.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Wed Apr 08, 2009 1:58 pm

Brand revoil ni biasa2 je, nak yg bgus motul la x pn shell ke motorex pn ade
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Wed Apr 08, 2009 4:35 pm

susah la nak cari spray chain nih... kedai motor kat sini x banyak jual...

motul dgn shell tu... mmg takkan jumpa la kat Kuantan ngan Pekan ni...

kalau ada ternampak tu... kira rezeki la tu...
Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Wed Apr 08, 2009 7:16 pm

1 cara aku x nak bagi orang tumpang motor aku... letak minyak hitam...

confirm terpercik kat baju...

terus x sanggup naik lol!
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Thu Apr 09, 2009 10:35 pm

Admin wrote:
1 cara aku x nak bagi orang tumpang motor aku... letak minyak hitam...

confirm terpercik kat baju...

terus x sanggup naik lol!
pergh... kedekut sangat la tu... hahahahaha..
awek pun tak nak tumpang la kalau macam tu...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Fri Apr 10, 2009 8:32 pm

susah la ngepong² awek...

kalau gi date naik keta lerr... kalau ngan member² mmg best naik motor... lebih² lagi kalau beramai
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Sat Apr 11, 2009 9:48 am

deskcom wrote:
susah la ngepong² awek...

kalau gi date naik keta lerr... kalau ngan member² mmg best naik motor... lebih² lagi kalau beramai
bawak awek naik moto lagi best ape.. bole main break... lol! lol!
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Sat Apr 11, 2009 6:53 pm

aku ada beli Revoil Super Lube sebab aku x jumpa Revoil Heavy Duty Chain

kegunaan nampak cam sama dgn WD40 jer... cuma kat tin ni ada gambar rantai basikal
rasanya bukan khusus untuk rantai... bleh pakai kat rantai motor ke nih??
confused
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Mon Apr 20, 2009 10:03 pm

deskcom wrote:
aku ada beli Revoil Super Lube sebab aku x jumpa Revoil Heavy Duty Chain

kegunaan nampak cam sama dgn WD40 jer... cuma kat tin ni ada gambar rantai basikal
rasanya bukan khusus untuk rantai... bleh pakai kat rantai motor ke nih??
confused

boleh je.. janji die leh lube rantai..

WD40 bukan lubricant,tapi degreaser..
Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Tue Apr 21, 2009 6:17 pm

lepas pakai best juga... smooth jer

cuma... bila pegang² rantai tu... nampak cam kurang minyak jer
kalau yang pure cam motorex mmg kurang minyak gak ker?
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Tue Apr 21, 2009 7:42 pm

Admin wrote:
lepas pakai best juga... smooth jer

cuma... bila pegang² rantai tu... nampak cam kurang minyak jer
kalau yang pure cam motorex mmg kurang minyak gak ker?

x dela bmyk sgt kalo motorex ni, myk dier kaler kuning, dier akn meresap dlm celah2 rntai tu, tp stakat aku pkai rantai cpat je kering
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Tue Apr 21, 2009 8:06 pm

kalau nak yang x terbang nye myk,cari spray lube yg ade tulih anti fling off..tp b4 tu kasi cuci bersih2 rantai anda dulu..
Back to top Go down
jerunghitam
Laskar Kanan


Posts : 227
Join date : 22/04/2009
Age : 28

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Wed Apr 22, 2009 3:37 am

aku pakai revoil chain lube je
hrga pn murah je rm6 Very Happy
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Wed Apr 22, 2009 7:13 am

ini yang wat aku musykil ni... aku x jumpa pun revoil chain lube tu
aku just jumpa revoil super lube.. harga RM8.50 scratch scratch
Back to top Go down
jerunghitam
Laskar Kanan


Posts : 227
Join date : 22/04/2009
Age : 28

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Wed Apr 22, 2009 11:36 am

deskcom wrote:
ini yang wat aku musykil ni... aku x jumpa pun revoil chain lube tu
aku just jumpa revoil super lube.. harga RM8.50 scratch scratch

ok la tu murah gak
revoil super lube ni lebih up sikit dr revoil chain lube
psl tu hrga mhl lg
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Wed Apr 22, 2009 6:20 pm

macam tu ker? tapi yang revoil chain lube tu dekat tin ni ada gambar apa?
tin revoil superlube ni x de spesifik untuk chain lube pun..
nampak cam pelincir engsel pintu jer...
seram juga ni!

bro nanti tolong post gambar revoil chain lube tu
Back to top Go down
jerunghitam
Laskar Kanan


Posts : 227
Join date : 22/04/2009
Age : 28

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Thu Apr 23, 2009 1:11 am

ni gmbarnye

Back to top Go down
udin_014
Laskar Kelas I


Posts : 109
Join date : 23/03/2009
Age : 30
Location : taman melawati - kl

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Thu Apr 23, 2009 6:47 pm

jerunghitam wrote:
ni gmbarnye


yg revoil ni pekat tak bro? kire kalo dah spray, die ada terbang2 kat rim tak?
Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Thu Apr 23, 2009 7:13 pm

masa aku servey tadi
mula² aku gi kedai Pennzoil... tanya pasal Revoil... dia kata takde... Lube Pennzoil je ade.. tapi untuk multi purpose... x mau ahh... nak cari Revoil jugak!
kah kah... yang buat tak tahan tu... stok 2T Pennzoil baru sampai... berkotak kotak... rasa nak rembat jer 2 3 kotak...

pastu aku gi kedai Motul
RM8... aku tanye ada brand lain x...? dia tunjuk Motul punye Chainlube... dalam lima puluh lebih... besar jugak botol dia...
hah.. macam kat bawah ni



Sejenis semburan perekat tanpa warna yang tahan air, tahan karat dan menyaluti rantai motosikal walaupun pada kelajuan tinggi. Disyorkan khusus untuk motosikal yang amat laju, CHAIN LUBE ROAD (CHAIN LUBE) mengurangkan geseran dan meningkatkan daya tahan rantai.


tapi sebab aku takde duit... aku pun beli jelah revoil lol!
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Thu Apr 23, 2009 7:32 pm

udin_014 wrote:
jerunghitam wrote:
ni gmbarnye


yg revoil ni pekat tak bro? kire kalo dah spray, die ada terbang2 kat rim tak?

aku pn pkai yg ni gak bro, x la pekat sgt, mmg ade terbang2 kat rim, pas spray tu lap2 la yg meleleh tu, tp sng hilang la bla cuci
Back to top Go down
jerunghitam
Laskar Kanan


Posts : 227
Join date : 22/04/2009
Age : 28

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Fri Apr 24, 2009 12:59 am

Admin wrote:
masa aku servey tadi
mula² aku gi kedai Pennzoil... tanya pasal Revoil... dia kata takde... Lube Pennzoil je ade.. tapi untuk multi purpose... x mau ahh... nak cari Revoil jugak!
kah kah... yang buat tak tahan tu... stok 2T Pennzoil baru sampai... berkotak kotak... rasa nak rembat jer 2 3 kotak...

pastu aku gi kedai Motul
RM8... aku tanye ada brand lain x...? dia tunjuk Motul punye Chainlube... dalam lima puluh lebih... besar jugak botol dia...
hah.. macam kat bawah ni



Sejenis semburan perekat tanpa warna yang tahan air, tahan karat dan menyaluti rantai motosikal walaupun pada kelajuan tinggi. Disyorkan khusus untuk motosikal yang amat laju, CHAIN LUBE ROAD (CHAIN LUBE) mengurangkan geseran dan meningkatkan daya tahan rantai.


tapi sebab aku takde duit... aku pun beli jelah revoil lol!

motul mmg mahal sikit bro
revoil ni ok la gak.murah tp kualiti x la sgt
tp kalu nk pakai revoil ni x payah la sembur byk sgt.nnti kotor rim.sembur sikit pn ok janji de minyak sikit rantai tu
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Fri Apr 24, 2009 7:53 pm

Rupanya minyak Revoil ni warna kuning bila sembur...
aku ingatkan dia transparent...

kira oklah drpd pakai minyak hitam (confirm rim berbelang)
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Sat Apr 25, 2009 7:51 pm

jerunghitam wrote:
Admin wrote:
masa aku servey tadi
mula² aku gi kedai Pennzoil... tanya pasal Revoil... dia kata takde... Lube Pennzoil je ade.. tapi untuk multi purpose... x mau ahh... nak cari Revoil jugak!
kah kah... yang buat tak tahan tu... stok 2T Pennzoil baru sampai... berkotak kotak... rasa nak rembat jer 2 3 kotak...

pastu aku gi kedai Motul
RM8... aku tanye ada brand lain x...? dia tunjuk Motul punye Chainlube... dalam lima puluh lebih... besar jugak botol dia...
hah.. macam kat bawah ni



Sejenis semburan perekat tanpa warna yang tahan air, tahan karat dan menyaluti rantai motosikal walaupun pada kelajuan tinggi. Disyorkan khusus untuk motosikal yang amat laju, CHAIN LUBE ROAD (CHAIN LUBE) mengurangkan geseran dan meningkatkan daya tahan rantai.


tapi sebab aku takde duit... aku pun beli jelah revoil lol!


motul mmg mahal sikit bro
revoil ni ok la gak.murah tp kualiti x la sgt
tp kalu nk pakai revoil ni x payah la sembur byk sgt.nnti kotor rim.sembur sikit pn ok janji de minyak sikit rantai tu


motul mahal sebab pade jename..hehe.. lagipun die anti fling off.. kire cam silkolene gak ler..
aku pakai silkolene semi sintetik rm28 400ml kot klau x silap..
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Wed May 06, 2009 3:48 pm

aku confius betul pasal benda ni....

skrg aku nak tahu satu je.... brand minyak mana yg berkesan (tahan segalanya) tanpa mengotorkan rim..... tu jer Very Happy
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Wed May 06, 2009 6:56 pm

venom wrote:
aku confius betul pasal benda ni....

skrg aku nak tahu satu je.... brand minyak mana yg berkesan (tahan segalanya) tanpa mengotorkan rim..... tu jer Very Happy

brand yg mahal2 kot..hehe motul ke silkolene ke ape2 je janji ade tulih anti fling off,tapi yg penting rantai kene cuci kasi bersih dulu,then baru sembur menatang ni,klau x same je rim ade kotor2..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Thu May 07, 2009 9:11 am

pakai revoil rim kotor gak... tapi better than minyak hitam coz senang nak cuci...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???   Today at 6:12 pm

Back to top Go down
 
Chain Lube, Grease & Minyak Hitam Pada Rantai???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V5
» Borak Rasmi Geng² 125Z Pantai Timur
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: