.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Tayar Pilihan Anda V5

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
AuthorMessage
Paktam
Laskar Kelas I


Posts : 131
Join date : 04/10/2011
Age : 26
Location : Miri,Sarawak/Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Tue Aug 20, 2013 11:46 pm

Azeri_conquistador wrote:
Paktam wrote:
aku bru pasang tayar michelin sporty depan 80/90, belakang 90/80... takat ni ok pakai...

persoalan skrg ni brapa size tayar yg paling besar boleh masuk kt tupai ni... kalo sarung kt rim orimoto... 110/70 boleh masuk x?
ntah la.. 90/80 tu pn dh cukup besar.. ni mesti nk lyn lap sbb tu nk guna tyr saiz besar lol! lol! lol! 
yezzaa... mmg nk buat lap... tu nk tanya saiz maximum boleh masuk tupai nii... hihi
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Mon Aug 26, 2013 1:39 pm

rasenya klu saiz 100/70 pun dah sangkut mudguard dalam.... kena modi la klu nak masuk 110/70...
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Mon Aug 26, 2013 1:58 pm

mudguard belakang bole kasi buang[kuarkan la]..kalu mudguard depan ye kene modi..potong yg tepi bahgian dlm..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Sun Sep 01, 2013 11:32 am

kalau dh buang mudguard blakang, cover mono dgn apa2 supaya tk masuk lumpur.
Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Sun Jan 05, 2014 2:24 am

size tayar ape suai dgn rim 2.5?? bounce 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Sun Jan 05, 2014 1:00 pm

alang_y125z wrote:
size tayar ape suai dgn rim 2.5?? bounce 

sedikit panduan utk bro

{lebar rim X saiz rim} | {saiz tayar(dalam metrik)-saiz rim} ; {saiz tayar-saiz rim} = {bentuk tayar}

1.20 X 17" | 2.00-17 ; 50/90-17 = OK
1.40 X 17" | 2.00-17 ; 50/90-17 = Kotak
1.60 X 17" | 2.00-17 ; 50/90-17 = x OK
1.85 X 17" | 2.00-17 ; 50/90-17 = x OK
2.15 X 17" | 2.00-17 ; 50/90-17 = x OK
2.50 X 17" | 2.00-17 ; 50/90-17 = x OK

1.20 X 17" | 2.25-17 ; 60/90-17 = OK
1.40 X 17" | 2.25-17 ; 60/90-17 = OK
1.60 X 17" | 2.25-17 ; 60/90-17 = Kotak
1.85 X 17" | 2.25-17 ; 60/90-17 = x OK
2.15 X 17" | 2.25-17 ; 60/90-17 = x OK
2.50 X 17" | 2.25-17 ; 60/90-17 = x OK

1.20 X 17" | 2.50-17 ; 70/80-17 = OK
1.40 X 17" | 2.50-17 ; 70/80-17 = OK
1.60 X 17" | 2.50-17 ; 70/80-17 = OK
1.85 X 17" | 2.50-17 ; 70/80-17 = Kotak
2.15 X 17" | 2.50-17 ; 70/80-17 = x OK
2.50 X 17" | 2.50-17 ; 70/80-17 = x OK

1.20 X 17" | 2.75-17 ; 80/90-17 = Bulat
1.40 X 17" | 2.75-17 ; 80/90-17 = OK
1.60 X 17" | 2.75-17 ; 80/90-17 = OK
1.85 X 17" | 2.75-17 ; 80/90-17 = OK
2.15 X 17" | 2.75-17 ; 80/90-17 = Kotak
2.50 X 17" | 2.75-17 ; 80/90-17 = x OK

1.20 X 17" | 3.00-17 ; 90/80-17 = x OK
1.40 X 17" | 3.00-17 ; 90/80-17 = Bulat
1.60 X 17" | 3.00-17 ; 90/80-17 = OK
1.85 X 17" | 3.00-17 ; 90/80-17 = OK
2.15 X 17" | 3.00-17 ; 90/80-17 = OK
2.50 X 17" | 3.00-17 ; 90/80-17 = Kotak

1.20 X 17" | 3.50-17 ; 100/80-17 = x OK
1.40 X 17" | 3.50-17 ; 100/80-17 = x OK
1.60 X 17" | 3.50-17 ; 100/80-17 = Bulat
1.85 X 17" | 3.50-17 ; 100/80-17 = OK
2.15 X 17" | 3.50-17 ; 100/80-17 = OK
2.50 X 17" | 3.50-17 ; 100/80-17 = OK

1.20 X 17" | 4.00-17 ; 110/80-17 = x OK
1.40 X 17" | 4.00-17 ; 110/80-17 = x OK
1.60 X 17" | 4.00-17 ; 110/80-17 = x OK
1.85 X 17" | 4.00-17 ; 110/80-17 = Bulat
2.15 X 17" | 4.00-17 ; 110/80-17 = OK
2.50 X 17" | 4.00-17 ; 110/80-17 = OK

1.20 X 17" | 110/70-17 = x OK
1.40 X 17" | 110/70-17 = x OK
1.60 X 17" | 110/70-17 = x OK
1.85 X 17" | 110/70-17 = Bulat
2.15 X 17" | 110/70-17 = Smart
2.50 X 17" | 110/70-17 = OK

1.20 X 17" | 120/70-17 = x OK
1.40 X 17" | 120/70-17 = x OK
1.60 X 17" | 120/70-17 = x OK
1.85 X 17" | 120/70-17 = x OK
2.15 X 17" | 120/70-17 = Bulat
2.50 X 17" | 120/70-17 = OK
Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Tue Jan 07, 2014 10:39 pm

Azeri_conquistador wrote:
kalau dh buang mudguard blakang, cover mono dgn apa2 supaya tk masuk lumpur.

cover mono mcm mana ?aku da bukak mudguard blkg.tapi x cover mono pun.
Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Tue Jan 07, 2014 10:42 pm

ei.kalau pakai rim lebar blkg korang rasa ada kacau topspeed tak?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Tue Jan 07, 2014 11:00 pm

alang_y125z wrote:
Azeri_conquistador wrote:
kalau dh buang mudguard blakang, cover mono dgn apa2 supaya tk masuk lumpur.

cover mono mcm mana ?aku da bukak mudguard blkg.tapi x cover mono pun.

selalunya org cover dgn botol kickapoo sbb botol tu gemuk  lol! .. potong botol kickapoo ats dan bwh.. kepala dgn punggung botol tu bleh buang sbb kita nk badan dia je(panjang agk2),lpstu masukkan mono dlm botol yg dipotongtu, baru pasang mono kt motor.. kalau mono tak da cover mmg cepat je rosak..  Sad
Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Tue Jan 07, 2014 11:34 pm

[/quote]selalunya org cover dgn botol kickapoo sbb botol tu gemuk  lol! .. potong botol kickapoo ats dan bwh.. kepala dgn punggung botol tu bleh buang sbb kita nk badan dia je(panjang agk2),lpstu masukkan mono dlm botol yg dipotongtu, baru pasang mono kt motor.. kalau mono tak da cover mmg cepat je rosak..  Sad[/quote]

cam payah je.nk cabut tayar blkg.pastu kuakan swing arm kan? Crying or Very sad 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Wed Jan 08, 2014 12:05 am

swing arm tk perlu keluarkan.. just keluarkan mono ja.. apa kata kalau ko pasang je balik mudguard tu balik kn senang.. penting woo mudguard tu
Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Wed Jan 08, 2014 12:39 am

Azeri_conquistador wrote:
swing arm tk perlu keluarkan.. just keluarkan mono ja.. apa kata kalau ko pasang je balik mudguard tu balik kn senang.. penting woo mudguard tu

haha niat dihati mmg nk pakai mudguard tu.x muat.kan blkg aku pakai rim lc es tu.nanti r aku modi mud guard tu.potong ler jwbnyer.haha  
Back to top Go down
aby88
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 19/01/2014

PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Fri Jan 24, 2014 5:04 pm

salam.aku pn xpkai jgk mudguard tu.igt nt nk cover mono pkai botol jgk la.nk tnya ni,tayar ape ea ssuai utk rim saiz 2.5 depan,3.0 belakang.aku igt belakang mcm nk sumbat 100/70,tp takut sgkut swing arm plak nt.depan igt nk sumbat 90/70,eh ada ke tayar 90/70?klau blkg 90/80 belakang cm xbest je sbb sidewall 90/80 tinggi.aku minat tayar low profile,so ada ke saiz 90/70?ape saiz yg sesuaiye kwn2?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Sat Jan 25, 2014 10:23 pm

rasanya ak dh post da tyr saiz apa yg sesuai dgn rim.. try check tgk.. tapi klau saiz rim dgn tyr besar2 ni info kurang la bro.. ak pn tk tahu sgt
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tayar Pilihan Anda V5   Today at 6:30 pm

Back to top Go down
 
Tayar Pilihan Anda V5
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: