.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 2T & 4T Pilihan Anda V10

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next
AuthorMessage
wgs4@9
Laskar Kelas I


Posts : 157
Join date : 13/01/2011
Age : 28
Location : Temerloh

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Mon May 02, 2011 8:41 pm

Man4822 wrote:
tupaiku wrote:
pki la penzzoil marine tcw-3 bau hangit dia lg kurang drpd castrol powerrrr 1 tu..

mane nak dapt yang 1 gelen bro??
tempat aku tak da jual.. yang 1 liter pn x da jual

kat UMW kat shah alam ade jual 1gelen nye..leh try tnye sane ade stok lagi ke x..
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Mon May 02, 2011 8:48 pm

wgs4@9 wrote:
Man4822 wrote:
tupaiku wrote:
pki la penzzoil marine tcw-3 bau hangit dia lg kurang drpd castrol powerrrr 1 tu..

mane nak dapt yang 1 gelen bro??
tempat aku tak da jual.. yang 1 liter pn x da jual

kat UMW kat shah alam ade jual 1gelen nye..leh try tnye sane ade stok lagi ke x..
tq for the info bro
Back to top Go down
venom
Laskar Kanan


Posts : 343
Join date : 03/04/2009
Age : 41
Location : Semenyih - KL - Semenyih

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Tue May 03, 2011 1:06 pm

berbaloi ke pakai 2T mahal2 ? lainlah kalau 4T, lama sikit nak tukar semula. kalau 2T ni setakat 2 minggu pun tak sampai...
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Tue May 03, 2011 1:12 pm

wgs4@9 wrote:

kat UMW kat shah alam ade jual 1gelen nye..leh try tnye sane ade stok lagi ke x..
dh takde lg jual 1gelen kt situ..
jual 1liter jer..

2t mhl pakai time konvoi atau ride jauh2..baru rasa ringan jer..
nk pusing2 kg, pakai shell sx dh cukup la...

_________________
set skru allenkey chrome utk 125z<--klik jer
Back to top Go down
wgs4@9
Laskar Kelas I


Posts : 157
Join date : 13/01/2011
Age : 28
Location : Temerloh

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Tue May 03, 2011 1:35 pm

vendetta wrote:
wgs4@9 wrote:

kat UMW kat shah alam ade jual 1gelen nye..leh try tnye sane ade stok lagi ke x..
dh takde lg jual 1gelen kt situ..
jual 1liter jer..

2t mhl pakai time konvoi atau ride jauh2..baru rasa ringan jer..
nk pusing2 kg, pakai shell sx dh cukup la...

dah xde dah ek segelen nye...bpe ek seliter 2t penzoil tu?
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Tue May 03, 2011 2:14 pm

venom wrote:
berbaloi ke pakai 2T mahal2 ? lainlah kalau 4T, lama sikit nak tukar semula. kalau 2T ni setakat 2 minggu pun tak sampai...
kalo rs pakai 2t murah lg jimat dr top overhoul,boleh je..ngeh3...tp aku pon pakai 2t 2sx yg rm10 tu je...bt pusing2 lam kg je boleh la... afro
Back to top Go down
XanChi
Laskar Kelas I


Posts : 110
Join date : 25/01/2010
Location : Bedok, Singapura

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Tue May 03, 2011 5:52 pm

2T Pennzoil Marine FOR THE WIN!
Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Tue May 03, 2011 6:26 pm

topi + kasut = sgt padan...haha
ni yg nk try penzoil nih....
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Tue May 03, 2011 6:34 pm

side mirror x psg,kene saman lak bdk nie nnt..
berbaloi pakai 2t mahal2x untuk mengerahkan keringat moto ke thp plg maksimum,setakat pusing2x kmpg sambil syuwet2x awek campur je 2t dlm tank mnyk sekali xde hal,tank 2t biar ksg..
Back to top Go down
XanChi
Laskar Kelas I


Posts : 110
Join date : 25/01/2010
Location : Bedok, Singapura

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Tue May 03, 2011 7:28 pm

meetoto wrote:
topi + kasut = sgt padan...haha
ni yg nk try penzoil nih....

Padan ye? KehKehKeh.

Cuba yg tak cuba Pennzoil tu! clown
Back to top Go down
ayip125
Bintara Muda


Posts : 400
Join date : 19/09/2009
Age : 24
Location : Parit Buntar~Nibong Tebal

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Tue May 03, 2011 8:23 pm

hahaha..pki yg petronas pny..terbaeekk...siok2..2sp bt long pny..2sx psg2 masterskill..hahaah
Back to top Go down
harryzeen
Laskar Muda


Posts : 88
Join date : 21/04/2011
Age : 33
Location : kajang selangor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Mon May 09, 2011 2:09 pm

kawan2..nak tanya kenapa ade org masuk 2t dlm tank minyak?ape kebaikan dn keburukan dia..
Back to top Go down
komi
Bintara Muda


Posts : 593
Join date : 14/09/2009
Age : 30
Location : Bukit Katil, Melaka

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Mon May 09, 2011 2:49 pm

harryzeen wrote:
kawan2..nak tanya kenapa ade org masuk 2t dlm tank minyak?ape kebaikan dn keburukan dia..

bro...bole refer kt thread ni http://125z.darkbb.com/t115-nisbah-2t-bancuh
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Mon May 09, 2011 5:19 pm

harryzeen wrote:
kawan2..nak tanya kenapa ade org masuk 2t dlm tank minyak?ape kebaikan dn keburukan dia..

meh cni aku tolong jwbkan hehe, untuk stock2 nak balik kampung or long distance nyer, better bancuh 2t dlm minyak, takot t 2t tk support time tgh full throtle kt highway tu, tkan kite nk bwk 80 je kt highway kan, konpem nk mantain highspeed nyer, so kurang la risiko nk jem tu, tp kalo terlebih bancuh plak hahaks memang sebu skit ler, agak byk gler la asap tgh bwk tu

p/s: moto abang haryzeen bru woo, keh2 jdik kalo nk try balik jauh2, just bukak benag 2t tu je kasi besar skit hehe
Back to top Go down
meetoto
Laskar Kanan


Posts : 258
Join date : 01/01/2011
Age : 26
Location : jb-kl

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Wed May 11, 2011 12:38 am

ak de kemushkilan..td muto ak semput2....ak rase pelik gle la...n den ak gy yamaha honleong kt jb nih.....die ckp carb ak kotor...die tye penah campur 2T kt dlm tank ker? ak gebang la x sbb muto ak still warranty lg(padahal ak campur jer 2t tu..haha)...so persoalannyer....btol ke kalo campur 2tkt tank akan menyebab kn carb tu kotor yg blh membuatkan muto semput??
Back to top Go down
http://www.facebook.com/izaan.fazrin.azwar
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Wed May 11, 2011 1:06 am

2t castrol power 1 ade kat pekan..harga Rm16 je aku beli smlm.. kpd alloy yg kate nye, cari kat kuantan xjmpe, leh lar dtg pekan beli 4,5 btol..hahahaha
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Wed May 11, 2011 2:03 am

meetoto wrote:
ak de kemushkilan..td muto ak semput2....ak rase pelik gle la...n den ak gy yamaha honleong kt jb nih.....die ckp carb ak kotor...die tye penah campur 2T kt dlm tank ker? ak gebang la x sbb muto ak still warranty lg(padahal ak campur jer 2t tu..haha)...so persoalannyer....btol ke kalo campur 2tkt tank akan menyebab kn carb tu kotor yg blh membuatkan muto semput??

err mcm pelik jer, tpi aku pun tataw la kan sbb slalu kalo terlebih bubuh 2t tu dye jadik sebu je, slalu kalo semput ni dkt setting dye la, ade ke ko kaco setting angin dye
Back to top Go down
harryzeen
Laskar Muda


Posts : 88
Join date : 21/04/2011
Age : 33
Location : kajang selangor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Wed May 11, 2011 9:41 am

nurkaye_akmal wrote:
harryzeen wrote:
kawan2..nak tanya kenapa ade org masuk 2t dlm tank minyak?ape kebaikan dn keburukan dia..

meh cni aku tolong jwbkan hehe, untuk stock2 nak balik kampung or long distance nyer, better bancuh 2t dlm minyak, takot t 2t tk support time tgh full throtle kt highway tu, tkan kite nk bwk 80 je kt highway kan, konpem nk mantain highspeed nyer, so kurang la risiko nk jem tu, tp kalo terlebih bancuh plak hahaks memang sebu skit ler, agak byk gler la asap tgh bwk tu

p/s: moto abang haryzeen bru woo, keh2 jdik kalo nk try balik jauh2, just bukak benag 2t tu je kasi besar skit hehe

akmal..setakat ni nak pakai yg standard je dulu.. Smile
Back to top Go down
Kato_125
Bintara Kanan


Posts : 682
Join date : 28/09/2010
Age : 26
Location : kUaNtaN mEnJeRiT

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Wed May 11, 2011 10:30 am

chaosworld wrote:
2t castrol power 1 ade kat pekan..harga Rm16 je aku beli smlm.. kpd alloy yg kate nye, cari kat kuantan xjmpe, leh lar dtg pekan beli 4,5 btol..hahahaha


pasti kn semi sintetik.....semi sintetik ker? murah ny klu bleh dpt ngn harga rm16..
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Wed May 11, 2011 1:58 pm

Kato_125 wrote:
chaosworld wrote:
2t castrol power 1 ade kat pekan..harga Rm16 je aku beli smlm.. kpd alloy yg kate nye, cari kat kuantan xjmpe, leh lar dtg pekan beli 4,5 btol..hahahaha


pasti kn semi sintetik.....semi sintetik ker? murah ny klu bleh dpt ngn harga rm16..

xtau lar bro semi sintetik ke x..tp pikir logik lar xkn fully sintetik RM16..mmg murah..kalo borong bnyk, mybe ade diskaun ag...
Back to top Go down
Kato_125
Bintara Kanan


Posts : 682
Join date : 28/09/2010
Age : 26
Location : kUaNtaN mEnJeRiT

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Wed May 11, 2011 2:55 pm

chaosworld wrote:


xtau lar bro semi sintetik ke x..tp pikir logik lar xkn fully sintetik RM16..mmg murah..kalo borong bnyk, mybe ade diskaun ag...


elok sngt la 2, sem dpn pon kampus aku kat pekan senang la nk dpt kn bekalan 2T...TQ bg info.
aku xmo dah pkai 2T mineral, bnyk 'kerak' dlm ekjos aku nt <---------- btol ker aku nih??
Back to top Go down
aloy
Laskar Kanan


Posts : 250
Join date : 19/07/2010
Age : 27
Location : Kuantan~Shah Alam

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Fri May 13, 2011 11:06 am

Kato_125 wrote:
chaosworld wrote:


xtau lar bro semi sintetik ke x..tp pikir logik lar xkn fully sintetik RM16..mmg murah..kalo borong bnyk, mybe ade diskaun ag...


elok sngt la 2, sem dpn pon kampus aku kat pekan senang la nk dpt kn bekalan 2T...TQ bg info.
aku xmo dah pkai 2T mineral, bnyk 'kerak' dlm ekjos aku nt <---------- btol ker aku nih??
bukan ke ko pkai 2T petronas 2sx????semi sintetik kan????
Back to top Go down
MaGNum_1721
Laskar Kanan


Posts : 307
Join date : 10/12/2010
Age : 25
Location : Kay-L ~ Bangi ~ KL

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Fri May 13, 2011 10:18 pm

nk tnye mane nk cari 2t maxoil tp bkan TCW pnye...
yg btol dye warne ijau x silap aq.....

ade sape2 pnah pkai x.....????
katne ade ek...???
Back to top Go down
freakyfitz
Laskar Muda


Posts : 33
Join date : 10/12/2010
Location : Johor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 14, 2011 12:54 pm

penzoil marine TCW berape ye harga nya?
Back to top Go down
Kato_125
Bintara Kanan


Posts : 682
Join date : 28/09/2010
Age : 26
Location : kUaNtaN mEnJeRiT

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 14, 2011 5:09 pm

aloy wrote:

bukan ke ko pkai 2T petronas 2sx????semi sintetik kan????


susa dah nk jmp 2T 2 kat area kuantn...aku dah cari, mujo shell VSX ada lg yg wangi.....hehehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Today at 11:58 pm

Back to top Go down
 
2T & 4T Pilihan Anda V10
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: