.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 D.I.Y lampu kecemasan 125zr

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Ahmad96
Laskar Muda


Posts : 11
Join date : 24/12/2013
Age : 20
Location : Kajang

PostSubject: D.I.Y lampu kecemasan 125zr   Wed Dec 25, 2013 10:19 pm

Salam abg2 mbcian skalian Very Happy 

Baru2 ni ujan da dkat tiap2 ari.moto kapcai nye lampu rasenye x ckp terg utk pmandu kereta nmpak(kat side mirror).keta2 ni dala men tuka laluan x prasan lak ade moto mncelah Evil or Very Mad .bahaye wooo Shocked .oleh itu hambe mncadang nak psg lampu kcmasan di mana due2 lampu signal nyale srntak kelip2(da mcm superbike lak Laughing ) supaye pmandu keta prasan la ade moto.minta abg2 otai jelaskan cara2 ye sbb saye bab wiring ni hampeh..  clown 
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: D.I.Y lampu kecemasan 125zr   Wed Jan 22, 2014 4:40 pm

Ahmad96 wrote:
Salam abg2 mbcian skalian Very Happy 

Baru2 ni ujan da dkat tiap2 ari.moto kapcai nye lampu rasenye x ckp terg utk pmandu kereta nmpak(kat side mirror).keta2 ni dala men tuka laluan x prasan lak ade moto mncelah Evil or Very Mad .bahaye wooo Shocked .oleh itu hambe mncadang nak psg lampu kcmasan di mana due2 lampu signal nyale srntak kelip2(da mcm superbike lak Laughing ) supaye pmandu keta prasan la ade moto.minta abg2 otai jelaskan cara2 ye sbb saye bab wiring ni hampeh..  clown 

banyak kerja nak buat tu....
nak senang cari je yang dah siap..
rasanya ada jual kat kedai moto kot..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
EncikTupai
Laskar Muda


Posts : 13
Join date : 11/01/2014

PostSubject: Re: D.I.Y lampu kecemasan 125zr   Mon Jan 27, 2014 12:31 am

TT soalan ni takder kaitan tapi nak tahu jugak Very Happy
Mana beli sticker yang letak kat sport rim tu ...
Macam berminat lah nak pasang warna biru  afro 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: D.I.Y lampu kecemasan 125zr   Mon Jan 27, 2014 10:13 pm

EncikTupai wrote:
TT soalan ni takder kaitan tapi nak tahu jugak Very Happy
Mana beli sticker yang letak kat sport rim tu ...
Macam berminat lah nak pasang warna biru  afro 

sticker yg mcm reflector tu ke? yg tu bnyk je jual kt kedai2 motor.. sticker tu ada yg kosong, ada yg tulis racing boy dan mcm2 lagi... kata je nk beli rim sticker.. diorang mesti tahu pnya
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: D.I.Y lampu kecemasan 125zr   Today at 8:26 am

Back to top Go down
 
D.I.Y lampu kecemasan 125zr
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» 2T & 4T Pilihan Anda V5
» Segala Persoalan V6
» Report : TT Zon UTARA - IPOH OKTOBER 2009

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: