.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 asap banyak keluar dan semput semput

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: asap banyak keluar dan semput semput   Sun Dec 23, 2012 11:53 am

disebabkan pam 2t problem atau brg dalam yg lain ? spt piston ring haus ??
minta tlg otai otai lama beri maklumat ,,
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: asap banyak keluar dan semput semput   Sun Dec 23, 2012 6:20 pm

Actually asap kalo byk tu normal je sbenarnye, maybe ko bukak benang 2t tu byk sgt kot, kalo semput2 tu time setiap mase ke or time tgh sejuk je, semput kt semua gear ker
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: asap banyak keluar dan semput semput   Sun Dec 23, 2012 7:01 pm

nurkaye_akmal wrote:
Actually asap kalo byk tu normal je sbenarnye, maybe ko bukak benang 2t tu byk sgt kot, kalo semput2 tu time setiap mase ke or time tgh sejuk je, semput kt semua gear ker

tp tak jugak , asap yg keluar mcm awan .. hahahaa .. memang bnyak la katakan ..
tmpat adjust 2t pun aku dh adjust pling sikit ,,
benang 2t tu kt mne eh ??
semput dkat gear 1, 2 ,..
panas ke sejuk ke same jea .. asap bnyk gak .. Neutral
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: asap banyak keluar dan semput semput   Mon Dec 24, 2012 6:50 pm

dulu ak g2 gak...lpas potong block ok balik...try bro gantung gear 2/3 biar asap tu keluar (gantung tu jangan lama sangat) lpas tu tarik clutch rem agak2 3/4 throttle lpas tu lpas throttle..rem balik lpas tu tutup balik ( buat dalam 3x)...ak buat kt moto ak mcm ni lar alhamdulilah asap jadi kurang Very Happy ....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: asap banyak keluar dan semput semput   Mon Dec 24, 2012 7:42 pm

Shark pfa wrote:
dulu ak g2 gak...lpas potong block ok balik...try bro gantung gear 2/3 biar asap tu keluar (gantung tu jangan lama sangat) lpas tu tarik clutch rem agak2 3/4 throttle lpas tu lpas throttle..rem balik lpas tu tutup balik ( buat dalam 3x)...ak buat kt moto ak mcm ni lar alhamdulilah asap jadi kurang Very Happy ....

aku kne ptong blok gk lahh ?
(rem balik lpas tu tutup balik) *tutup suis ke ?? Shocked Shocked Shocked
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: asap banyak keluar dan semput semput   Mon Dec 24, 2012 8:42 pm

areyz95 wrote:
Shark pfa wrote:
dulu ak g2 gak...lpas potong block ok balik...try bro gantung gear 2/3 biar asap tu keluar (gantung tu jangan lama sangat) lpas tu tarik clutch rem agak2 3/4 throttle lpas tu lpas throttle..rem balik lpas tu tutup balik ( buat dalam 3x)...ak buat kt moto ak mcm ni lar alhamdulilah asap jadi kurang Very Happy ....

aku kne ptong blok gk lahh ?
(rem balik lpas tu tutup balik) *tutup suis ke ?? Shocked Shocked Shocked

cek dulu block tu ad calar ke x...sbab masa asap ak bnyak dulu block ak tgh calar...bkan tutup suis...tutup throttle lar...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
mariane
Laskar Muda


Posts : 2
Join date : 31/01/2014

PostSubject: Re: asap banyak keluar dan semput semput   Fri Jan 31, 2014 12:54 am

salam bikers maaf kalau saya bertanya di tempat yang salah..motor 125z saya dah agak berusia..maslahnya sekarang ialah wayar koil yang bersambung dengan plug tu dah macam nak reput sekarang moto semput2 apabila di rpm tinggi..macam mana nak tukar wayar koil plug tu?? Mohon pencerahan.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: asap banyak keluar dan semput semput   Fri Jan 31, 2014 12:39 pm

kalau bro nk jawapan kena tnggulah brader2 yg lebih pengalaman jawab.. kalau nk senang hantr je kt kedai sbb coil tu kena pateri ataupn boleh P&P tu ak tk pasti..
Back to top Go down
mariane
Laskar Muda


Posts : 2
Join date : 31/01/2014

PostSubject: Re: asap banyak keluar dan semput semput   Fri Jan 31, 2014 10:28 pm

Azeri_conquistador wrote:
kalau bro nk jawapan kena tnggulah brader2 yg lebih pengalaman jawab.. kalau nk senang hantr je kt kedai sbb coil tu kena pateri ataupn boleh P&P tu ak tk pasti..

ada kawan cakap just pusing2 je untuk keluarkan wayar ke coil plug tu..tapi dah cuba pusing2 tapi ketat. Sad
Back to top Go down
eshambulat87
Laskar Muda


Posts : 7
Join date : 09/09/2012
Age : 29
Location : Miri Sarawak

PostSubject: Re: asap banyak keluar dan semput semput   Sat Feb 15, 2014 5:03 pm

banyak asap dan semput2... wktu aku pakai uma racing punya carb.. aku pakai filter semput dan banyak asap... aku bukak x pakai filter asap kurang dan moto pun mcm kapal terbang... mungkin minyak terover sangat kot...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: asap banyak keluar dan semput semput   Today at 5:38 pm

Back to top Go down
 
asap banyak keluar dan semput semput
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: