.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Re-paint Coverset V3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
esabadi84
Laskar Muda


Posts : 12
Join date : 14/11/2010
Age : 31
Location : around the corner in everywhere of the world

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Thu Oct 11, 2012 9:50 pm

my friend...

mcm mana nak cat body lak.. sapa2 taw bg tips sket..

#nak cat honda 60#
Back to top Go down
MegatBLA3089
Laskar Kelas I


Posts : 106
Join date : 13/12/2010

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Tue Nov 13, 2012 12:34 pm

Nk tanya sikit. Kalau nk spray colour silver robot tu. nk kene pakai undercode ape ye?

Aku guna silver then spray sparkling silver jadi mcm (muda sgt)

Nk kene undercode hitam or grey ke?


http://img443.imageshack.us/img443/6803/imagegzzw.jpg
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Sun Jan 27, 2013 11:00 pm

coverset 125z yg semua part wrna merah termasuk cover horn tu ada jual ke
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Mon Jan 28, 2013 12:33 am

Azeri_conquistador wrote:
coverset 125z yg semua part wrna merah termasuk cover horn tu ada jual ke

coverset merah model mana ni bro, yg macam gp edition ke? kalau yg tu ada jual, tp local jela, hld. merah dia candy red/maroon, semua part merah kecuali kepuk dalam putih.
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Mon Jan 28, 2013 1:01 pm

letak_pisang wrote:
Azeri_conquistador wrote:
coverset 125z yg semua part wrna merah termasuk cover horn tu ada jual ke

coverset merah model mana ni bro, yg macam gp edition ke? kalau yg tu ada jual, tp local jela, hld. merah dia candy red/maroon, semua part merah kecuali kepuk dalam putih.

selama ak pakai 125 x prnh lgi gne set hld sbb slalu beli ori je, kalau hld part2 dia berkilat mcm ori jgk ke bro n btul ke kalau part local dia ada renggang sikit
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Mon Jan 28, 2013 1:59 pm

Azeri_conquistador wrote:
letak_pisang wrote:
Azeri_conquistador wrote:
coverset 125z yg semua part wrna merah termasuk cover horn tu ada jual ke

coverset merah model mana ni bro, yg macam gp edition ke? kalau yg tu ada jual, tp local jela, hld. merah dia candy red/maroon, semua part merah kecuali kepuk dalam putih.

selama ak pakai 125 x prnh lgi gne set hld sbb slalu beli ori je, kalau hld part2 dia berkilat mcm ori jgk ke bro n btul ke kalau part local dia ada renggang sikit

berkilat tu mmg berkilat la lbih kurang cm ori, sbb ada clear/lacquer coating. cuma quality ada kurang skit la dr segi finishing paint. bleh kata dia spray tak detail. bleh nmpk kalo tgok dekat2. org cakap coverset local color cpt luntur. xtau la. renggang tu tak pasti plak tapi ada mslh bila dah pasang kepuk luar/bumper atau leg shield tu kiri kanan, dada/cover horn tak muat masuk, sblum psg screw legshield dua2 tu kena lapik washer dulu baru bleh msuk. lgi stu, ada stu lubang yg agak lari skit je (dlm 1-2mm) dari lubang skru, kena asah skit ngn kikir bulat atau drill bru skru dpt msuk. kalau x skru msuk senget. yg lain suma ok. xtau la mslh ni sama x dgn hld yg lain.
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Mon Jan 28, 2013 2:48 pm

Azeri_conquistador wrote:
letak_pisang wrote:
Azeri_conquistador wrote:
coverset 125z yg semua part wrna merah termasuk cover horn tu ada jual ke

coverset merah model mana ni bro, yg macam gp edition ke? kalau yg tu ada jual, tp local jela, hld. merah dia candy red/maroon, semua part merah kecuali kepuk dalam putih.

selama ak pakai 125 x prnh lgi gne set hld sbb slalu beli ori je, kalau hld part2 dia berkilat mcm ori jgk ke bro n btul ke kalau part local dia ada renggang sikit

masyuk2 haha, selama aku menjadi pengguna tegar coverset lokel ni, stkt ni tkde lagi la masalah renggang tu, nak ckp color cepat luntur pun tk jugak, kalo motor ko bejemur tiap hari tengah panas, coverset ori motor pun jadi luntur, jadi rasenye tkde sgt pun diferent la dari segi color, cume kalo ori motor ni, orang kate dye nye clear lagi berkilat la, make sense la jugak sbb aku pun ade set ori jugak, boleh tgk la clear dye bekilat lagi ----peace yeaaaw
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Mon Jan 28, 2013 7:21 pm

thanks bro2 sekalian Very Happy
Back to top Go down
Sya125z
Laskar Muda


Posts : 7
Join date : 04/12/2011
Age : 23
Location : Johor Bahru

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Sat Feb 02, 2013 9:36 pm

[img] [/img]

tmpang tnye~ warne spray ape sme mcm gmbr diatas~
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Sun Feb 17, 2013 6:49 pm

uih ko nk spray kaler tu,susah giler,apa ye nma dia lupa lak,x slh aku meroon candy ke red candy,entah lupa,tapi ada candy2 nma kaler spray tersebut

mmg susah giler nk spray kaler tu,ada terang,ada gelap jdinyer,aku dah try spray tapi pakai spray tin kedai je,candy blue,terus bt kaler lain,serik dah nk spray2 can warna candy ni,mungkin aku x pandai kot nk spray2

kalo nk pakai yg gun,yg bancuh2 tu aku x tau,mungkin cantik kot,hmm entah la hehee
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Sat Mar 09, 2013 1:04 pm

Sya125z wrote:
[img] [/img]

tmpang tnye~ warne spray ape sme mcm gmbr diatas~

salam...stripe die de tak?
aku nk projek coverset color camtu gak..
Back to top Go down
rulcool
Laskar Muda


Posts : 27
Join date : 04/11/2012

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Sat Mar 09, 2013 2:38 pm

coverset jenis merah gp tu bnyk orang pakai kat tmpt aqu,,,,
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Tue Apr 23, 2013 6:41 pm





ada sapa2 leh tolong blikan coverset ni x?pos semua ak tnggung
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Tue Apr 23, 2013 9:12 pm

Azeri, aku ada coverset ni. pakai kejap je. then simpan dlm plastik n kotak blik. ko nak tak? condition cam baru. bsinau2

*repaint coverset perlulah dibuat dengan cermat (takmau lari tajuk) lol!
Back to top Go down
BCDSyaz
Laskar Kelas I


Posts : 169
Join date : 14/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Wed Apr 24, 2013 8:53 am



ade..tapi itam la..rm200..nego.. Cool
kalu berminat klik ni http://125z.darkbb.com/t2870-wts-coverset-go-repaint-black
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Wed Apr 24, 2013 2:12 pm

letak_pisang wrote:
Azeri, aku ada coverset ni. pakai kejap je. then simpan dlm plastik n kotak blik. ko nak tak? condition cam baru. bsinau2

*repaint coverset perlulah dibuat dengan cermat (takmau lari tajuk) lol!

Sbnrnye ak nk bli coverset ni sbb nk buat sbgai hadiah kt abg ak, kalau dapat yg bru lgi baik, kt sini x dk jual sbb tu nk mnta tolong blikn. Upah ak bgi
Btw wrna merah tu mcm set merah hitam ke? Kalau wrna die x brape cntik ak pn x brape minat


Last edited by Azeri_conquistador on Wed Apr 24, 2013 2:19 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan


Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Wed Apr 24, 2013 2:14 pm

BCDSyaz wrote:


ade..tapi itam la..rm200..nego.. Cool
kalu berminat klik ni http://125z.darkbb.com/t2870-wts-coverset-go-repaint-black

Hitam dh ade, tu yg nk wrna merah lk
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Re-paint Coverset V3   Today at 2:04 pm

Back to top Go down
 
Re-paint Coverset V3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Bengkel & D.I.Y.-
Jump to: