.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V20

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 22  Next
AuthorMessage
su
Laskar Kelas I


Posts : 106
Join date : 05/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Fri Jul 27, 2012 7:31 pm

bender wrote:
ha.. yg kat tengkuk tu... besenye x sampai RM50 pon...

owh ok...nnti nk g tukar lah...thanks guys.... Smile
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Jul 29, 2012 5:24 pm

salam smua
klau thead stud exzos dh haus nk wat mcm mane ehh???
haus dekat block tu...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
stormtrooper
Laskar Muda


Posts : 10
Join date : 24/07/2012
Age : 39
Location : Cheras / K.L / Kajang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Jul 29, 2012 8:59 pm

Thread boleh buat balik. Biasanya machine shop boleh buat, cuma samada awak terpaksa buat sekali dgn exhaust mount thread [ sbb maybe terpaksa re-thread dan lubang thread itu terpaksa dibesarkan ], atau machine shop re-weld lubang thread di blok tu dan re-thread ikut pitch size yg asal.

Shark pfa wrote:
salam smua
klau thead stud exzos dh haus nk wat mcm mane ehh???
haus dekat block tu...
Back to top Go down
6th.Speed
Laskar Muda


Posts : 3
Join date : 31/07/2012
Age : 22
Location : Penang

PostSubject: Top speed mati 160km/h   Tue Jul 31, 2012 4:21 am

Abam2 otai2 , tulung sy , top speed mati 160 Sad
Ap yg perlu sy lakukan .

Sy nuubies lol!
Back to top Go down
noobies
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 02/08/2012
Age : 25
Location : kay L

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Aug 02, 2012 6:13 am

salam otAI2..
sy nie nobbies lg...
nk tau pendapat...
moto sy stndrd gaban..
block stndrd 0.0,carb(m.j=100 n p.j=15 pn msh stndrd)
tp kotak angin sdh buang kapas n direnggangkn...
cm ner nk naik kn top speed,ape yg prlu sy wt..
fulltrotle dpt 160 jew..spoket 15-36
tgk mtr mmbr yg bwu dr sy pn blh jew g 180...
prlu kew sy set carb(m.j n p.j)
klu perlu,brpe saiz yer...
dan spoket yg sesuai...
mnx pendapat ckit...
Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down
ekorberuang
Laskar Muda


Posts : 71
Join date : 22/12/2010
Location : PenanG!

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Aug 02, 2012 4:36 pm

kalau sumbat yeis , hos vacum cork kena cabut dak?
Back to top Go down
comebackid
Laskar Muda


Posts : 96
Join date : 31/03/2012
Age : 20
Location : Perak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Aug 02, 2012 7:23 pm

salam smua.. knpa klau saya tarik clucth lpas tu masuk gear dan pulas trottle mengejut dia nak mati ?
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Fri Aug 03, 2012 9:46 pm

comebackid wrote:
salam smua.. knpa klau saya tarik clucth lpas tu masuk gear dan pulas trottle mengejut dia nak mati ?
kalau free gear,pastu pulas throttle mengejut x mati lak?
Back to top Go down
comebackid
Laskar Muda


Posts : 96
Join date : 31/03/2012
Age : 20
Location : Perak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sat Aug 04, 2012 3:27 pm

tak..
tapi macam tadi bru bawak 100 dah rasa sangkut2 mcm nk mati
Back to top Go down
Ijat Stylo
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 23/12/2011
Age : 28
Location : (KLang) Selangor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sat Aug 04, 2012 8:05 pm

comebackid wrote:
tak..
tapi macam tadi bru bawak 100 dah rasa sangkut2 mcm nk mati

mungkin setting carb kot..
Back to top Go down
tupaijet_junior
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 24/04/2010
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Aug 05, 2012 12:51 am

noobies wrote:
salam otAI2..
sy nie nobbies lg...
nk tau pendapat...
moto sy stndrd gaban..
block stndrd 0.0,carb(m.j=100 n p.j=15 pn msh stndrd)
tp kotak angin sdh buang kapas n direnggangkn...
cm ner nk naik kn top speed,ape yg prlu sy wt..
fulltrotle dpt 160 jew..spoket 15-36
tgk mtr mmbr yg bwu dr sy pn blh jew g 180...
prlu kew sy set carb(m.j n p.j)
klu perlu,brpe saiz yer...
dan spoket yg sesuai...
mnx pendapat ckit...
Very Happy Very Happy Very Happy

saye pon nubis,
mgkin berat rider kot Smile
Back to top Go down
hazmi23
Laskar Muda


Posts : 10
Join date : 06/02/2012

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Aug 05, 2012 6:35 am

try la pkai minjet 110, pilot 22.5
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Aug 05, 2012 8:25 pm

[quote="comebackid"]tak..
tapi macam tadi bru bawak 100 dah rasa sangkut2 mcm nk mati [/quote

setting carb xkene lagi tu...stadrt lr..
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
su
Laskar Kelas I


Posts : 106
Join date : 05/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Aug 06, 2012 12:21 am

as salam semua... Very Happy

jika skru yg ikat mangkuk carb tu dah loose, mcm mne nk buat eh?
Back to top Go down
comebackid
Laskar Muda


Posts : 96
Join date : 31/03/2012
Age : 20
Location : Perak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Aug 06, 2012 6:40 am

setting carb ak tu mj 190 pj 20 oke ke ?
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Aug 06, 2012 12:59 pm

su wrote:
as salam semua... Very Happy

jika skru yg ikat mangkuk carb tu dah loose, mcm mne nk buat eh?
skru yg loose?gune skru lain la.tapi kalau lubang skru yang loose,agaknye xleh buat ape2 la.ikat kemas2 je la yang 3 skru lain tu.
ke macam mane ahli2 lain?
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Aug 06, 2012 4:30 pm

unknownh wrote:
su wrote:
as salam semua... Very Happy

jika skru yg ikat mangkuk carb tu dah loose, mcm mne nk buat eh?
skru yg loose?gune skru lain la.tapi kalau lubang skru yang loose,agaknye xleh buat ape2 la.ikat kemas2 je la yang 3 skru lain tu.
ke macam mane ahli2 lain?
ikat pkai dawai bagi kemas2..
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
su
Laskar Kelas I


Posts : 106
Join date : 05/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Aug 07, 2012 7:48 am

Shark pfa wrote:
unknownh wrote:
su wrote:
as salam semua... Very Happy

jika skru yg ikat mangkuk carb tu dah loose, mcm mne nk buat eh?
skru yg loose?gune skru lain la.tapi kalau lubang skru yang loose,agaknye xleh buat ape2 la.ikat kemas2 je la yang 3 skru lain tu.
ke macam mane ahli2 lain?
ikat pkai dawai bagi kemas2..

lubang skru nye yg loose...boleh ke ikat gne dawai? huhu...klu x leh wt pape jd tukun le jwb nye carb sy tu.... Sad
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Aug 07, 2012 6:55 pm

letak nat lepas tak?haaha.cube2.xpun gune tali pengikat yang sueprmarket buat ikat plastik tu.
xpun gune dawai cam shark cakap.
ade leaking ke ilang satu skru tu????
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Aug 07, 2012 9:49 pm

su wrote:
Shark pfa wrote:
unknownh wrote:
su wrote:
as salam semua... Very Happy

jika skru yg ikat mangkuk carb tu dah loose, mcm mne nk buat eh?
skru yg loose?gune skru lain la.tapi kalau lubang skru yang loose,agaknye xleh buat ape2 la.ikat kemas2 je la yang 3 skru lain tu.
ke macam mane ahli2 lain?
ikat pkai dawai bagi kemas2..

lubang skru nye yg loose...boleh ke ikat gne dawai? huhu...klu x leh wt pape jd tukun le jwb nye carb sy tu.... Sad


a.ha pkai skru yang ade nut....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Aug 07, 2012 11:25 pm

kepada abg2 otai, kenapa motor saya ada bunyi dkt2 engine?
Back to top Go down
su
Laskar Kelas I


Posts : 106
Join date : 05/01/2011

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Aug 08, 2012 12:45 am

unknownh wrote:
letak nat lepas tak?haaha.cube2.xpun gune tali pengikat yang sueprmarket buat ikat plastik tu.
xpun gune dawai cam shark cakap.
ade leaking ke ilang satu skru tu????

hahaha....
a`ah leaking...cek2 tgk skru yg ikat takung carb tu da loose..

yg gne skru yg ade nut tu dah try tp x bape ketat la...
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Aug 08, 2012 2:11 am

Azeri_conquistador wrote:
kepada abg2 otai, kenapa motor saya ada bunyi dkt2 engine?
biase la.enjin hidup,ade la bende yg bergerak kat dalam.
bunyi macam mane tu?bile kacip klac kurang bunyinye?klu camtu,benda normal je
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: biase la.enjin hidup,ade la bende yg bergerak kat dalam. bunyi macam mane tu?bile kacip klac kurang bunyinye?klu camtu,benda normal je    Wed Aug 08, 2012 7:08 pm

bunyi bising dekat block(betul ke ejaan aq ni) mcm orang bertukang. kuat plak bunyinye tu
Back to top Go down
Ijat Stylo
Laskar Kelas I


Posts : 113
Join date : 23/12/2011
Age : 28
Location : (KLang) Selangor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Aug 08, 2012 11:17 pm

Azeri_conquistador wrote:
bunyi bising dekat block(betul ke ejaan aq ni) mcm orang bertukang. kuat plak bunyinye tu

bunyi ring tu..lagi pkai tuti tcw3..kuat makan ring..x tahan tgk bearing pin jadi warna unggu..kuat terbakar
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Today at 7:08 am

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V20
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 22Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 22  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: