.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 2T & 4T Pilihan Anda V11

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20
AuthorMessage
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Oct 01, 2013 3:11 pm

letak_pisang wrote:

byk shopping kat kedai mesra azeri..point kad mesra mesti banyak hehe
ak shopping beli 2t & 4t je, petrol pump bhp pnya lol! 

letak_pisang wrote:

betul, bau dia seolah2 letak minyak masak bekas wat goreng ayam letak dalam tangki 2t hahhaah
sedap tu.. lol!
Back to top Go down
zul187
Laskar Muda


Posts : 5
Join date : 19/03/2013

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Nov 01, 2013 4:46 pm

moto sy baru lg..sy guna 2t syntium 2sx..tp mslh nya kt muncung ekzos berbintik2 dgn myk 2t..setting standart klua kilang tk usik apa2 lg..perlu tk sy tukar myk len sb mmbr guna vsx ok ja..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Thu Nov 07, 2013 2:09 pm

zul187 wrote:
moto sy baru lg..sy guna 2t syntium 2sx..tp mslh nya kt muncung ekzos berbintik2 dgn myk 2t..setting standart klua kilang tk usik apa2 lg..perlu tk sy tukar myk len sb mmbr guna vsx ok ja..
2sx? ok le tu.. standard la muncung ekzos ada bintik.. motor ak pn ada
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Nov 22, 2013 11:23 am

aku pn pakai 2sx balik walaupun rabak poket.. sebulan 2t aje rm50 aduyai.. dah pernah try hirev700 tp xkena dengan jiwa. rasa berat je.. Sad
sblmni bajet xberapa cun terpaksa pakai 2xt yg cap ayam tu rm12 je. setelah sekian lama lepas 30000km buka head block mak aii berkerak tak ingat. ring ada makan sikit, karbon memang tak hengat la...
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Nov 23, 2013 3:59 pm

serez wrote:
aku pn pakai 2sx balik walaupun rabak poket.. sebulan 2t aje rm50 aduyai.. dah pernah try hirev700 tp xkena dengan jiwa. rasa berat je.. Sad
sblmni bajet xberapa cun terpaksa pakai 2xt yg cap ayam tu rm12 je. setelah sekian lama lepas 30000km buka head block mak aii berkerak tak ingat. ring ada makan sikit, karbon memang tak hengat la...
guna la 2t castrol power 1.. hrga leh thn murah + kualiti pn okay
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Nov 23, 2013 5:06 pm

hr tu aku tgk 2t castrol power 1 kt tesco,skali imbas x tgk betul lak harganyer brapa... tapi ramai yg kata ok 2t tsebut... kt tesco rsanye diorg x jual la kn 2t tiruan.... 2t tiruan... adeh!!! jahanam motor

dah lama x meronda kedai spape-part ntah brpa rm 2t hirev 700 skrg ni,sbb hr tu beli 3 botol trus,ni tinggal sebotol blum buka..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sun Nov 24, 2013 8:33 pm

-sLip- wrote:
hr tu aku tgk 2t castrol power 1 kt tesco,skali imbas x tgk betul lak harganyer brapa... tapi ramai yg kata ok 2t tsebut... kt tesco rsanye diorg x jual la kn 2t tiruan.... 2t tiruan... adeh!!! jahanam motor

dah lama x meronda kedai spape-part ntah brpa rm 2t hirev 700 skrg ni,sbb hr tu beli 3 botol trus,ni tinggal sebotol blum buka..
tesco tk jual kot 2t tiruan.. kalau tiruan pnya susahlah. kt sini hirev 700 rm 20. tapi 2t hirev asap bnyk gila bila masuk motor ak Sad 
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sun Nov 24, 2013 11:14 pm

dulu2 sedara aku beli hirev 700 dlm belas2 aje.. lepas sedara aku x pakai motor 2 stroke.. 2t tu dia lelong dgn aku 3 botol.. 2x bayar ansuran bulanan keh3x!!!... aku pakai pn ada juge asapnyer,, wangii.. bolelah..oh rm20... mcm yg aku taip sblum ni kalo utk kategori semi sintetik,api tc/jaso fc rm 20 mmg dlm bajet... lebih rm20 huhuhu~~ x leh la aku.... kalo dah semua 2t yg api tc/jaso fc naik harga.. down gred jenis 2t la aku,lepas tu bwk motor pn biase2 aje... jnji bole smpai Al-hamdulilah..

2t jnis tcw3 bye3... dah x mau pakai kt motor,yg ada belen ni pn sumbat kt mesin rumput aje....
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Mon Nov 25, 2013 12:57 pm

-sLip- wrote:
dulu2 sedara aku beli hirev 700 dlm belas2 aje.. lepas sedara aku x pakai motor 2 stroke.. 2t tu dia lelong dgn aku 3 botol.. 2x bayar ansuran bulanan keh3x!!!... aku pakai pn ada juge asapnyer,, wangii.. bolelah..oh rm20... mcm yg aku taip sblum ni kalo utk kategori semi sintetik,api tc/jaso fc rm 20 mmg dlm bajet... lebih rm20 huhuhu~~ x leh la aku.... kalo dah semua 2t yg api tc/jaso fc naik harga.. down gred jenis 2t la aku,lepas tu bwk motor pn biase2 aje... jnji bole smpai Al-hamdulilah..

2t jnis tcw3 bye3... dah x mau pakai kt motor,yg ada belen ni pn sumbat kt mesin rumput aje....
yg ni baru betul, motor guna 2t motor sudahlah,baru la kita rasa yakin sikit enjin boleh tahan lama.

Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Wed Nov 27, 2013 1:00 am

kalau pakai petronas fully syn oke tak ? aku dah beli satu aritu.belum try lg.bau mcm buah anggur je 2t dia. skg pakai hi rev jgk.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Wed Nov 27, 2013 10:53 am

alang_y125z wrote:
kalau pakai petronas fully syn oke tak ? aku dah beli satu aritu.belum try lg.bau mcm buah anggur je 2t dia. skg pakai hi rev jgk.
petronas 2sp ke? kalau yg tu mmg terbaiklah.. dh dekt 6 botol ak gna, 2t dia mmg bau wangi tapi asap dia tk bau wangi mcm bau 2t tu.. Sad 
Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Thu Nov 28, 2013 1:37 am

aah.aku g beli aritu pun tggal 1 botol je.terus sambar jela.mcm bes je.xpenah try full syn sblum ni. agak teruja la pegang botol 2t full syn.Wink siap2 bau 2 3 kali. stim woo.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Thu Nov 28, 2013 4:00 pm

alang_y125z wrote:
aah.aku g beli aritu pun tggal 1 botol je.terus sambar jela.mcm bes je.xpenah try full syn sblum ni. agak teruja la pegang botol 2t full syn.Wink siap2 bau 2 3 kali. stim woo.
brapa rm ko beli? ak beli aritu tk smpai rm45.. gna 2t tu mmg best, rasa ringan je tapi bila lampu 2t dh menyala.. mula la rasa tk best Neutral 
Back to top Go down
alang_y125z
Laskar Muda


Posts : 43
Join date : 20/10/2013
Age : 25
Location : seremban-bangi

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Nov 29, 2013 2:50 pm

aku beli rm43 je.tapi susah gak nk dpt 2t ni kt tempat aku.aku ingat nk test 2t sprinta pegi2 petrol pam xde pun. sedih:pale: 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Nov 30, 2013 10:13 am

alang_y125z wrote:
aku beli rm43 je.tapi susah gak nk dpt 2t ni kt tempat aku.aku ingat nk test 2t sprinta pegi2 petrol pam xde pun. sedih:pale: 
2t 2sp ni dh kira terbaikk dh, motor ak kalau gne 2t lain bila layan full throttle habis baju penuh bintik2 minyak Sad  tapi kalau gne 2t 2sp layan full throttle   tk de 1 bintik pn kt baju.. mmg puas hati gne 2t tu
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Mon Dec 02, 2013 5:21 pm

Azeri_conquistador wrote:
alang_y125z wrote:
aku beli rm43 je.tapi susah gak nk dpt 2t ni kt tempat aku.aku ingat nk test 2t sprinta pegi2 petrol pam xde pun. sedih:pale: 
2t 2sp ni dh kira terbaikk dh, motor ak kalau gne 2t lain bila layan full throttle habis baju penuh bintik2 minyak Sad  tapi kalau gne 2t 2sp layan full throttle   tk de 1 bintik pn kt baju.. mmg puas hati gne 2t tu
sebabtu aku pakai jaket hitam. Klu hujan teruk lagi, minyak rantai,2t smua kna blakang baju
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Mon Dec 02, 2013 9:20 pm

ajizaimi wrote:
Azeri_conquistador wrote:
alang_y125z wrote:
aku beli rm43 je.tapi susah gak nk dpt 2t ni kt tempat aku.aku ingat nk test 2t sprinta pegi2 petrol pam xde pun. sedih:pale: 
2t 2sp ni dh kira terbaikk dh, motor ak kalau gne 2t lain bila layan full throttle habis baju penuh bintik2 minyak Sad  tapi kalau gne 2t 2sp layan full throttle   tk de 1 bintik pn kt baju.. mmg puas hati gne 2t tu
sebabtu aku pakai jaket hitam. Klu hujan teruk lagi, minyak rantai,2t smua kna blakang baju
minyak rantai pn mercik affraid 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Mon Dec 16, 2013 10:32 am




kemas2 stor terjmpa botol ni.. masih berbau wangi botol tu walaupun dh 5 tahun  
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Wed Dec 25, 2013 1:03 am

Azeri_conquistador wrote:
ajizaimi wrote:
Azeri_conquistador wrote:
alang_y125z wrote:
aku beli rm43 je.tapi susah gak nk dpt 2t ni kt tempat aku.aku ingat nk test 2t sprinta pegi2 petrol pam xde pun. sedih:pale: 
2t 2sp ni dh kira terbaikk dh, motor ak kalau gne 2t lain bila layan full throttle habis baju penuh bintik2 minyak Sad  tapi kalau gne 2t 2sp layan full throttle   tk de 1 bintik pn kt baju.. mmg puas hati gne 2t tu
sebabtu aku pakai jaket hitam. Klu hujan teruk lagi, minyak rantai,2t smua kna blakang baju
minyak rantai pn mercik affraid 

Naik LC pn kotor dkat blakang
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Wed Dec 25, 2013 9:48 pm

ajizaimi wrote:


Naik LC pn kotor dkat blakang

ni mesti yg dh buka cover rantai.. sbb tu boleh kena mnyk rantai
Back to top Go down
rulcool
Laskar Muda


Posts : 27
Join date : 04/11/2012

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Jan 03, 2014 3:26 am

salam semua nak tanya kalau guna petronas 2t sx kotor tak blok,,,,berbanding dgn shell 2t vsx,,,motor aq sjk dr first beli tu dah guna yg petronas sx.....lepas tu betul ke kalau kita guna ron97 caltex blh buang carbon dalam blok,,,,,???? sebab motor aqu pakai ron 97 caltex sebulan 4 kali full tank......tu nak nak tanya pendpat korang semua,,,,caltex punya minyakkan diorang cakap ada techron yang membersihkan blok dan piston dari carbon..........motor aqu beli dah masuk umur 3 tahun tak penah servis blok....servis kaburetor je....tu nak tanya tu betul ke berkesan petrol caltex ni.....
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Jan 03, 2014 11:31 pm

rulcool wrote:
salam semua nak tanya kalau guna petronas 2t sx kotor tak blok,,,,berbanding dgn shell 2t vsx,,,motor aq sjk dr first beli tu dah guna yg petronas sx.....lepas tu  betul ke kalau kita guna ron97 caltex blh buang carbon dalam blok,,,,,???? sebab motor aqu pakai ron 97 caltex sebulan 4 kali full tank......tu nak nak tanya pendpat korang semua,,,,caltex punya minyakkan diorang cakap ada techron yang membersihkan blok dan piston dari carbon..........motor aqu beli dah masuk umur 3 tahun tak penah servis blok....servis kaburetor je....tu nak tanya tu betul ke berkesan petrol caltex ni.....

2t petronas 2sx dia pnya carbon lebih kurang jgk mcm vsx, cma vsx tahan lama skit sbb vsx ni dia likat.. bro kalau ko harapkan petrol nk cuci block ko tu mmg susahla sbb motor kita carbon penuh.. mungkin petrol tu boleh tolong hakiskan carbon yg ada dalam enjin ko tu dalam kadar yg sedikit.. 3 tahun tk pernah servis buang carbon kn? cer try hntr motor ko g serivs lps tu mesti ko rasa performance motor ko tu mcm ada perubahan.. kalau tk banyak,sikit pn mesti akan rasa perubahan dia cnthnya mcm pick up kuat balik..

#sekadar pendapat
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda


Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 21
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Apr 11, 2014 12:33 am

knp rimula r3x susah nak dpt ehh ,, rimula r3+ je ade .  Neutral Neutral Neutral 
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Today at 6:27 pm

Back to top Go down
 
2T & 4T Pilihan Anda V11
View previous topic View next topic Back to top 
Page 20 of 20Go to page : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: