.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 moto jem sebab 2t abes

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
anaz
Laskar Muda


Posts : 1
Join date : 30/07/2014

PostSubject: moto jem sebab 2t abes   Wed Jul 30, 2014 10:58 pm

Kalau moto jem sebab 2t abes ada effect trok x?..tengah laju tetiba mati..tapi boleh start balik....kalau isi 2t balik boleh elok balik ke..maaf tumpang tnya saya baru lagi
Back to top Go down
rulcool
Laskar Muda


Posts : 27
Join date : 04/11/2012

PostSubject: Re: moto jem sebab 2t abes   Mon Sep 01, 2014 3:53 pm

maybe block dan piston akan merana kalau lah jem teruk....
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: moto jem sebab 2t abes   Tue Sep 02, 2014 8:59 pm

anaz wrote:
Kalau moto jem sebab 2t abes ada effect trok x?..tengah laju tetiba mati..tapi boleh start balik....kalau isi 2t balik boleh elok balik ke..maaf tumpang tnya saya baru lagi

effect dia teruk sangat bro. kalau isi 2t balik pun cuma nk kasi asal boleh jalan balik je tanpa enjin mati2 (utk smpai bengkel hehe), piston n blok tak jd makin elok. bunyi mmg takyah ckp la, mmg truk. piston dan dinding silinder calar habis. aku penah kena cam ko. tgh full throttle tetiba mati. rupanya tank 2t kosong. alamat nye memang kena potong (rebore) block la jawab dia. up satu saiz, maknanya kalau blok asal saiz 0.0 kalau lepas rebore blok akan jadi saiz 0.25. aku kena 100 lebih buat dulu. pis yo~
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: moto jem sebab 2t abes   Today at 10:02 am

Back to top Go down
 
moto jem sebab 2t abes
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur
» Picture Of The Day
» Segala Persoalan V7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: