.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 TENTANG BERFORUM

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
ariffm0hd
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1058
Join date : 16/02/2010
Age : 30
Location : baru nak merangkak~

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Fri Sep 10, 2010 11:43 pm

WKQ4913 wrote:
5. jangan reply pendek2,ni bukan SMS..kalo takat nak reply sepatah due je,baik tunggu kumpul ayat2 panjang2 sket baru reply

sokong 100% ngan yg ni.sejak aku join forum ni, x keterlaluan rasanye kalo aku cakap banyak sgt bahasa2 sms.kalo perkataan2 ke'negeri'an hang depa mu aku bro der macam utara ke pantai timur ke okla.

masalahnya, kt mana2 FORUM ni limit satu posting leh taip sehingga 12000 patah
perkataan tak silap aku..

dalam
FORUM pun nk taip cam SMS?penat jek forum ni
sediakan tempat posting yg leh taip panjang2.rata2 forumer ramai yg masih student.x kurang yg tengah kejar diploma..apatah lg degree.cam x sronokla benda2 camni.makin lama takot makin merebak..

ni contoh karangan terbaek.aku copy dari forum ehem2..

a'kum....hurm...just nk komen jew.....
xksh kjew gov or pvt....
live
mmg x blh blh......
sbgai contoh....
klu la kjew doc or engineer
blh blah.....
knp nk kjew smpi rambut dh putih pown nk kjew lg.....
bkn
nk kutuk....aku pown kjew gov gak.....
dgn gji yg adew life ktew bkn
pegi takat 2.....
sbgai contoh....aku dluw kjew kilang toyota...
blh
bli motow ngn kete buatan msia.....
skrg kjew gov....pown smew bli
motow jew.....
so ngn gji yg adew..percaya atau life ktew seolah-olah
telah ditetapkan utk sekatakat 2 jew....
bkn x bersyukur.....
lg
satu....orang Melayu ktew kn skew life yg selesa....
sbb benefit byk
eh....sbb adew hak keistimewaan org melayu....
cbew byangkn blew hak2
tiada.....cmnew life ktew skrg....
ketaatan dan kasih sayang xdapat
dibeli...btl x?
ttapi dgn apew yg adew skrg blh kew dpt smew 2....
fkr2kn....wasalam......


bukan x boleh nak guna shortform but berpada2 la. kalo setakat guna
'mmg', 'bkn', 'blh' (as in boleh), 'cth'..still boleh terima lagi..ini
sampai tak paham nak baca. annoying tau tak. kadang2 rasa nak sound je
posting2 yg guna bahasa sms melampau ni tapi...

satu
lagi yg memang sangat melampau bagi aku. penggunaan perkataan 'jew'.
contoh:

soalan A: sapa yg dapat?
jawapan B: aku jew.

apahal?
jew tu singkatan untuk jewish.'ke'
jadi 'ker' or 'kew'. 'pun' jadi 'pown'. shortform apa tah?meluat nak baca

nasib perkataan je yg dipendekkan..kalau nama yg dipendekkan? contoh
azman..jadi amn? azhar...jadi ahr?kalau mustapa jadi stopa.x pun jadi mustapew.ahaks

alew rilek lew.kitew2 jew.
hewhewhew.
ah sudah..terikut pulak
dah.abislew.. Rolling Eyes

_________________
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Mon Sep 13, 2010 12:04 am

haha.. ntah pape comment macam tuh..

alah.. kat sini pun ade, sampai aku tanye nape kene ade simbol tuh die kate nak pelik sket.. ntah, budak-budak zaman skang...
lagi satu, actually kalau gune bahase singkatan nih effect ke"popularity"an forum nih, sebab dekat google ade satu ejen name die "web crawler"..
tugas die untuk mencarik ape-ape yang kite search kene dengan content dalam website tersebut..

amik contoh -

1. dekat google aku search - "korek blok 125z"
hasilnye aku dapat jumpe website ke forum nih.. so maksudnye crawler tuh jumpe web yang selalu di"access" dan result die forum nih lah..
http://www.google.com.my/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&channel=s&hl=en&source=hp&q=korek+blok+125z&meta=&btnG=Google+Search

2. dekat google aku search - "kork blk tupai"
aku jumpe website lain, pasal kete plak..
http://www.google.com.my/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&channel=s&hl=en&source=hp&q=kork+blk+tupai&meta=&btnG=Google+Search

contoh dekat atas tuh aku bagi disebabkan singkatan perkataan dan name panggilan motor.. contoh jer..

crawler ikut mane word yang hampir atau serupe then die terus bagi result..
so, kalau lah kite gunekan bahase baku, kompem la forum nih satu dunie tau sebab boleh distranslate ke bahase english..

kalau gune loghat, memang tak boleh nak translate ke english.. Very Happy..

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
Mad JayJay
Laskar Muda


Posts : 10
Join date : 27/09/2011
Location : Bangsar

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Tue Sep 27, 2011 8:31 pm

ak msh baru lg sni..nk tnye camne nk lock post bile brg da dpt..kalo xlock nt kan lain plak citer nye..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Tue Sep 27, 2011 11:09 pm

Mad JayJay wrote:
ak msh baru lg sni..nk tnye camne nk lock post bile brg da dpt..kalo xlock nt kan lain plak citer nye..
post je nk lock,moderator je ade function untuk lock thread..
Back to top Go down
iez WanttofightZack
Laskar Muda


Posts : 16
Join date : 10/12/2011
Age : 23
Location : Lukut

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Fri Feb 24, 2012 12:57 pm

aq nk brtnye..kt chatbox tu npe aq x ley join??
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Wed Feb 29, 2012 3:00 pm

iez WanttofightZack wrote:
aq nk brtnye..kt chatbox tu npe aq x ley join??

mle2 msukkn nme kt ruangan 'name' .. Pastu click icon profile..kt side bwh blah kanan tu.. Nnti akn kuar 1tab baru..isi pasword ko.. Da lpas log in kt stu, bru ko bley strt chat gne chat box tu.. Heheheh slamt mncba..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Today at 11:56 pm

Back to top Go down
 
TENTANG BERFORUM
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Pemberitahuan :: Pengumuman & Cadangan-
Jump to: