.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Apa Itu Reed Valve?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Tue Apr 26, 2011 10:17 am

kalo rjuk katalog dia, mmg mudah seme keje..hahaha
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Tue Apr 26, 2011 12:02 pm

nk katalog..hehehee...
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Tue Apr 26, 2011 12:03 pm

mne ntah hari tu vendetta ke sape yg post link dia..xpun ko taip kat google je.. 125z part catalog download..
Back to top Go down
baim7935
Laskar Muda


Posts : 3
Join date : 21/05/2011
Age : 25
Location : KL

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Wed May 25, 2011 1:44 am

salam..
nk tanye skt klu skru kt reed valve tu ptah kt dlm ape jdi eh?lbhn skru tu x temsk dlm enjn ke?
*skru yg nk smbgkn reed tu dgn enjin tu yg kt lua tu.. pale
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Wed May 25, 2011 2:24 am

baim,kasi perkenalkan diri dl kat link bwh..

http://125z.darkbb.com/t2-attention-to-all-new-members

_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
baim7935
Laskar Muda


Posts : 3
Join date : 21/05/2011
Age : 25
Location : KL

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Wed May 25, 2011 10:06 pm

sOri bro
k da buat da.. Very Happy
Back to top Go down
KapcaiKuDie
Laskar Muda


Posts : 52
Join date : 12/07/2010
Location : ipoh mali

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Sun Jun 05, 2011 1:49 am

ade sesaper pernah pakai reedvalve vforce3 tu ?

bagi review sket...
Back to top Go down
fizerpool
Bintara Kanan


Posts : 697
Join date : 11/08/2009
Location : Penang / kdg2 bidor,perak

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Fri Jun 10, 2011 4:21 pm

KapcaiKuDie wrote:
ade sesaper pernah pakai reedvalve vforce3 tu ?

bagi review sket...

peh...ada ke org pkai vforce ni kat 125z...rega mhal gilos...
besa aku dgr geng2 mito,aprillia la layan bnda ni...
sek2 brado leh la....
Back to top Go down
Kazamasaga-san
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 15/12/2010

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Sat Jun 25, 2011 8:09 pm

KapcaiKuDie wrote:
ade sesaper pernah pakai reedvalve vforce3 tu ?

bagi review sket...

kalo btol2 moto tu utk cari makan blh la pkai... mahal wooo...

ade sape2 yg pnah pkai reed valve carbon fiber uma racing? Bg review cket.. sbb kt tmpat ak ada jual dlm 60 sekeping.. nak refer kt cni dulu mane tau ade forumer2 kt cni yg pnah pkai..
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Sun Jul 31, 2011 12:23 am

ad org ckp BOYESEN ni klu pkai akn tarase mcm ad unsur2 v-tec.. btul ke?? hehehhe.. mcm best je ble dngr org ckp gtu tp ad plak ckp klu moto stndrd pkai yg biasa sudey.. ni yg wat ak jd 50-50 nk try ke x.. leh x sesape bg review xpun vdeo mto yg pkai BOYESEN ni...
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Sun Jul 31, 2011 12:24 am

samporna ccn wrote:
ad org ckp BOYESEN ni klu pkai akn tarase mcm ad unsur2 v-tec.. btul ke?? hehehhe.. mcm best je ble dngr org ckp gtu tp ad plak ckp klu moto stndrd pkai yg biasa sudey.. ni yg wat ak jd 50-50 nk try ke x.. leh x sesape bg review xpun vdeo mto yg pkai BOYESEN ni...

aku xpnh pkai..tp most people say, mmg sdap... bg mto yg dah modi, bertmbah2 lar sdap nye.. mmg rasa len..(aku ni ckp mcm pnh pkai, pdahal pgg pun xpnh...hahahahaha)
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Mon Aug 01, 2011 5:44 am

samporna ccn wrote:
ad org ckp BOYESEN ni klu pkai akn tarase mcm ad unsur2 v-tec.. btul ke?? hehehhe.. mcm best je ble dngr org ckp gtu tp ad plak ckp klu moto stndrd pkai yg biasa sudey.. ni yg wat ak jd 50-50 nk try ke x.. leh x sesape bg review xpun vdeo mto yg pkai BOYESEN ni...

biase klau mtor stendet pkai boysen ni xde effek ape2 sgt.. nk rase pkai boyesen ni sedap bgi yg dh modi2...

_________________
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Mon Aug 01, 2011 1:44 pm

paan1171 wrote:
samporna ccn wrote:
ad org ckp BOYESEN ni klu pkai akn tarase mcm ad unsur2 v-tec.. btul ke?? hehehhe.. mcm best je ble dngr org ckp gtu tp ad plak ckp klu moto stndrd pkai yg biasa sudey.. ni yg wat ak jd 50-50 nk try ke x.. leh x sesape bg review xpun vdeo mto yg pkai BOYESEN ni...

biase klau mtor stendet pkai boysen ni xde effek ape2 sgt.. nk rase pkai boyesen ni sedap bgi yg dh modi2...

oo ye ke.. modi tu modi cmne je yg ko mksudkan.. (pe ak mrepek ni)hehehehe..
pkai blok besar??
tkar brang dlam??
ke cmne?? ce cte.. nobis ni..hehehhe Laughing Laughing
Back to top Go down
paan1171
Support Crew
Support Crew


Posts : 1523
Join date : 04/07/2010
Location : jb - p.j

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Mon Aug 01, 2011 7:22 pm

bg yg dh modi2 blok tu mmg trase la pkai boyesen ni... lain2 xd effek sgt...

_________________
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Sat Aug 06, 2011 5:36 pm

paan1171 wrote:
bg yg dh modi2 blok tu mmg trase la pkai boyesen ni... lain2 xd effek sgt...

oo blok je la dah modi.. biase saiz bpe yg sdap utk pkai boyesen ni??
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Tue Sep 06, 2011 8:25 pm

dah lame nk tanye hal ni, btol ke kalo reedvalve dah problem bleh bg lambat motor nk pickup, contohnye motor aku kalo gear 1 ble naik dua orang rase lambat sgt nk pickup dye, tolong2
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Wed Sep 07, 2011 7:18 pm

klu serpih2x sipi n bocor moto jd berat time nk jln,klu pecah trs moto x blh jln,nk jln je moto mmps,bkk je tgk,bkn ssh sgt pun nk bkk..
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Wed Sep 07, 2011 9:43 pm

owh yeker, rase mcm dah btol je ni, agak2 mase dari time serpih2 nk bocor tu ke trus rosak tu lame tk, aku dah rase sejak bulan 1 hari tu
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Mon Feb 13, 2012 7:23 pm

salam semua moto aq reed valve lambat terbuka lar...apasal heh???...tp klau terbuka lagu pulak rasa...mcm tekan NOS je...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Sun Feb 19, 2012 10:41 pm

nk kong kot,tkr boyesen tgk cmner pegi..
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Mon Feb 20, 2012 9:56 am

nurkaye_akmal wrote:
dah lame nk tanye hal ni, btol ke kalo reedvalve dah problem bleh bg lambat motor nk pickup, contohnye motor aku kalo gear 1 ble naik dua orang rase lambat sgt nk pickup dye, tolong2
nih psl klac plate ko da haus,muto da brapa lama ?? muto ak pun sama lar gear 1 agak seksa tambah2x starting kt t.light
yg berbukit...mengerang semcm jer bunyi tp gear lain ok jer...reedvalve klu rosak sume gear pun efek.

Shark pfa wrote:
salam semua moto aq reed valve lambat terbuka lar...apasal heh???...tp klau terbuka lagu pulak rasa...mcm tekan NOS je...
yg nih lg dasat..mana ko tau reedvalve ko buka lambat ?? ko tau ker brapa laju buka tutup dia sepanjang enjin dihidupkan ??
klu PV yer la kot bole rasa...tp 125z mana ada PV daaa..

_________________
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Mon Feb 20, 2012 10:00 am

mazakim wrote:
nurkaye_akmal wrote:
dah lame nk tanye hal ni, btol ke kalo reedvalve dah problem bleh bg lambat motor nk pickup, contohnye motor aku kalo gear 1 ble naik dua orang rase lambat sgt nk pickup dye, tolong2
nih psl klac plate ko da haus,muto da brapa lama ?? muto ak pun sama lar gear 1 agak seksa tambah2x starting kt t.light
yg berbukit...mengerang semcm jer bunyi tp gear lain ok jer...reedvalve klu rosak sume gear pun efek.

Shark pfa wrote:
salam semua moto aq reed valve lambat terbuka lar...apasal heh???...tp klau terbuka lagu pulak rasa...mcm tekan NOS je...
yg nih lg dasat..mana ko tau reedvalve ko buka lambat ?? ko tau ker brapa laju buka tutup dia sepanjang enjin dihidupkan ??
klu PV yer la kot bole rasa...tp 125z mana ada PV daaa..

aq xpndai nk ckp mcm mane tp...masa pecut...rpm naik tp motor xnk blah...klau rpm tinggi baru moto gerak laju....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Mon Feb 20, 2012 11:09 am

rpm naik tp muto xnk blah <<-- rpm time nih brapa + meter da brapa ??
rpm tinggi baru gerak laju <<-- rpm time nih brapa + meter da brapa ??
sprocket depan belakang saiz apa ???

_________________
Back to top Go down
h@ziQ
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 14/04/2010
Location : KLANG

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Mon Feb 20, 2012 3:09 pm

rpm naik tp muto xnk blah <<-- rpm time nih brapa + meter da brapa ??
rpm tinggi baru gerak laju <<-- rpm time nih brapa + meter da brapa ??
sprocket depan belakang saiz apa ???

en Heartbreak apa penyelesai masalah diatas ye??? mak tau juga ni
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Mon Feb 20, 2012 3:57 pm

jalan penyelesaiannya....carik geran muto masukkan lam beg..start muto p memana kdi muto...panggil tokei kdi keluar..
ckp mau trade-in 125z mau angkat sym200...What a Face kompem xda masalah rpm low xda pick up ke haper....
pulas jer pegi pulas jer pegi mueekekeekeke...clown

patik tatau lg apa masalah sebenarnya,dr apa yg dikatakan tuh normal jer kot..low rpm mmg la 125z nih mana laju,high rpm
baru la mula nak laju...muto patik pun camtu gak..rpm 8 ke ats baru ada power...

_________________
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Apa Itu Reed Valve?   Today at 9:51 am

Back to top Go down
 
Apa Itu Reed Valve?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: