.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 2T & 4T Pilihan Anda V11

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20
AuthorMessage
Azeri_conquistador
Bintara Kanan
avatar

Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Mon Dec 16, 2013 10:32 am




kemas2 stor terjmpa botol ni.. masih berbau wangi botol tu walaupun dh 5 tahun  
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda
avatar

Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Wed Dec 25, 2013 1:03 am

Azeri_conquistador wrote:
ajizaimi wrote:
Azeri_conquistador wrote:
alang_y125z wrote:
aku beli rm43 je.tapi susah gak nk dpt 2t ni kt tempat aku.aku ingat nk test 2t sprinta pegi2 petrol pam xde pun. sedih:pale: 
2t 2sp ni dh kira terbaikk dh, motor ak kalau gne 2t lain bila layan full throttle habis baju penuh bintik2 minyak Sad  tapi kalau gne 2t 2sp layan full throttle   tk de 1 bintik pn kt baju.. mmg puas hati gne 2t tu
sebabtu aku pakai jaket hitam. Klu hujan teruk lagi, minyak rantai,2t smua kna blakang baju
minyak rantai pn mercik affraid 

Naik LC pn kotor dkat blakang
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan
avatar

Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Wed Dec 25, 2013 9:48 pm

ajizaimi wrote:


Naik LC pn kotor dkat blakang

ni mesti yg dh buka cover rantai.. sbb tu boleh kena mnyk rantai
Back to top Go down
rulcool
Laskar Muda
avatar

Posts : 27
Join date : 04/11/2012

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Jan 03, 2014 3:26 am

salam semua nak tanya kalau guna petronas 2t sx kotor tak blok,,,,berbanding dgn shell 2t vsx,,,motor aq sjk dr first beli tu dah guna yg petronas sx.....lepas tu betul ke kalau kita guna ron97 caltex blh buang carbon dalam blok,,,,,???? sebab motor aqu pakai ron 97 caltex sebulan 4 kali full tank......tu nak nak tanya pendpat korang semua,,,,caltex punya minyakkan diorang cakap ada techron yang membersihkan blok dan piston dari carbon..........motor aqu beli dah masuk umur 3 tahun tak penah servis blok....servis kaburetor je....tu nak tanya tu betul ke berkesan petrol caltex ni.....
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan
avatar

Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Jan 03, 2014 11:31 pm

rulcool wrote:
salam semua nak tanya kalau guna petronas 2t sx kotor tak blok,,,,berbanding dgn shell 2t vsx,,,motor aq sjk dr first beli tu dah guna yg petronas sx.....lepas tu  betul ke kalau kita guna ron97 caltex blh buang carbon dalam blok,,,,,???? sebab motor aqu pakai ron 97 caltex sebulan 4 kali full tank......tu nak nak tanya pendpat korang semua,,,,caltex punya minyakkan diorang cakap ada techron yang membersihkan blok dan piston dari carbon..........motor aqu beli dah masuk umur 3 tahun tak penah servis blok....servis kaburetor je....tu nak tanya tu betul ke berkesan petrol caltex ni.....

2t petronas 2sx dia pnya carbon lebih kurang jgk mcm vsx, cma vsx tahan lama skit sbb vsx ni dia likat.. bro kalau ko harapkan petrol nk cuci block ko tu mmg susahla sbb motor kita carbon penuh.. mungkin petrol tu boleh tolong hakiskan carbon yg ada dalam enjin ko tu dalam kadar yg sedikit.. 3 tahun tk pernah servis buang carbon kn? cer try hntr motor ko g serivs lps tu mesti ko rasa performance motor ko tu mcm ada perubahan.. kalau tk banyak,sikit pn mesti akan rasa perubahan dia cnthnya mcm pick up kuat balik..

#sekadar pendapat
Back to top Go down
areyz95
Laskar Muda
avatar

Posts : 81
Join date : 17/09/2012
Age : 22
Location : Selama Perak

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Apr 11, 2014 12:33 am

knp rimula r3x susah nak dpt ehh ,, rimula r3+ je ade .  Neutral Neutral Neutral 
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   

Back to top Go down
 
2T & 4T Pilihan Anda V11
View previous topic View next topic Back to top 
Page 20 of 20Go to page : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: