.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V15

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next
AuthorMessage
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Wed May 11, 2011 6:11 pm

EjanNiz wrote:
Harga Coverset original warna maroon red brape rat ek?

ideal price rm180...
tambah spoiler ori rm45...
tambah sticker lokel rm10...
total rm235
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Wed May 11, 2011 7:52 pm

huhu.. btol2 ckp babet tu..coverset ni jd mhal sbb sticker je.. beli je coverset ori tp sticker lokel.. lebih kurang je kalo nmpak dari jauh..huhu..kalo jtuh, xde lar mngis sgt..tol x? hehehe
Back to top Go down
jacob
Laskar Kanan


Posts : 349
Join date : 30/05/2010
Age : 26
Location : UTP,perak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Wed May 11, 2011 11:22 pm

aik,180 je?hly ke?
bgus ne
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Wed May 11, 2011 11:30 pm

ajizaimi wrote:
salam. sblm ni moto aku ssh nak start,kdg2 mati enjin kat trafik light. Tukar plug,ok kejap. Dalam hari yang sama slps tkr plug, dia xnak hdp plak. pagi esk aku try start, dapat. Pastu bt hal plak. Aku pn setting carb sdiri,xmau jgk. Esknya plak try start,dapat n aku trus g kdai cuci karb. Lps cuci, pomen test hdp. kali kedua xnak hdp gak. Cek tgk api plug, tarak. Masa tu aku pki stromberg. Jd kitaorang igt sb cik stromberg la. Tanggalkn strombeg n ada api plug. Hepi la aku. Malam tadi nk kluar xnak hdp. adeh

Sapa2 yg tau knapa. Apa punca api plug,kejap ada kejap xde. Mcm biskut chipsmore. Coil plug?? kpala kabel plug? sshnya moto baru 6500km,bergetah lagi

tq semua. dah selesai. Pomen tu ejas minyak ckt sangat. Aku besarkan ckt, ok dah.
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Thu May 12, 2011 2:05 am

tupaijet_junior wrote:
Conan Edogawa wrote:
ala...relaks2 je tupaijet_junior....laju2 pun sampai depan jer...bukan sampai atas pun....

yang penting standard men spoket pun dah boleh folo....tu belum mod lagi tu....

(senasib ngn tupaijet aku...standard wat gi kerja jer....)


x sangke motot laici yg senyap2 tu..,
pas ni x bole pndang sblah mate....keh3x...
hakh3x...ade gk yg senasib...

pas ni nak try guna taya maxxis 70/90 dpn n blkg lah...,
plan setahun lgi utk krgkan beban kat tupai maroon ksygn ni...,
pastu menten saiz spoket skrg ni...,

mana tau jadi ringan = lagi jimat myk + top speed betambah...,

ringan jgn sebarang ringan..
aku pnah eksperimen setting sportrim rb+tyr80/90,90/80+spoket 15/36 vs rim besi 1.4+tyr70/90+spoket14/32..
rim besi lg kuat minyak kalo byk maen long distance..
utk top speed plak jisim sportrim tu wat momentum lg besar, n tyr punye saiz/diameter/ukur lilit lg besar top speed lg jahat......kot..
eeee.....tatau la~~ laen moto laen setting. scratch
yg aku cte ni eksperimen kt muto burok berkarat aku jek..
Neutral

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Thu May 12, 2011 3:50 am

jacob wrote:
aik,180 je?hly ke?
bgus ne

yup....HLY....
bukan bagus...mmg hrga ideal cmtu...beli lebih dr tu kena ketuk la mksdnya...

len la klaw stok2 lama...tokei pun pndai men harga..hahah
Back to top Go down
jacob
Laskar Kanan


Posts : 349
Join date : 30/05/2010
Age : 26
Location : UTP,perak

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Thu May 12, 2011 7:30 am

cover yg itam tu ad jual ktner ye?
stndard price?

ak bercdng nk tkr 1 set la..
coverset,cover itm,spoiler..
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Thu May 12, 2011 10:55 am

jacob wrote:
cover yg itam tu ad jual ktner ye?
stndard price?

ak bercdng nk tkr 1 set la..
coverset,cover itm,spoiler..

http://www.mudah.my/125z+black+cover-9679931.htm

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Thu May 12, 2011 1:32 pm

lawa nye cover itam tu..itam cantik je..kalo dah lame2, dah nek kusam..cam mto aku..kalo korang nk maintain itam cam tu kn, cer pkai wax tayar kat cover tu..kompem itam cam bru..aku dah cuba..haha
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Thu May 12, 2011 4:03 pm

yg cover hitam tu xpasti la....dulu tokey kt mudah ada jual pakej trus rm50 semua...
tp klaw beli kt apek mahal lg skit kowt...
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II


Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Thu May 12, 2011 4:22 pm

yg link kat atas tu tokeisparepart la yg jual.hehe..iklan masih ada lg..
Back to top Go down
tupaijet_junior
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 24/04/2010
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Fri May 13, 2011 5:11 pm

Ultra-Z wrote:
tupaijet_junior wrote:
Conan Edogawa wrote:
ala...relaks2 je tupaijet_junior....laju2 pun sampai depan jer...bukan sampai atas pun....

yang penting standard men spoket pun dah boleh folo....tu belum mod lagi tu....

(senasib ngn tupaijet aku...standard wat gi kerja jer....)


x sangke motot laici yg senyap2 tu..,
pas ni x bole pndang sblah mate....keh3x...
hakh3x...ade gk yg senasib...

pas ni nak try guna taya maxxis 70/90 dpn n blkg lah...,
plan setahun lgi utk krgkan beban kat tupai maroon ksygn ni...,
pastu menten saiz spoket skrg ni...,

mana tau jadi ringan = lagi jimat myk + top speed betambah...,

ringan jgn sebarang ringan..
aku pnah eksperimen setting sportrim rb+tyr80/90,90/80+spoket 15/36 vs rim besi 1.4+tyr70/90+spoket14/32..
rim besi lg kuat minyak kalo byk maen long distance..
utk top speed plak jisim sportrim tu wat momentum lg besar, n tyr punye saiz/diameter/ukur lilit lg besar top speed lg jahat......kot..
eeee.....tatau la~~ laen moto laen setting. scratch
yg aku cte ni eksperimen kt muto burok berkarat aku jek..
Neutral



ow...patut le top speed ar lek zek katak ag lajak dari tupai...baru tau2...
Back to top Go down
EjanNiz
Laskar Muda


Posts : 56
Join date : 10/05/2011
Age : 22
Location : Semenyih/Kajang/Cheras/Balakong

PostSubject: Bunyi yg tidak menyenangkan hati   Fri May 13, 2011 11:37 pm

aku beli moto 125 baru..tpi bunyi enjin or pinston or blok or ape2 lah mcm bunyi ketuk2..adakah itu normal?
Back to top Go down
tupaijet_junior
Laskar Kelas I


Posts : 161
Join date : 24/04/2010
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Sat May 14, 2011 12:52 am

a'a...mcm mutot sy gak..
mmg stended 2stroke...
tak tau la mutot org len mcm mana...
tp slalu byi kuat kat block...ktek3x...masa idle...,
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Sat May 14, 2011 12:17 pm

salam....

nak tanye skit pada yg berpengalaman....
kalau aku tunda (tolak) moto aku waktu neutral gear ada bunyi 'kelekak kelekak'..
bunyi tu stop bile ak stop tunda moto ak...moto x dihdupkn pun...

agak2 korang ape bnda yg bbunyi tu?
Back to top Go down
Conan Edogawa
Laskar Kelas I


Posts : 146
Join date : 21/03/2011
Location : JB-Pasir Gudang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Sat May 14, 2011 1:05 pm

tu bunyi rantai kot.....try stand motor,pastu pusingkan tayar.....mungkin jugak bunyi bearing2 kat sub.... dengarkan dari mana dtg bunyi..kalau bunyi dalam enjin....itu kene bukak la...
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Sat May 14, 2011 1:11 pm

babet wrote:
salam....

nak tanye skit pada yg berpengalaman....
kalau aku tunda (tolak) moto aku waktu neutral gear ada bunyi 'kelekak kelekak'..
bunyi tu stop bile ak stop tunda moto ak...moto x dihdupkn pun...

agak2 korang ape bnda yg bbunyi tu?
ada kaitan ngn spoket atau shaft spoket..motor aku pon mcm tu..motor lagenda mak aku pon mcm tu...motor yamaha lain aku xtau Very Happy
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Sat May 14, 2011 1:28 pm

try la bndgkan ngan bunyi moto org lain,bunyi ktek2x tue dah lain mcm bunyinye..
p/s=nnt aku movekan ke segala persoalan,tgk topic yg releven n post dlm tue je,x perlu bkk thread baru untuk masalah,melainkan topic perbncngan yg xde n ptt diwujudkan..
Back to top Go down
Shiro
Bintara Muda


Posts : 438
Join date : 03/01/2010
Age : 27
Location : kangaq

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Mon May 16, 2011 1:44 am

salam..nak tnya cdi ori masa kita mula2 beli moto tu berapa lama jangka hayatnya..
Dan ada tanda2 awal x sblom dia kong..
tq.. Smile
Back to top Go down
babet
Leftenan Muda


Posts : 1806
Join date : 04/03/2010
Location : bumi Allah S.W.T

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Mon May 16, 2011 2:06 am

Question 1:
klaw kita double stand dan freekan gear...kemudian kita pusingkan tayar blkg,adakah piston dan clutch sistem juga turut ikut berpusing?

Question 2:
berapa kali maksimum kita boleh rivet mangkuk clutch?
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Mon May 16, 2011 2:15 am

aku nk tny gak, gear 6 175km/h rpm 8.5k..spoket 15-36..adakah ptut turun lg spoket..?
Back to top Go down
komi
Bintara Muda


Posts : 593
Join date : 14/09/2009
Age : 30
Location : Bukit Katil, Melaka

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Mon May 16, 2011 2:45 am

chaosworld wrote:
aku nk tny gak, gear 6 175km/h rpm 8.5k..spoket 15-36..adakah ptut turun lg spoket..?

kalo enjin tu mengerang je..try turun spoket n tgk hasil camne...
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Mon May 16, 2011 2:51 am

chaosworld wrote:
aku nk tny gak, gear 6 175km/h rpm 8.5k..spoket 15-36..adakah ptut turun lg spoket..?

pergghhh laju gler tu, aku pkai 15-37, dpatla 170km/h dkt rpm 9, tpi enjin tk ngerang, rase sedap2 je hihi, agak2 kalo aku try turun spoket dpt tk 175 mcm ko
Back to top Go down
monster block
Laskar Kanan


Posts : 200
Join date : 21/02/2011
Age : 27
Location : melaka

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Mon May 16, 2011 11:37 am

menumpang tanye kEjap..
RB tu racing boy ke ?
Hehe....
Kes bru nk blaja ni...
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Mon May 16, 2011 12:21 pm

ha'ah la bro hihi, racing BOY yg ensem tuh
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V15   Today at 1:48 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V15
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: