.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Selangor And KL Area V8

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next
AuthorMessage
chocolate
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 3215
Join date : 22/03/2009
Age : 30
Location : terengganu,bangi,kuala lumpur

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Fri Jul 08, 2011 5:16 pm

sapa yang nak join tt elok2

_________________
i'am wearing a poker face,until when can i hold it?...
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Fri Jul 08, 2011 7:54 pm

ingat nak join.. tapi.. betul ke banyak roadblok.. blum buat lesen lagi ar... kalau bagi IC jew diaorang boleh cek lesen kan.. lesen dah lesap

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
erboon
Laskar Muda


Posts : 39
Join date : 30/12/2009
Age : 28
Location : melaka

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Fri Jul 08, 2011 8:00 pm

nurkaye_akmal wrote:
aku rase mcm penah jumpe je motor ko ni, ko ade sticker 125z gak kan kt bahagian ekor motor ko


yeee tepat skali... moto ko kaler biru 46 ek??
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Fri Jul 08, 2011 8:02 pm

erboon wrote:
nurkaye_akmal wrote:
aku rase mcm penah jumpe je motor ko ni, ko ade sticker 125z gak kan kt bahagian ekor motor ko


yeee tepat skali... moto ko kaler biru 46 ek??

bro.. rasanyer moto ko takleh masuk KL la..
sebab wane tu... silap haribulan moto masuk lokap..
hehehe gurau jew...

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
erboon
Laskar Muda


Posts : 39
Join date : 30/12/2009
Age : 28
Location : melaka

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Fri Jul 08, 2011 8:22 pm

hahahaha tahu xpe.... dah la helmet pown kuning jugak..
Back to top Go down
meerul
Laskar Kelas I


Posts : 139
Join date : 22/05/2011
Location : shah alam

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Fri Jul 08, 2011 8:24 pm

erboon wrote:
hahahaha tahu xpe.... dah la helmet pown kuning jugak..
klu polis tnye jwb moto nie yg nk g perhimpunan,sye x pegi encik..sye rider jer... Razz
Back to top Go down
meerul
Laskar Kelas I


Posts : 139
Join date : 22/05/2011
Location : shah alam

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Fri Jul 08, 2011 8:29 pm

Kaer wrote:
Pihak polis akan membuat penutupan / lencongan jalan di sekitar Kuala Lumpur bermula 12.01 tengah malam ini (9 Julai 2011).

Jalan - jalan yang terlibat adalah :-
- Sepanjang Jalan Syed Putra, Jalan Istana, Jalan Bukit Petaling, Jalan Bellamy dan kawasan sekitar Istana Negara;

- Sepanjang Jalan Sultan Hishammuddin, Jalan Lembah Perdana, Jalan Chenderasari dan kawasan sekitar Masjid Negara;

- Kawasan sekitar Dataran Merdeka, Pasar Seni, Masjid Jamek, Dataran DBKL, Kompleks Sogo, Maju Junction, Masjid Kampung Baru, Jalan Kinabalu, Jalan Kuching, Jalan Sultan Ismail, Jalan Raja Laut, Jalan Sri Amar, Jalan Tuanku Abdul Rahman, Jalan Haji Taib, Jalan Raja Muda Musa, Jalan Raja Bot, Jalan Raja Abdullah, Jalan Dang Wangi, Jalan Munshi Abdullah, Jalan Gereja, Jalan Raja Chulan, Jalan Tun Perak, Jalan Tun Tan Cheng Loke, Jalan Sultan Mahmud dan semua kawasan berhampiran.

Semua pihak diminta memberi kerjasama untuk sentiasa mematuhi peraturan lalu lintas dan arahan semasa oleh anggota polis trafik yang membuat kawalan. Orang ramai yang tidak mempunyai urusan penting di pusat bandar dinasihatkan agar tidak memasuki kawasan berkenaan pada tarikh tersebut (9 Julai 2011) bagi mengelakkan kesesakan lalu lintas. Kerjasama anda amat dihargai. Terima kasih.

Sumber : IPK Kuala Lumpur

*korg rse mlm ni rmai ke yG turun tt amjal..
x jd g tt la ni?aq da tuka no plat sbb nk g tt.. Sad
Back to top Go down
Kaer
Pegawai Waran II


Posts : 1111
Join date : 24/05/2010
Location : Jay Bee - Bangi

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Fri Jul 08, 2011 8:34 pm

jgn cari mslh...
baek duk uma diam2 je..
dari kuar t dpt mslh...
lek je bro..
mggu dpn ade lg tt..
hehe..
Back to top Go down
erboon
Laskar Muda


Posts : 39
Join date : 30/12/2009
Age : 28
Location : melaka

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Fri Jul 08, 2011 8:35 pm

yeay.. mggu dpn ade lg TT nyee
Back to top Go down
eddy8075
Support Crew
Support Crew


Posts : 971
Join date : 03/02/2010
Age : 29
Location : shah alam-k.lumpur

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Fri Jul 08, 2011 8:36 pm

hm..law tt 'on' pn mgkin xrmai dpt join.
bnyk rdblock.nk g kl dr s.alam ptg td 2 rdblock aku harungi dgn sbr.
cm haram punye jem. Evil or Very Mad

_________________
Back to top Go down
remiey_125z
Laskar Muda


Posts : 41
Join date : 03/03/2011
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Fri Jul 08, 2011 9:19 pm

ntah la ...
no komen
Back to top Go down
MaGNum_1721
Laskar Kanan


Posts : 307
Join date : 10/12/2010
Age : 25
Location : Kay-L ~ Bangi ~ KL

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Fri Jul 08, 2011 10:05 pm

huhuh...jgan lah anda cbe2 nk msok KL...
mmg jem wooo....
elok dok umah msj ngan awek ke...skandel ke...
lagi bgus.......

tp sape nk join aq trun serdang mlam ni...
hahhahaa........
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Sun Jul 10, 2011 12:47 pm

i-city... i-city...shah alam tgk konsert gigs hehe...
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Sun Jul 10, 2011 1:32 pm

-sLip- wrote:
i-city... i-city...shah alam tgk konsert gigs hehe...

biler concert tu?

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
eddy8075
Support Crew
Support Crew


Posts : 971
Join date : 03/02/2010
Age : 29
Location : shah alam-k.lumpur

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Sun Jul 10, 2011 2:24 pm

geeks wt concert? Laughing

_________________
Back to top Go down
shrinklefritz
Laskar Muda


Posts : 65
Join date : 03/03/2011
Age : 25
Location : Alor Setar, Kajang, Kuching

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Sun Jul 10, 2011 2:52 pm

arinie xde g memane ke untuk area2 bangi ngn kajang dan yg dekat dengannya.. hehe..
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Sun Jul 10, 2011 6:28 pm

mantadkb wrote:
-sLip- wrote:
i-city... i-city...shah alam tgk konsert gigs hehe...

biler concert tu?

Mlm ni setart pukul 8.30pm...
sambil2 tgk konsert sambil tu cuci mata tgk gadis2 indie yg dtg ini mlm.. hehehehe...
Back to top Go down
roda karat
Laskar Kelas II


Posts : 879
Join date : 07/11/2009
Age : 28
Location : parit moen, bagan, batu pahat...orang kampong jer...

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Sun Jul 10, 2011 11:12 pm

mhafiz wrote:
Salam perkenalan semua.

Setelah hampir khatam baca semua post dalam forum M125ZC ni alhamdulillah dapatla sedikit ilmu pengetahuan (teori jela) berkenaan bab-bab permotoran ni. Secara ikhlasnya pada pandangan saya forum ni sangat berkualiti (banyak sharing knowledge, less spam, less ego) dan tahniahla saya ucapkan pada semua yang menjayakan forum ni.

Di pihak saya pulak sebagai pemilik 125Z dari tahun Okt 2003 sekurang-kurangnya dapatlah belajar sedikit sebanyak tentang harga pasaran semasa bagi alat2 ganti, process2 pembaikan, fungsi-fungsi komponen dan sebagainya.

Pendek kata lepas slow2 baca forum ni barulah terbit rasa nak bela balik belek2 balik jentera yang dah uzur ni. Almaklumla saya ni belajar dan berkerja di bidang perakaunan , bab2 mekanikal ni agak cetek dan surut sket . Motor yang asik tersadai tu bolehla jalan lagi pelan2 ngan dekat2, itupun just bawak rilek2 le, pg kedai beli rokok, bawak anak pusing2, pg main bola petang2. Laju-laju nak pegi mane brader ? Cuma nak keluar dari Putrajaya tu agak cuak jugakla dengan condition motor. Segala macam bunyi kluar.

So sesapa ada around Putrajaya bolehla roger kot2 sesat ke, nak tengok2 kasut ke, tengok2 baju ke, sebalut dua ke, bg advice pasal moto ke, belajar congak laju2 ke dan segala macam ke lagilah.

So keep up the good work, sharing is caring, kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi, jaga kesihatan dan salam perkenalan dari saya buat semua.

Assalamualaikum.


mungkinkah bro ini kerja di jbtan audit? flower
Back to top Go down
mhafiz
Laskar Muda


Posts : 5
Join date : 06/06/2011
Age : 41
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Mon Jul 11, 2011 9:33 am

jab akauntan negara malaysia bro. Preng Preng
Back to top Go down
roda karat
Laskar Kelas II


Posts : 879
Join date : 07/11/2009
Age : 28
Location : parit moen, bagan, batu pahat...orang kampong jer...

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Tue Jul 12, 2011 8:45 am

oh silap keh3
Back to top Go down
monster block
Laskar Kanan


Posts : 200
Join date : 21/02/2011
Age : 27
Location : melaka

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Tue Jul 12, 2011 7:31 pm

salam brado2 kL gangster n selangor taiko.. Keh3..
Jemputan utk ber TT di melaka pada 16 julai ni..pada yg berani nk join kt melaka,dtg jauh2 tu,yg x g follow mid year ride , yang tak tengok liverpool vs m'sia tu,jemput la meriahkan TT melaka nti..
Jemput je..xpkse pun..
Hehe..
Back to top Go down
remiey_125z
Laskar Muda


Posts : 41
Join date : 03/03/2011
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Tue Jul 12, 2011 7:47 pm

salam sume geng2 forum ......
ini wa
ada satu pe
ngumuman .....

cikalang a, wa buat masa ini x dapat nak join kolang lagi buat sementala waktu sahaja .....
ini disebabkan ada masalah2 yan
g tidak dapat
wa dielakan .

(MCM MANA WA MAU JOIN, DAH WUS 4765 SUDAH SELAMAT DICURIKAN OLEH PIHAK-PIHAK YANG DAIF KEMISKINAN YANG TAK MAMPU NAK BELI MOTORSIKAL SENDIRI... HAIYA, INI MCM WA MANYAK SUSAH LOL, TAPI JANGAN LISAU, JIWA WA TETAK JIWA YAMAHA 125Z)

WV------ YAMAHA 125Z C[/font]OMING SOON ..................


.................TUNGGUUUUUUUUUUUUUUU ...................
Back to top Go down
shrinklefritz
Laskar Muda


Posts : 65
Join date : 03/03/2011
Age : 25
Location : Alor Setar, Kajang, Kuching

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Wed Jul 13, 2011 9:27 pm

slamat x moto kalu sye nk blaja kat UNIKL kampus MIIT kat kg baru tu?? sye ingt nk bwk moto.. tp isaw xslamat je..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Wed Jul 13, 2011 10:25 pm

shrinklefritz wrote:
slamat x moto kalu sye nk blaja kat UNIKL kampus MIIT kat kg baru tu?? sye ingt nk bwk moto.. tp isaw xslamat je..
ape2x parking yg berkaitan kmps ke ape mmg x slmt parking moto,mmg kene jage btl2x la,solex siap rantai2x ke ape..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Wed Jul 13, 2011 10:31 pm

ape2x takziah bro remiey_125z..so cancel la konvoi ko?..orait jgn bersedih..bsk masih ade..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Selangor And KL Area V8   Today at 7:10 am

Back to top Go down
 
Selangor And KL Area V8
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 17Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: