.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 2T & 4T Pilihan Anda V11

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next
AuthorMessage
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Dec 18, 2012 9:05 am

salam smue...

125 aku bru nk msk 3ggu..mileage baru 700 lbh..
1st ari2 aku pkai 2t shell vsx yg 1/2 lietr..
then..baru2 ni aku pkai 2t penzoil..
setakat skrg..smue2nye rs cam biase je..cume asap boleh thn la tp xteruk la nk lap..
dr crite2 member kt cn (forum ni la)..lps ni aku nk try sprinta 5000 tu plak!

nk mntk pandangan member kt cn..
nnt mileage 125 aku cecah 1k..ms tuk antar g servis..
dr pengalaman member2 kt cn..4t pe yg agak baik tuk nk tkr???

thanks.. Cool
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Dec 18, 2012 9:09 am

nurkaye_akmal wrote:
komi wrote:
nurkaye_akmal wrote:
nyaris aku tk pkai minyak2 seperti di atas haha

ko pakai 2T ape?hehe...

weeee abg komi, weyh jum la ke perak mlm esok, lame gler kot tk jumpe ko, jum la bro

haa...kalu lalu kot tg.malim..hallo aku..
aku jmput korg dtg umah sewa aku..
bole kita berkenalan..suaikenal..
amacam???
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Dec 18, 2012 11:26 am

BCDSyaz wrote:
salam smue...

125 aku bru nk msk 3ggu..mileage baru 700 lbh..
1st ari2 aku pkai 2t shell vsx yg 1/2 lietr..
then..baru2 ni aku pkai 2t penzoil..
setakat skrg..smue2nye rs cam biase je..cume asap boleh thn la tp xteruk la nk lap..
dr crite2 member kt cn (forum ni la)..lps ni aku nk try sprinta 5000 tu plak!

nk mntk pandangan member kt cn..
nnt mileage 125 aku cecah 1k..ms tuk antar g servis..
dr pengalaman member2 kt cn..4t pe yg agak baik tuk nk tkr???

thanks.. Cool

sy cube menjawb yea abg kacak heheheks, selalunye kalo motor baru, cecah 1k trus g servis je minyak hitam tu, seelok-eloknye tukar la mahal2 skit, mcm 4t vsx, 4t syntium 2sx, tpi nak lagi elok pkai motul transoil expert, mahal skit, aku tak ingat rege dye, tpi dlm 30-40 kot, senang cter carik yg semi synthetic or fully la, baru cun, sebb kite nak pkai lame

review tuk sprinta 5000 memang terbukti dasat la perfomance dye hehe, sbb aku pun gune 5000 gak, minyak 5000 ni fully synthetic rasenye, tapi susah nak jumpe dah skang, kedai2 lame je kebnayakan masih ade jual Smile
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Dec 18, 2012 2:36 pm

betul, sprinta 5000 memang susah nak jumpa. kat petronas pun da xde jual lagi. selalunya aku dah stick dengan syntium 2sx atau 2xp je. dh lupa mana satu yg mahal hehe. bebaru ni ada tukar pakai hirev 700 botol warna hijau, bau sedap, tapi xkena dengan motor. rasa berat kemain.. pakai 2 botol dah rasa xleh blah, terus bertukar balik ke syntium..
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Dec 18, 2012 2:56 pm

serez wrote:
betul, sprinta 5000 memang susah nak jumpa. kat petronas pun da xde jual lagi. selalunya aku dah stick dengan syntium 2sx atau 2xp je. dh lupa mana satu yg mahal hehe. bebaru ni ada tukar pakai hirev 700 botol warna hijau, bau sedap, tapi xkena dengan motor. rasa berat kemain.. pakai 2 botol dah rasa xleh blah, terus bertukar balik ke syntium..

2sp ngan 2sx kan, 2sx tk silap aku rm 24 je kot, 2 sp lagi mahal
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Dec 18, 2012 3:51 pm

Quote :
cube menjawb yea abg kacak heheheks, selalunye kalo motor baru, cecah 1k trus g servis je minyak hitam tu, seelok-eloknye tukar la mahal2 skit, mcm 4t vsx, 4t syntium 2sx, tpi nak lagi elok pkai motul transoil expert, mahal skit, aku tak ingat rege dye, tpi dlm 30-40 kot, senang cter carik yg semi synthetic or fully la, baru cun, sebb kite nak pkai lame

review tuk sprinta 5000 memang terbukti dasat la perfomance dye hehe, sbb aku pun gune 5000 gak, minyak 5000 ni fully synthetic rasenye, tapi susah nak jumpe dah skang, kedai2 lame je kebnayakan masih ade jual Smile

thanks...
aku setuju ngan ko.. Cool
memang aku bajet nk pkai lame tupai tu..

1 ag nk tanye..kalu tupai baru ni..nk tune ekzos cikit (nk bg power la cikit
) agak2 akn de effect x? aku cadang nk up dr 160kmj ke 180kmj.. Razz

anyway..thanks in advance.. Smile
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Tue Dec 18, 2012 6:49 pm

BCDSyaz wrote:
Quote :
cube menjawb yea abg kacak heheheks, selalunye kalo motor baru, cecah 1k trus g servis je minyak hitam tu, seelok-eloknye tukar la mahal2 skit, mcm 4t vsx, 4t syntium 2sx, tpi nak lagi elok pkai motul transoil expert, mahal skit, aku tak ingat rege dye, tpi dlm 30-40 kot, senang cter carik yg semi synthetic or fully la, baru cun, sebb kite nak pkai lame

review tuk sprinta 5000 memang terbukti dasat la perfomance dye hehe, sbb aku pun gune 5000 gak, minyak 5000 ni fully synthetic rasenye, tapi susah nak jumpe dah skang, kedai2 lame je kebnayakan masih ade jual Smile

thanks...
aku setuju ngan ko.. Cool
memang aku bajet nk pkai lame tupai tu..

1 ag nk tanye..kalu tupai baru ni..nk tune ekzos cikit (nk bg power la cikit
) agak2 akn de effect x? aku cadang nk up dr 160kmj ke 180kmj.. Razz

anyway..thanks in advance.. Smile

minyak akn makan sikit, slalunya ekzos ni x berapa nak main peranan sgt utk top speed utk pick up adalah.. otai2 tlg pebetulkan kalau ak salah
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Dec 28, 2012 10:58 am

baru brtukar kepada motul transoil expert. sblm dh pakai untuk 10000km dan bersedia untuk 10000km lagi hehe.. nk dapat yg ori harga dalam lingkungan rm53. kalau cari kat area subang / shah alam boleh dapat rm43, tapi hati2, takut barang tiruan!
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Dec 28, 2012 4:21 pm

kt area kg. ktoyong, tg.malim..de workshop india..de stok 2t sprinta 5000..tp cam mahal..
rm30 1l..tu pun xbyk la stok die..yg die display aku perasan dlm 20botol kot..
n xpasti kesahehan tulinnye..ori ke tiruan..xtaw.. Smile
Back to top Go down
serez
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 07/06/2012
Age : 34
Location : USJ

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Dec 28, 2012 4:36 pm

serius rm30? mcm ok je harga tu. sbb yg tu kategori semi syntetik rasanya
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Dec 28, 2012 5:41 pm

hehe mahal la actually kedai tu jual bro, kalo ikutkan rege sprinta 5000, harge dye dlm 24-28 je, sprinta 5000 ni fully synthetic, kalo sprinta 4000 baru semi synthetic
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Dec 29, 2012 8:25 am

yeah...sprinta 5000 is fully synthetic..
tp bro..sbb stok xde that why la mahal kot.. Smile
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Dec 29, 2012 11:57 am

BCDSyaz wrote:
yeah...sprinta 5000 is fully synthetic..
tp bro..sbb stok xde that why la mahal kot.. Smile

wangi ka 2t tu?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sun Dec 30, 2012 11:45 pm

Azeri_conquistador wrote:
BCDSyaz wrote:
yeah...sprinta 5000 is fully synthetic..
tp bro..sbb stok xde that why la mahal kot.. Smile

wangi ka 2t tu?

wangi2, mcm petronas syntium 2sx, rase mcm singam tu wooo
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Mon Dec 31, 2012 11:57 am

nurkaye_akmal wrote:
Azeri_conquistador wrote:
BCDSyaz wrote:
yeah...sprinta 5000 is fully synthetic..
tp bro..sbb stok xde that why la mahal kot.. Smile

wangi ka 2t tu?

wangi2, mcm petronas syntium 2sx, rase mcm singam tu wooo

mcm best itu 2t, xpa jup g nk test tgk kehebatannya
Back to top Go down
rulcool
Laskar Muda


Posts : 27
Join date : 04/11/2012

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Jan 11, 2013 2:31 pm

salam,,,,,nak tanya sesuai ke kalau pakai 4t gold petronas fully synthetic
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Jan 11, 2013 11:52 pm

hehe sesuai sgt, tu paling mahal kot dlm family petronas, maen highway best gler kot
Back to top Go down
softoperator
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 699
Join date : 12/01/2010
Age : 27
Location : kl

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat Jan 12, 2013 1:41 am

mod...da page 23 ni..bkk umh bru le...

_________________
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat May 25, 2013 6:02 pm





ak bli kt pump station tdi.. rm 43.. ok x hrge tu?
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sat May 25, 2013 11:29 pm

[img] [/img]

ok dh tu bro..terbaik 2t ni..ni harga tahun 2010
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Sun May 26, 2013 3:24 pm

ringan je 2t 2sp ni... asap die kurang cikit drpd hi rev.. ari tu ak lenjan gne 2t hi rev habis baju ak berbintik... 2sp ni x tau la lk cmne
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Thu May 30, 2013 11:29 pm

huhu pakai 2t mahal korang ni
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Thu May 30, 2013 11:51 pm

ajizaimi wrote:
huhu pakai 2t mahal korang ni

time ade duit boleh la pakai yg mahal, mase x de duit 2t rm3 pn tibai je la asalkan moto leh gerak
Back to top Go down
picy91
Laskar Muda


Posts : 17
Join date : 27/10/2012
Location : Batu Pahat/Shah Alam

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Wed Jul 10, 2013 11:24 pm

Salam semua
2T Maxoil TCW3 bagus tak?
Ramai yg still pakai or ramai yg condem?
Back to top Go down
abul
Laskar Muda


Posts : 3
Join date : 17/07/2013
Age : 28
Location : tawau

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Fri Jul 19, 2013 11:52 am

Salam bro2 skalian...
Sapa penah gna 4t shell advnce ax5 tu.btol kaler kuning.bgi komen skit myk ni.....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V11   Today at 11:57 pm

Back to top Go down
 
2T & 4T Pilihan Anda V11
View previous topic View next topic Back to top 
Page 18 of 20Go to page : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: