.
HomeRegisterLog in
Share | 
 

 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 18  Next
AuthorMessage
Apislegend
Laskar Kanan


Posts: 377
Join date: 01/08/2010
Age: 26
Location: kuantown-ganu-kelate

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Fri Aug 12, 2011 11:14 am

-sLip- wrote:
aku pulak pkai yg mcm gini.... slide putih lagikkk keh3........ ok Alhamdulilah,no problem,tpi minjet dgn pilot asal x sesuai dgn moto aku,tpksa diturunkn,jarum asal pn tuka pkai panther pnya,pagi2 skali setart aje,x de bobok,lancar,pikup best betul,top biase aje hehehe,myk ada save sikit drpda caburetor asal aku,ntah la,agaknyer caburetor asal dah nk kong he3


[img] [/img]

nguhekkkk slide putih(terserlah la keLOKELanyer tu)

lokel @ ori tak kisah mane2.....yang penting asalkan bahagia.....huhu
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts: 1806
Join date: 04/03/2010
Location: bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Fri Aug 12, 2011 7:33 pm

-sLip- wrote:
aku pulak pkai yg mcm gini.... slide putih lagikkk keh3........ ok Alhamdulilah,no problem,tpi minjet dgn pilot asal x sesuai dgn moto aku,tpksa diturunkn,jarum asal pn tuka pkai panther pnya,pagi2 skali setart aje,x de bobok,lancar,pikup best betul,top biase aje hehehe,myk ada save sikit drpda caburetor asal aku,ntah la,agaknyer caburetor asal dah nk kong he3


[img] [/img]

nguhekkkk slide putih(terserlah la keLOKELanyer tu)ye ke lokel?ngeh3.....

bro,,,bg spec moto dgn saiz mainjet n pilot...

ak pkai carb catal gak...

Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts: 477
Join date: 04/05/2010
Location: selangor

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Sat Aug 13, 2011 1:47 pm

>to En.Babet=
yg aku pkai tu Millenium,spec moto aku blok 1:00,minjet=185,pilotjet=20,blok port lubang angin,ejos&minyak sikit aje (bt stok sedap pkai jln2 cari rezki&bkn port racing),head standet,jarum panther(ori),inila seting yg skrg aku pkai,minyak ok Al hamdulilah save sikit(kalo bwk biasa2,kalo lelaju,myk pn laju je abis hehe),kaler plug pn ok,gelap2 juga(aku ada post hr tu,ntah kt mana aku dah lupa,pictnyer)cover kotak angin aku sendal dgn nut saiz 12(nut yg kt tiub tu)2bijik,pusingan skru angin 1 1/3 pusingan,pagi2 no problem,skali setart

ko cuba dlu minjet,pilot standet,jarum standet kt tgh&tgk kaler plug,kalo ok.
kalo x ok cth mcm bobok yg melampau,rombak balik minjet,pilot&pkai jarum panther ori,(pakai jarum panther ori mmg bagus,dari sudut ihklas moto aku ni)

slmt mncuba En.babet,wlpn kdg2 lain moto,lain setingnyer,tpi sekurg2 dpt info,perbandingan dan rujukan
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts: 1806
Join date: 04/03/2010
Location: bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Sat Aug 13, 2011 10:01 pm

slip:

aku pkai blok 0.25 sume stended mended...
tp pkai carb catal...mj190 pj22.5 jarum takuk tgh tp dh asah ujung...
kotak angin buang span..buang getah b**i...tebuk 20 lubang...

start pg susah ckit...nk rem je moto akn blow n mati...
pickup ada...top biasa je...myk ok...

just kdg2...klaw moto dbiarkn sejuk lama2 sgt mmg susah nk maintain hdup....
ni simptom myk lebih ke angin lebih ek??
plug xcek lg...

anyway...ak rase mcm nk kecikkn mj and pj ak sikit r...ko rase cmne slip?
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts: 477
Join date: 04/05/2010
Location: selangor

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Sun Aug 14, 2011 7:15 am

babet>

errr aku pn bkn terer sgt nk set2 ni,tpi bole eksperimen dan cuba,tpi aku kdg2 takot nk bg pndpt,takot ada percanggahan pndpt..

mcm kes susah nk idup,time aku mula pakai cab z tu aku kena kes mcm ko (start pg susah ckit...nk rem je moto akn blow n mati... pilot22.5,minjet210) dgn selambernye aku turun pilotjet jdi 20(asal 22.5) pusingan skru angin jdi 1 1/3..,makin aku naikkn pilotjet jdi 25,27.5,30,pn sama(pelik aku.patutnyer yg aku baca kt forum ni,up pilot utk senang start,entah utk moto aku hehe)time ni pilot20 ok utk moto aku.minjet 185

tentg susah nk maintain lepas enjin dibiarkn sejuk sgt2 msh ada kt motor aku,cth dah berembun pkul 2pagi kt luar kedai mapley,tpi aku skali setart aje,kena panas2kn enjin,rem sikit2,lpas tu ok.kalo pkul 7.30am start ok,skali tendang je

pilot tu ko try up kn dlu,(mcm saranan forum ni utk senang start pagi2)try pakai 25,kalo x ok,try turunkn mcm aku jdi 20.minjet biar je dlu,tgk plug... x pn kalo nk try set minjet,pilot mcm aku pn ok juga tgk mcmner,tpi kena pakai jarum panther ori,takuk tgh.

aku sndri pn x brapa konfiden nk asah2 jarum,takut x ngam

kalo bole cari jarum panther ori,bg kt motor aku ni combinasi jarum panther ori dgn cab z mmg best,bg aku

maaf la kpda para2 otai kt 125z yg power2 motornyer kalo ada kekurgan,kesilapan... dLL

kot2 ada seting lain yg dpt mmbantu..
Back to top Go down
mudienLC152
Laskar Muda


Posts: 27
Join date: 14/08/2011

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Sun Aug 14, 2011 7:53 am

salam semua warga m125zc...
newbie masuk mengadap...btul2 nktau ni...
ape kelebihan msuk karburator rxz kt 125z ni?
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts: 876
Join date: 06/05/2010
Age: 23
Location: jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Sun Aug 14, 2011 8:16 am

mudienLC152 wrote:
salam semua warga m125zc...
newbie masuk mengadap...btul2 nktau ni...
ape kelebihan msuk karburator rxz kt 125z ni?

sodap bro.. hehehe..grau je..
ko akn trase pikup lbih n save mnyak.. tu yg ak ase la..tp ak sumbt carb penther..
tp carb asal pun ok sbenarnye.. pndai setting pj ngn mj lju la..
bktinye aritu ak berembt ngn naem2345.. mto 2 2 blok 00.. dia pkai carb asal tp adjust mj..
ak pkai carb penther.. pikup same gi tp long ak makan asap ...
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts: 1806
Join date: 04/03/2010
Location: bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Sun Aug 14, 2011 8:39 am

-sLip- wrote:
babet>

errr aku pn bkn terer sgt nk set2 ni,tpi bole eksperimen dan cuba,tpi aku kdg2 takot nk bg pndpt,takot ada percanggahan pndpt..

mcm kes susah nk idup,time aku mula pakai cab z tu aku kena kes mcm ko (start pg susah ckit...nk rem je moto akn blow n mati... pilot22.5,minjet210) dgn selambernye aku turun pilotjet jdi 20(asal 22.5) pusingan skru angin jdi 1 1/3..,makin aku naikkn pilotjet jdi 25,27.5,30,pn sama(pelik aku.patutnyer yg aku baca kt forum ni,up pilot utk senang start,entah utk moto aku hehe)time ni pilot20 ok utk moto aku.minjet 185

tentg susah nk maintain lepas enjin dibiarkn sejuk sgt2 msh ada kt motor aku,cth dah berembun pkul 2pagi kt luar kedai mapley,tpi aku skali setart aje,kena panas2kn enjin,rem sikit2,lpas tu ok.kalo pkul 7.30am start ok,skali tendang je

pilot tu ko try up kn dlu,(mcm saranan forum ni utk senang start pagi2)try pakai 25,kalo x ok,try turunkn mcm aku jdi 20.minjet biar je dlu,tgk plug... x pn kalo nk try set minjet,pilot mcm aku pn ok juga tgk mcmner,tpi kena pakai jarum panther ori,takuk tgh.

aku sndri pn x brapa konfiden nk asah2 jarum,takut x ngam

kalo bole cari jarum panther ori,bg kt motor aku ni combinasi jarum panther ori dgn cab z mmg best,bg aku

maaf la kpda para2 otai kt 125z yg power2 motornyer kalo ada kekurgan,kesilapan... dLL

kot2 ada seting lain yg dpt mmbantu..

orait slip..akn ku usahakn sprt yg anda sarankn....thnx a lot for the suggestions Wink
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts: 894
Join date: 15/09/2009
Location: tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Sun Aug 14, 2011 3:47 pm

yup ape slip ckap.

simptom; solution
susah start pagi; besarkan pilotjet

maaf kalu hambe salah.
hambe pegang spanar pun x reti Razz

Back to top Go down
mudienLC152
Laskar Muda


Posts: 27
Join date: 14/08/2011

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Mon Aug 15, 2011 3:22 am

samporna ccn wrote:
mudienLC152 wrote:
salam semua warga m125zc...
newbie masuk mengadap...btul2 nktau ni...
ape kelebihan msuk karburator rxz kt 125z ni?

sodap bro.. hehehe..grau je..
ko akn trase pikup lbih n save mnyak.. tu yg ak ase la..tp ak sumbt carb penther..
tp carb asal pun ok sbenarnye.. pndai setting pj ngn mj lju la..
bktinye aritu ak berembt ngn naem2345.. mto 2 2 blok 00.. dia pkai carb asal tp adjust mj..
ak pkai carb penther.. pikup same gi tp long ak makan asap ...

ooooo...thz a lot bro...
ptut la semua pakat duk convert masuk carb lain...
ini tk bleh jd...(br 2,3 ari pkai 125z...) hihihihi...
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts: 1141
Join date: 28/03/2010
Location: Kota Kinabalu

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Mon Aug 15, 2011 7:16 am

ni ragam moto aku pla..sejak pakai carb rxz, moto aku susah nak start pagi2..kaler plug da cun..up pilot pun masih susah nak hidup..

aku syak ni mgkin pnca dia sbb tengkuk carb aku da kena potong..alas guna nut n washer ja..jadi MUNGKIN minyak kering..

kalau nak hidup kena kick start 5-7kali masa kunci off..pastu on kan kunci..kick start sekali insyallah moto hidup..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts: 1806
Join date: 04/03/2010
Location: bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Mon Aug 15, 2011 5:39 pm

absolute_ahben wrote:
yup ape slip ckap.

simptom; solution
susah start pagi; besarkan pilotjet

maaf kalu hambe salah.
hambe pegang spanar pun x reti Razz

ok ahben Cool
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts: 1806
Join date: 04/03/2010
Location: bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Mon Aug 15, 2011 5:41 pm

devilmeasha wrote:
ni ragam moto aku pla..sejak pakai carb rxz, moto aku susah nak start pagi2..kaler plug da cun..up pilot pun masih susah nak hidup..

aku syak ni mgkin pnca dia sbb tengkuk carb aku da kena potong..alas guna nut n washer ja..jadi MUNGKIN minyak kering..

kalau nak hidup kena kick start 5-7kali masa kunci off..pastu on kan kunci..kick start sekali insyallah moto hidup..

ape kait tgkuk potong dgn myk kering tu bro?

mcm ak yg mls nk up pilot jet,ak just tutup skit skru angin...n then lebih senang ckit nk start pg...
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts: 894
Join date: 15/09/2009
Location: tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Mon Aug 15, 2011 9:42 pm

hua.
Smile
bler da up pilot, mainjet kne cek blek.
bler pilot besa selalunye la mainjet akan kecik.
then angin pun kne adjust blek Smile
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts: 1141
Join date: 28/03/2010
Location: Kota Kinabalu

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Tue Aug 16, 2011 2:34 pm

aku pun xtau la...carb aku tu mmg payah nak start pagi up pilot /tutup skru angin sama je..2la aku rasa punca dari potong tengkuk carb..hehehe..ambe rase je la...ambe budak baru belaja.. What a Face

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan


Posts: 611
Join date: 18/05/2011
Location: Terengganu,Besut

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Tue Aug 16, 2011 7:54 pm

apa beza jarun carb panther local ngan ori moto???
standart moto z pakai MJ ngan PJ brp??
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts: 876
Join date: 06/05/2010
Age: 23
Location: jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Tue Aug 16, 2011 8:32 pm

shark : jarum ori penther wane perak..bkn gold.. (info from my prend)

ni ak nk tnye..mle pkai carb asal..ok 140 dah tntu.. then ak pkai carb penther.. td plak ak tkar carb asal blik.. try ride..pergh mcm siput da la semput.. pastu sumbt blik carb panther..
soaln ak klu da pkai carb besar pastu msuk blik carb stndrd mmg jd lain ke??
Back to top Go down
absolute_ahben
Laskar Kelas II


Posts: 894
Join date: 15/09/2009
Location: tc → shh alam → tc

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Tue Aug 16, 2011 10:31 pm

err..
sebab ko da biase bwk moto + carb phanter.
then sumbat blek carb standrd memang akan rase pelik.
carb standard 24mm
carb phanter 26mm

maaf kalu silap.
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts: 1141
Join date: 28/03/2010
Location: Kota Kinabalu

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Tue Aug 16, 2011 11:31 pm

betul2...bila up ke 26mm/ke carb lebih besar..susah nak dpt rasa..tp bila da downgrade balik..baru terasa perbezaannya..hehehe..

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
samporna ccn
Laskar Kelas II


Posts: 876
Join date: 06/05/2010
Age: 23
Location: jengka <- gambang -> kuantan

PostSubject: Re: 125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4   Wed Aug 17, 2011 7:33 am

oo ye ker... uhuhuhuh.. nsb baek ar carb penther yg ak gne tu xla parak sngt mnyak dia.. hehhehehe.. ingt sumbt carb asal sje je upenye jd gtu xjd ar.. kne set mj pj dlu la carb asal tu...
Back to top Go down
 

125Z + Carb Rxz @ Carb Panther @ Carb Tzm @ Aftermarket V4

View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 18Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 18  Next

 Similar topics

-
» Minyak 2t & 4t 125z Anda
» 2T & 4T Pilihan Anda V5
» Segala Persoalan V7
» 125Z + Carb RXZ V2
» Kenapa Ex Anda Nak Kembali Bersama Dengan Anda Semula

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community ::  :: -