.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 125z baru buat masalah.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
ah joy
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 03/12/2012
Age : 22
Location : Johor Bahru

PostSubject: 125z baru buat masalah.   Mon Dec 03, 2012 2:27 am

salam semua.saya baru keluar 125z lebih kurang seminggu da. tapy masalah nya meter rpm saya dapat naik sampai 6 sahaja.kalau lebih dari 6 dye mcm semput. mitak otai otai bantu saya bagi pendapat.
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Mon Dec 03, 2012 7:13 am

set carb balik.
mj besau sangat kut.
Back to top Go down
Ijat Stylo
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 23/12/2011
Age : 28
Location : (KLang) Selangor

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Mon Dec 03, 2012 7:32 pm

ah joy wrote:
salam semua.saya baru keluar 125z lebih kurang seminggu da. tapy masalah nya meter rpm saya dapat naik sampai 6 sahaja.kalau lebih dari 6 dye mcm semput. mitak otai otai bantu saya bagi pendapat.

^-^ semput time bawak ker ?
maksudnya kalau lebey rpm 6 la eh..
set carb angin bg 1 pusingan setengah..
nak sedap x nak bobok kat rpm 6 cabut hidung Bab i tu...
Setel... LETS FLY !
Back to top Go down
ah joy
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 03/12/2012
Age : 22
Location : Johor Bahru

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Tue Dec 04, 2012 9:46 am

standart keluar keday mmg bobok yea ?
Back to top Go down
Ijat Stylo
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 23/12/2011
Age : 28
Location : (KLang) Selangor

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Tue Dec 04, 2012 10:47 am

ah joy wrote:
standart keluar keday mmg bobok yea ?

mmg la..dh terperap lame..minyak dh lebey...
kasi set je angin tu..seTEl ^-^
Back to top Go down
ah joy
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 03/12/2012
Age : 22
Location : Johor Bahru

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Wed Dec 05, 2012 12:33 am

Ijat Stylo wrote:
ah joy wrote:
standart keluar keday mmg bobok yea ?

mmg la..dh terperap lame..minyak dh lebey...
kasi set je angin tu..seTEl ^-^




owh.kasi angin lepas lagi lah yea?
moto masih kena pantang lagi kew bro? baru jalan 300km.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Wed Dec 05, 2012 7:44 pm

ah joy wrote:
Ijat Stylo wrote:
ah joy wrote:
standart keluar keday mmg bobok yea ?

mmg la..dh terperap lame..minyak dh lebey...
kasi set je angin tu..seTEl ^-^




owh.kasi angin lepas lagi lah yea?
moto masih kena pantang lagi kew bro? baru jalan 300km.

moto baru kan? kita geng.. kena pantang lagi sampai 1k Sad
tapi moto ak x bobok pn
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Wed Dec 05, 2012 9:18 pm

ah joy wrote:
salam semua.saya baru keluar 125z lebih kurang seminggu da. tapy masalah nya meter rpm saya dapat naik sampai 6 sahaja.kalau lebih dari 6 dye mcm semput. mitak otai otai bantu saya bagi pendapat.

rpm 6 tu gear 6 ke?..cuba press throttle tu lagi kasi lebih sampai rpm7 ke ape jadi..penah kena dulu ni..
Back to top Go down
ah joy
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 03/12/2012
Age : 22
Location : Johor Bahru

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Thu Dec 06, 2012 4:23 pm

Azeri_conquistador wrote:
ah joy wrote:
Ijat Stylo wrote:
ah joy wrote:
standart keluar keday mmg bobok yea ?

mmg la..dh terperap lame..minyak dh lebey...
kasi set je angin tu..seTEl ^-^




owh.kasi angin lepas lagi lah yea?
moto masih kena pantang lagi kew bro? baru jalan 300km.

moto baru kan? kita geng.. kena pantang lagi sampai 1k Sad
tapi moto ak x bobok pn

a ah. moto baru. mmg kena pantang sampai 1k kew?
aku da siap tukar minyak itam da. minyak itam dari kilang teruk. tade kualiti.
Back to top Go down
ah joy
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 03/12/2012
Age : 22
Location : Johor Bahru

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Thu Dec 06, 2012 4:27 pm

NCH_KU wrote:
ah joy wrote:
salam semua.saya baru keluar 125z lebih kurang seminggu da. tapy masalah nya meter rpm saya dapat naik sampai 6 sahaja.kalau lebih dari 6 dye mcm semput. mitak otai otai bantu saya bagi pendapat.

rpm 6 tu gear 6 ke?..cuba press throttle tu lagi kasi lebih sampai rpm7 ke ape jadi..penah kena dulu ni..

tak bkan kat gear 6 jewp semua gear mcm tu. da penah lebih rpm 6,kalau lebih rpm 6 jewp bobok.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Fri Dec 07, 2012 12:48 pm

ah joy wrote:
Azeri_conquistador wrote:
ah joy wrote:
Ijat Stylo wrote:
ah joy wrote:
standart keluar keday mmg bobok yea ?

mmg la..dh terperap lame..minyak dh lebey...
kasi set je angin tu..seTEl ^-^




owh.kasi angin lepas lagi lah yea?
moto masih kena pantang lagi kew bro? baru jalan 300km.

moto baru kan? kita geng.. kena pantang lagi sampai 1k Sad
tapi moto ak x bobok pn

a ah. moto baru. mmg kena pantang sampai 1k kew?
aku da siap tukar minyak itam da. minyak itam dari kilang teruk. tade kualiti.

yup kena patang sampa 1k
minyk itam dari kilang mmg teruk lah, ak nk change gear pn keras nk mampos
Back to top Go down
ah joy
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 03/12/2012
Age : 22
Location : Johor Bahru

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Fri Dec 07, 2012 4:40 pm

Azeri_conquistador wrote:
ah joy wrote:
Azeri_conquistador wrote:
ah joy wrote:
Ijat Stylo wrote:
ah joy wrote:
standart keluar keday mmg bobok yea ?

mmg la..dh terperap lame..minyak dh lebey...
kasi set je angin tu..seTEl ^-^




owh.kasi angin lepas lagi lah yea?
moto masih kena pantang lagi kew bro? baru jalan 300km.

moto baru kan? kita geng.. kena pantang lagi sampai 1k Sad
tapi moto ak x bobok pn

a ah. moto baru. mmg kena pantang sampai 1k kew?
aku da siap tukar minyak itam da. minyak itam dari kilang teruk. tade kualiti.

yup kena patang sampa 1k
minyk itam dari kilang mmg teruk lah, ak nk change gear pn keras nk mampos

2t kau dah kasi besar belum? aku dah kasi besar habis da.
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Fri Dec 07, 2012 4:56 pm

aku rasa normal je kot..moto aku skang bobok gak kat rpm 6 test td..moto standard kilang..sebelum ni buat buat tak tau je..haha.. Very Happy
Back to top Go down
ah joy
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 03/12/2012
Age : 22
Location : Johor Bahru

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Fri Dec 07, 2012 5:06 pm

NCH_KU wrote:
aku rasa normal je kot..moto aku skang bobok gak kat rpm 6 test td..moto standard kilang..sebelum ni buat buat tak tau je..haha.. Very Happy

owh.sama lah kita. habis nak buat mcm mane tu supaya tanak bagi dye bobok?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Fri Dec 07, 2012 8:46 pm

ah joy wrote:
Azeri_conquistador wrote:
ah joy wrote:
Azeri_conquistador wrote:
ah joy wrote:
Ijat Stylo wrote:
ah joy wrote:
standart keluar keday mmg bobok yea ?

mmg la..dh terperap lame..minyak dh lebey...
kasi set je angin tu..seTEl ^-^




owh.kasi angin lepas lagi lah yea?
moto masih kena pantang lagi kew bro? baru jalan 300km.

moto baru kan? kita geng.. kena pantang lagi sampai 1k Sad
tapi moto ak x bobok pn

a ah. moto baru. mmg kena pantang sampai 1k kew?
aku da siap tukar minyak itam da. minyak itam dari kilang teruk. tade kualiti.

yup kena patang sampa 1k
minyk itam dari kilang mmg teruk lah, ak nk change gear pn keras nk mampos

2t kau dah kasi besar belum? aku dah kasi besar habis da.

2t ak buka 1 benang ja, tu pn asap dh mcm org pam nyamuk
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Fri Dec 07, 2012 8:48 pm

ah joy wrote:
NCH_KU wrote:
aku rasa normal je kot..moto aku skang bobok gak kat rpm 6 test td..moto standard kilang..sebelum ni buat buat tak tau je..haha.. Very Happy

owh.sama lah kita. habis nak buat mcm mane tu supaya tanak bagi dye bobok?

set carb blik
Back to top Go down
ah joy
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 03/12/2012
Age : 22
Location : Johor Bahru

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Fri Dec 07, 2012 9:23 pm

Azeri_conquistador wrote:
ah joy wrote:
Azeri_conquistador wrote:
ah joy wrote:
Azeri_conquistador wrote:
ah joy wrote:
Ijat Stylo wrote:
ah joy wrote:
standart keluar keday mmg bobok yea ?

mmg la..dh terperap lame..minyak dh lebey...
kasi set je angin tu..seTEl ^-^




owh.kasi angin lepas lagi lah yea?
moto masih kena pantang lagi kew bro? baru jalan 300km.

moto baru kan? kita geng.. kena pantang lagi sampai 1k Sad
tapi moto ak x bobok pn

a ah. moto baru. mmg kena pantang sampai 1k kew?
aku da siap tukar minyak itam da. minyak itam dari kilang teruk. tade kualiti.

yup kena patang sampa 1k
minyk itam dari kilang mmg teruk lah, ak nk change gear pn keras nk mampos

2t kau dah kasi besar belum? aku dah kasi besar habis da.

2t ak buka 1 benang ja, tu pn asap dh mcm org pam nyamuk

owh.lau bukak habis tade effect kan?
Back to top Go down
ah joy
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 03/12/2012
Age : 22
Location : Johor Bahru

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Fri Dec 07, 2012 9:24 pm

Azeri_conquistador wrote:
ah joy wrote:
NCH_KU wrote:
aku rasa normal je kot..moto aku skang bobok gak kat rpm 6 test td..moto standard kilang..sebelum ni buat buat tak tau je..haha.. Very Happy

owh.sama lah kita. habis nak buat mcm mane tu supaya tanak bagi dye bobok?

set carb blik

set angin jewp la kasi besar skit yea?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Fri Dec 07, 2012 9:34 pm

ah joy wrote:
Azeri_conquistador wrote:
ah joy wrote:
NCH_KU wrote:
aku rasa normal je kot..moto aku skang bobok gak kat rpm 6 test td..moto standard kilang..sebelum ni buat buat tak tau je..haha.. Very Happy

owh.sama lah kita. habis nak buat mcm mane tu supaya tanak bagi dye bobok?

set carb blik

set angin jewp la kasi besar skit yea?

buang hidung b**i ja kalau x mau set carb
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Mon Dec 17, 2012 5:01 pm

hi friends...i pn moto bru..bru jln 700 lbh..
camne nk set angin smue2..
cirte la satu persatu dr a smpai z..
tolong ek? Cool
cuma nk kasi best cikit je..bkn nk merempit xtentu pasal.. Smile

thanks..
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Mon Dec 17, 2012 8:33 pm

BCDSyaz wrote:
hi friends...i pn moto bru..bru jln 700 lbh..
camne nk set angin smue2..
cirte la satu persatu dr a smpai z..
tolong ek? Cool
cuma nk kasi best cikit je..bkn nk merempit xtentu pasal.. Smile

thanks..

hehe susah nak cter, bro kene belek2 kt setiap thread kt forum ni, aku jamin dari tk pandai pegang spanar, sampai boleh servis sendiri, setting sendiri hehe
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Tue Dec 18, 2012 11:39 am

BCDSyaz wrote:
hi friends...i pn moto bru..bru jln 700 lbh..
camne nk set angin smue2..
cirte la satu persatu dr a smpai z..
tolong ek? Cool
cuma nk kasi best cikit je..bkn nk merempit xtentu pasal.. Smile

thanks..

asal ko nk set angin? moto ko bobok ke?
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Tue Dec 18, 2012 2:33 pm

motor aku dh 10000km+ baru start nk bobok bubuk bagai.. especially kalau ada yg membonceng. bawak 100kmj pun dh sangkut2. plag ke yg bermasalah? setting standard kilang xusik apa pun lagi.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Tue Dec 18, 2012 6:52 pm

serez wrote:
motor aku dh 10000km+ baru start nk bobok bubuk bagai.. especially kalau ada yg membonceng. bawak 100kmj pun dh sangkut2. plag ke yg bermasalah? setting standard kilang xusik apa pun lagi.

ak belum rasa bobok lgi moto ak, bru 1000 lebih ja.. ko dpt free servis x serez?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Tue Dec 18, 2012 8:20 pm

serez wrote:
motor aku dh 10000km+ baru start nk bobok bubuk bagai.. especially kalau ada yg membonceng. bawak 100kmj pun dh sangkut2. plag ke yg bermasalah? setting standard kilang xusik apa pun lagi.

okey la tu ade bobok skit2, baru rase selamat main highway hehe, mungkin ade setting angin dah lari ke tu, plug tk kot, plug control api je
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 125z baru buat masalah.   Today at 4:48 pm

Back to top Go down
 
125z baru buat masalah.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi Geng² 125Z Pantai Timur
» Segala Persoalan V8
» 2T & 4T Pilihan Anda V4
» 2T & 4T Pilihan Anda V5
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: