.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 2T & 4T Pilihan Anda V10

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next
AuthorMessage
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Thu May 19, 2011 12:58 pm

sebu tk sangkut hehe, yg sangkut2 tu semput hehe, dye mcm mane nk ckp ek, ble kite pulas throthle mcm lambat je nk pg nye, slalu rase kt gear 3,4,5 mcm tu la, lagi satu ble sebu asap kuar ejos byk gler ar.
Back to top Go down
syamaleeto
Laskar Kanan


Posts : 333
Join date : 21/03/2011
Age : 28
Location : puchong

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Thu May 19, 2011 4:16 pm

haa,, semput,, ak lupe istilah tuh~ hahaha,, em, slalu, pg2, moto ak mesti sebu,, asal ehk? ke sume moto 125 mmg camtuh???
Back to top Go down
adiena
Laskar Muda


Posts : 37
Join date : 16/02/2011
Age : 97
Location : puncak alam

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Thu May 19, 2011 8:04 pm

pada pemerhatian aku...

2t petronas syntium 2sx lagi sikit asap berbanding 2t maxoil twc3
Back to top Go down
freakyfitz
Laskar Muda


Posts : 33
Join date : 10/12/2010
Location : Johor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Fri May 20, 2011 11:21 am

kalau penzoi marine TCW-3 tu harga rm25 ok?
Back to top Go down
monster block
Laskar Kanan


Posts : 200
Join date : 21/02/2011
Age : 27
Location : melaka

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Fri May 20, 2011 11:38 am

lagi satu persoalan yg benak kt pale ni..
Kalo tupai baru ,kt enjin tu ada tulis ' GUNA YAMALUBE'.
Smlm ada jmpe 4T yamalube tu...tp tulisan thailand la pulak..kalo guna 4T tu , xde effect pape ke ? Sbb jrang tngok bdak2 ni pkai...igt nk try , tp xberani lg..tkot effect pulak...sbb xpnah nampak owg guna...
Tolong bg sesape yg tau samaada 'YAMALUBE' Ni mcmne performance nye n
xpenah dgr g yamalube ni 4t ke ape ?
Hehe...tulun otai2 sekalian..
*tiada jawapan lagi..huhu.


Last edited by monster block on Sun May 22, 2011 8:30 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
naem 2345
Bintara Muda


Posts : 424
Join date : 25/08/2010
Age : 25
Location : keratong-jengka town....

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Fri May 20, 2011 9:57 pm

syamaleeto wrote:
haa,, semput,, ak lupe istilah tuh~ hahaha,, em, slalu, pg2, moto ak mesti sebu,, asal ehk? ke sume moto 125 mmg camtuh???

aq rse semua tupai cm tuh....x phm aq...hahaha
baru kew lame kew same jeee.....
Back to top Go down
muhammadazam_44
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 14/05/2011
Age : 26
Location : Miri-Sarikei Sarawak

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 21, 2011 10:14 am

salam perkenalan...saya budak baru belajar...
klu moto baru n blom lepas pantang pkai 2T apa bagus ek.? aku pkai petronas 4000 ok x.?2T lama tu kan..?hehe...
pening dah baca dari mula2 sebab dulu ada yang cakap 2T shell sx ok dah utk jalan jauh...sebab dia pekat...2T mahal2 tu x sesuai sangat sebab nipis...tapi yang baru2 ni cakap 2T full sintetik lagi bagus utk jalan jauh...sebab lagi pekat...konfius2...
nurkaye_akmal wrote:
hehe aku pon tk pandai beza la, cume kalo ble pakai fully sintetik lebih better la untuk jalan2 jauh ni, sbb dye lebih likat then yg semi sentetk, tpi aku rase semi sentetik pon sedap je buat jalan jauh hahaks
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 21, 2011 11:35 am

uit ko amik aku nye pepatah tuh hahaks, maybe ade sesetngah orang ckp yg 2t pekat atau cair ini sedap tuk long distance, hehe kalo ikut aku aku rase kalo pekat skit lagi sedap kot, maybe kalo 2t cair ni bleh cover pergerakan ke blok tu dengan lebih cepat kan, jadi ia logik jugak kan, so better kene try and feel it different yeah hehe, kalo salah tolong betulkan hambe yg bersalah ni hihi
Back to top Go down
muhammadazam_44
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 14/05/2011
Age : 26
Location : Miri-Sarikei Sarawak

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 21, 2011 1:27 pm

haha...logik gak tu...
yang betul ke salah tu xtau nk komen...aku baru lagi la psal moto 2stroke nie...just pening je baca pandangan org len2...otai2 je yg boleh jatuhkan hukuman gantung bersalah ke tak...hehe...
Back to top Go down
herel_rocks
Laskar Muda


Posts : 35
Join date : 03/10/2010
Age : 30
Location : T'loh, KL, T'noh

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 21, 2011 6:00 pm

cmner nk adjust pump 2t tu..??? Question
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 21, 2011 6:29 pm

nguahhhh 2t maxoil tcw3 tmpt aku dah naik... dari Rm19 ke Rm21... lari bajet dah ni.. beli lain pula la... belasah je 2t yg sederhana harganye.. (karbon akan byk... abai kn aje bt aku hehehe)
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 21, 2011 7:12 pm

muhammadazam_44 wrote:
salam perkenalan...saya budak baru belajar...
klu moto baru n blom lepas pantang pkai 2T apa bagus ek.? aku pkai petronas 4000 ok x.?2T lama tu kan..?hehe...
pening dah baca dari mula2 sebab dulu ada yang cakap 2T shell sx ok dah utk jalan jauh...sebab dia pekat...2T mahal2 tu x sesuai sangat sebab nipis...tapi yang baru2 ni cakap 2T full sintetik lagi bagus utk jalan jauh...sebab lagi pekat...konfius2...
nurkaye_akmal wrote:
hehe aku pon tk pandai beza la, cume kalo ble pakai fully sintetik lebih better la untuk jalan2 jauh ni, sbb dye lebih likat then yg semi sentetk, tpi aku rase semi sentetik pon sedap je buat jalan jauh hahaks

salam. Bagi aku pakai je 2t apa2 jenama asalkan dia tulis jaso fc/fd. fd mahal cikit sebab dia lagi bersih. Semestinya sintetik lagi mahal. Tapi mampukah nak pakai.
Back to top Go down
kenzou
Laskar Kelas I


Posts : 139
Join date : 22/03/2010
Age : 23
Location : k.l

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 21, 2011 7:22 pm

bagi 4t plak korang pakai ape skrang nihh..? ke stick lagi pada rimula tuhh..? aku na tukar 4t, tpi ta tau mana yg ok dan ta terlalu mahal..
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 21, 2011 7:31 pm

kalo 4t try la pkai castrol gold tu, sedap gak, kalo aku, aku prefer rimula ngan shell vsx kot, gler babas best dye, ble pkai rimula rase mcm dah tk dengar plak bunyi clutch aku tuh hehe
Back to top Go down
syamaleeto
Laskar Kanan


Posts : 333
Join date : 21/03/2011
Age : 28
Location : puchong

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 21, 2011 7:31 pm

kenzou wrote:
bagi 4t plak korang pakai ape skrang nihh..? ke stick lagi pada rimula tuhh..? aku na tukar 4t, tpi ta tau mana yg ok dan ta terlalu mahal..

ko try sikolene~ sdap gak,, moto ringan,, tp susah nk dptlaa,, ak ade jumpe kat sentul~ mmg ak pakai tu lah~
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 21, 2011 7:33 pm

ajizaimi wrote:
muhammadazam_44 wrote:
salam perkenalan...saya budak baru belajar...
klu moto baru n blom lepas pantang pkai 2T apa bagus ek.? aku pkai petronas 4000 ok x.?2T lama tu kan..?hehe...
pening dah baca dari mula2 sebab dulu ada yang cakap 2T shell sx ok dah utk jalan jauh...sebab dia pekat...2T mahal2 tu x sesuai sangat sebab nipis...tapi yang baru2 ni cakap 2T full sintetik lagi bagus utk jalan jauh...sebab lagi pekat...konfius2...
nurkaye_akmal wrote:
hehe aku pon tk pandai beza la, cume kalo ble pakai fully sintetik lebih better la untuk jalan2 jauh ni, sbb dye lebih likat then yg semi sentetk, tpi aku rase semi sentetik pon sedap je buat jalan jauh hahaks

salam. Bagi aku pakai je 2t apa2 jenama asalkan dia tulis jaso fc/fd. fd mahal cikit sebab dia lagi bersih. Semestinya sintetik lagi mahal. Tapi mampukah nak pakai.

btol2, untuk yg jaso FD maybe lebih baik la, cume agak mahal skit, tpi castrol yg ade jaso FD tu still affordable la, kalo mcm maxoil or penzoil marine agak mahal la, cume kebaikan dye just ade detergency, makna kata tkde la byk karbon sgt kt head t
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 21, 2011 8:26 pm

hmmm mobil delvac Mx pn da naik harga jdi Rm20... nmpk gayanya,bertukar ke Rimula R3x la.... Rimula pn rimula lah
Back to top Go down
muhammadazam_44
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 14/05/2011
Age : 26
Location : Miri-Sarikei Sarawak

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 21, 2011 8:47 pm

nurkaye_akmal wrote:
ajizaimi wrote:
muhammadazam_44 wrote:
salam perkenalan...saya budak baru belajar...
klu moto baru n blom lepas pantang pkai 2T apa bagus ek.? aku pkai petronas 4000 ok x.?2T lama tu kan..?hehe...
pening dah baca dari mula2 sebab dulu ada yang cakap 2T shell sx ok dah utk jalan jauh...sebab dia pekat...2T mahal2 tu x sesuai sangat sebab nipis...tapi yang baru2 ni cakap 2T full sintetik lagi bagus utk jalan jauh...sebab lagi pekat...konfius2...
nurkaye_akmal wrote:
hehe aku pon tk pandai beza la, cume kalo ble pakai fully sintetik lebih better la untuk jalan2 jauh ni, sbb dye lebih likat then yg semi sentetk, tpi aku rase semi sentetik pon sedap je buat jalan jauh hahaks

salam. Bagi aku pakai je 2t apa2 jenama asalkan dia tulis jaso fc/fd. fd mahal cikit sebab dia lagi bersih. Semestinya sintetik lagi mahal. Tapi mampukah nak pakai.

btol2, untuk yg jaso FD maybe lebih baik la, cume agak mahal skit, tpi castrol yg ade jaso FD tu still affordable la, kalo mcm maxoil or penzoil marine agak mahal la, cume kebaikan dye just ade detergency, makna kata tkde la byk karbon sgt kt head t

oww...xpernah jumpa lg 2t maxoil dgan penzoil marine kat cni...pakai yg biasa2 je...hehe...
thanx atas nasihat yg diberikan...nk kna blaja banyak lg... study
Back to top Go down
naem 2345
Bintara Muda


Posts : 424
Join date : 25/08/2010
Age : 25
Location : keratong-jengka town....

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sun May 22, 2011 12:19 am

-sLip- wrote:
hmmm mobil delvac Mx pn da naik harga jdi Rm20... nmpk gayanya,bertukar ke Rimula R3x la.... Rimula pn rimula lah

sedap ape rimula r3...aq pkai puas ati laa....
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sun May 22, 2011 1:19 am

salam. peringatan utk semua. tadi aku cek kabel 2t,yang dari tank 2t. Kabel tu ada luka2,pecah mungkin sebab panas atau tegang sangat. jadi kalau lah dia putus tanpa disedari,maka . . .

nak tanya ada ke kabel 2t yg lutsinar??
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sun May 22, 2011 1:45 am

maka motot anda akan jem kiki, kabel 2t yg dari tank tu ker, aku rase aku nye lutsinar, sbb bleh nampak color ngan flow 2t tu
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sun May 22, 2011 11:13 am

naem 2345 wrote:
-sLip- wrote:
hmmm mobil delvac Mx pn da naik harga jdi Rm20... nmpk gayanya,bertukar ke Rimula R3x la.... Rimula pn rimula lah

sedap ape rimula r3...aq pkai puas ati laa....

aku pernah pkai Rimula X yg lama(dah x de),yg sebelum r3x... aku da beli semalam r3x rm14.90... beralih arah dari delvax mx ke r3x,krn delvax sdah naik harge... r3x simpan dulu,ckup time nnti tuka hehe
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sun May 22, 2011 12:50 pm

nurkaye_akmal wrote:
maka motot anda akan jem kiki, kabel 2t yg dari tank tu ker, aku rase aku nye lutsinar, sbb bleh nampak color ngan flow 2t tu

aik. brp beli?? ke moto dah terpasang dgn kabel lutsinar
Back to top Go down
Kasut Terbang
Laskar Muda


Posts : 23
Join date : 17/04/2011

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sun May 22, 2011 1:30 pm

-sLip- wrote:
nguahhhh 2t maxoil tcw3 tmpt aku dah naik... dari Rm19 ke Rm21... lari bajet dah ni.. beli lain pula la... belasah je 2t yg sederhana harganye.. (karbon akan byk... abai kn aje bt aku hehehe)

kat tmpat aku dah naik dri rm18.40 ke rm23.00....ad sesetengah kdai smpai rm26.00 pun ada...adoii....
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sun May 22, 2011 1:56 pm

ajizaimi wrote:
nurkaye_akmal wrote:
maka motot anda akan jem kiki, kabel 2t yg dari tank tu ker, aku rase aku nye lutsinar, sbb bleh nampak color ngan flow 2t tu

aik. brp beli?? ke moto dah terpasang dgn kabel lutsinar

aku bli memang originally transparent, emm bukan sume transparent ek, motor ko mcm mane
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Today at 11:58 pm

Back to top Go down
 
2T & 4T Pilihan Anda V10
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: