.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Ruang Sembang Zon Borneo

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next
AuthorMessage
Dante125
Laskar Muda
avatar

Posts : 29
Join date : 23/12/2009
Age : 35
Location : kk inanam

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Sun Jan 10, 2010 8:55 pm

undetected. ko kk area mana bah ni.?? kedai..? pukitai buli2 sia lupa nama tu kadai atukoii... sini likas bah ni kadai... dekat2 tu masjid.. ko agak2 lah.. ok2 orang dia sana tu.. overhaul enjin ko cari karim. ok ni orang ni.. ko cuba lah..
Back to top Go down
osiris
Laskar Kanan
avatar

Posts : 275
Join date : 28/04/2009
Age : 28
Location : Miri-KK

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Mon Jan 11, 2010 6:55 pm

undetected wrote:
osiris tngal mana...mo minta cdgan ba tuk overhaul mutu...di mana kacak ah...
d kk ko tau ka..

sa tggl d university apartment..dkt2 dgn ip tu..bgus ko overhaul moto ko di tuaran tu..Jadi Motor..org ckp kdai tu mmg mntap 2strokes..try la..btul2 dpn balai bomba d tuaran tu..ko tggl d mn?

editted:whahahaha..tau suda sp ni..men2 ko ya sm ak..hahaha..welcome to d club Razz
Back to top Go down
wan2pai
Laskar Kelas I
avatar

Posts : 119
Join date : 09/12/2009
Location : sabah

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Wed Jan 13, 2010 4:38 pm

bah..bila nak buat kumpul2 ramai2 geng2 yang di labuan nik?
Back to top Go down
osiris
Laskar Kanan
avatar

Posts : 275
Join date : 28/04/2009
Age : 28
Location : Miri-KK

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Wed Jan 13, 2010 10:33 pm

wan2pai wrote:
bah..bila nak buat kumpul2 ramai2 geng2 yang di labuan nik?

jom pi kk wat tt..hehe Very Happy
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 34
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Sat Jan 16, 2010 4:43 pm

osiris wrote:
undetected wrote:
osiris tngal mana...mo minta cdgan ba tuk overhaul mutu...di mana kacak ah...
d kk ko tau ka..

sa tggl d university apartment..dkt2 dgn ip tu..bgus ko overhaul moto ko di tuaran tu..Jadi Motor..org ckp kdai tu mmg mntap 2strokes..try la..btul2 dpn balai bomba d tuaran tu..ko tggl d mn?

editted:whahahaha..tau suda sp ni..men2 ko ya sm ak..hahaha..welcome to d club

ahahahhaaa.. bukan 2 stroke ja.. 4 stroke pun dia terrer ba tu.. dakat ja tuaran dingan kk tu.. pg la d jadi moto, tuaran kalaumo kualitikerja yg bagus.. ahahahhaa

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
Dante125
Laskar Muda
avatar

Posts : 29
Join date : 23/12/2009
Age : 35
Location : kk inanam

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Sat Jan 16, 2010 7:22 pm

geng cuba kamu fikir dlu apa pasal mtr sia. tiba2 x keluar asap 2t aa. biasa ada. di mana punca masalah tu aa. set agin x ngam kah atau mcm mana tu.?? mustahil juga kalu sumbat tu 2t.?? 2t cukup pun. mau set agin kah atau apamcm ni.??
Back to top Go down
Dante125
Laskar Muda
avatar

Posts : 29
Join date : 23/12/2009
Age : 35
Location : kk inanam

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Sat Jan 16, 2010 7:24 pm

cuba kamu tlong komen sikit. mau pi kedai check mau duit alaala... kalu sendiri selesai lagi bagus.. masalah ni
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 34
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Mon Jan 18, 2010 1:56 pm

teda asap?? ko pakai minyak 2t apa?? mustahil langsung nda ada asap kecuali ko punya 2T pum rusak..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
Dante125
Laskar Muda
avatar

Posts : 29
Join date : 23/12/2009
Age : 35
Location : kk inanam

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Mon Jan 18, 2010 7:34 pm

2t shell vsx. sy tau sdh masalah dia... hari tu kawan sy buka, mau kasih ganti clutch plate. to racing clutch plate.. sdh siap. sy ingat ok sdh lah. (mana sy tau, harap kwn ja buat kan) rupa2nya host 2t x ketat. liking lah. jadi kuantiti 2t masuk sedikit. mcm mana ni member ni. heiiii nasib baik x jem engine sy..
Back to top Go down
Dante125
Laskar Muda
avatar

Posts : 29
Join date : 23/12/2009
Age : 35
Location : kk inanam

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Sun Jan 24, 2010 7:57 pm

minta pendapat member2 125z.. sy baru beli mtr 125zr. baru dekat 2 bulan. sy mau tambah kelajuan mtr sy. kira nya mau modi standard saja. bab2 enjin x mau kacau lah dlu. ( masih baru ba. sayang) ada orang bilang tukar saja cdi ori ( yg ada lambang ymh. tahun 1999-2001 pnya) itu mtr bleh habis meter. skrang mtr sy sdh tukar exzos yypang ( mcm standard punya lah) card mainjet sdh tukar 100 to 110. pilot masih standard. cdi sdh tukar yg ori punya (yg ada lambang ymh) sprocket 15 38. clucth plate racing (yg mcm spring saja sdh tukar) tapi mtr sy x juga laju... pasal apa ah.. kiranya kalu bleh naik sampai 160kmj atau 170kmj pun ok juga. skrang adalah dlam 140kmj gitu. mana kedai mtr di sabah yg buli harap bab2 seting2 mtr ni..?? . orang bilang di tuaran jadi mtr ok betul kah.? . sy rasa setting mtr x ngam bah ni kan.. masalah rpm sy skrang x buli rem habis. masih ada tu sangkut2 alalalala .
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan
avatar

Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Mon Jan 25, 2010 7:43 pm

ko pegi saja jumpa si joseph (jadi motor tuaran), dia mmg pakar 2 stroke ni, mtr aku masih lg di sana, belum siap dia bikin
Back to top Go down
osiris
Laskar Kanan
avatar

Posts : 275
Join date : 28/04/2009
Age : 28
Location : Miri-KK

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Tue Jan 26, 2010 6:44 pm

btul tu..hntr d jadi motor tuaran..moto aku pn hntr d sn..hehe
Back to top Go down
Dante125
Laskar Muda
avatar

Posts : 29
Join date : 23/12/2009
Age : 35
Location : kk inanam

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Tue Jan 26, 2010 9:14 pm

ba. ada masa sy pigi tu tempat. x kadai sdh sy buli harap lagi ni. x jauh juga ba tu inanam pi tuaran. janji puas hati. buat masa skrang pun sy setting sendiri ja mtr sy ni. tapi mo juga jumpa yg pakar lah. ty geng. mana tau nanti kita terjumpa bleh juga minum2 hehe
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 34
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Tue Jan 26, 2010 9:39 pm

Dante125 wrote:
minta pendapat member2 125z.. sy baru beli mtr 125zr. baru dekat 2 bulan. sy mau tambah kelajuan mtr sy. kira nya mau modi standard saja. bab2 enjin x mau kacau lah dlu. ( masih baru ba. sayang) ada orang bilang tukar saja cdi ori ( yg ada lambang ymh. tahun 1999-2001 pnya) itu mtr bleh habis meter. skrang mtr sy sdh tukar exzos yypang ( mcm standard punya lah) card mainjet sdh tukar 100 to 110. pilot masih standard. cdi sdh tukar yg ori punya (yg ada lambang ymh) sprocket 15 38. clucth plate racing (yg mcm spring saja sdh tukar) tapi mtr sy x juga laju... pasal apa ah.. kiranya kalu bleh naik sampai 160kmj atau 170kmj pun ok juga. skrang adalah dlam 140kmj gitu. mana kedai mtr di sabah yg buli harap bab2 seting2 mtr ni..?? . orang bilang di tuaran jadi mtr ok betul kah.? . sy rasa setting mtr x ngam bah ni kan.. masalah rpm sy skrang x buli rem habis. masih ada tu sangkut2 alalalala .

ahaha.. yang warna mirah tu.. buhung ja tu.. mimang ko punya cdi nda ada cut off tapi kalau blok+head masi stendet.. mmg nda outmeter punya.. so suda tukar CDI.. bili la blok+head yg suda buat punya.. baru bulih outmeter.. blok ori kasi jadi bosou d rumah.. sia pun ingat mo buat moto.. tapi sia mo cari blok resing@blok RXZ kasi sumbat d moto sia.. mo try oversize pesten ging.. ahakssss... pg jadi moto la.. minta buat ejos custom atau ko bili pipe open si hailtoking.. eh.. ada lagi ka tu pipe ko hailtoking??? nda sampat pula jumpa kamurang masa balik kampung itu hari... sibuk mengatam padi ba.. hehehhee

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
Dante125
Laskar Muda
avatar

Posts : 29
Join date : 23/12/2009
Age : 35
Location : kk inanam

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Thu Jan 28, 2010 8:19 pm

huuu.... panat sdh sy mo fikir pasal mo kasih up sikit laju ni mtr.. mau pikir pasal blok racing. card rxz (mau duit lagi). mtr masih baru. sayang juga mau kacau2 engine kan. mau mtr laju. harap cdi ori ja mana cukup alala. kalu ada duit lebih sy mo main make up ja lah ni. tukar disc brake besar kah.. racing boy footrest kah.. tukar cat kah.. brapa harga RB disc breke+ bracket yg mcm lc 135 punya tu.. mcm minat pula . tu disc. mcm si hailtoking punya mtr smart ni
Back to top Go down
Dante125
Laskar Muda
avatar

Posts : 29
Join date : 23/12/2009
Age : 35
Location : kk inanam

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Sun Jan 31, 2010 9:35 pm

hailtoking. apa masalah mtr ko di jadi mtr.?? hehehe. sy ada pi sana hari 6. minat sy caliper ko hehe.. mahal juga dia minta sy.. setting2 ja... tapi x apa lah puas hati lah... cuma adik dia saja sy x puas hati. joseph setting. dia suruh adik dia yg test mtr. sdh tau result ( cengcong2 cina sy x paham) sdh set mainjet 100 standard pilot 15 standard.. adik joseph ckap sampai habis mtr 180kmj.. terkejut sy.. jadi sy pula test bawah. 150kmj pun susah mau bawah.. lala (tambirag dlam hati sy) mau2 x2 joseph test bleh sampai 160kmj . tetapi sy tetap susah juga sampai 150kmj. (mungkin sy x pandai joki mangkali) exzoz yypang standard look. sprocket 15-41. kiranya ini sesuai ngam berat badan sy lah bilang joseph. mermang best lah sy rasa.

mantadkb betul ckp ko cdi m or w x cut. gear 1 dan 2 bleh out meter lee. tapi x guna lebih baik sampai 8 rpm trus tukar gear lagi baik punya hehe. so far. pengalaman juga lah. tau sdh rasa kan.. apa2 hal tetap sy pi jadi mtr juga kalu ada masalah. bab part2 memang mahal di jadi mtr. setting2 pun mhal.. tapi puas hati. itu yg sy mau..
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan
avatar

Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Mon Feb 01, 2010 8:19 pm

ooo aku pnya mtr dia pnya conrod goyang, piston ada calar sikit, compresion tiada, jd kena tukar conrod baru, bila sudah psg semua, joseph bilang ada berat, mcm angin tu nda lepas jd dia suruh test sm ekzos standard, ekzos tu berat
dalam semua sudah tukar standard, skrg mo mekap ja, layan standard
mtr masih lg dibawah kulung, belum siap psg, mo cuci lg

yg ko tu mgkn ekzos tu berat, aku pn pernah pakai yypang standard tu, bagus lg pkai yypang black cobra ringan, ada tu gantung2 di jadi mtr satu biji
Back to top Go down
Dante125
Laskar Muda
avatar

Posts : 29
Join date : 23/12/2009
Age : 35
Location : kk inanam

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Mon Feb 01, 2010 9:04 pm

ya ada sy nampak tu.. sy pun baru tau ni yypang standard look ada 3 jenis bah kan. yg mtr sy ni x ingat yypang apa.?? comfrim bkan black cobra lah. pakai2 dlu lah skarang punya ni . sy pun kira mau main mekap ja ni. skarang sy mau cari disc brake racing boy size 300mm punya. brapa harga tu RB disc+bracket mcm mtr ko tu smart juga, caliper sy x mo lah. brapa harga di pasaran skrang tu a D+B...
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan
avatar

Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Tue Feb 02, 2010 7:37 pm

rm160 ja, bek ko servay dikedai mtr dekat bustand inanam, ndapun di eko ken donggongan
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 34
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Tue Feb 02, 2010 8:23 pm

ohoho... mo make up ja ka dante... ba.. ko kasi sia duit sia pg yypang bili ejos... nnt sia balik kg sia bagi ko tu ejos... baru ja sia pakai tu EJM.. ringan sikit la dari tu stendet ejos.. bunyi pun buli tahan juga.. cuma bulum setting lagi.. mo rivet mangkuk clutch lagi.. setakat ni.. buli juga la smpi 150km/j.. mungkin pasal sia yang barat ba.. hahahhaa...

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
Dante125
Laskar Muda
avatar

Posts : 29
Join date : 23/12/2009
Age : 35
Location : kk inanam

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Tue Feb 02, 2010 10:08 pm

hailtoking. bustand inanam.? kedai mtr siang chen ni kan maksud ko hehe. sy tau tu kadai.. sy ada pi sana tadi. ada disc plate baru o RB juga. dlam rm195. (mcm tu pic) yg rm160 pun ada juga. tapi smart o tu baru punya. emm tapi enda ckup budget... nanti sy beli juga tu alala. sy mo test juga tengok sana eko ken. mana tau sana lagi murah

mantadkb. x mo sy tu exzos. sy mo yypang cobra punya.. lama lagi lah hehe main makeup ja ni. RB disc plate tu sy target tu nanti bila ko blik mantadkb.. murah kah brang2 mtr di shah alam sana.....?? mana tau bleh kirim2.
Back to top Go down
Dante125
Laskar Muda
avatar

Posts : 29
Join date : 23/12/2009
Age : 35
Location : kk inanam

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Wed Feb 03, 2010 12:35 pm

front disc n rear.
hailtoking. jenis ini disc RB.. mcm mtr ko guna kan. sy minat ni mcm standard look. atukooii. berapa ko beli dlu..?? kedai mana.?? x mo lah tu style baru mahal.... hehe
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada
avatar

Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 34
Location : kota belud

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Wed Feb 03, 2010 7:52 pm

ahahaha.. dante.. sia ada pigi tinggu sana kadai yypang.. kadai sendiri misti la di jual xjos lagi murah dari tampat lain.. yypang black cobra tu yg masam mana? ari tu sia pg kadai dia.. ejos stendet look masam dalam RM130 ja.. yg Pipe masam RM180-RM200

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
Dante125
Laskar Muda
avatar

Posts : 29
Join date : 23/12/2009
Age : 35
Location : kk inanam

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Wed Feb 03, 2010 8:45 pm


mantadkb. ko di shah alam ba pula kan... bagus sy minta tlong ko hari tu. tima sy mau cari exzos yypang BC.. sy pun baru tau ba kadai yypang di shah alam.. exzos sy skrang y125z-HR , lain kali sy minta tlong ko kirim exzos yypang BC bleh ba kan. sy cari orang mau beli ni exzos sy dlu. ada duit baru minta tlong ko kirim apa mcm mantadkb......
Back to top Go down
Dante125
Laskar Muda
avatar

Posts : 29
Join date : 23/12/2009
Age : 35
Location : kk inanam

PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   Wed Feb 03, 2010 8:48 pm

ehh bah. berapa hari bulan ko blik di sabah tu..?? mana tau sbelum ko blik bleh kirim trus apa mcm.. serious ni atukoiii..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ruang Sembang Zon Borneo   

Back to top Go down
 
Ruang Sembang Zon Borneo
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Zon Kawasan-
Jump to: