.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 meter rpm tak idup...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: meter rpm tak idup...   Fri Feb 01, 2013 7:45 am

Crying or Very sad salam semue... Cool

aku de kejadian menyayat hati pd pagi 1hb Feb 2013.. Crying or Very sad
pagi tu..aku dok panaskn enjin tupai aku..meter rpk x idup!! Crying or Very sad
adoi...tupai aku tu mileage baru 3500km..tupai baru..hmm...
de sape2 atau otai2 kt thread ni de pengalaman camni x?
jom kite kongsi n blajar nape..kenape..ape dan bagaimana nk setel...


anyway thanks...wasalam.... Cool
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: meter rpm tak idup...   Fri Feb 01, 2013 7:59 pm

BCDSyaz wrote:
Crying or Very sad salam semue... Cool

aku de kejadian menyayat hati pd pagi 1hb Feb 2013.. Crying or Very sad
pagi tu..aku dok panaskn enjin tupai aku..meter rpk x idup!! Crying or Very sad
adoi...tupai aku tu mileage baru 3500km..tupai baru..hmm...
de sape2 atau otai2 kt thread ni de pengalaman camni x?
jom kite kongsi n blajar nape..kenape..ape dan bagaimana nk setel...


anyway thanks...wasalam.... Cool

salam bro Cool

aku xdela tau mana pasal ni. tapi penah kena, meter rpm dia cam gila2 skit.
so aku bukak cover kepala tang lampu depan tu & cek nut yang ikat cable rpm kepada meter tu.
kes aku ari tu nut tu longgar, so aku just ketatkan balik, then ok.

boleh cuba cek, atau mungkin otai2 ada cara troubleshoot lagi detail.

sekadar bkongsi (^_^)v

*** AMARAN - SEGALA RISIKO ADALAH ATAS TANGGUNGAN ANDA SENDIRI
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: meter rpm tak idup...   Fri Feb 01, 2013 11:43 pm

meter RPM tk berfungsi maybe selalunye dekat cable RPM je, try bukak coverset head motor tu, try usha tgk kt nut ikat bawah meter tu, kuat tak, tk pun try cabut then cucuk masuk balik, mcm meter motor aku dlu, meter rpm kadg2 tk naik, tpi aku ketuk2 je, trus okay, slalunye time tgh hari jadi begitu, mungkin jugak meter rpm ko putus, tpi kalo lepas ganti pun tk bleh naik gak, cabut meter tu, campak ke laut la hahaha
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: meter rpm tak idup...   Sun Feb 03, 2013 4:23 pm

salam bro smue.... Cool

masalah meter rmp tupai aku dh setel..tp kene gnti baru..dh putus..
hm..tupai baru bole putus cabel die.. Crying or Very sad die putus kt sebelah paip pentek tu..huhu....
aku gnti baru kt wrkshop r..rm15 siap pasang..

anyway thanks.. Cool
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: meter rpm tak idup...   Today at 8:28 am

Back to top Go down
 
meter rpm tak idup...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: