.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 2T & 4T Pilihan Anda V11

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 20  Next
AuthorMessage
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Thu Oct 06, 2011 9:33 pm

samporna ccn wrote:
2t maxoil yg org ckp 2t bot tu mmg sdap main long distant n mmg jmat ye... Laughing
ad pomen tmpt ak jual hrga rm32 selter.. Laughing ...btul ke rege dia gtu...

uih mahalnyer... tmpt aku paling mhl penah aku jmpa rm26... rm24 pn ada.. paling murah rm23..

tcw3 ni pn lazattt jugee,x confident jgn pakai,pakai je 2t motosikal hehe
[img] [/img]
pssttt....aku dah pakai lama,Al hamdulilah ok aje hehehehe
siap aku campur2 2t tcw3 dgn jenis 2t lain,shell ke petronas ke dll... nisbah 50:50 hehe.. x baik mmbazir,itu bg aku je yee,korg kalo was2 jgn diikut cara aku main campur2 2t
Back to top Go down
Yutt
Laskar Muda


Posts : 31
Join date : 14/01/2010
Age : 42
Location : WngsaMaju-Sunway

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Oct 07, 2011 4:38 pm

xopai wrote:
EjanNiz wrote:
nk tnye..btul ke minyak 2T quicksilver nie makan ring ?

kalo x pki QS pn mkn ring gak..
ak pki QS. x trase dimkan plak.
mgkn sebab rutin aku tuka ring tiap² tahun kot.
klo diikut kira², lebih jimat pki QS kerana kalau ditambah² kan harga 2T y mahal² tu selama setahun.
dan baki beza ngan harga QS tu, leh beli piston ring berkeping².

p/s:ak drpd start pki moto, aku pki myk 4T castrol activ.tuka setahun skali.haha.

Betuiseperti stmt xopia
bak pepatah xkenal maka tak cinta blom try blom tau .... I love you QS I love you

biasa amik 1 box/3 btl,bandingkan dgn 2t d market, lebeh jimat , last beli dlm bln may 2011(rm158)ggal 1 gelen je,kira 3 btl ni tahan +-6 bulan
- rutin perjalanan pi keje (wangsamaju- jln pahang- mahameru-bangsar-NPE-Sunway) balik keje (Npe- Smart Hway-jln sg besi tun razak)

memang x bleh tahan asyik nak lajuuuuu je Twisted Evil
balik biasa nye mantain 100km je

biasa order dgn hakim tp text kat dier no reply -so mlm nnt amik kat acik 1 box/3 btl - cod d mrr2 tesco.

my 2posen story

Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Oct 07, 2011 9:25 pm

hidup 2T TCW3! hehehe
[img] [/img]
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Oct 07, 2011 9:53 pm

Azrul wrote:
nurkaye_akmal wrote:
Azrul wrote:
2T sprinta 5000 yg fully sintetik 2 bagos kew ?..berapa harga dye..aku tngk mcm stok lama jew..still boley pkai g kew..

hehe aku pkai yg tu gak, stok lame pun kene tgk2 gak kot dye ade tiruan nye ker, tpi memang best sbb dye fully sinthetic kan, skang aku tgh pkai haha, best2

ada tiruan gk ekk..harga dye bape ?..kt tmpt aku rm20..

TEMPAT AKU RM 19 HIHI
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Oct 08, 2011 1:49 am

nurkaye_akmal wrote:
Azrul wrote:
nurkaye_akmal wrote:
Azrul wrote:
2T sprinta 5000 yg fully sintetik 2 bagos kew ?..berapa harga dye..aku tngk mcm stok lama jew..still boley pkai g kew..

hehe aku pkai yg tu gak, stok lame pun kene tgk2 gak kot dye ade tiruan nye ker, tpi memang best sbb dye fully sinthetic kan, skang aku tgh pkai haha, best2

ada tiruan gk ekk..harga dye bape ?..kt tmpt aku rm20..

TEMPAT AKU RM 19 HIHI

kat kuala kangsar ke??
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Oct 08, 2011 4:08 am

tk2 dkt bangi je
Back to top Go down
mutoudoh
Laskar Muda


Posts : 34
Join date : 24/01/2011

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Mon Oct 10, 2011 7:03 pm

salam..camne nk tau myk itam cukup2 mkn atau kurang? nak cek kat mane aa? sori noob sket..kalo 2t mmg senang sgt nak cek.. Cool
Back to top Go down
wanhaniff
Laskar Muda


Posts : 19
Join date : 27/07/2011
Age : 34
Location : KL/Putrajaya/Kelate

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Oct 11, 2011 10:37 am

nurkaye_akmal wrote:
tk2 dkt bangi je

yup...kat sg merab kan?kedai abg melayu tu..aku pun beli kt situ jee...besttt pakai 2t sprinta 5000...pakai je sblm kehabisan stok...
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Oct 11, 2011 8:24 pm

mutoudoh wrote:
salam..camne nk tau myk itam cukup2 mkn atau kurang? nak cek kat mane aa? sori noob sket..kalo 2t mmg senang sgt nak cek.. Cool

minta maaflah mmg xleh check muto 125z nih so masa nak tukar minyak hitam baru time tuh sukat siap2x 850ml...tq

_________________
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Oct 11, 2011 9:24 pm

mutoudoh wrote:
salam..camne nk tau myk itam cukup2 mkn atau kurang? nak cek kat mane aa? sori noob sket..kalo 2t mmg senang sgt nak cek.. Cool

rasanya ada cara dia cuma mungkin ssh nak pastikan ketepatan dia. Caranya panaskan enjin dlm 2 minit, lepas tu pulas nat. Nat tu atas nat drain EO. Kecik sikit nat dia. Pastu dalam masa beberapa . . kalau EO x kluar jgk maknanya EO kurang. Aku x igt lama mana kena rujuk manual
Back to top Go down
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Oct 11, 2011 9:51 pm

ehhh..ada cara rupanya

_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
mutoudoh
Laskar Muda


Posts : 34
Join date : 24/01/2011

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Wed Oct 12, 2011 6:08 pm

ajizaimi wrote:
mutoudoh wrote:
salam..camne nk tau myk itam cukup2 mkn atau kurang? nak cek kat mane aa? sori noob sket..kalo 2t mmg senang sgt nak cek.. Cool

rasanya ada cara dia cuma mungkin ssh nak pastikan ketepatan dia. Caranya panaskan enjin dlm 2 minit, lepas tu pulas nat. Nat tu atas nat drain EO. Kecik sikit nat dia. Pastu dalam masa beberapa . . kalau EO x kluar jgk maknanya EO kurang. Aku x igt lama mana kena rujuk manual

oo..gtu ye..aku prasan nat tu..igt nat pebende..tengkiu2..
Back to top Go down
WVG 9651
Laskar Muda


Posts : 80
Join date : 13/08/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur !

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Thu Oct 13, 2011 11:40 am

mnyak itam ikot jenama 2t ke ? cntoh la pkai shell vsx 4t shell vsx 2t so wangi ??


biase nye 125zr asyk tuka mnyak itam ke ??
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts : 894
Join date : 15/09/2009
Location : tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Thu Oct 13, 2011 9:28 pm

x la.
2t lain.
minyak itam laen.
2t shell yang lame je wangi.
yang bru da tak wangi.
sebab yang baru tak wangi nak cut cost sebab minyak skrang da mahal.
Back to top Go down
WVG 9651
Laskar Muda


Posts : 80
Join date : 13/08/2011
Age : 24
Location : Kuala Lumpur !

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Thu Oct 13, 2011 11:17 pm

2t nie aq da tau cuma mnyk itam jerk penink da kowang pkai mnyk itam tiap tuka bpe blan skly ??
Back to top Go down
kenzou
Laskar Kelas I


Posts : 139
Join date : 22/03/2010
Age : 23
Location : k.l

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Oct 14, 2011 4:54 am

aku skrang pkai 2t castrol activ n castrol power1 (yang nih bukan fully, klu fully power1 racing) harge pun taa de laa mahal sgt. belas2 ringgit. best ke tak.? try duluu sebotol dowg.. baru leyh sembang best ke tak.. sbb aku ta brani na ckap, klu aku ckap best nnty korang rasa mcm kureng. nnty lu orng ckap wa sembangg ahh..! hahahaaaa
Back to top Go down
Pure_Soul
Laskar Kelas I


Posts : 134
Join date : 30/01/2011
Age : 24
Location : Alor Setar

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Oct 15, 2011 1:43 am

WVG 9651 wrote:
2t nie aq da tau cuma mnyk itam jerk penink da kowang pkai mnyk itam tiap tuka bpe blan skly ??

kalaw ikot nak sedap kan... setiap 2000 km tuka lah minyak itam sebab aku taw dari pomen moto yg bertauliah la....tp memandangkan 2stroke ni penggunaan minyak itam kurang.. .. aku rembat minyak itam ni 4 - 5 bulan sekali ja.....hahahaha Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
Pure_Soul
Laskar Kelas I


Posts : 134
Join date : 30/01/2011
Age : 24
Location : Alor Setar

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Oct 15, 2011 2:04 am




nak buat mcm mana kalaw dah aku ni pengguna tegar 2t ni... highway ke dimana ja tak kisah nak merembat...baru ni aku buat double fly menten 180 km ok je....
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Oct 15, 2011 2:27 pm

WVG 9651 wrote:
2t nie aq da tau cuma mnyk itam jerk penink da kowang pkai mnyk itam tiap tuka bpe blan skly ??

BAHASA TAK DIFAHAMI
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Oct 15, 2011 2:28 pm

kenzou wrote:
aku skrang pkai 2t castrol activ n castrol power1 (yang nih bukan fully, klu fully power1 racing) harge pun taa de laa mahal sgt. belas2 ringgit. best ke tak.? try duluu sebotol dowg.. baru leyh sembang best ke tak.. sbb aku ta brani na ckap, klu aku ckap best nnty korang rasa mcm kureng. nnty lu orng ckap wa sembangg ahh..! hahahaaaa

2T POWER 1 RACING bukan fully atau semi. Aku x nampak pun kat botol tu dia tulis semi atau .. .
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Oct 15, 2011 2:31 pm

Pure_Soul wrote:
WVG 9651 wrote:
2t nie aq da tau cuma mnyk itam jerk penink da kowang pkai mnyk itam tiap tuka bpe blan skly ??

kalaw ikot nak sedap kan... setiap 2000 km tuka lah minyak itam sebab aku taw dari pomen moto yg bertauliah la....tp memandangkan 2stroke ni penggunaan minyak itam kurang.. .. aku rembat minyak itam ni 4 - 5 bulan sekali ja.....hahahaha Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

4T kot. Tapi kalau 4t moto 4stroke aku tukar setiap 3-4000km. Bab ni mmg aku x pecaya pomen sebab dorang nak untung dapat jual 4t. 2stroke kalau ikut manual dia bukan 5bulan tapi lebih lagi,aku x ingat
Back to top Go down
soulfly186
Laskar Kelas I


Posts : 162
Join date : 07/01/2010
Location : Kuantan

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sun Oct 16, 2011 3:42 am

salam semua..2T tupai full tank berape km boleh pegi?
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sun Oct 16, 2011 4:15 am

soulfly186 wrote:
salam semua..2T tupai full tank berape km boleh pegi?

dlm 300km ikut range highway lpas kot.. Razz What a Face
Back to top Go down
Pure_Soul
Laskar Kelas I


Posts : 134
Join date : 30/01/2011
Age : 24
Location : Alor Setar

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sun Oct 16, 2011 7:50 am

soulfly186 wrote:
salam semua..2T tupai full tank berape km boleh pegi?

hooiishhhh.... mana boleh bajet mcm tu.. berdasarkan pengalaman aku la kan..2t ni tak boleh nak sayang2 sgt... klaw boleh dah menyala tu isi je...nak tanpa ragu2 tu bancuh sekali 2t....bukan apa..kalaw sayang 2t jem lah moto..set 2t lak kasi kaw2 takpe..tak risaw nak rembat..
Back to top Go down
soulfly186
Laskar Kelas I


Posts : 162
Join date : 07/01/2010
Location : Kuantan

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sun Oct 16, 2011 5:57 pm

Pure_Soul wrote:
soulfly186 wrote:
salam semua..2T tupai full tank berape km boleh pegi?

hooiishhhh.... mana boleh bajet mcm tu.. berdasarkan pengalaman aku la kan..2t ni tak boleh nak sayang2 sgt... klaw boleh dah menyala tu isi je...nak tanpa ragu2 tu bancuh sekali 2t....bukan apa..kalaw sayang 2t jem lah moto..set 2t lak kasi kaw2 takpe..tak risaw nak rembat..

en pure soul.. bukan sayang 2T laa.. cumenye rase 2T comsumption sekarang ni dah tak macam dulu... bawak moto hari2.. dulu 2 minggu sekali baru topap 2T.. sekarang macam kejap je dah kene topup... tak penah usik ape2 pun kat moto.. ke ade sebab lain?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Today at 6:28 pm

Back to top Go down
 
2T & 4T Pilihan Anda V11
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 20Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 20  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: