.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V19

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16
AuthorMessage
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Segala Persoalan V19   Wed Jun 20, 2012 9:10 pm

EmpatBelasRatus wrote:
Bro - bro sekalian,
Mohon jasa baik bro - bro semua untuk bg info,
Kenapa ya kalu saya brek mengejut je, enjin akan mati ?
E.g. : Tengah sedap-sedap cilok, tiba - tiba ada kereta depan block, jadi terpaksa la brek mengejut, pastu enjin terus mati, padahal da tarik clutch dah masa tu.

Bukan moto ko jer.. moto aku pun same... Bile brek mengejut moto akan mati...
Pernah jadi kat aku masa balik kg... jalan senawang seremban jem.. pastu kete masuk ikut laluan kecemasan...
terus brek mengejut.... sampai mati moto aku....

Nak kata timing rendah x de la plak... timing memang above 1k..
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Segala Persoalan V19   Wed Jun 20, 2012 9:14 pm

Kaoru wrote:
nak tanya skit pasal size mainjet ngan pilot jet tuk block size 1.75.
Size skarang 1.50 tp block dah jem akibat kuat lenjan tanpa pantang time tukar piston & rod T_T. Kalo rebore size 1.75, size mainjet & pilot jet ape yg sesuai tuk mengelak drpd jem lg???

Nak citer pasal size menjet ngan pilot ikut setting moto masing masing...
kang bgi jem dipersalahkan la plak....
Aku pakai blok 1.75... Mainjet 125 pilot 22.5.. ejos stendet
Konvoi long disten setakat ni alhamdulillah... belum pernah jem....
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Segala Persoalan V19   Wed Jun 20, 2012 9:17 pm

Serigala Angin wrote:
salam,
aku nak tanya la tangki minyak tupai ni ade tangki spare tak sebab, masa aku isi minyak motor aku hari tu tangki aku dah kosong (motor mati tepi stesen minyak n meter aku pun dah bwh paras E) tapi aku isi full tank minyak tu cam tak logik je. sebab masa aku isi full tank minyak 95 aku kena RM9.50 n masa aku isi minyak 97 (masa motor mati tepi stesen) aku kena RM10.50 je cam tak logik kan?paras minyak pun naik paras F n masa aku isi tu aku tgk minyak dah nak melimpah keluar dah. tolong otai2 bagi aku pendapat korang.
tq

Aku tak berapa paham sagt sebenarnya...
Tank memang x de spare...
Back to top Go down
Serigala Angin
Laskar Muda


Posts : 33
Join date : 27/05/2012

PostSubject: Re: Segala Persoalan V19   Thu Jun 21, 2012 6:06 pm

ye ke. tapi kawan aku kata kalo minyak habis kita bleh tiup dlm tank tu pastu leh la motor tu gerak dlm 1k lagi. tul ke
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V19   Sat Jun 23, 2012 5:37 pm

ko cuba try la tgk cane.nanti bagi testimoni kat sini
Back to top Go down
Serigala Angin
Laskar Muda


Posts : 33
Join date : 27/05/2012

PostSubject: Re: Segala Persoalan V19   Sat Jun 23, 2012 8:23 pm

unknownh wrote:
ko cuba try la tgk cane.nanti bagi testimoni kat sini
dah try dah leh la gerak sket. sampai gak la aku dari trafic light ke stesen minyak tapi sebab kali pertama tiup byk gak la gas minyak tu aku sedut drunken drunken kalo betul2 terdesak jer baru aku akan tiup lagi kalo tak baik tolak jer motor tu. pening kepala sedut gas minyak ni.
Back to top Go down
comebackid
Laskar Muda


Posts : 96
Join date : 31/03/2012
Age : 20
Location : Perak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V19   Sat Jun 23, 2012 9:02 pm

Tanya skit..

Tadi ak dari rumah nak pergi kedai spare part bawak ride ada la 80-90km je..

elok ak parking ada bro tu cakap knpa bau minyak moto ko ??

Skali ak tengok carburetor ak berpeluh... berpeluh tu dia bau minyak..

Camna nak hilangkan berpeluh tu.. satu lagi katakan esok pagai ak nk start susah klau dah bleh start kena panaskan enjin sampai carburetor berpeluh baru bleh jalan..

Pomen cakap carburetor ak nk out .. kena cari carburetor 125 lain.. tapi sayang la carburetor catalyzer ak tu... macam mna nk buat ?
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Segala Persoalan V19   Sat Jun 23, 2012 11:29 pm

ssah stat pg kene up plot jet...setting carb dh cun ke??
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
comebackid
Laskar Muda


Posts : 96
Join date : 31/03/2012
Age : 20
Location : Perak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V19   Sun Jun 24, 2012 12:13 am

Aku tak tahu pomen ak set mj dgn pj ak brpa .. ?
Back to top Go down
hanturaya111
Kadet


Posts : 1572
Join date : 23/10/2009
Age : 30
Location : Bandar Kinrara - Puchong - Johor Bahru

PostSubject: Re: Segala Persoalan V19   Sun Jun 24, 2012 6:57 pm

Serigala Angin wrote:
ye ke. tapi kawan aku kata kalo minyak habis kita bleh tiup dlm tank tu pastu leh la motor tu gerak dlm 1k lagi. tul ke

Boleh la try dulu... tp jgn lupe stanby minyak dalam botol...
kalau x cube x tahu kan..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V19   Today at 7:34 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V19
View previous topic View next topic Back to top 
Page 16 of 16Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: