.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 TENTANG BERFORUM

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: TENTANG BERFORUM   Mon Jul 13, 2009 11:18 am

Salam..
terlebih dahulu aku nak menguapkan tahniah pade sume yg menjayakan forum ni.. tapi ade beberape isu yg aku rase perlu dibangkitkan..

1. aku perhatikan ade beberape forumer yang menggunakan bahase yang agak kasar.. kalau boleh elakkan la.. stay polite.

2. terlalu banyak perkara yang xde kene mengena ngan topik..berlarutan sampai berpage2.. ape yang aku cadangkan is kalau ade perkara yang x berkaitan ngan thread gune la PM. nanti panjang lebar thread tu tapi info x banyak mane,buat server jadi berat je..

3. kalo nak bukak thread baru,tgk dulu dah ade ke belum thread yang se-akan2 sama,if dah ade just masuk kat thread yang dah ade tu je.. elakkan bukak topik yang lebih kurang sama,nanti keliru n server berat..

4. sekali lagi,nak sembang or ade perkara yang x berkaitan ngan thread,gunean PM or thread yang berkaitan ngan yang dibincangkan..kalau boleh jangan reply setkat satu 2 patah perkataan je..hehe

5. jangan reply pendek2,ni bukan SMS..kalo takat nak reply sepatah due je,baik tunggu kumpul ayat2 panjang2 sket baru reply
terima kasih atas kerjasama sume.. tak de niat nak menyinggung sape2,hanye utk kesenangan kite bersama..


Last edited by WKQ4913 on Sun Nov 08, 2009 10:23 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Mon Jul 13, 2009 3:09 pm

yupz.. aku sokong.. post yang tak berkaitan dengan topic tu.. baik disembangkan kat ruangan chat.. lagi afdal.. erk.. rasanyer post yang tak berkaitan dengan topic tu boleh diDELETE kan.. Twisted Evil
Back to top Go down
WKQ4913
Support Crew
Support Crew


Posts : 1565
Join date : 04/04/2009
Age : 29
Location : Sentul KL

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Mon Jul 13, 2009 3:19 pm

mantadkb wrote:
yupz.. aku sokong.. post yang tak berkaitan dengan topic tu.. baik disembangkan kat ruangan chat.. lagi afdal.. erk.. rasanyer post yang tak berkaitan dengan topic tu boleh diDELETE kan.. Twisted Evil

hehe masalahnye banyak sgt..hehe ko delete cket aku delete cket..amacam???hehe...
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Mon Jul 13, 2009 6:54 pm

yup setuju..tegur2 ler demi kebaikan bsama...setakat ni sume geng 125z dr utara spi ke selatan sana sume best2 xdak nk post menda2 kurang sedap dibaca keep it up jgn kondem org lain wahai onetupai sekalian nk megah apa takat 125cc janji motot tip top segar nyaman da cukup k....
kita ni sume abg adk..lelama jdk family la tu..ada apa2 leh tny otai2 kt cney
patik pon sme jgk cara ckp ngan cara posting jauh benor beze so jgn baca dgn nada yg negatif psl mmg laen sesgt...PEACE
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Tue Jul 14, 2009 5:45 pm

aah btul ckp bro mantadkb ngn wkq4913 tu, aku ni pn salah satu yg prnah delete or pndahkan thread yg korg buat tu, biar tersusun, tp dh delete pn ada blik post tu, skrg ni byk dh thread yg jd mcm chatting, hehe korg ni mcm2, kang dh berat susah nak msuk plak Laughing
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Sun Jul 19, 2009 10:41 pm

WKQ4913 wrote:
mantadkb wrote:
yupz.. aku sokong.. post yang tak berkaitan dengan topic tu.. baik disembangkan kat ruangan chat.. lagi afdal.. erk.. rasanyer post yang tak berkaitan dengan topic tu boleh diDELETE kan.. Twisted Evil

hehe masalahnye banyak sgt..hehe ko delete cket aku delete cket..amacam???hehe...

apesal nak delete cket jer... delete banyak la bro.. hahaha.. bagi saye.. kalau ade yang saye nampak post merapu@takder kaitan dengan topic.. delete without warning..
Back to top Go down
kelvin45
Support Crew
Support Crew


Posts : 745
Join date : 19/04/2009
Age : 28
Location : Putrajaya,Dengkil,Semenyih,Kajang.....

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Fri Aug 21, 2009 6:08 pm

assasin_lunxe wrote:
bgus gakk..
agak2 ader yg topik lame atau x popular,delete jek..hehe
Suspect Suspect ......tak leh............byk info kat setiap topik................. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Sat Aug 22, 2009 1:14 pm

cm yg byk info jgn le delete,tue jd rujukan,cm aku nie Very Happy
Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Sat Sep 05, 2009 3:26 am

mana² thread yang dah cam tak important... kalau macam ragu² nak delete

pindahkan ke BASKET untuk 1 tempoh... kalau thread starter wat donno jer dalam tempoh tu...

delete jer...

_________________
Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Sun Sep 06, 2009 9:57 pm

setting untuk forum ni...

kalau topic tu takde reply dalam tempoh 90 hari... means automatic delete...
untuk jual beli selama 60 hari...

ada cadangan lain ???

_________________
Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Mon Sep 07, 2009 5:09 am

assasin_lunxe wrote:
kira untk jual beli dlm mase 2 bln jek ?? scratch

2 bulan tu lama sangat bro
kalau 2 bulan takde reply...
macam semua barang kat thread tu dah sold out...
sebab tu depa bump bump mana² thread yang barang masih ada...
Back to top Go down
fareez91
Pegawai Waran II


Posts : 1192
Join date : 22/06/2009
Age : 25
Location : teluk intan to tg malim to ipoh to bt gajah

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Sat Nov 14, 2009 7:08 pm

oooo...
aku kekdg pon terlepas gak..
tegur je..
bgus ntok kesihatan kn. hahahahaaa...
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Sat Nov 14, 2009 8:02 pm

btl2,tegur-menegur antara kite xsalah,jgn anggap teguran tue untuk memulakan permusuhan sdh,manusia ade silap n betulnye,cewah
Back to top Go down
madie
Laskar Kanan


Posts : 395
Join date : 06/04/2010
Age : 23
Location : kuantan, kerteh...

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Thu Apr 08, 2010 6:19 pm

betul apa yang dikatakan sahabat kite...wat pe reply pendek2...bgus2...harap semua pengguna mengambil ikhtibar & jgan berdendam k
Back to top Go down
acaapxx
Bintara Kanan


Posts : 787
Join date : 29/03/2010
Location : seremban~besut

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Fri Apr 16, 2010 10:49 pm

mencelah skit bole???
ar2 aku ade post pasal alarm..
knpe didelete???
huhu..
rase2nye topik 2 penting..
utk owner2 yg bru nk try2 pkai alarm cam aku nih..
sori ek.. just nk tnye..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Fri Apr 16, 2010 11:50 pm

bro.. topic tu kena delete ke ataupun dah merge kat segala persoalan.. kadang2 ade topic akan merge kat segala persoalan.. try tengok kat sana dulu..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
acaapxx
Bintara Kanan


Posts : 787
Join date : 29/03/2010
Location : seremban~besut

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Thu Apr 22, 2010 7:09 pm

segala persoalan????
emm..
katne 2??
cbe bg link die..
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Thu Apr 22, 2010 7:12 pm

kan kat atas 2 ada button search..leh search je kat situ..nie link dia

http://125z.darkbb.com/diskusi-bengkel-diy-f5/segala-persoalan-v6-t924-320.htm?highlight=segala+persoalan

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
acaapxx
Bintara Kanan


Posts : 787
Join date : 29/03/2010
Location : seremban~besut

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Sun May 02, 2010 10:04 pm

thanx bro..
pyah gle nk cari..
ehehe.. btw, tq...
Back to top Go down
Bob Sensei
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1026
Join date : 01/06/2010
Age : 34
Location : Ayer Hitam - Batu Pahat - Kluang - JB

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Wed Jun 09, 2010 2:23 am

admin buat satu seksyen moderator la.. kt dalam seksyen tu, moderator2 sahaja yg boleh masuk... disertakan dgn password...

tujuannya supaya moderator2 boleh mengadakan perbincangan atau conference berkenaan dgn segala permasalahan2 dlm community ni...

dan dlm seksyen tu jugak, adakan satu thread laporan mingguan dan ditetapkan hari contohnya setiap hari isnin moderator2 akan melaporkan ape2 kepicangan, kemaskini, permasalahan yg telah berlaku sepanjang minggu sebelumnya yg mana berkemungkinan hanya moderator tertentu sahaja yg nampak, tp moderator lain x nampak... supaya boleh dibincangkan bersama tanpa dilihat oleh user2 lain..

dan kalo boleh, moderator section tu juga diberi akses password kepada ketua2 cawangan supaya diorang boleh melaporkan ape2 perkembangan dari cawangan masing2...

tu just cadangan je.. i'm a newbie... ty..


ni contoh aku amik dari forum mane ntah.. sbg contoh je kot2 la nak buat :

Back to top Go down
asury
Pegawai Waran I


Posts : 1228
Join date : 11/02/2010
Age : 31
Location : Teluk Intan - SEPANG - Bayan Lepas

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Wed Jun 09, 2010 7:26 am

caya la bob....
ayat ujung tuh ko kna adjust la ckit...
'i'm a newbie' with lots of experience and knowledge...
hehehe...
papepun, cadangan yg sangat bernas tu...
mod2 skalian please take attention....
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Wed Jun 09, 2010 11:00 am



memang ader bilik khas tuk para moderator berminit mesyuarat..
user biase mmg tak nmpk tread nie.Tq for advise

sekian Terima Kasih.

_________________
Back to top Go down
geeks
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1556
Join date : 12/09/2009
Location : shah alam/puchong/saujana putra/kuala pilah

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Wed Jun 09, 2010 11:39 am

hehe.. pecah lobang..

tq for advice bro bob...

_________________


blind and could not see, deaf and could not hear, stupid and could not understand

Bayerische Motoren Werke
Back to top Go down
aus_ipoh
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2936
Join date : 19/05/2009
Age : 30
Location : ipoh dan kawasan yg sewaktu dengannya

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Wed Jun 09, 2010 11:53 am

mod da lama ada bilik mengumpat nie..cuma user lain je xtau..isi2 kandungan dlm bilik 2 mcm2 ada..hehe

_________________
M125ZC





terus pecut sampai perut kecut
Back to top Go down
Bob Sensei
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 1026
Join date : 01/06/2010
Age : 34
Location : Ayer Hitam - Batu Pahat - Kluang - JB

PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Wed Jun 09, 2010 3:24 pm

hahahahaha... good... bilik mengumpat mcm ni la yg aku maksudkan...

pandai korang invisible kan ye kohkohkohkohkohkoh...

kipidap!


next idea plz~
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: TENTANG BERFORUM   Today at 1:49 pm

Back to top Go down
 
TENTANG BERFORUM
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Pemberitahuan :: Pengumuman & Cadangan-
Jump to: