.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 2T & 4T Pilihan Anda V10

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next
AuthorMessage
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Fri May 27, 2011 6:48 pm

Aku dah beli minyak hitam MOTUL TRANSOIL EXPERT petang tadi..
RM 40 ..
Esok try pakai
Back to top Go down
monster block
Laskar Kanan


Posts : 200
Join date : 21/02/2011
Age : 27
Location : melaka

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Fri May 27, 2011 7:30 pm

belanja gambo 4t rimula r3x satu..aku bru nk try pkai .. Tp g cri kt pam minyak td kne gelak plak ngan awek cashier ckp tu minyak diesel..tp tulis rimula gak..aku newbies pasal 4t ni..
Pleaseeeeee.... blnje gambo satu..aku nk gelakkan balek awek tu sok...sblom ni pkai petronas je..
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Fri May 27, 2011 7:54 pm



dulu masa pakai mobil delvac kat moto c70, bertengkar kejap dengan bangla kat stesen minyak..

aku mintak mobil delvax mx, dia ckp ini lori punya bang, moto tarak boley pakai..

aku cakap kat dia, saya tau bang, saya beli ni mau bagi kucing minum.. terus aku byr duit, blah~~~
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Fri May 27, 2011 7:59 pm

minyak rimula ada 2 jenis, ada yang botol putih.. ada yang botol hitam.. ramai yang pakai botol hitam

rimula ni mmg untuk diesel, tp ramai je org pakai kat moto.. haha
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Fri May 27, 2011 9:46 pm

monster block wrote:
belanja gambo 4t rimula r3x satu..aku bru nk try pkai .. Tp g cri kt pam minyak td kne gelak plak ngan awek cashier ckp tu minyak diesel..tp tulis rimula gak..aku newbies pasal 4t ni..
Pleaseeeeee.... blnje gambo satu..aku nk gelakkan balek awek tu sok...sblom ni pkai petronas je..

Mmg minyak lori/diesel
Back to top Go down
monster block
Laskar Kanan


Posts : 200
Join date : 21/02/2011
Age : 27
Location : melaka

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Fri May 27, 2011 10:36 pm

pehh...
Terbaik...memang terbaik dri ladang...
Trimas otai2...jasa anda amat dihargai...
Back to top Go down
Pure_Soul
Laskar Kelas I


Posts : 134
Join date : 30/01/2011
Age : 24
Location : Alor Setar

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 28, 2011 12:29 pm

Man4822 wrote:


dulu masa pakai mobil delvac kat moto c70, bertengkar kejap dengan bangla kat stesen minyak..

aku mintak mobil delvax mx, dia ckp ini lori punya bang, moto tarak boley pakai..

aku cakap kat dia, saya tau bang, saya beli ni mau bagi kucing minum.. terus aku byr duit, blah~~~

harga berapa eh sebotol kat kedai..?? mcm bez ja..nak try pkai la plak yg ni....
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 28, 2011 4:57 pm

Pure_Soul wrote:
Man4822 wrote:


dulu masa pakai mobil delvac kat moto c70, bertengkar kejap dengan bangla kat stesen minyak..

aku mintak mobil delvax mx, dia ckp ini lori punya bang, moto tarak boley pakai..

aku cakap kat dia, saya tau bang, saya beli ni mau bagi kucing minum.. terus aku byr duit, blah~~~

harga berapa eh sebotol kat kedai..?? mcm bez ja..nak try pkai la plak yg ni....

kat kedai tak da jual yang ni bos.. sebab diesel punya..

kalau nak beli, boleh beli di stesen shell yang berdekatan.. dulu aku beli RM 13.90
Back to top Go down
bender
Bintara Muda


Posts : 452
Join date : 16/11/2010
Location : cheras

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 28, 2011 5:39 pm

monster block wrote:
belanja gambo 4t rimula r3x satu..aku bru nk try pkai .. Tp g cri kt pam minyak td kne gelak plak ngan awek cashier ckp tu minyak diesel..tp tulis rimula gak..aku newbies pasal 4t ni..
Pleaseeeeee.... blnje gambo satu..aku nk gelakkan balek awek tu sok...sblom ni pkai petronas je..

kes ko sama la cam ak.. tapi ak nye bangla... sampai mati2 x nak jual myk ni kat ak... last2 ak ngaku je lah nak masok kan lam lori bapak ak... hahahaha...
Back to top Go down
monster block
Laskar Kanan


Posts : 200
Join date : 21/02/2011
Age : 27
Location : melaka

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat May 28, 2011 6:25 pm

tadi da beli n da tukar pkai rimula r3x mcm dlm gambar tu..
Mle2 rse cm berat je..
Mgkn khayalan aku je kot..
Pasni bru tau ke'best'an rimula ni..
Tercengang awek td aku wat dek amik minyak ni , byar pastu blah..
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sun May 29, 2011 12:14 am

monster block wrote:
tadi da beli n da tukar pkai rimula r3x mcm dlm gambar tu..
Mle2 rse cm berat je..
Mgkn khayalan aku je kot..
Pasni bru tau ke'best'an rimula ni..
Tercengang awek td aku wat dek amik minyak ni , byar pastu blah..
HDEO ni ko akan rasa ringan bila moto dah betul2 panas

time pagi2, mmg rasa berat sikit, tapi time panas smooth jer
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sun May 29, 2011 10:01 am

Kasut Terbang wrote:
-sLip- wrote:
nguahhhh 2t maxoil tcw3 tmpt aku dah naik... dari Rm19 ke Rm21... lari bajet dah ni.. beli lain pula la... belasah je 2t yg sederhana harganye.. (karbon akan byk... abai kn aje bt aku hehehe)

kat tmpat aku dah naik dri rm18.40 ke rm23.00....ad sesetengah kdai smpai rm26.00 pun ada...adoii....

harga dia berbeza ikut kedai,x seragam... ada yg rm21,rm23,yg tertinggi mcm ko kata tu rm26... adeh.. hehehe

Back to top Go down
Pure_Soul
Laskar Kelas I


Posts : 134
Join date : 30/01/2011
Age : 24
Location : Alor Setar

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sun May 29, 2011 10:06 pm



ooo..ok2..harga pun berpatutan....aku pkai 4t VSX pon dah mahal...20++
Back to top Go down
bs0d
Laskar Muda


Posts : 2
Join date : 16/05/2011

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Mon May 30, 2011 3:30 pm

sesiape yang boleh pastikan 2t penzoil tcw3 tu makan piston ring?
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Tue May 31, 2011 3:38 pm

<------tk boleh sebab saya tk pnah guna 2t tcw3.
hehehehe..
spam sedas di petang yg indah ni.
Neutral

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
naem 2345
Bintara Muda


Posts : 424
Join date : 25/08/2010
Age : 25
Location : keratong-jengka town....

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Fri Jun 03, 2011 8:25 pm

Man4822 wrote:
monster block wrote:
tadi da beli n da tukar pkai rimula r3x mcm dlm gambar tu..
Mle2 rse cm berat je..
Mgkn khayalan aku je kot..
Pasni bru tau ke'best'an rimula ni..
Tercengang awek td aku wat dek amik minyak ni , byar pastu blah..
HDEO ni ko akan rasa ringan bila moto dah betul2 panas

time pagi2, mmg rasa berat sikit, tapi time panas smooth jer

betol2...mula2 mmg berat ckt..n ase padat jew mesin ko...
tp da panaz...pergghhh...nikmat.....hehehehe....pulas..pegi..pulas pegi....cm vtec aq ase...hahaha
Back to top Go down
chrome
Bintara Muda


Posts : 476
Join date : 01/09/2009
Age : 29
Location : dungun,shah alam

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Fri Jun 03, 2011 10:05 pm

dh kt 3thn aku pkai rimula ni...sthn 2 kali je tkar....mmg best...dulu,kini n selama nye ttp pilihan aku..hahah
Back to top Go down
tupaiku
Laskar Muda


Posts : 30
Join date : 29/07/2010
Age : 24
Location : melaka-area bkit beruang-ayer molek

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat Jun 04, 2011 2:49 pm

bs0d wrote:
sesiape yang boleh pastikan 2t penzoil tcw3 tu makan piston ring?

x taula tp pki da bebotol da.. ilek je..


ce cite. ce cite wahai otai2 suma..
Back to top Go down
adiena
Laskar Muda


Posts : 37
Join date : 16/02/2011
Age : 97
Location : puncak alam

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat Jun 04, 2011 4:55 pm

biar betik...1 puncak alam xder jual 2t petronas 2sx

stesen minyak xder, bengkel pon xder...

mati cmnie...
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat Jun 04, 2011 6:58 pm

apsal aku beli 2t yg 0.5 liter punya kat stesen mnyak petronas lagi murah dari kedai motor?..
lagi 1 harga 2t 0.5 liter beli dua lagi murah dari beli yg satu liter punya.. aku beli yg 2xt 0.5 liter RM5.8..kedai motor ada yg 6 ke 7 inggit.. Question
Back to top Go down
meerul
Laskar Kelas I


Posts : 139
Join date : 22/05/2011
Location : shah alam

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sat Jun 04, 2011 10:24 pm

ad spe2 tau x kt mne nk dpt stock 2t yg murah jenama yg rare mcm penzoil,evirude johnson,ngn maxoil..da crik tp ssah nk jmpe la.. harap otai2 yg pkai 2t cm nie leh tolong.. Sad
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sun Jun 05, 2011 4:11 am

meerul wrote:
ad spe2 tau x kt mne nk dpt stock 2t yg murah jenama yg rare mcm penzoil,evirude johnson,ngn maxoil..da crik tp ssah nk jmpe la.. harap otai2 yg pkai 2t cm nie leh tolong.. Sad

rare pebendanya..nama pun 2t bot...cari la kt kedai2 bot or chainsaw...jgn cari kt kedai moto..mmg xkn jmpe...
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sun Jun 05, 2011 7:46 am

meerul wrote:
ad spe2 tau x kt mne nk dpt stock 2t yg murah jenama yg rare mcm penzoil,evirude johnson,ngn maxoil..da crik tp ssah nk jmpe la.. harap otai2 yg pkai 2t cm nie leh tolong.. Sad

ada je jual..kene rajin cari lar..kalau setakat gi pusing2 kedai dpn rmh je, sshla nk jumpa..

2t pennzoil blh beli kt uwm pennzoil distributors shah alam..
evinrude johnson blh cari kt kedai bot area klang...
maxoil kalau area shah alam tu try cari kt seksyen 25 area2 kedai yypang..tak jumpa, gi sentul jer..

tak murah pn 2t ni..hrga dlm rm20++ jugak..
pakai 2t shell sx stok lama jer dah lar..sementara stok masih ada..

_________________
set skru allenkey chrome utk 125z<--klik jer
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sun Jun 05, 2011 10:36 am

abg vendetta dah pakai rxz ke? Question
lama x on9
Back to top Go down
vendetta
Support Crew
Support Crew


Posts : 809
Join date : 06/07/2009
Location : petaling jaya. kdg2 ledang, johor

PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Sun Jun 05, 2011 2:02 pm

babet wrote:
abg vendetta dah pakai rxz ke? Question
lama x on9

ada je online..
cuma malas nk post ape2..

rxz? mane ada...
mampu pakai honda 125S jer..

_________________
set skru allenkey chrome utk 125z<--klik jer
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 2T & 4T Pilihan Anda V10   Today at 11:58 pm

Back to top Go down
 
2T & 4T Pilihan Anda V10
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 16Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: