.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Setup Highway

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Amirulonly
Laskar Muda


Posts : 1
Join date : 29/04/2014
Age : 23

PostSubject: Setup Highway   Tue Apr 29, 2014 3:43 am

Assalamualaikum. Hi saya tak seberapa tahu tentang dalaman motor 125 ni jadi setelah saya jumpa forum yang menarik ini aaya ingin pendapat yang lebih arif tentang barang dalaman motoe 125 ini.

Saya ada beberapa soalan yang ingin ditujukan kepada member 125z ini.

1. Bagaimana ingin kekalkan dalaman motor tahan lama ?
2. Saya dalam perancangan ingin berjalan jauh tapi saya suka speed ketika di highwau dan set dalaman apa yang perlu tukar ?
3. Minyak hitam apa paling sesuai ?
4. 2t apa paling sesuai ?

Jadi sayĆ  mengharapkan komen member 125 ini dengan sebaik baik mungkin. Terima kasih.

P/s: motor saya 125z tahun 2006
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Setup Highway   Wed Jun 18, 2014 4:27 pm

Amirulonly wrote:
Assalamualaikum. Hi saya tak seberapa tahu tentang dalaman motor 125 ni jadi setelah saya jumpa forum yang menarik ini aaya ingin pendapat yang lebih arif tentang barang dalaman motoe 125 ini.

Saya ada beberapa soalan yang ingin ditujukan kepada member 125z ini.

1. Bagaimana ingin kekalkan dalaman motor tahan lama ?
2. Saya dalam perancangan ingin berjalan jauh tapi saya suka speed ketika di highwau dan set dalaman apa yang perlu tukar ?
3. Minyak hitam apa paling sesuai ?
4. 2t apa paling sesuai ?

Jadi sayĆ  mengharapkan komen member 125 ini dengan sebaik baik mungkin. Terima kasih.

P/s: motor saya 125z tahun 2006

Meh aku jawab sikit.. aku pun tak reti sangat pasal moto ni.. sekadar pendapat jew...
1. kena bawak moto elok2.. bawak macam orang tua... bukan macam budak baru nak up. kekalkan spec moto pada standard kilang..
2. Pergh... kalau nak tukar barang dalam moto ni.. kompom barang dalam dah tak baper cun.. bukan standard kilang ma.. silap haribulan.. masa tengah fly kejar spiderman.. moto jem.. sangkut kat tengah highway.. so.. kalau nak jalan jauh.. baik biarkan moto dalam keadaan stendet.. moto rosak tengah jalan.. boleh repair.. tapi kalau benda lain yang rosak.. susah nak repair...
tapi kalau nak juga.. oter la sikit blok head.. piston kasi besar macam tin milo.. bearing tukar high speed.. gear system upgrade.. er... banyak lagi.. janji ada $$$$
3. minyak hitam paling sesuai... minyak hitam yang direkomen oleh kilang..
4. 2T paling sesuai.. 2T yang direkomen oleh kilang..


_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
 
Setup Highway
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: