.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V15

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next
AuthorMessage
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Thu May 05, 2011 3:06 am

moto stended plet ccr leh naik rpm9.5....hak2...gile paksa moto...
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Thu May 05, 2011 9:20 am

mangketey wrote:
yi_tupaijek01 wrote:
blok stended bese rpm gear 6 8.5 je...dpt lebih pon xbyk la...
menurut superjoe----<< mj 170 keatas,pj27.5
bila pakai jarum tu,ada bobok x?

ader lar jgk..tpi x lme pn..skjp2 jer..dh nk wt cmner blok stndrt dpt rpm 9 pn dh ckup?
kalo dpt rpm 9 gear 6 tu dh ckup power dh tu mang....tmbh2 dh set spoket,kalo spoket stended tu xtau la ambe..

babet-rpm 9.5 gear 6 ke?spoket?ni stok outmeter ni... Very Happy
Back to top Go down
mangketey
Laskar Kelas I


Posts : 119
Join date : 09/09/2010
Age : 26
Location : Kerteh,terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Thu May 05, 2011 7:34 pm

yi_tupaijek01 wrote:
mangketey wrote:
yi_tupaijek01 wrote:
blok stended bese rpm gear 6 8.5 je...dpt lebih pon xbyk la...
menurut superjoe----<< mj 170 keatas,pj27.5
bila pakai jarum tu,ada bobok x?

ader lar jgk..tpi x lme pn..skjp2 jer..dh nk wt cmner blok stndrt dpt rpm 9 pn dh ckup?
kalo dpt rpm 9 gear 6 tu dh ckup power dh tu mang....tmbh2 dh set spoket,kalo spoket stended tu xtau la ambe..

babet-rpm 9.5 gear 6 ke?spoket?ni stok outmeter ni... Very Happy

xcukp power lgi nih..sket lgi jer nk dpt 9..haha
Back to top Go down
http://man_rempitkerteh@yahoo.com
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Thu May 05, 2011 8:22 pm

ckop dh tu..nk power guane lg...
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Thu May 05, 2011 10:52 pm

tak cukup power lg tu..
nk power 15-34 rpm 10.5k baru betol2 power..kah3
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Thu May 05, 2011 11:19 pm

tupai comel wrote:
tak cukup power lg tu..
nk power 15-34 rpm 10.5k baru betol2 power..kah3
knp xspoket 15-32 rpm outmeter?huk3....
Back to top Go down
mangketey
Laskar Kelas I


Posts : 119
Join date : 09/09/2010
Age : 26
Location : Kerteh,terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Fri May 06, 2011 12:12 am

yi_tupaijek01 wrote:
tupai comel wrote:
tak cukup power lg tu..
nk power 15-34 rpm 10.5k baru betol2 power..kah3
knp xspoket 15-32 rpm outmeter?huk3....


sdgkn sprint test 125 pkai spoket bsr,aph lgi mto stndrt..haha
biaser carb z org pkai jrum mnde sng nk sttg?
Back to top Go down
http://man_rempitkerteh@yahoo.com
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Fri May 06, 2011 12:33 am

mangketey wrote:

sdgkn sprint test 125 pkai spoket bsr,aph lgi mto stndrt..haha
biaser carb z org pkai jrum mnde sng nk sttg?
jom2 tgk cubprix..promote ket..hahahaha
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Fri May 06, 2011 1:32 am

tupai comel wrote:
tak cukup power lg tu..
nk power 15-34 rpm 10.5k baru betol2 power..kah3

kalu jln hiway kt malaysia ni mendatar je...
tak ade bukit ke ape dri tol johor baru smpi tol bukit kayu hitam....
mmg power la moto tu dgn spect tu.. cheers

dukacitanya jln hiway kt malaysia ni tak adela mcm pepatah" ku sangkakan panas hingga ke ptg rupanya hujan ditgh hari".. scratch

kalu hiway tu ada bukit sikit je cukupla katakan setinggi 10 darjah kecerunan...
mmg tak power la moto tu time tu dgn sprocket tu...
silap2 ex5 stended pun leh mkn time tu Razz
melainkan rider 125z tu ade penyakit anoreksia boleh kot... What a Face
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Fri May 06, 2011 1:47 am

kwn ak rpm9.5k tp spoket 43...hua2...mmg gile xsyg moto teran kaw...
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Fri May 06, 2011 8:46 am

mangketey wrote:
yi_tupaijek01 wrote:
tupai comel wrote:
tak cukup power lg tu..
nk power 15-34 rpm 10.5k baru betol2 power..kah3
knp xspoket 15-32 rpm outmeter?huk3....


sdgkn sprint test 125 pkai spoket bsr,aph lgi mto stndrt..haha
biaser carb z org pkai jrum mnde sng nk sttg?
org bese pakai jarum gamma la mang...org kate jarum stended xbesh..ambe pom xtau...
Back to top Go down
mangketey
Laskar Kelas I


Posts : 119
Join date : 09/09/2010
Age : 26
Location : Kerteh,terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Sat May 07, 2011 3:11 am

dh btol dh ar jrum hok aku sttg..slamt..haha
Back to top Go down
http://man_rempitkerteh@yahoo.com
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Sat May 07, 2011 4:39 pm

kawan2, pasal ape ek carb motot aku asyik bepeluh je, tk tawla leaking ke tk, tpi bau minyak tu kuat la
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Sat May 07, 2011 5:19 pm

bese kalo berpeluh sb setting xngam
Back to top Go down
MaGNum_1721
Laskar Kanan


Posts : 307
Join date : 10/12/2010
Age : 25
Location : Kay-L ~ Bangi ~ KL

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Sat May 07, 2011 5:34 pm

yi_tupaijek01 wrote:
bese kalo berpeluh sb setting xngam

mcam mne tu...bepeluh....??
x paham la.....??sory bru nk blaja....
hehhehehe
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Sat May 07, 2011 5:44 pm

yi_tupaijek01 wrote:
bese kalo berpeluh sb setting xngam

tpi yi setting carb tk kacau, sbb sblum ni pkai memang rase ngam dah, gasket pun dak tukar hari tu, ermm baru dua tiga hari jadik mcm ni
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Sat May 07, 2011 5:46 pm

MaGNum_1721 wrote:
yi_tupaijek01 wrote:
bese kalo berpeluh sb setting xngam

mcam mne tu...bepeluh....??
x paham la.....??sory bru nk blaja....
hehhehehe

dinding carb tu mcm ade minyak la, ko try la tgk dari lubang nk set angin tu, lpas tu try rase lembab ke tk
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Sat May 07, 2011 6:57 pm

try tgk choke.kot2 choke tertarik
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Mon May 09, 2011 5:23 pm

ade satu lagi soklan ni abam2 hensem, kalo motor dah hidup, bukan ke kalo kite tarik choke tu dye nye timing akan naik skit, baru dua tiga hari ni ble aku tarik choke je, trus timing dye turun then mampus , knape ek ?
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Mon May 09, 2011 7:44 pm

yie,aku ingat kalu carb peluh ni normal..ke aku slh bce ea?saing tu kate carb pluh normal a..lps tu ade la explaination scientific dye..btol ke x ea?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Mon May 09, 2011 8:19 pm

standard la kalo peluh skit2 sbb haba kt dlm carb tu dah tercondesasi ngan udara kt luar, so akan ade peluh2 skit la ble lpas ride kan, tpi kalo dah peluh gler2 time motor tk start haaa hehe, tpi problem aku dah setel hehe, pelampung dlm tk berape nk btol kedudukan nye
Back to top Go down
Conan Edogawa
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 21/03/2011
Location : JB-Pasir Gudang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Mon May 09, 2011 8:31 pm

biasanya berpeluh ni sebab minyak terlebih atau angin kurang...atau minyak overflow sebab pelampung poblem.....

yang sesedap rasa kalau kabetor tu suam2 kuku.....itu pengalaman aku setting kaberator la....lain orng len ragam... Smile
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Mon May 09, 2011 9:25 pm

btol2 tu conan endogawa hahaks, lpas adjust pelampung td baru ler elok balik carburator aku, tade dah peluh2 hehe, conan ni lagi satu soklan aku kt bawah ni

nurkaye_akmal wrote:
ade satu lagi soklan ni abam2 hensem, kalo motor dah hidup, bukan ke kalo kite tarik choke tu dye nye timing akan naik skit, baru dua tiga hari ni ble aku tarik choke je, trus timing dye turun then mampus , knape ek ?
Back to top Go down
Conan Edogawa
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 21/03/2011
Location : JB-Pasir Gudang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Mon May 09, 2011 10:07 pm

biasanya bila tarik choke funsi untuk kasik rich minyak sebab kalau enjin sejuk lagi byk guna minyak.....so, bila tarik choke akan jadikan minyak rich....so,enjin akan turun timing...pastu mati terus...

kalau sebelum ni tarik choke makin naik timing.....sama ada angin tak cukup besar atau minyak tak cukup support..... itu pengalaman aku la.....lain orang lain ragam...
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Mon May 09, 2011 10:22 pm

sama dengan motor aku ni..time pagi2 tarik choke makin mati lak..
bukan tarik choke makin senang ke nk start..mana 1 betul ni?.. confused
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Today at 4:49 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V15
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: