.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 KAUNTER TAMBAH POSTING V8

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 10 ... 15, 16, 17
AuthorMessage
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Sun Apr 01, 2012 2:29 pm

lama tak post..post sekali.. Laughing
Back to top Go down
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Mon Apr 02, 2012 11:56 am

hujan melanda daerah jophor bahru dan sekitarnye....sejukkknyerrr nk g keje...
ingat nk sambar raincoat arai la...FULUSSSSSSS OH FULUSSS
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Mon Apr 02, 2012 5:13 pm

ha3...mujurlah aku terjumpa raincoat askar di tepi jalan... xtau sape punya aku bedal je...
Back to top Go down
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Tue Apr 03, 2012 10:54 am

hahaha..ntah2 askar yg mati di medan perang punye kot bro bedal..x takut kene rasuk ke?hahaha
Back to top Go down
redline
Laskar Kanan


Posts : 359
Join date : 25/08/2010
Age : 32
Location : x lama lagi dok kat stadium pulak ^_^

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Tue Apr 03, 2012 2:56 pm

klu zaman jepun dulu aku rase dah x de rupa dah kot... ni mcm baru lg... cap gajah beb... lgpun aku dah tunggu 3 bulan baru pakai...ha3
Back to top Go down
letak_pisang
Laskar Kanan


Posts : 201
Join date : 20/07/2011
Location : Kuantan

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Thu Apr 05, 2012 6:40 pm

pnyebab seat takbleh bukak



Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Fri Apr 06, 2012 11:48 am



kt gmbar ni 125z ape ni
yang ak thu ade 125z 46 ngan gogo je kan??
ni ke ye angin2 ak dngar org ckp 125z VR??...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
AdHwA
Bintara Muda


Posts : 429
Join date : 04/03/2011
Age : 26
Location : Dungun

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Fri Apr 06, 2012 7:43 pm

bkn 2 spesel edisen jew.. lme dh ase aq 6pk set 2.
fuh, lme x singgah cni. smekom seme.. hehe
Back to top Go down
bender
Bintara Muda


Posts : 452
Join date : 16/11/2010
Location : cheras

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Thu Apr 26, 2012 9:46 am

Alhamdulillah.... kekaseh gelapku da kembali pulih.... baru kua spital setelah koma slama sebulan....
Back to top Go down
Paktam
Laskar Kelas I


Posts : 131
Join date : 04/10/2011
Age : 26
Location : Miri,Sarawak/Kuala Lumpur

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Fri Apr 27, 2012 3:35 pm

set carb ni kekadang klakar... xdpt start sebab pasang throttle tu tebalik... ahhahaa
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Sat Apr 28, 2012 2:09 pm

Paktam wrote:
set carb ni kekadang klakar... xdpt start sebab pasang throttle tu tebalik... ahhahaa

throtle tbalik???....ak biasa slap psang slide x masuk takuk dia...masa stat wennnngg...moto jadi rem sndiri...
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
nazjb
Bintara Muda


Posts : 463
Join date : 28/09/2010
Age : 30
Location : Jb>kempas>bandar jb

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Sat Apr 28, 2012 4:46 pm

penah dulu mesin rumput bpk aku problem..start mmg idup..skali tolak throttle myk tu,enjin mati..cek plug,ok je..skali cek carb plak.rupenye,klip jarum dh xde..patot la mati2..slide naik,tp jarum duk diam je..terpakse korbankn 1 klip jarum carb yg lain..sekian.hahaha
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Sun Apr 29, 2012 12:05 am

ikan ikan ikan.... balik kg emak aku tangkap ikan kt sawah hehe.. best gilerrrrrrrr!!

[img] [/img]

ada lagi kt dlm baldi msh idup tu hanya sebahagian sahaje
sesekali mkn ikan puyu dan ikan haruan sedap jugeee... hehehe
Back to top Go down
sherlock
Laskar Kanan


Posts : 247
Join date : 07/01/2010
Age : 28
Location : jEnGkAx to BanGi...

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Sun Apr 29, 2012 2:49 pm

-sLip- wrote:
ikan ikan ikan.... balik kg emak aku tangkap ikan kt sawah hehe.. best gilerrrrrrrr!!

[img] [/img]

ada lagi kt dlm baldi msh idup tu hanya sebahagian sahaje
sesekali mkn ikan puyu dan ikan haruan sedap jugeee... hehehe

aduhh,tgk gambo2 cmnie la yg wat ati sedu nie...='I
rindu nk men sawah kt kg cam time kecik2 dlu...
mancing haruan,sepat,puyu n mcm2 lg laa...
skang atok nenek da xde,so xde point nk blk kg...
HUAAAAAAAAAAAA....!!!
(kg ko area mne slip...???)
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Sun Apr 29, 2012 8:22 pm

to sherlock[b] : fuh mmg best tgkp ikan... aku x leh kata apa,puas ati,sekali balik kg tgkp ikan..ni aku.emak,abah,makcik aku menimba ni,x yah pancing,blok je parit kecik tepi batas sawah tu,time menimba x bwk kamera,rugi2,mcm skrg dah time menuai,(panen),swh dah gondol,hr pn panas,air dah nk kering,jdi menimba x penat sgt,air dah nk kering,pernah hr tu aku gi menjolok kelongkong,letak jaring,sekali yg kuar ular bpk besarr dah besar mcm ular sawa.kalo kt kg org panggil ular kadut(x tau nma saintifik apa keh3)nk naik dari parit kelam kabut mmg cuak gila dibtnyer,krem tgn aku nk lari pnya psl keh3 adui besar tu ularnyer..

tapi mcm skrg ikan tgk nsb juge,kdg kalo ada rezki bykla dpt,x mcm dulu,pancing dlm sawah,mmg dpt... org dulu jrg pakai racun2 power mcm skrg hehe

kg belah mak aku di Tanjung karang.. aku pn dah x de Atok dan nenek di kg,kalo balik ke kg gi umah Makcik aku,X pn nenek tiri aku,tapi jrg lah gi umah nenek tiri(eh kira ada nenek jgak la kn wlpn nenek tiri hehe)

sesekali kalo balik kg membaja,membuang padi angin dan sebagainyer.dan pancing ikan hehehe...

seronok main lumpur comot2 hehehe
Back to top Go down
sherlock
Laskar Kanan


Posts : 247
Join date : 07/01/2010
Age : 28
Location : jEnGkAx to BanGi...

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Tue May 01, 2012 1:04 am

perghhh,slonotnyer...
da lame xmrase terjon parit n sawah nie...
cite sal ular time mnimbe ni slalu gak aku mrase time dlu...
aku baru dapat brite dr mak aku,rupenyer skang nie bapak aku ngah dok bersantai kt kg(fuhhh,balek kg xbgtau aku rupenyer)...
parentz aku gi kenduri kerabat kt behrang baru ni,pastu bapak aku ley jumpe adek bradek die n then trus follow dorg blk kg (parit buntar) skali...
hahahaaaaa,die pon rindu kg gak la 2 cam aku kot...
Back to top Go down
bdk_sesat96
Laskar Muda


Posts : 16
Join date : 20/01/2011
Age : 26
Location : sel----->qlate

PostSubject: re   Tue May 01, 2012 3:21 am

salam otai2 smua...
nk tanya sikit...kalau nak buat wiring baru rm85 mhal x??

p/s:sori law slah tmpat pos...peace:)
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Wed May 02, 2012 6:17 pm

bdk_sesat96 wrote:
salam otai2 smua...
nk tanya sikit...kalau nak buat wiring baru rm85 mhal x??

p/s:sori law slah tmpat pos...peace:)

harga tu utk wiring ori ke?kalo ori ok sgt dah tu harganyer..
penah jugee aku tuka wiring dulu tapi pakai yg brand TAA dlm rm50 lebih rsanyer..
Tapi skrg dah tuka balik pakai wiring ori hehe.. dulu2 duit x cukup hentam je la pakai brand TAA.. boleh laa hehe
Back to top Go down
Paktam
Laskar Kelas I


Posts : 131
Join date : 04/10/2011
Age : 26
Location : Miri,Sarawak/Kuala Lumpur

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Wed May 02, 2012 8:59 pm

akhirnye cm da selesai setting carb... sila komen plss... n bg pendapat... Smile
Back to top Go down
bdk_sesat96
Laskar Muda


Posts : 16
Join date : 20/01/2011
Age : 26
Location : sel----->qlate

PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Thu May 03, 2012 5:41 pm

-sLip- wrote:
bdk_sesat96 wrote:
salam otai2 smua...
nk tanya sikit...kalau nak buat wiring baru rm85 mhal x??

p/s:sori law slah tmpat pos...peace:)

harga tu utk wiring ori ke?kalo ori ok sgt dah tu harganyer..
penah jugee aku tuka wiring dulu tapi pakai yg brand TAA dlm rm50 lebih rsanyer..
Tapi skrg dah tuka balik pakai wiring ori hehe.. dulu2 duit x cukup hentam je la pakai brand TAA.. boleh laa hehe

tq bro...x jd tkar..
ttb da elok..hahaha
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: KAUNTER TAMBAH POSTING V8   Today at 4:51 pm

Back to top Go down
 
KAUNTER TAMBAH POSTING V8
View previous topic View next topic Back to top 
Page 17 of 17Go to page : Previous  1 ... 10 ... 15, 16, 17
 Similar topics
-
» Kaunter Tambah Posting V3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: