.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 2T & 4T Pilihan Anda V11

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20  Next
AuthorMessage
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Jul 19, 2013 1:32 pm

picy91 wrote:
Salam semua
2T Maxoil TCW3 bagus tak?
Ramai yg still pakai or ramai yg condem?

2t TCW3 ni kalau nk pakai boleh ja tpi kna selang2 dgn 2t motor.. maxoil ni boleh tahan jgk.. ringan ja
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Jul 19, 2013 1:36 pm

abul wrote:
Salam bro2 skalian...
Sapa penah gna 4t shell advnce ax5 tu.btol kaler kuning.bgi komen skit myk ni.....

boleh tahan jgk 4t tu cma rsa berat sikit(15w-40).. ax7 tu pn ok(10w-40)
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Jul 20, 2013 12:06 pm

azeri ko pkai 4t apa?
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Jul 20, 2013 12:17 pm

letak_pisang wrote:
azeri ko pkai 4t apa?

petronas rs4... mahal tpi motor rasa ringan
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Jul 23, 2013 12:33 am

Azeri_conquistador wrote:
letak_pisang wrote:
azeri ko pkai 4t apa?

petronas rs4... mahal tpi motor rasa ringan

oo..ko pnah pkai maxoil kn? 2t dia mmg warna hitam eh? n bau busuk. komen skit Very Happy
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Jul 23, 2013 3:50 pm

letak_pisang wrote:
Azeri_conquistador wrote:
letak_pisang wrote:
azeri ko pkai 4t apa?

petronas rs4... mahal tpi motor rasa ringan

oo..ko pnah pkai maxoil kn? 2t dia mmg warna hitam eh? n bau busuk.  komen skit Very Happy

a'ah ak prnh try dulu.. yg packing dia mcm unggu2 tu.. bau mmg busuk Mad  tpi motor rasa rngan jgk la.. hrp ja packing tulis low smoke tpi asap ak tgk bleh thn jgk.. x tau la kot2 motor ak ja yg jdi mcmtu..
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Wed Jul 24, 2013 7:32 am

Azeri_conquistador wrote:
letak_pisang wrote:
Azeri_conquistador wrote:
letak_pisang wrote:
azeri ko pkai 4t apa?

petronas rs4... mahal tpi motor rasa ringan

oo..ko pnah pkai maxoil kn? 2t dia mmg warna hitam eh? n bau busuk.  komen skit Very Happy

a'ah ak prnh try dulu.. yg packing dia mcm unggu2 tu.. bau mmg busuk Mad  tpi motor rasa rngan jgk la.. hrp ja packing tulis low smoke tpi asap ak tgk bleh thn jgk.. x tau la kot2 motor ak ja yg jdi mcmtu..

yup. yg kt bwh ni. owh..sama la, asap lg teruk dr 2t sprinta 4000. xtau la mgkn bru2 pkai kot. huhu anyway tq bro Smile 

Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Wed Jul 24, 2013 1:08 pm

letak_pisang wrote:
Azeri_conquistador wrote:
letak_pisang wrote:
Azeri_conquistador wrote:
letak_pisang wrote:
azeri ko pkai 4t apa?

petronas rs4... mahal tpi motor rasa ringan

oo..ko pnah pkai maxoil kn? 2t dia mmg warna hitam eh? n bau busuk.  komen skit Very Happy

a'ah ak prnh try dulu.. yg packing dia mcm unggu2 tu.. bau mmg busuk Mad  tpi motor rasa rngan jgk la.. hrp ja packing tulis low smoke tpi asap ak tgk bleh thn jgk.. x tau la kot2 motor ak ja yg jdi mcmtu..

yup. yg kt bwh ni. owh..sama la, asap lg teruk dr 2t sprinta 4000. xtau la mgkn bru2 pkai kot. huhu anyway tq bro Smile 


alright, x de hal lah Very Happy 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Mon Jul 29, 2013 9:47 pm

salam semua, ak dgr org kta 2t shell vsx dh x wangi..tpi abg ak beli smalam ak bau wangi mcm yg dulu2 pnya..
Back to top Go down
rulcool
Laskar Muda


Posts : 27
Join date : 04/11/2012

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Wed Jul 31, 2013 5:36 pm

2t shell vsx tu beli kat stesyen minyak ke kedai motor,,,,,,,,
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Wed Jul 31, 2013 8:09 pm

waa, stok lama kut tu azeri. untung la dpt yg tu. skrg ni pnya vsx banyak aku tgok cair skit, warna kuning, n tak wangi drunken 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Wed Jul 31, 2013 10:12 pm

letak_pisang wrote:
waa, stok lama kut tu azeri. untung la dpt yg tu. skrg ni pnya vsx banyak aku tgok cair skit, warna kuning, n tak wangi drunken 

stok lama eh.. emm nasib ja tu dpt yg lama, lain kli kalau dpt yg stok lama jgk mesti    
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Thu Aug 01, 2013 8:55 am

2t pilihan aku shell vsx..asap kurang..sebulan 2 liter tupai aku pkai
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Thu Aug 01, 2013 1:26 pm

antara shell vsx dgn petronas 2sp mana lgi KURANG ASAP dan lgi best?
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Aug 03, 2013 3:43 pm

adoii 2t hi-rev 700 semi sentetik dah naik harga sikit... hmm tapi x pe,msh dlm bajet perbelanjaan lagi...fuh nsb baik x naik harga nye melampau2....

bye2 to HDEo shell rimula r3x krna dah x tertulis ramuan allison c4 kt blkg botol tu... dulu ada skrg dah x de lak.. haissshh.. x tau lak kalo lupa nk taip keh3x....
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sun Aug 04, 2013 2:40 pm

-sLip- wrote:
adoii 2t hi-rev 700 semi sentetik dah naik harga sikit... hmm tapi x pe,msh dlm bajet perbelanjaan lagi...fuh nsb baik x naik harga nye melampau2....

bye2 to HDEo shell rimula r3x krna dah x tertulis ramuan allison c4 kt blkg botol tu... dulu ada skrg dah x de lak.. haissshh.. x tau lak kalo lupa nk taip keh3x....

2t hirev 700 tu best ke? ak prnh gna 4 botol je.. bila bwk laju habis baju blakang penuh bintik Mad Mad Mad 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Sep 21, 2013 11:46 am





setelah 2 bulan menggunakan mnyk nie, ak rsa motor ak jadi lebih smooth Very Happy ... mmg betul2 mesra lah   
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Sep 21, 2013 3:20 pm

To Azeri_conquistador : sori2 cos lambat reply... aku pakai 2t hire 700 kt motor aku dah berusia tu Al-hamdulillah ok2 aje... tntg bwk laju2 baju berbintik2,aku x tau,lagi pn aku bwk x laju,rilek2 aje... pakai 2t hirev ni kira dlm bajet perbelanjaan aku (utk kategori semi sintetik,api tc/jaso fc),nk pakai yg di kedai mesra mcm pict ko uplot kt ats tu,poket/dompet aku je x brapa mesra keh3x... tapi kalo hirev ni naik,aku blasah nk pakai 2t petronas kedai mesra yg 1/2 liter rm7 tu(haa yg rm7 ni bole mesra dgn poket/dompet aku) Laughing 
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Sep 21, 2013 6:58 pm

-sLip- wrote:
To Azeri_conquistador : sori2 cos lambat reply... aku pakai 2t hire 700 kt motor aku dah berusia tu Al-hamdulillah ok2 aje... tntg bwk laju2 baju berbintik2,aku x tau,lagi pn aku bwk x laju,rilek2 aje... pakai 2t hirev ni kira dlm bajet perbelanjaan aku (utk kategori semi sintetik,api tc/jaso fc),nk pakai yg di kedai mesra mcm pict ko uplot kt ats tu,poket/dompet aku je x brapa mesra keh3x... tapi kalo hirev ni naik,aku blasah nk pakai 2t petronas kedai mesra yg 1/2 liter rm7 tu(haa yg rm7 ni bole mesra dgn poket/dompet aku) Laughing 
tk lama lgi ak pn akn jadi mcm ko jgk bro.. enjin baru pnya pasal tu yg bgi manja dulu
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sun Sep 29, 2013 9:29 am

Azeri_conquistador wrote:
-sLip- wrote:
adoii 2t hi-rev 700 semi sentetik dah naik harga sikit... hmm tapi x pe,msh dlm bajet perbelanjaan lagi...fuh nsb baik x naik harga nye melampau2....

bye2 to HDEo shell rimula r3x krna dah x tertulis ramuan allison c4 kt blkg botol tu... dulu ada skrg dah x de lak.. haissshh.. x tau lak kalo lupa nk taip keh3x....
2t hirev 700 tu best ke? ak prnh gna 4 botol je.. bila bwk laju habis baju blakang penuh bintik Mad Mad Mad 
bukan ke 2t apa2 pun tinggalkan bintik2. Naik moto cub pun ada gak bintik2,minyak rantai + air hujan. Yg xde bintik bila naik scooter.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sun Sep 29, 2013 1:14 pm

ajizaimi wrote:
bukan ke 2t apa2 pun tinggalkan bintik2. Naik moto cub pun ada gak bintik2,minyak rantai + air hujan. Yg xde bintik bila naik scooter.
yg tu ak sokong.. walaupn pn ak guna 2t mahal, lps bwk motor kt mudguard mesti penuh bintik2 mnyk Sad 
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Mon Sep 30, 2013 3:46 am

2t pilihan saya sekarang adalah maxoil tcw3..baru cuba 2 3 botol, rasa ok je. sblum ni pakai petronas sprinta 4000 tapi skang tak ada jual da. tempat korang ada lagi?
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Mon Sep 30, 2013 2:30 pm

mane bole dpt maxoil tcw3..tp hati2..biasenye xsesuai tuk long distance dan melenjan..hanye baik tuk bersantai je..tu ape yg aku terbace la..carbon kt head ngan piston pun kurang sgt..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Mon Sep 30, 2013 3:44 pm

letak_pisang wrote:
2t pilihan saya sekarang adalah maxoil tcw3..baru cuba 2 3 botol, rasa ok je. sblum ni pakai petronas sprinta 4000 tapi skang tak ada jual da. tempat korang ada lagi?
bgi ak 2t tu ok la cma asap dia bau busuk sikit. tapikan biar asap 2t busuk asalkan dompet berbau wangi lol! 

Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Oct 01, 2013 2:32 pm

Azeri_conquistador wrote:




setelah 2 bulan menggunakan mnyk nie, ak rsa motor ak jadi lebih smooth Very Happy ... mmg betul2 mesra lah   
byk shopping kat kedai mesra azeri..point kad mesra mesti banyak hehe

Azeri_conquistador wrote:
letak_pisang wrote:
2t pilihan saya sekarang adalah maxoil tcw3..baru cuba 2 3 botol, rasa ok je. sblum ni pakai petronas sprinta 4000 tapi skang tak ada jual da. tempat korang ada lagi?
bgi ak 2t tu ok la cma asap dia bau busuk sikit. tapikan biar asap 2t busuk asalkan dompet berbau wangi lol! 

betul, bau dia seolah2 letak minyak masak bekas wat goreng ayam letak dalam tangki 2t hahhaah

BCDSyaz wrote:
mane bole dpt maxoil tcw3..tp hati2..biasenye xsesuai tuk long distance dan melenjan..hanye baik tuk bersantai je..tu ape yg aku terbace la..carbon kt head ngan piston pun kurang sgt..
kat area tg malim tu tak tau la bro..kene cari stokis berdekatan..oh yeke ok noted. pernah jugak dengar, ni pun tgh playsafe guna selang 3-4 botol 2t biasa n 1 botol tcw3
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Today at 11:55 pm

Back to top Go down
 
2T & 4T Pilihan Anda V11
View previous topic View next topic Back to top 
Page 19 of 20Go to page : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: