.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kotak Angin

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
B4cKTr4X
Laskar Muda


Posts : 90
Join date : 06/12/2010
Location : Alor Star -> Shah Alam -> Alor Star

PostSubject: Re: Kotak Angin   Thu Dec 23, 2010 12:41 am

waaa...
salin luar dalam..
sedap la ko merempit moto lame tp machine baru.
harharhar
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Kotak Angin   Fri Jan 21, 2011 3:21 pm

chaosworld wrote:
kalo stkat buang span dlm ngan hidung bab*, xpyh set pun mainjet pilot.. biar je yg asal..len lar ko bukak trus cover dia tu..yg tu baru kena set balik..

tyme aku bukak idung b**i tu msuk gear 6 mmg drop...set mj baru ok mncanak pegi...
pomen aku ckp mmg drop sbb angin dah lebih so kene set laen...
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kotak Angin   Fri Jan 21, 2011 8:12 pm

pasquale wrote:
chaosworld wrote:
kalo stkat buang span dlm ngan hidung bab*, xpyh set pun mainjet pilot.. biar je yg asal..len lar ko bukak trus cover dia tu..yg tu baru kena set balik..

tyme aku bukak idung b**i tu msuk gear 6 mmg drop...set mj baru ok mncanak pegi...
pomen aku ckp mmg drop sbb angin dah lebih so kene set laen...

oo gitu.. pomen tmpat aku ckp buang je..xde plak ckp kena set ke ape..maybe buang idung bab* tu xpyh set pape pun ok..tp kalo nk lagi sdap, set lar carb balik.. lol! lol! lol!
Back to top Go down
capik_9981
Laskar Muda


Posts : 99
Join date : 03/10/2010
Age : 25
Location : Bkt Payong,marang,teganu

PostSubject: Re: Kotak Angin   Sat Jan 22, 2011 2:18 pm

nk tnye ckit...tdi try buang cover kotak angin 2....ble trik full trottle moto nk mati....knp jd cm2 ek,,,,?????


br nk bljr....
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Kotak Angin   Sat Jan 22, 2011 3:38 pm

ratio petrol-udara tk betul la tu..
kne tune sket..
tnk bg 'angin' bsar sgt, jgn buang terus cover tu, letak nut saiz 12(contohnye) supaya cover tu renggang dr kotak angin..

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
capik_9981
Laskar Muda


Posts : 99
Join date : 03/10/2010
Age : 25
Location : Bkt Payong,marang,teganu

PostSubject: Re: Kotak Angin   Sat Jan 22, 2011 5:25 pm

Ultra-Z wrote:
ratio petrol-udara tk betul la tu..
kne tune sket..
tnk bg 'angin' bsar sgt, jgn buang terus cover tu, letak nut saiz 12(contohnye) supaya cover tu renggang dr kotak angin..



ooo....cam2 rpenye...nk kne tune ape??carb ke??kne settng angin blk???
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kotak Angin   Sun Jan 23, 2011 1:31 am

Ultra-Z wrote:
ratio petrol-udara tk betul la tu..
kne tune sket..
tnk bg 'angin' bsar sgt, jgn buang terus cover tu, letak nut saiz 12(contohnye) supaya cover tu renggang dr kotak angin..

hehe..aku wat gak dlu cam ko ckp tu..best gak bunyi nye.. garang je..haha.. letak washer 3,4 keping leh gak..wakaka..jnji bg renggang je.. letak je pape..
Back to top Go down
izlan
Laskar Muda


Posts : 30
Join date : 13/01/2011

PostSubject: Re: Kotak Angin   Mon Jan 24, 2011 9:49 am



tebok jgn tak tebok
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Kotak Angin   Mon Jan 24, 2011 10:07 am

chaosworld wrote:
pasquale wrote:
chaosworld wrote:
kalo stkat buang span dlm ngan hidung bab*, xpyh set pun mainjet pilot.. biar je yg asal..len lar ko bukak trus cover dia tu..yg tu baru kena set balik..

tyme aku bukak idung b**i tu msuk gear 6 mmg drop...set mj baru ok mncanak pegi...
pomen aku ckp mmg drop sbb angin dah lebih so kene set laen...

oo gitu.. pomen tmpat aku ckp buang je..xde plak ckp kena set ke ape..maybe buang idung bab* tu xpyh set pape pun ok..tp kalo nk lagi sdap, set lar carb balik.. lol! lol! lol!

btul2...set blik lagi sdp...pas aku set blik baru gear 6 berdesup pegi nye...naik kn mj je...
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Kotak Angin   Mon Jan 24, 2011 10:09 am

capik_9981 wrote:
Ultra-Z wrote:
ratio petrol-udara tk betul la tu..
kne tune sket..
tnk bg 'angin' bsar sgt, jgn buang terus cover tu, letak nut saiz 12(contohnye) supaya cover tu renggang dr kotak angin..



ooo....cam2 rpenye...nk kne tune ape??carb ke??kne settng angin blk???

set angin balik je...mj ngan pj set bape bro?
Back to top Go down
capik_9981
Laskar Muda


Posts : 99
Join date : 03/10/2010
Age : 25
Location : Bkt Payong,marang,teganu

PostSubject: Re: Kotak Angin   Tue Jan 25, 2011 1:50 pm

pasquale wrote:
capik_9981 wrote:
Ultra-Z wrote:
ratio petrol-udara tk betul la tu..
kne tune sket..
tnk bg 'angin' bsar sgt, jgn buang terus cover tu, letak nut saiz 12(contohnye) supaya cover tu renggang dr kotak angin..



ooo....cam2 rpenye...nk kne tune ape??carb ke??kne settng angin blk???

set angin balik je...mj ngan pj set bape bro?

ooo.xbrpe ingt da bro...main jet pkai 250 kot....
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Kotak Angin   Wed Jan 26, 2011 10:01 am

erm...cube try tgk balik mj ngn pj...
Back to top Go down
capik_9981
Laskar Muda


Posts : 99
Join date : 03/10/2010
Age : 25
Location : Bkt Payong,marang,teganu

PostSubject: Re: Kotak Angin   Fri Jan 28, 2011 10:38 pm

mj n pj ape yg sesuai???
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Kotak Angin   Mon Jan 31, 2011 9:43 am

size block? carb?
Back to top Go down
najmimecha
Laskar Kanan


Posts : 331
Join date : 24/01/2011
Location : BandarTasikSelatan

PostSubject: Re: Kotak Angin   Wed Feb 16, 2011 7:21 am

akibat kotak angin aq trlupe nk psng...lps bkak coverset...lgpon mmng mls nk psng blik...
pg2 pyah btol nk start..lastly psng blik bnda alah 2...settle prob
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Kotak Angin   Wed Feb 16, 2011 3:37 pm

najmimecha wrote:
akibat kotak angin aq trlupe nk psng...lps bkak coverset...lgpon mmng mls nk psng blik...
pg2 pyah btol nk start..lastly psng blik bnda alah 2...settle prob

ratio angin lebih sgt tu..
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Kotak Angin   Wed Feb 16, 2011 3:42 pm

yup2...ratio angin terlebih sgt tu...set je blik tgk cmne...tapi kalo boleh kotak angin tu pasang...idung b*** ngn span tak yah pun xpe...slalu bdk2 wat cmtu je
Back to top Go down
Kato_125
Bintara Kanan


Posts : 682
Join date : 28/09/2010
Age : 26
Location : kUaNtaN mEnJeRiT

PostSubject: Re: Kotak Angin   Wed Feb 16, 2011 4:01 pm

klu x nak psg pon x per...tp carb kne set balik_
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Kotak Angin   Wed Feb 16, 2011 4:58 pm

bleh je...kalo buang kotak angin tu...pergh garang nye bunyi moto...gerun2 Twisted Evil
Back to top Go down
najmimecha
Laskar Kanan


Posts : 331
Join date : 24/01/2011
Location : BandarTasikSelatan

PostSubject: Re: Kotak Angin   Wed Feb 16, 2011 6:01 pm

kalo xset carb 2 n just psng ktak angin rse xbest...ekzos nk sedu2...alahai..
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Kotak Angin   Wed Feb 16, 2011 6:08 pm

bukak kotak angin ni..ration angin lebih dr minyak...
enjin lum panas pon leh tarik gear smpai top rpm..ekeke..
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Kotak Angin   Wed Feb 16, 2011 10:11 pm

knape ble aku bukak span tk sdap ek bunyi dye, lpas tu aku pon cabut trus kotak angin tuh, alih2 lagi tk sedap hahaks, maybe ejos aku dah stock karbon gler2 kot, tkpun telinga aku yg tk berape sedap nk dgr bunyik ejos tu
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Kotak Angin   Wed Feb 16, 2011 10:17 pm

nurkaye_akmal wrote:
knape ble aku bukak span tk sdap ek bunyi dye, lpas tu aku pon cabut trus kotak angin tuh, alih2 lagi tk sedap hahaks, maybe ejos aku dah stock karbon gler2 kot, tkpun telinga aku yg tk berape sedap nk dgr bunyik ejos tu

ko nk bunyi yg cam ne sebenar nye? ting2? ke grang punye? haha
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Kotak Angin   Wed Feb 16, 2011 10:18 pm

dah pki balik ka?x try bwk dl?huhu

_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Kotak Angin   Wed Feb 16, 2011 10:29 pm

chaosworld wrote:
nurkaye_akmal wrote:
knape ble aku bukak span tk sdap ek bunyi dye, lpas tu aku pon cabut trus kotak angin tuh, alih2 lagi tk sedap hahaks, maybe ejos aku dah stock karbon gler2 kot, tkpun telinga aku yg tk berape sedap nk dgr bunyik ejos tu

ko nk bunyi yg cam ne sebenar nye? ting2? ke grang punye? haha

tanak ting2, t dah mcm rxz plak haha, aku nk garang2 nyer ngeh2, tp ble aku rem time kotak angin tkde mcm menyedut sgt jerk, tk garang langsung, ke ade placement yg lain tuk kotak angin tu
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kotak Angin   Today at 7:04 am

Back to top Go down
 
Kotak Angin
View previous topic View next topic Back to top 
Page 15 of 16Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: