.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V20

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 12 ... 22  Next
AuthorMessage
EmpatBelasRatus
Laskar Muda


Posts : 58
Join date : 08/01/2010
Age : 22
Location : Shah Alam , Bukit Jalil

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Jul 04, 2012 7:54 pm

Uhm, tumpang tanya.
Kalu dekat area Shah Alam, kat mana nak cari barang ori 125z ?
Daripada coverset , tongkat , footrest , sampai la ke dalam enjin.
Kedai mana ada jual ya ?
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Jul 04, 2012 8:20 pm

EmpatBelasRatus wrote:
Uhm, tumpang tanya.
Kalu dekat area Shah Alam, kat mana nak cari barang ori 125z ?
Daripada coverset , tongkat , footrest , sampai la ke dalam enjin.
Kedai mana ada jual ya ?

ada je jual dekat kedai spare part seksyen 18, dekat sri muda seksyen 25 ada jugak..
Back to top Go down
capik_9981
Laskar Muda


Posts : 99
Join date : 03/10/2010
Age : 25
Location : Bkt Payong,marang,teganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Wed Jul 04, 2012 9:07 pm

topic bncng psl buat bleeding brek ad x?
Back to top Go down
EmpatBelasRatus
Laskar Muda


Posts : 58
Join date : 08/01/2010
Age : 22
Location : Shah Alam , Bukit Jalil

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Jul 05, 2012 10:37 am

NCH_KU wrote:
EmpatBelasRatus wrote:
Uhm, tumpang tanya.
Kalu dekat area Shah Alam, kat mana nak cari barang ori 125z ?
Daripada coverset , tongkat , footrest , sampai la ke dalam enjin.
Kedai mana ada jual ya ?

ada je jual dekat kedai spare part seksyen 18, dekat sri muda seksyen 25 ada jugak..

Nama apa ya kedai dekat seksyen 18 dengan yang dekat sri muda tu ?
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Jul 05, 2012 12:47 pm

EmpatBelasRatus wrote:
NCH_KU wrote:
EmpatBelasRatus wrote:
Uhm, tumpang tanya.
Kalu dekat area Shah Alam, kat mana nak cari barang ori 125z ?
Daripada coverset , tongkat , footrest , sampai la ke dalam enjin.
Kedai mana ada jual ya ?

ada je jual dekat kedai spare part seksyen 18, dekat sri muda seksyen 25 ada jugak..

Nama apa ya kedai dekat seksyen 18 dengan yang dekat sri muda tu ?

seksyen 18 sebelum ni nama Givi..tp dh bukak kedai baru dekat2 situ jugak.. seksyen 25 dekat2 yypang dengan sck..nama kedai tak ingat lah bro..situ banyak kedai motor..
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Jul 05, 2012 3:36 pm

capik_9981 wrote:
topic bncng psl buat bleeding brek ad x?

tgk kt youtube bnyak...ak dlu blajar kt youtube nk bleding brek ni...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
EmpatBelasRatus
Laskar Muda


Posts : 58
Join date : 08/01/2010
Age : 22
Location : Shah Alam , Bukit Jalil

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Jul 05, 2012 11:09 pm

NCH_KU wrote:
EmpatBelasRatus wrote:
NCH_KU wrote:
EmpatBelasRatus wrote:
Uhm, tumpang tanya.
Kalu dekat area Shah Alam, kat mana nak cari barang ori 125z ?
Daripada coverset , tongkat , footrest , sampai la ke dalam enjin.
Kedai mana ada jual ya ?

ada je jual dekat kedai spare part seksyen 18, dekat sri muda seksyen 25 ada jugak..

Nama apa ya kedai dekat seksyen 18 dengan yang dekat sri muda tu ?

seksyen 18 sebelum ni nama Givi..tp dh bukak kedai baru dekat2 situ jugak.. seksyen 25 dekat2 yypang dengan sck..nama kedai tak ingat lah bro..situ banyak kedai motor..

Okay bro, thanks.
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Fri Jul 06, 2012 8:30 pm

capik_9981 wrote:
topic bncng psl buat bleeding brek ad x?

ada bro. klik ->Do It Yourself - (D.I.Y). cari kat first page. scroll la agak2 tengah2 tu ada DIY bleeding brake fluid. gmbar tupai biru rim hitam.
Back to top Go down
comebackid
Laskar Muda


Posts : 96
Join date : 31/03/2012
Age : 20
Location : Perak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sat Jul 07, 2012 3:30 pm

kenape ak pkai carburetor z ak dpat rasa semput. ??
Back to top Go down
EmpatBelasRatus
Laskar Muda


Posts : 58
Join date : 08/01/2010
Age : 22
Location : Shah Alam , Bukit Jalil

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sat Jul 07, 2012 5:32 pm

Ish, buntu aku dibuatnya nak mencari bracket footrest & footrest ori belah kanan motor
aku pegi seksyen 18 dekat - dekat dengan kedai Givi tu ( kawa motor kut ) takda pulak jual.
Aku pegi kat Sri Muda tu aku pegi tanya kat kedai GTMAX je, sebab kedai motor yg aku tau kat situ GTMAX je, dia ada tapi yang belah kiri je.
Ada juga aku tanya Kian Huat kat Padang Jawa tu, pun ada yang belah kiri je.
Kat mana ya agak - agak buleh cari kat area Shah Alam barang ori 125z?
Sebab aku tak berapa tahu sangat la kedai - kedai motor, jarang berjalan.
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sat Jul 07, 2012 6:57 pm

EmpatBelasRatus wrote:
Ish, buntu aku dibuatnya nak mencari bracket footrest & footrest ori belah kanan motor
aku pegi seksyen 18 dekat - dekat dengan kedai Givi tu ( kawa motor kut ) takda pulak jual.
Aku pegi kat Sri Muda tu aku pegi tanya kat kedai GTMAX je, sebab kedai motor yg aku tau kat situ GTMAX je, dia ada tapi yang belah kiri je.
Ada juga aku tanya Kian Huat kat Padang Jawa tu, pun ada yang belah kiri je.
Kat mana ya agak - agak buleh cari kat area Shah Alam barang ori 125z?
Sebab aku tak berapa tahu sangat la kedai - kedai motor, jarang berjalan.

tak jumpa ke bro?..area2 klang tak nak usha ke?..kedai spare part memang banyak nak cari satu2 kedai yang leceh sikit tu..
Back to top Go down
EmpatBelasRatus
Laskar Muda


Posts : 58
Join date : 08/01/2010
Age : 22
Location : Shah Alam , Bukit Jalil

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sat Jul 07, 2012 7:45 pm

NCH_KU wrote:
EmpatBelasRatus wrote:
Ish, buntu aku dibuatnya nak mencari bracket footrest & footrest ori belah kanan motor
aku pegi seksyen 18 dekat - dekat dengan kedai Givi tu ( kawa motor kut ) takda pulak jual.
Aku pegi kat Sri Muda tu aku pegi tanya kat kedai GTMAX je, sebab kedai motor yg aku tau kat situ GTMAX je, dia ada tapi yang belah kiri je.
Ada juga aku tanya Kian Huat kat Padang Jawa tu, pun ada yang belah kiri je.
Kat mana ya agak - agak buleh cari kat area Shah Alam barang ori 125z?
Sebab aku tak berapa tahu sangat la kedai - kedai motor, jarang berjalan.

tak jumpa ke bro?..area2 klang tak nak usha ke?..kedai spare part memang banyak nak cari satu2 kedai yang leceh sikit tu..

Aku cuma jumpa cover hitam perut ekzos tu je yg ori, tu pun lama menunggu kat Kian Huat tu.
Buleh je kalu nak cari area Klang, cuma aku tak berapa pandai je jalan kat area Klang.
Aku cuma nak cari bracket footrest tu dengan footrest ori.
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Jul 08, 2012 10:46 am

comebackid: cube bukak sparkplug n tengok jetting ngam ke tak.. blok standard ke dah modi bos..?

EmpatBelasRatus: cari bracket n footrest penumpang ke penunggang? rase mcm sy ade spare orimoto.....cuma 2nd hand lah.. huhu..

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
EmpatBelasRatus
Laskar Muda


Posts : 58
Join date : 08/01/2010
Age : 22
Location : Shah Alam , Bukit Jalil

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Jul 08, 2012 11:40 am

Ultra-Z wrote:
EmpatBelasRatus: cari bracket n footrest penumpang ke penunggang? rase mcm sy ade spare orimoto.....cuma 2nd hand lah.. huhu..

uhm, saya nak cari yang penunggang punya belah kanan. Janji tak bengkok sudah la.
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Jul 08, 2012 8:57 pm



Salam. Nampak tak ada leaking. Leaking dekat blok. Sebelum ni ada buat top overhaul,dah 4000km berjalan. Td cek ada leaking. Nape ya?? sebab ikat nat tak ketat ke?? biasanya orang kata leaking kat head Rolling Eyes . Sebelum ni tak letak pun gam gasket sb org kata kalau ikat ketat xpyh letak gam.

macamana nk letak gam gasket ni?? sapu kat depan dan blakang gasket?? ke gasket yg bersentuh blok atau head?? kat gasket head pun kena letak gam?? tulun tulun. Tq
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Jul 08, 2012 9:05 pm

ajizaimi wrote:


Salam. Nampak tak ada leaking. Leaking dekat blok. Sebelum ni ada buat top overhaul,dah 4000km berjalan. Td cek ada leaking. Nape ya?? sebab ikat nat tak ketat ke?? biasanya orang kata leaking kat head Rolling Eyes . Sebelum ni tak letak pun gam gasket sb org kata kalau ikat ketat xpyh letak gam.

macamana nk letak gam gasket ni?? sapu kat depan dan blakang gasket?? ke gasket yg bersentuh blok atau head?? kat gasket head pun kena letak gam?? tulun tulun. Tq

ni leaking kat blok bro..head dekat atas tu..leaking kat ekzos ada jugak ni.. Shocked
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Jul 08, 2012 10:59 pm

try tukar gasket xzos...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Sun Jul 08, 2012 11:04 pm

Shark pfa wrote:
try tukar gasket xzos...

mcm leaking kat blok bkn ekzos
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Jul 09, 2012 1:53 am

pada pandangan aku, try cuci bersih2 kawasan tu sampai hilang minyak then check betul2 dari mana minyak mula2 kluar, cek samada leak kat blok @ ekzos. just my 2 cent.
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Jul 09, 2012 7:17 pm

ajizaimi wrote:
Shark pfa wrote:
try tukar gasket xzos...

mcm leaking kat blok bkn ekzos

ohh sory2...ak msih newbie
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Jul 10, 2012 5:47 pm

betul gak cadangan abg letak_pisang tu, bersihkan bahagian tersebut untuk pastikan btol2 mane bahagian yang problem..
...tapi menurut pandangan hamba, gasket ekjos yg leaking tu..
tuka gasket yg berkualiti sket* n nak doublekan keyakinan, boh gak gam gasket kt gasket ekjos..
Wink

contoh gasket berkualiti sket:

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Jul 10, 2012 9:04 pm

ambe mengambil idea abg Letak Pisang dan ketatkan nat ekzos tu. Tg la apa jd nanti. Tq la semua yg bg cadangan/idea. Tq ultra z gambar gasket ekzos. Xtau pulak blh letak gam kat gasket ekzos. senang ke nak tukar nanti. Dah minta gasket yg terbaik dah hari tu.
Back to top Go down
comebackid
Laskar Muda


Posts : 96
Join date : 31/03/2012
Age : 20
Location : Perak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Thu Jul 12, 2012 6:10 pm

NCH_KU wrote:
ajizaimi wrote:


Salam. Nampak tak ada leaking. Leaking dekat blok. Sebelum ni ada buat top overhaul,dah 4000km berjalan. Td cek ada leaking. Nape ya?? sebab ikat nat tak ketat ke?? biasanya orang kata leaking kat head Rolling Eyes . Sebelum ni tak letak pun gam gasket sb org kata kalau ikat ketat xpyh letak gam.

macamana nk letak gam gasket ni?? sapu kat depan dan blakang gasket?? ke gasket yg bersentuh blok atau head?? kat gasket head pun kena letak gam?? tulun tulun. Tq

ni leaking kat blok bro..head dekat atas tu..leaking kat ekzos ada jugak ni.. Shocked

sama dengan ak la tapi moto ak tu dkat head pon ada knpa huh ?

Gasket ekjos baru je tuka 2-3 minggu camtu..
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Mon Jul 16, 2012 10:06 pm

comebackid wrote:
NCH_KU wrote:
ajizaimi wrote:


Salam. Nampak tak ada leaking. Leaking dekat blok. Sebelum ni ada buat top overhaul,dah 4000km berjalan. Td cek ada leaking. Nape ya?? sebab ikat nat tak ketat ke?? biasanya orang kata leaking kat head Rolling Eyes . Sebelum ni tak letak pun gam gasket sb org kata kalau ikat ketat xpyh letak gam.

macamana nk letak gam gasket ni?? sapu kat depan dan blakang gasket?? ke gasket yg bersentuh blok atau head?? kat gasket head pun kena letak gam?? tulun tulun. Tq

ni leaking kat blok bro..head dekat atas tu..leaking kat ekzos ada jugak ni.. Shocked

sama dengan ak la tapi moto ak tu dkat head pon ada knpa huh ?

Gasket ekjos baru je tuka 2-3 minggu camtu..

klu dkt head try ko check btg stud yg ikat head tu..tkut da loose xpun longgr.. klu ejoz plak ak ase kes bka ejoz n psang smula gne gasket lama..
Back to top Go down
EmpatBelasRatus
Laskar Muda


Posts : 58
Join date : 08/01/2010
Age : 22
Location : Shah Alam , Bukit Jalil

PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Tue Jul 17, 2012 1:43 am

Hmm,
perlu ke tukar gasket setiap kali buka ekzos?
Sebab td motor saya dah buka ekzos pastu pasang balek macam tu je.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V20   Today at 10:05 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V20
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 22Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 12 ... 22  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: