.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V17

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next
AuthorMessage
xopai
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 03/10/2010
Location : Seremban & Bangi

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Mon Aug 29, 2011 4:21 am

mudienLC152 wrote:

t-clamp bengkok pun leh buat handle berat sebelah tp xda la lenguh sgt..
handle x lock betul2x centre ker....

1st check tayar depan blakang dulu selari tak
2nd check t-clamp bengkok ker tak
3rd check body(chasis) nie kne bukak coverset lah

ok bro...tq...dh ade mber bgtau, mgkin t-clamp...
klu t bgkok, bleh btul atau kene tkar?

boleh anta g pump btolkan balik.tpi xbest larh.
Back to top Go down
am125zr
Laskar Kelas I


Posts : 116
Join date : 05/01/2010
Age : 24
Location : Kuantan,Pahang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Aug 30, 2011 7:51 pm

salam....nak tanye la....pam 2t yang lokel or ori ke bagus.....law bli yg lokel ape klemahan dye,sbb law nk bli yang ori,mahal 2....
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Tue Aug 30, 2011 10:54 pm

wsm,ishhh jgn lerr beli yg lokel pnya,beli yg ori supaya x mndtgkn masalah yg lebih teruk di masa akan dtg.. kelemahannyerr?? biar la otai2 @ yg pakar yg bgtau...
Back to top Go down
tupaiberasap
Laskar Muda


Posts : 95
Join date : 10/08/2011
Age : 21
Location : Johor/Skudai/Tmn U

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Wed Aug 31, 2011 11:57 am

assalamualaikum , ada masalah sikit lah , bleh tulun tak? mgu depan nak nek skolah balek dah . huhu .

moto meragam pulak . bila kat gear 6 , motor tersengguk-sengguk nak pergi 8k rpm keatas. gear len semua ok jerk . asal eh ? prob ni jadik lepas tukar carb rxz ori catalyte . huhu mainjet skang 210 , pilotjet 45 . kotak angin bukak . api kuat , plug baru . plug pon coklat perang je smua . 2t besor sikit . bila tarik choke motor pergi sikit . sampai 8k lepas dgar bunyi ekzos cam putus + tersengguk . camna nih . tulun ! . huhu

spec enjin haaa

blok mod i-2 0.50 tk silap hambe . lubang dah tekorak dah .
ekzos std modi sarang .
head potong abis . huhuhuh

Selamat Ari raya ye semua dan Merdeka ! hehe


Last edited by tupaiberasap on Wed Aug 31, 2011 11:59 am; edited 1 time in total (Reason for editing : Spec)
Back to top Go down
http://facebook.com/tupaiberbeza
xopai
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 03/10/2010
Location : Seremban & Bangi

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Sep 01, 2011 1:07 am

tupaiberasap wrote:
assalamualaikum , ada masalah sikit lah , bleh tulun tak? mgu depan nak nek skolah balek dah . huhu .

moto meragam pulak . bila kat gear 6 , motor tersengguk-sengguk nak pergi 8k rpm keatas. gear len semua ok jerk . asal eh ? prob ni jadik lepas tukar carb rxz ori catalyte . huhu mainjet skang 210 , pilotjet 45 . kotak angin bukak . api kuat , plug baru . plug pon coklat perang je smua . 2t besor sikit . bila tarik choke motor pergi sikit . sampai 8k lepas dgar bunyi ekzos cam putus + tersengguk . camna nih . tulun ! . huhu

spec enjin haaa

blok mod i-2 0.50 tk silap hambe . lubang dah tekorak dah .
ekzos std modi sarang .
head potong abis . huhuhuh

Selamat Ari raya ye semua dan Merdeka ! hehe

kirenye top speed ah nih??
aku pn penh kne nih.sbb eh myk dalam mangkuk carb xcukup.ejas besi pelampung yg kawal roket.
Back to top Go down
tupaiberasap
Laskar Muda


Posts : 95
Join date : 10/08/2011
Age : 21
Location : Johor/Skudai/Tmn U

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Sep 01, 2011 2:10 pm

ejas besi pelampong tuh? yg kat roket tu ke ? Shocked
camna nak adjust ? huhu help me ..
Back to top Go down
http://facebook.com/tupaiberbeza
xopai
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 03/10/2010
Location : Seremban & Bangi

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Sep 01, 2011 6:12 pm

alah ad besi kt pelampung yg tolak roket.bengkok kan ler skit.adui aku xde gamba plak.nnti aku up gambo..huhu.. Shocked
Back to top Go down
am125zr
Laskar Kelas I


Posts : 116
Join date : 05/01/2010
Age : 24
Location : Kuantan,Pahang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Sep 01, 2011 7:05 pm

-sLip- wrote:
wsm,ishhh jgn lerr beli yg lokel pnya,beli yg ori supaya x mndtgkn masalah yg lebih teruk di masa akan dtg.. kelemahannyerr?? biar la otai2 @ yg pakar yg bgtau...
da selesai...abez 170...hahaaha...upah pasang rm18...ok la....untuk mase depan gak....
Back to top Go down
MrAchit
Laskar Muda


Posts : 19
Join date : 01/09/2011
Location : Malacca

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Sep 01, 2011 7:13 pm

Salam aku member baru kat forum ni...
baru pakai 125zr colour itam merah dari melaka..
baru ja pakai sebulan.. meter pun baru 1000..

tetapi chassis moto aku yang belah kiri bawah sticker 6-speed tu dah tompok2 karat kena air bateri aku rasa..
orang kedai tu tuang air bateri aku rasa sampai kena situ, dia tak cuci balik..

nak tanya otai2 mcm mana nak buat supaya dapat colour balik, colour original dari kilang tu
kelabu2 kilat...

hemm bengang tul karat la...

TQ
Back to top Go down
tupaiberasap
Laskar Muda


Posts : 95
Join date : 10/08/2011
Age : 21
Location : Johor/Skudai/Tmn U

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Sep 01, 2011 11:14 pm

xopai wrote:
alah ad besi kt pelampung yg tolak roket.bengkok kan ler skit.adui aku xde gamba plak.nnti aku up gambo..huhu.. Shocked

ok . nanti pelampung tu turun sikit kan? kalau kite tgok dari bawah la ( macam dah pasang kat moto tapi besi penutup carb lom pasang) Very Happy
tgok ah ape jadi esok , dah malam , kene pekik lak . hahahaha
Back to top Go down
http://facebook.com/tupaiberbeza
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Sep 01, 2011 11:32 pm

alah ko g je perammmm kat jln impian emas 2..kan sunyi yg ngadap paya 2....
nk turun pelampung jgn lebih sgt.nanti overflow
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Thu Sep 01, 2011 11:32 pm

MrAchit wrote:
Salam aku member baru kat forum ni...
baru pakai 125zr colour itam merah dari melaka..
baru ja pakai sebulan.. meter pun baru 1000..

tetapi chassis moto aku yang belah kiri bawah sticker 6-speed tu dah tompok2 karat kena air bateri aku rasa..
orang kedai tu tuang air bateri aku rasa sampai kena situ, dia tak cuci balik..

nak tanya otai2 mcm mana nak buat supaya dapat colour balik, colour original dari kilang tu
kelabu2 kilat...

hemm bengang tul karat la...

TQ

welcome to the club bro, ape kate ko try gune autosol, spray skit then gosok2 skit, kalo tk bleh gak, ko kene carik cat la nk cover balik, kalo usha2 kt kedai hardware dye ade jual touch up nye paint, saiz dye kecik je, sebijik mcm vapourub tu(ubat penin2 tu), rege dye baru sepuluh ringgit hehe
Back to top Go down
xopai
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 03/10/2010
Location : Seremban & Bangi

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 02, 2011 12:48 am

tupaiberasap wrote:
xopai wrote:
alah ad besi kt pelampung yg tolak roket.bengkok kan ler skit.adui aku xde gamba plak.nnti aku up gambo..huhu.. Shocked

ok . nanti pelampung tu turun sikit kan? kalau kite tgok dari bawah la ( macam dah pasang kat moto tapi besi penutup carb lom pasang) Very Happy
tgok ah ape jadi esok , dah malam , kene pekik lak . hahahaha

ha,btol lah tu kot.

ni pic kt carb 125z
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 02, 2011 1:57 am

nazjb wrote:
alah ko g je perammmm kat jln impian emas 2..kan sunyi yg ngadap paya 2....
nk turun pelampung jgn lebih sgt.nanti overflow

ape efek adjust2 pelampung ni bro?
Back to top Go down
tupaijet_junior
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 24/04/2010
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 02, 2011 2:11 am

MrAchit wrote:
Salam aku member baru kat forum ni...
baru pakai 125zr colour itam merah dari melaka..
baru ja pakai sebulan.. meter pun baru 1000..

tetapi chassis moto aku yang belah kiri bawah sticker 6-speed tu dah tompok2 karat kena air bateri aku rasa..
orang kedai tu tuang air bateri aku rasa sampai kena situ, dia tak cuci balik..

nak tanya otai2 mcm mana nak buat supaya dapat colour balik, colour original dari kilang tu
kelabu2 kilat...

hemm bengang tul karat la...

TQ

lap2 ngan kain basah,
pastu letak soft99...
mgkin nmpak kilat2 balik kot
Back to top Go down
MrAchit
Laskar Muda


Posts : 19
Join date : 01/09/2011
Location : Malacca

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 02, 2011 4:11 am

nurkaye_akmal wrote:
MrAchit wrote:
Salam aku member baru kat forum ni...
baru pakai 125zr colour itam merah dari melaka..
baru ja pakai sebulan.. meter pun baru 1000..

tetapi chassis moto aku yang belah kiri bawah sticker 6-speed tu dah tompok2 karat kena air bateri aku rasa..
orang kedai tu tuang air bateri aku rasa sampai kena situ, dia tak cuci balik..

nak tanya otai2 mcm mana nak buat supaya dapat colour balik, colour original dari kilang tu
kelabu2 kilat...

hemm bengang tul karat la...

TQ

welcome to the club bro, ape kate ko try gune autosol, spray skit then gosok2 skit, kalo tk bleh gak, ko kene carik cat la nk cover balik, kalo usha2 kt kedai hardware dye ade jual touch up nye paint, saiz dye kecik je, sebijik mcm vapourub tu(ubat penin2 tu), rege dye baru sepuluh ringgit hehe

Thx bro reply... nak touch up sendiri ka?.. sama ka colour dia? lagi satu mcm mana nak buat kalau double stand bengkok ke sebelah? aku stand dia senget belah kanan la.. bengang tul la aku moto baru kuar kedai jadi mcm ni.. emm Sad Sad
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 02, 2011 10:21 am

MrAchit wrote:
Thx bro reply... nak touch up sendiri ka?.. sama ka colour dia? lagi satu mcm mana nak buat kalau double stand bengkok ke sebelah? aku stand dia senget belah kanan la.. bengang tul la aku moto baru kuar kedai jadi mcm ni.. emm Sad Sad

p beli stand baru la bro.. Laughing What a Face
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 02, 2011 12:04 pm

x yah pkai double stand,cabut je,nmpk kosog,smart hehe... (yg bkn2 je aku ni)sori slmt hr raya hehe
Back to top Go down
tupaiberasap
Laskar Muda


Posts : 95
Join date : 10/08/2011
Age : 21
Location : Johor/Skudai/Tmn U

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 02, 2011 9:35 pm

xopai wrote:
tupaiberasap wrote:
assalamualaikum , ada masalah sikit lah , bleh tulun tak? mgu depan nak nek skolah balek dah . huhu .

moto meragam pulak . bila kat gear 6 , motor tersengguk-sengguk nak pergi 8k rpm keatas. gear len semua ok jerk . asal eh ? prob ni jadik lepas tukar carb rxz ori catalyte . huhu mainjet skang 210 , pilotjet 45 . kotak angin bukak . api kuat , plug baru . plug pon coklat perang je smua . 2t besor sikit . bila tarik choke motor pergi sikit . sampai 8k lepas dgar bunyi ekzos cam putus + tersengguk . camna nih . tulun ! . huhu

spec enjin haaa

blok mod i-2 0.50 tk silap hambe . lubang dah tekorak dah .
ekzos std modi sarang .
head potong abis . huhuhuh

Selamat Ari raya ye semua dan Merdeka ! hehe

kirenye top speed ah nih??
aku pn penh kne nih.sbb eh myk dalam mangkuk carb xcukup.ejas besi pelampung yg kawal roket.

bila dah buat .
moto aku boleh tarik lebih sikit sampai 9~10. cuma macam sangkut-sangkut time hi rpm gear 6 kat 7 . time bawah 7 ok gila . time keatas 7 fuh sangkut-sangkut . dlu ada serpih silikon aku gune bagi head tak kuar minyak itam . mungkin tu sebab kee? atau coil plug dah kong ? tulun . huhu . esok nak pergi beraya ni .

thanks ~
Back to top Go down
http://facebook.com/tupaiberbeza
xopai
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 03/10/2010
Location : Seremban & Bangi

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Fri Sep 02, 2011 11:55 pm

klo mende ni jadi pas tuka carb, so mslh eh kemungkinan besa adlh carb tu sendri.
head kua myk hitam?cmne plak myk itam bley smpi head??coil klo da kong,jgn harap la motor tu bley brgerak.
Back to top Go down
tupaiberasap
Laskar Muda


Posts : 95
Join date : 10/08/2011
Age : 21
Location : Johor/Skudai/Tmn U

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Sep 03, 2011 12:16 am

xopai wrote:
klo mende ni jadi pas tuka carb, so mslh eh kemungkinan besa adlh carb tu sendri.
head kua myk hitam?cmne plak myk itam bley smpi head??coil klo da kong,jgn harap la motor tu bley brgerak.

lpas tukar carb dulu ok lagik cuma kalau pulas lebey je minyak lebey + maken lajak boleh pergi .tapi baru tetibe je jadik camni . kalau pulas je tak boleh pergi . cam api putus putus , kalau slow ok . adoi pening . bukan minyak itam , tapi macam carbon bocor-bocor sikit kuar kat tepi head . huhu . nampak kotor . so tampal silikon la . ad gak org sudi jwab , takkan cdi kong?
Back to top Go down
http://facebook.com/tupaiberbeza
xopai
Laskar Kelas I


Posts : 133
Join date : 03/10/2010
Location : Seremban & Bangi

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Sep 03, 2011 12:57 am

rse nyer tu xde mslh ngn api tuh derr..ak pn da confius ngan mslh ko nih.aduiyaii.
kirenya head tu xde problem lah?ke ad prob?
setting carb tu da cun keh??plug camner?
so konklusi nyer ialah bila bwk laju sangkut² or bila pulas trottle lebih, jd tenggelam kejap pstu bru pegi?
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Sep 03, 2011 8:36 am

head kuar minyak 2t tu,,,,gasket head bocor...kasi repair dlu tgk mcm mane hasilnya..
Back to top Go down
tupaiberasap
Laskar Muda


Posts : 95
Join date : 10/08/2011
Age : 21
Location : Johor/Skudai/Tmn U

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Sep 03, 2011 10:27 am

xopai wrote:
rse nyer tu xde mslh ngn api tuh derr..ak pn da confius ngan mslh ko nih.aduiyaii.
kirenya head tu xde problem lah?ke ad prob?
setting carb tu da cun keh??plug camner?
so konklusi nyer ialah bila bwk laju sangkut² or bila pulas trottle lebih, jd tenggelam kejap pstu bru pegi?

moto pulas abis je tak tenggelam + lajak tapi cam api putus-putus (cam kicking pon ad) + maken slow . bila throttle lepas jadi separuh nanti dye ok blek cam biasa , hmm

pilot besor sgt kew? 45 . mjet 210
plug tgah coklat tepi itam carbon sikit .

babet : prob head tu ok tkde hal . compression pon sdap .
Back to top Go down
http://facebook.com/tupaiberbeza
tupaiberasap
Laskar Muda


Posts : 95
Join date : 10/08/2011
Age : 21
Location : Johor/Skudai/Tmn U

PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Sat Sep 03, 2011 11:37 am

update terbaru . carb dah tukar pjet 27.5 n dah set angin , nampak dah ok sikit . moto pon leh pergi cuma ad lagi massalah tersengguk -sengguk . nak try tutup kotak angin ke ? sebab skang bukak .
Back to top Go down
http://facebook.com/tupaiberbeza
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V17   Today at 9:51 am

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V17
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 16Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: