2 sme ..kt cni aku nk tye ,mto aku dh 2 kli bloknye d ptg n klu x slap dh 0.75 saiz piston kn??msalah nye yg len aku stended g...(mcm paip n carb.)aku pnye mto ni bla r.p.m 5k/mto jd thenjut2,xley nk maintain...n top speed aku mmg mmalukan leh cecah 120km/j je ble aku pulas g,dye ade bnyi..kranggg...krang...time pkai stended paip,bla gne chamber mslh sme akn jd bla speed 140km/j...aku sdey r...
bab terhenjut-henjut tue mungkin sbb mnyk lebih,mnyk support lebih,so bile perah throttle sampai limit pun moto xblh blah,sbb mnyk dah lebih sgt,caranye kene setting carb,bile ko pakai chamber top speed ber+ skit,sbb ekzos chamber angin lg lawas dari ekzos standard,so mnyk akan support ngam2x time throttle limit,bunyi krang2x tue kt mane?,cam pelik je bunyinye,he3x..
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sat Apr 03, 2010 1:29 am

firdz77.. wrote:
salam abg2 sme ..kt cni aku nk tye ,mto aku dh 2 kli bloknye d ptg n klu x slap dh 0.75 saiz piston kn??msalah nye yg len aku stended g...(mcm paip n carb.)aku pnye mto ni bla r.p.m 5k/mto jd thenjut2,xley nk maintain...n top speed aku mmg mmalukan leh cecah 120km/j je ble aku pulas g,dye ade bnyi..kranggg...krang...time pkai stended paip,bla gne chamber mslh sme akn jd bla speed 140km/j...aku sdey r...

meter ko 1st edition ke...xmemalukan la..sal top aku pn same mcm ko..muahaha
Back to top Go down
net
Laskar Muda


Posts : 59
Join date : 17/02/2010
Age : 29
Location : battown, johor

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sat Apr 03, 2010 1:31 am

ak xminat lak pkai chamber,,
tp ikot ko la,
taste masing2,,
Back to top Go down
firdz77..
Laskar Muda


Posts : 8
Join date : 07/03/2010
Age : 29
Location : k.t

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sat Apr 03, 2010 10:32 pm

td time aku g kje,tbe2 mto aku mgluarkn yg x biase aku dgar so,aku tpksa r jmpe pmen..dye gtaw aku...head aku dh bcor...mmg pun sbab slalu ade mnyak kluar kt head...n sbabnye head aku x ssuai ngan blok..blok dh 2 kli potong tp kawah x d bsarkan...jd dye cdgkn head aku kna bsarkn kwah...yg membimbangkan aku kalau2 blok aku kna ptg lg...sbabnye aku bru je pas overhaul..dalam bln 8 aritu..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sun Apr 04, 2010 12:34 am

he3x..bro ko dah salah paham nie,potong block tue mksdnye skim block jd lg pendek,besarkan saiz block dipggl rebore@lay sleeve dlm untuk besarkan silinder block tue..
p/s=klu setakat rebore 2 kali xpyh besarkan kawah head pun xpe bro,pastu xde kaitan lnsg ngan masalah leaking ko tue
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sun Apr 04, 2010 12:56 am

man JGN8917 wrote:
firdz77.. wrote:
salam abg2 sme ..kt cni aku nk tye ,mto aku dh 2 kli bloknye d ptg n klu x slap dh 0.75 saiz piston kn??msalah nye yg len aku stended g...(mcm paip n carb.)aku pnye mto ni bla r.p.m 5k/mto jd thenjut2,xley nk maintain...n top speed aku mmg mmalukan leh cecah 120km/j je ble aku pulas g,dye ade bnyi..kranggg...krang...time pkai stended paip,bla gne chamber mslh sme akn jd bla speed 140km/j...aku sdey r...

meter ko 1st edition ke...xmemalukan la..sal top aku pn same mcm ko..muahaha

ko lagi berat la man.. besa la top 120km/j jew.. ahahhaha..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sun Apr 04, 2010 1:02 am

tul2..aku lg berat dri meter aku...muahaha...tgh rajin join futsal kuruskan bdn..mana tau top leh naik 160km/h tanpa modi blok...hahaha
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sun Apr 04, 2010 1:06 am

top 120kmh tu luar biase dah aku rasa,klu berat 100 kilo pun blh je 160kmh,he3x..maby meter berat kot,rpm brape time top speed 120kmh?..
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sun Apr 04, 2010 1:12 am

aku rasa tul meter aku tu joe..rpm 7k..pndi tarik dptla 7.5k...sbnrnya top aku bknla 120...tu kelajuan yg aku selalu bwk...aku jrg full throtle...kalu aku full throthle dptla 135km/h...

time meter aku tu 120km/h aku tgok gps aku 117km/h...lari sikit.. time aku pnah dpt top 135km/h tu aku xcek lak gne gps...t kalu aku tgok gps tu sekali kereta dpn brek...kang aruah aku....
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sun Apr 04, 2010 1:15 am

ha3x..klako2x..xpe,laju2x nk pi mane brader <-- pinjam signature tupai tempur,lg satu laju2x jgn tgk ekjos,khe3x..
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sun Apr 04, 2010 1:18 am

tul2... laju2 maybe nak g kejar solat jemaah kt masjid...
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sun Apr 04, 2010 1:19 am

man JGN8917 wrote:
aku rasa tul meter aku tu joe..rpm 7k..pndi tarik dptla 7.5k...sbnrnya top aku bknla 120...tu kelajuan yg aku selalu bwk...aku jrg full throtle...kalu aku full throthle dptla 135km/h...

time meter aku tu 120km/h aku tgok gps aku 117km/h...lari sikit.. time aku pnah dpt top 135km/h tu aku xcek lak gne gps...t kalu aku tgok gps tu sekali kereta dpn brek...kang aruah aku....

hehe..muto stendet rpm boleh 8000..
kau rpm 7 stengah ni..cdi problem kot..
takkan la 120 je..ni 120miles/h kot.. Razz
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sun Apr 04, 2010 1:22 am

sal berat aku la tu...aku rasa kne pki spoket 15-50 la ru dpt rpm 8k tu hahah...korg ade dgr xmana nk dpt spoket blkg 50 ni...hehe..kt nks sentul ade x
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sun Apr 04, 2010 1:27 am

gilo nk pakai spoket 50,aku ade simpan spoket saiz 47,klu nk amik kt aku,bkn setakat rpm 8,11 pun blh,ha3x..
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sun Apr 04, 2010 1:36 am

ksimpulannya pd akula meter kelajuan ni sgt subjektif...ln moto so ln meter.. so yg claim kelajuan diorg sekian2 pn bezbeza2... even spec moto same...aku lg prefer tgok meter rpm dri speedometer...

p/s;laju2 maybe nak g tempah lobang 3kaki lebar 7 kaki dlm.....
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Sun Apr 04, 2010 9:20 am

man JGN8917 wrote:
ksimpulannya pd akula meter kelajuan ni sgt subjektif...ln moto so ln meter.. so yg claim kelajuan diorg sekian2 pn bezbeza2... even spec moto same...aku lg prefer tgok meter rpm dri speedometer...

p/s;laju2 maybe nak g tempah lobang 3kaki lebar 7 kaki dlm....

wah,
same la dengan.
aku usha rpm je utk change gear,
maintain speed..
change gear rpm 4/5k utk ride ronda2 ptg..
rpm 7.5/8k nk laju sket..
rpm 9.5k kalo dh lmbt nkgi kelas.. drunken
ngehehehe..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head   Today at 12:01 pm

Back to top Go down
 
Korek, Potong, Rebore, Port, Polish Blok & Potong Head
View previous topic View next topic Back to top 
Page 16 of 16Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V6
» Segala Persoalan V7
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: