.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 moto timing lambat turun

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ewanjeli
Laskar Muda


Posts : 2
Join date : 09/01/2013

PostSubject: moto timing lambat turun   Sun Aug 31, 2014 2:49 pm

Hello. Semua.. Moto ku n semua standart.. Lpas aku servis carburator..Psang balik
. timing lmbt turun..
Pilot asal 15
Main jet 100
Aku dh cek balik.. Getah carburator.. Semua x bocor...
Skrg tgh pening n... Tolong ...
Back to top Go down
rulcool
Laskar Muda


Posts : 27
Join date : 04/11/2012

PostSubject: Re: moto timing lambat turun   Mon Sep 01, 2014 3:53 pm

salam semua......sama macam aqu jgk lepas servis carburator motor aqu macam angin tak lepas je...aq servis motor seminggu nak raya...lepas tarik je minyak motor macam berhingus je...adoiiiii...dahla busy dengan praktikal sial betul la...satu lagi motor senang je nak mampus....huaaaaaaaawrg...moto aq baru tahun 2011.... Sad Sad Sad ...mintak solution dari korang semua...tapi blog ni macam bisu je,...
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: moto timing lambat turun   Tue Sep 02, 2014 9:16 pm

ewanjeli wrote:
Hello. Semua.. Moto ku n semua standart.. Lpas aku servis carburator..Psang balik
. timing lmbt turun..
Pilot asal 15
Main jet 100
Aku dh cek balik.. Getah carburator.. Semua x bocor...
Skrg tgh pening n... Tolong ...

rulcool wrote:
salam semua......sama macam aqu jgk lepas servis carburator motor aqu macam angin tak lepas je...aq servis motor seminggu nak raya...lepas tarik je minyak motor macam berhingus je...adoiiiii...dahla busy dengan praktikal sial betul la...satu lagi motor senang je nak mampus....huaaaaaaaawrg...moto aq baru tahun 2011.... Sad Sad Sad ...mintak solution dari korang semua...tapi blog ni macam bisu je,...

aku pn ada mslh carb skrg. skrg moto senang mati bila slow down n tutup trottle. kena main minyak. tengah gatal tgn blaja set sndiri Mad
dalam forum ni ada info2 bkaitan dalam thread masing2 kalau ada masa nk cari la n baca satu2.
Back to top Go down
Doine
Laskar Muda


Posts : 1
Join date : 14/09/2014

PostSubject: Re: moto timing lambat turun   Sun Sep 14, 2014 12:46 am

setting semula angin...
bukak 1 ke 1 suku..( tutup abis skru angin pastu bukak semula dalam 1 pusingan ke 1 suku pusingan)
dan baru adjust skru minyak..set timing jadi 1
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: moto timing lambat turun   Wed Sep 17, 2014 10:00 am

ewanjeli wrote:
Hello. Semua.. Moto ku n semua standart.. Lpas aku servis carburator..Psang balik
. timing lmbt turun..
Pilot asal 15
Main jet 100
Aku dh cek balik.. Getah carburator.. Semua x bocor...
Skrg tgh pening n... Tolong ...
kalau moto std, mmg timing lmbt turun.. set mcm biasa..angin bkak 1 + 1/2 pusingan.. janji moto tk jem cukup  Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: moto timing lambat turun   Today at 10:06 pm

Back to top Go down
 
moto timing lambat turun
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Borak Rasmi Geng² 125Z Pantai Timur
» Picture Of The Day
» Segala Persoalan V7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: