.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 claim insurance P&O

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
jackrod89
Laskar Muda


Posts : 2
Join date : 08/08/2012

PostSubject: claim insurance P&O   Mon Dec 31, 2012 6:55 pm

Nk tnye sket pada yg mengetahui, lepas dh dapat surat tunjuk nilai tuntutan dari syarikat insuran selepas beberapa bulan buat laporan kehilangan motor, surat tu kalau owner sendiri setelkan mintak cop mahkamah semua dan bagi complete, then cek insuran akan sampai kt owner atau kat kedai motor ??

kes sy mcm ni : hilang motor > bayar ansuran baru 5 bulan > claim insuran surat smpi , nilai diberi dari insuran RM5600 utk 3 bulan pakai dari tempoh kehilangan motor >tnye kedai, hutang ada lagik RM5890 (wtf !!) > motor xdpt, insuran 1 sen xpdt, kena tambh duet sndri plak utk langsai htg.

jadi sy rancang : nk RM5600 tu > beli motor 2nd hand kat mmbr > baki hutang kedai byr mcm biasa smpi habis > boleh ke?

persoalan : kalau owner sendiri setel surat insuran, owner dapat ke RM5600 tu ataw kedai akan dapat sbb masa kes hilang, kunci motor + report polis , ic + lesen = semua kedai setel.

need help Sad
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: claim insurance P&O   Mon Jan 07, 2013 10:21 pm

hmm, no idea la, rasanya better ko gamble je g deal ngan wakil p n o yg sah...manatau leh kawtim... abg aku ilang 2 biji moto 2nd tp cash n carry... cek wakil insuran yg bg...
Back to top Go down
 
claim insurance P&O
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Pemberitahuan :: Pengumuman & Cadangan-
Jump to: