.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17  Next
AuthorMessage
manokbesi
Laskar Muda


Posts : 5
Join date : 29/01/2012
Age : 34
Location : kuching

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Fri Feb 17, 2012 10:41 am

devilmeasha wrote:
manokbesi wrote:
assalammualaikum semua. di pagi jumat yang indah ini saya ada satu kemusykilan yg ingin dirungkaikan. tupai saya baru ambik, beli second je dari member. bobok bole thn kuat, bila cek plug reading mcm ok, apa pendapat2 sahabat yang lain? heheheheh....gbr tak kuar le
http://imageshack.us/photo/my-images/696/20120217094023.jpg/


ni plug time rembat ker atau masa bawak normal ride?

rembat pastu bwk cam biasa blk umah. tak dpt nak merembat dah msk kpg, nanti kena tikam selipar hehehhee
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts : 876
Join date : 06/05/2010
Age : 25
Location : jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Fri Feb 17, 2012 3:51 pm

devilmeasha wrote:
samporna ccn wrote:
aritu set mto ak gne blok size 200 a.k.a 00 enduro..
owner asal blok kabo blok tu dia pkai gne mj 200 ngn pj27.5 ..
ak pown try la.. tp ngam.. size yg ngam mj115 ngn pj 15..
reading plug ok je..cun..
soaln ak -------> xbhya ke ha blok beso tp mj kcik????????

carb apa?..jarum asah ker?..

mj kecik takpe..asalkan bole supply minyak dlm jumlah yg mencukupi..


mengikut pengalaman aku la..setting mj bergantung pada cc block, tinggi deck, keadaan reed valve, kotak angin dan jarum carb.

kalau salah satu dari d atas mengalami perubahan, maka setting mj jg perlu dirombak..

*skema nya ayat aku.. What a Face

carb ori moto..jarum xasah.. kotak angin xbka..buang idung b*b* je...

125z ganu wrote:
samporna ccn wrote:
aritu set mto ak gne blok size 200 a.k.a 00 enduro..
owner asal blok kabo blok tu dia pkai gne mj 200 ngn pj27.5 ..
ak pown try la.. tp ngam.. size yg ngam mj115 ngn pj 15..
reading plug ok je..cun..
soaln ak -------> xbhya ke ha blok beso tp mj kcik????????

mmg bahaye.minyak xckup..silap2 boleh bocor piston...atau overheat...

yg support minyak mj kn.. ak pkai 125 pun bobok ujung smua gear..klu 1 2 than ag.ni smpai gear 6 bobok truk sngt..
gne 120 pun sme gak..xtruk sngt tp bobok time hjung gear..skali gear 6 pun bobok time hjung..ble mse nk mnjeritny...hahaha
last msuk 115..ni yg ok. 1 2 hjung bbok.. 3 4 sket2.. 5 6 menjerit........
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Fri Feb 17, 2012 5:57 pm

skali lagi aku merombak set minjet 210,pilotjet 27.5.. aku up minjet jdi 220 baru ada bobok sikit time low rpm,sikitt je lepas tu ok... pilot aku biarkn.. test kaw2 dgn angin ptg yg byk keh3 nk tgk plug je,ptg2 test moto gilarr... tgk plug ok memuaskn hati aku bt masa skrg...

fuh lepas tukar petal reedvalve,time petal renggang minjet 195.pilot22.5 bobok teruk giler,x boleh blah,nk gi rpm 7 pn susah,time angin kuat lagi la rpm6 aje... mmg kacau betul la petal reedvalve renggang... skrg minjet 220,pilot 27.5, hehe dah cukup dah naik malas aku nk buka psg caburetor lepas setel keje kt ladang.. ok la ni set skrg hehe

sekian trima ksh ringkasan dari aku... hehe..
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Fri Feb 17, 2012 6:08 pm

gear 6 MENJERIT tu mcm mane eh??


Last edited by Shark pfa on Sat Feb 18, 2012 10:08 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Sat Feb 18, 2012 9:37 am

manokbesi wrote:
devilmeasha wrote:
manokbesi wrote:
assalammualaikum semua. di pagi jumat yang indah ini saya ada satu kemusykilan yg ingin dirungkaikan. tupai saya baru ambik, beli second je dari member. bobok bole thn kuat, bila cek plug reading mcm ok, apa pendapat2 sahabat yang lain? heheheheh....gbr tak kuar le
http://imageshack.us/photo/my-images/696/20120217094023.jpg/


ni plug time rembat ker atau masa bawak normal ride?

rembat pastu bwk cam biasa blk umah. tak dpt nak merembat dah msk kpg, nanti kena tikam selipar hehehhee

kalau tak rembat susah nak kata la..plug kaler mcm ni ok la kalau bawak meremba,..rembat gear 1,2,3 pastu off engine, park tepi jalan, buka plug tgk kaler apa..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Sat Feb 18, 2012 9:41 am

samporna ccn wrote:
devilmeasha wrote:
Spoiler:
 

carb ori moto..jarum xasah.. kotak angin xbka..buang idung b*b* je....
hehe..try ride dulu la seminggu dua....agak kecik jg..biasanya simptom mcm ni reed petal da ada gap(mengakibatkn minyak rich)..
mcm member aku piston da 1.75 tp mj 110 jg..hehe..(tp masih bobok payah nak dapat top)..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
pasquale
Kadet


Posts : 1429
Join date : 02/05/2010
Age : 26
Location : tapah - gombak

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Tue Feb 21, 2012 1:39 pm

manokbesi wrote:
assalammualaikum semua. di pagi jumat yang indah ini saya ada satu kemusykilan yg ingin dirungkaikan. tupai saya baru ambik, beli second je dari member. bobok bole thn kuat, bila cek plug reading mcm ok, apa pendapat2 sahabat yang lain? heheheheh....gbr tak kuar le
http://imageshack.us/photo/my-images/696/20120217094023.jpg/

moto tu dah diset myk lebih tu sbb bobok...plug ok...ngam a myk tu...tarak ape la pasal bobok tu...n mesti myk lebih bukak angin...
Back to top Go down
hyuhuu
Laskar Muda


Posts : 70
Join date : 30/11/2011
Age : 28

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Wed Feb 22, 2012 11:34 pm

[img]%20By%20hyuhuu%20at%202012-02-22[/img][img]%20By%20hyuhuu%20at%202012-02-22[/img][img]%20By%20hyuhuu%20at%202012-02-22[/img][img]%20By%20hyuhuu%20at%202012-02-22[/img]

salam..
mntk pertolongan geng2 dlm forum ni..
apa xkna ngn setting karb sya ye.. karb 125, psg filterbox..
mj pj = 115 15

p/s/: sorry eh, pic besar..xreti nk kecik kn..huhu
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Thu Feb 23, 2012 12:15 am

agak putih di dalam dan ia agak merbahaye ketika di highway hehe, cadangan saya naikkan menjet satu mata, try tgk dulu, kalo dah naik perang gelap kire cun la, lagi satu kalo tgk kt bahagian tepi hitam dye agak kering, so kene besarkan skit 2t, at least bg dye basah2 skit pon dah okay, jgn bukak besar sgt, t basah byk, plug cepat kong, lagi satu hyuhu ko amik plug ni mcm mane, kene tgk gak time bile, care yg baik and senang nk bace plug, ko tarik setiap gear dari 1 sampai 4, tarik sampai btol2 hujung, lepas tu tarik clutch then matikan enjin, behentikan motor, lepak dlu 10 minit, then baru tgk plug, kt situ baru boleh bace plug reading yg baik, lepas tu masuk plug spare, plug yg ko test tu buat ujikaji kt rumah hihi
Back to top Go down
hyuhuu
Laskar Muda


Posts : 70
Join date : 30/11/2011
Age : 28

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Thu Feb 23, 2012 12:21 am

nurkaye_akmal wrote:
agak putih di dalam dan ia agak merbahaye ketika di highway hehe, cadangan saya naikkan menjet satu mata, try tgk dulu, kalo dah naik perang gelap kire cun la, lagi satu kalo tgk kt bahagian tepi hitam dye agak kering, so kene besarkan skit 2t, at least bg dye basah2 skit pon dah okay, jgn bukak besar sgt, t basah byk, plug cepat kong, lagi satu hyuhu ko amik plug ni mcm mane, kene tgk gak time bile, care yg baik and senang nk bace plug, ko tarik setiap gear dari 1 sampai 4, tarik sampai btol2 hujung, lepas tu tarik clutch then matikan enjin, behentikan motor, lepak dlu 10 minit, then baru tgk plug, kt situ baru boleh bace plug reading yg baik, lepas tu masuk plug spare, plug yg ko test tu buat ujikaji kt rumah hihi

plug ni aku bukak pas tarik gear 1-3, pastu tarik cluth, free throttle ,,off enjin..
belah tepi tu bsh2 la..tp tu da kering..
orait..esk aku try up MJ 1 mata..

p/s: maceh bro, pyung td huhu..moga murah rezki prof..amin
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Fri Feb 24, 2012 8:01 pm

setuju ngan bro nukaye_akmal..setting to hot..bahaya..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
hyuhuu
Laskar Muda


Posts : 70
Join date : 30/11/2011
Age : 28

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Fri Feb 24, 2012 9:46 pm

antara carb ngn spoket, mna 1 kna set dlu?
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Fri Feb 24, 2012 10:20 pm

hyuhuu wrote:
antara carb ngn spoket, mna 1 kna set dlu?

carb dlu lar bang..
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Wed Mar 07, 2012 9:50 pm

errr nk tanye la...ape punce bobok kat rpm 4 ke 5?
tlg bantu newbie mcm saya...
masih x reti setting carb ni...ish3 pale
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Wed Mar 07, 2012 10:17 pm

nazjb wrote:
errr nk tanye la...ape punce bobok kat rpm 4 ke 5?
tlg bantu newbie mcm saya...
masih x reti setting carb ni...ish3 pale

cek plug dah ok ek setting tu??....
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Wed Mar 07, 2012 10:50 pm

Shark pfa wrote:
nazjb wrote:
errr nk tanye la...ape punce bobok kat rpm 4 ke 5?
tlg bantu newbie mcm saya...
masih x reti setting carb ni...ish3 pale

cek plug dah ok ek setting tu??....
nk hilangkan bobok tgh tu....
myk besar sgt ke?
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Thu Mar 08, 2012 2:38 am

kalau motosikal yang standrad.
biasa la bobok dekat rpm 4-5.
tapi tak la teruk sangat.
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Thu Mar 08, 2012 2:29 pm

aq plak bobok masa tarik gear sampai maximun tarik....ade arr bobok tu....standart gak ehh??
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Thu Mar 08, 2012 9:32 pm

absolute_ahben wrote:
kalau motosikal yang standrad.
biasa la bobok dekat rpm 4-5.
tapi tak la teruk sangat.
ni blok dh modi..
head dh skim
carb dh z,jarum panther..
mj besar sgt ke?
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Thu Mar 08, 2012 9:48 pm

nazjb wrote:
absolute_ahben wrote:
kalau motosikal yang standrad.
biasa la bobok dekat rpm 4-5.
tapi tak la teruk sangat.
ni blok dh modi..
head dh skim
carb dh z,jarum panther..
mj besar sgt ke?

tarik gear 1 2 3 sampai max msk gear 4 tarik clutch...park tepi jalan....bukak plug lpas tu tgk kt tengah plug tu wane pe...kalau wane hitam basah maksudnye...minyak lebih....kelau putih minyk kurang...kelau coklat tbaik...kelau coklat gelap sikit....lagi terbaik dari ladang afro afro
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Thu Mar 08, 2012 9:54 pm

i'll try my best...skrg nk tarik panjang2 gear 5 6 pun risau.....macam ade rase sngkut2 sket je ..
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Thu Mar 08, 2012 11:06 pm

head skim brpe banyak?
blok modi ape?
kasi up la gambar plug 1 keping.
<- nubis. set moto pun hantar kedai.
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Thu Mar 08, 2012 11:53 pm

absolute_ahben wrote:
head skim brpe banyak?
blok modi ape?
kasi up la gambar plug 1 keping.
<- nubis. set moto pun hantar kedai.

taiko kite merendah diri plak... Laughing Laughing
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Fri Mar 09, 2012 12:47 am

hujung tahun lepas aku hantar pomen masuk n set carb rxz kt motor aku...
motor stended je tp mgada2 nk rasa carb rxz...blok stended 0.25...
setting so far ok...cuma masalah bila time panas(lepas lenjan), moto susah nk hidup...
susah yg teramat kecuali tendang kick starter smbil buka throttle baru boleh hidup...

tup punya tup...moto blok calar...adik ak wat g konvoi xbkak 2t...
so ak beli dan masuk blok 0.0 balik tnpa set balik carb tu dgn andaian bhw myk lebih (sbb blok dh kecik)...

tup punya tup....piston bocor...tembus...adik ak jgk wat...ntah mcm mane dia lenjan....
so persoalan ak ni....kenapa blok 0.0 dgn setting carb rxz (utk 0.25) boleh piston tembus?
waktu pakai 0.25 ok je...siap balik JB-temerloh lg xda masalah.... bukan ke kalau masuk blok yg lebih kecil, setting asal td dah consider sbg rich/memadai...?

minta bantuan...
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Fri Mar 09, 2012 12:57 am

kena ambil kira juga keadaan:
tahap kepanasan
tahap humidity

tahap kepanasan:
kau set dekat termeloh waktu tu senja + tak panas terik.
memang tengok kaler plug cun.
tp bler kau pergi dekat tempat panas terik
kaler plug berubah jadi lean.

humidity pun same juga.

lagi 1 faktor yang kena ambil kira,
kau set carb kaler cun bila naik sorang,
jangan ditanye kaler jadi kurang cun bler naik berdua Smile
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5   Today at 2:01 pm

Back to top Go down
 
Setting Carb & Penggunaan Pilot n MainJet V5
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 17Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17  Next
 Similar topics
-
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix
» Segala Persoalan V6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: