.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Overhaul Motor v2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
archonixm
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 15/09/2009
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: Overhaul Motor v2   Sat Mar 03, 2012 6:20 pm

bukak head block je, tunjuk kt conrod tu kt penyambung dia dgn crankshaft tu......bende tu btul2 sebelah conrod,mcm mengapit conrod tu dgn crankshaft..

tu bearing ke?

mcm terbakar je separuh, ke dua dua belah...
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Overhaul Motor v2   Sat Mar 03, 2012 7:32 pm

snap pic tgk,kesan bakar skit2x tue biase la,klu pakai 2t thp sampah mmg lain mcm jd bhgn dlm rod tue..
Back to top Go down
archonixm
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 15/09/2009
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: Overhaul Motor v2   Fri Mar 09, 2012 1:11 pm

Oh terbakar tu sbb 2t, bkn sbb lain...cis

pomen tu tipu aku sib baek aku x overhaul.......


simpan la utk masa depan

Back to top Go down
tupaiberasap
Laskar Muda


Posts : 95
Join date : 10/08/2011
Age : 21
Location : Johor/Skudai/Tmn U

PostSubject: Re: Overhaul Motor v2   Fri Mar 09, 2012 7:12 pm

archonixm wrote:
Oh terbakar tu sbb 2t, bkn sbb lain...cis

pomen tu tipu aku sib baek aku x overhaul.......


simpan la utk masa depan


kenapa bearing ni? ok kot... aku pun beli dari skf jee ada warranty lagi .
bearing ni aku tgah pakai sekarang , enjin ringan gak , aku maintain rpm 8k dari jb to kl . non stop , 2t bancuh . dah 2 kali . hmmm .
Back to top Go down
http://facebook.com/tupaiberbeza
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Overhaul Motor v2   Fri Mar 09, 2012 8:30 pm

sedap juga bearing skf tersebut wlpn cuma psg kiri & kanan ajer.. lagi sedap dari bearing standart... enjin semut je hehe
Back to top Go down
archonixm
Laskar Muda


Posts : 47
Join date : 15/09/2009
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: Overhaul Motor v2   Wed Mar 14, 2012 11:09 am

tupaiberasap wrote:
archonixm wrote:
Oh terbakar tu sbb 2t, bkn sbb lain...cis

pomen tu tipu aku sib baek aku x overhaul.......


simpan la utk masa depan

kenapa bearing ni? ok kot... aku pun beli dari skf jee ada warranty lagi .
bearing ni aku tgah pakai sekarang , enjin ringan gak , aku maintain rpm 8k dari jb to kl . non stop , 2t bancuh . dah 2 kali . hmmm .

pakai 2t ape
Back to top Go down
pedo88
Laskar Muda


Posts : 30
Join date : 20/08/2010
Age : 28
Location : Gombak

PostSubject: Re: Overhaul Motor v2   Tue Jul 17, 2012 11:17 pm

area gombak ni kat mane ak leh overhaul nk sumbat bearing FAG...
cm susah je nk dpt bearing FAG ni...huhuhu Evil or Very Mad
Back to top Go down
hakim
Laskar Muda


Posts : 3
Join date : 22/07/2012

PostSubject: Re: Overhaul Motor v2   Sun Jul 22, 2012 4:51 am

otai2 sekalia sya ade masalah nie..saye ade terlanggar 125z member saya nie bab lmbt nk brek mse kt traffic light..moto saya xde pape tpi moto member saye nie katanya enjin die crack bab gear die terhentak kat enjin die..die mintak saye RM 500 utk baiki enjin die yg crack 2..otai2 rase ok x RM 400 2 or membe saya nie kencing je saye??....tolong otai2 semua...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Overhaul Motor v2   Today at 5:34 pm

Back to top Go down
 
Overhaul Motor v2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: