.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V14

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
bender
Bintara Muda


Posts : 452
Join date : 16/11/2010
Location : cheras

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 11:05 am

ha.. gi hardware, cakap kat tokey tu, nak soda yg bleh setelkan paip singki tersumbat...
Back to top Go down
syamaleeto
Laskar Kanan


Posts : 333
Join date : 21/03/2011
Age : 28
Location : puchong

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 11:12 am

ak g beli ari tuh, 8 hengget,, tp besar gak soda nyer,, dlm bentuk serbuk,, mmg kat kdai hardware,, pas dah cuci, ak syg gle kot bunyik moto ak,, ting3~~~! haha
Back to top Go down
bender
Bintara Muda


Posts : 452
Join date : 16/11/2010
Location : cheras

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 11:15 am

tau x pe... nak merembat pon sayang... takot ting ting tu ilang.. haha... tapi klu kerap2 cuci pkai soda ni x de efek ke? ezos smakin nipis ke
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 11:43 am

kalo kerap cuci mesti ade efek kan, asid atau soda tu dua2 sifat dye menghakis, so besi kt ejos tu konpem2 bleh terhakis nye, cume lambat la kan
Back to top Go down
syamaleeto
Laskar Kanan


Posts : 333
Join date : 21/03/2011
Age : 28
Location : puchong

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 12:12 pm

sayang ke nk meraembat weh? ak merembat elok je gle2,, kah3, sangap org kater, hu3
Back to top Go down
najmimecha
Laskar Kanan


Posts : 331
Join date : 24/01/2011
Location : BandarTasikSelatan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 12:16 pm

bru lps g kdai hardware...hrap kdai bsr tp soda xde..time ak tnye serbuk soda/sodium hidroksida..tokei tu blurr...lps tu kte xde..
Back to top Go down
syamaleeto
Laskar Kanan


Posts : 333
Join date : 21/03/2011
Age : 28
Location : puchong

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 1:20 pm

najmimecha wrote:
bru lps g kdai hardware...hrap kdai bsr tp soda xde..time ak tnye serbuk soda/sodium hidroksida..tokei tu blurr...lps tu kte xde..

haha,, sian sehh ko,, takpe2,, g carek kdai laen, hu3
Back to top Go down
syamaleeto
Laskar Kanan


Posts : 333
Join date : 21/03/2011
Age : 28
Location : puchong

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 1:36 pm

otai2, nk tnyer, piston rings ak tak cantek,, kene tukar,, pomen ckap harge 50,, okie ke?
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 2:12 pm

http://www.mudah.my/Yamaha+125zR+cover+set+S+EDITION-9482372.htm

nak tanye kawan disini, ni coverset model mane yer?? mmg limited or just 46 x cukup sticker??
Back to top Go down
mR.nobita
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 14/09/2009
Location : tganu - shah alam

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 3:25 pm

Man4822 wrote:
http://www.mudah.my/Yamaha+125zR+cover+set+S+EDITION-9482372.htm

nak tanye kawan disini, ni coverset model mane yer?? mmg limited or just 46 x cukup sticker??

man,
boleh aje nk tmbah stiker 46..
ni keluaran sparepart dlm kotak..
mybe stiker xckup..



Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 3:32 pm

mR.nobita wrote:
Man4822 wrote:
http://www.mudah.my/Yamaha+125zR+cover+set+S+EDITION-9482372.htm

nak tanye kawan disini, ni coverset model mane yer?? mmg limited or just 46 x cukup sticker??

man,
boleh aje nk tmbah stiker 46..
ni keluaran sparepart dlm kotak..
mybe stiker xckup..



tu la, aku tgk pelik je tadi..

tp harga boleh tahan jgk ni.
hehe



Last edited by Man4822 on Tue Apr 26, 2011 3:56 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
MaGNum_1721
Laskar Kanan


Posts : 307
Join date : 10/12/2010
Age : 25
Location : Kay-L ~ Bangi ~ KL

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 3:37 pm

syamaleeto wrote:
otai2, nk tnyer, piston rings ak tak cantek,, kene tukar,, pomen ckap harge 50,, okie ke?

mhal nyer...siap psang skali ke....???
brand ape..??
setahu aq piston ring brand TP..rm25...
tp tataw la kalo siap psang skali..sbb aq DIY sndri...hehehhe
Back to top Go down
syamaleeto
Laskar Kanan


Posts : 333
Join date : 21/03/2011
Age : 28
Location : puchong

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 3:43 pm

MaGNum_1721 wrote:
syamaleeto wrote:
otai2, nk tnyer, piston rings ak tak cantek,, kene tukar,, pomen ckap harge 50,, okie ke?

mhal nyer...siap psang skali ke....???
brand ape..??
setahu aq piston ring brand TP..rm25...
tp tataw la kalo siap psang skali..sbb aq DIY sndri...hehehhe

tu siap pasang skali,,, mahal ehk? ntahlaa,, kalo tak sdap, mmg siap pomen tuh! hu3.. ape effect lpas tuka piston ring weh?
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 3:55 pm

syamaleeto wrote:
MaGNum_1721 wrote:
syamaleeto wrote:
otai2, nk tnyer, piston rings ak tak cantek,, kene tukar,, pomen ckap harge 50,, okie ke?

mhal nyer...siap psang skali ke....???
brand ape..??
setahu aq piston ring brand TP..rm25...
tp tataw la kalo siap psang skali..sbb aq DIY sndri...hehehhe

tu siap pasang skali,,, mahal ehk? ntahlaa,, kalo tak sdap, mmg siap pomen tuh! hu3.. ape effect lpas tuka piston ring weh?
yer dah harga tu.. upah pasang head blok Rm 25 std kedai.

ring Tp Rm 25, total Rm 50

mungkin ada lagi kedai yang lagi murah kos pemasangannya.
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 4:01 pm

Man4822 wrote:
http://www.mudah.my/Yamaha+125zR+cover+set+S+EDITION-9482372.htm

nak tanye kawan disini, ni coverset model mane yer?? mmg limited or just 46 x cukup sticker??
tokey ni mcm cekik darah je...suka suki ati dia je up harga mcm tu..pastu ckp kalo xnak beli baik dia simpan...berlagak siot.... Mad
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 4:08 pm

yi_tupaijek01 wrote:
Man4822 wrote:
http://www.mudah.my/Yamaha+125zR+cover+set+S+EDITION-9482372.htm

nak tanye kawan disini, ni coverset model mane yer?? mmg limited or just 46 x cukup sticker??
tokey ni mcm cekik darah je...suka suki ati dia je up harga mcm tu..pastu ckp kalo xnak beli baik dia simpan...berlagak siot.... Mad
yi, td aku tgk kat fb, ada org duk sembang pasal dia ni.. ko tgk la set merah petir dia letak 1 k.

katanya stripe tu mcm x ori. set biru laut pon stripe x ori.

harga letak sampai 900.

sebab barang RARE.. lol! lol!

kaya la dia lepas ni
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 4:27 pm

hahaah..harap2 bdk forum ni xda yg beli..aku xjmp la kt fb tu..adush...
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 4:40 pm

yi_tupaijek01 wrote:
hahaah..harap2 bdk forum ni xda yg beli..aku xjmp la kt fb tu..adush...
nanti kalo aku jumpa link, aku bagi.

tu la, aku harap x da la yang terkena dgn dia ni.. kebykkn set dia ori, tapi tang stripe yang spoil.
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 5:10 pm

sahabat2 ku sekalian, nk tanye skit ni, aku dah bg kecikkan nut 2t tu sampai nampak dua je benang dye, tapi tgk kt plug basah gler, lpas tu 2t pun cepat je abis, pelik gak aku
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 5:39 pm

Man4822 wrote:
yi_tupaijek01 wrote:
hahaah..harap2 bdk forum ni xda yg beli..aku xjmp la kt fb tu..adush...
nanti kalo aku jumpa link, aku bagi.

tu la, aku harap x da la yang terkena dgn dia ni.. kebykkn set dia ori, tapi tang stripe yang spoil.
ori pon mcm pelik je aku tgk...ada je btol2 ori..tp ada yg pelik....mcm 46 tu....mane ada ori mcm tuh..ish
Back to top Go down
komi
Bintara Muda


Posts : 593
Join date : 14/09/2009
Age : 30
Location : Bukit Katil, Melaka

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 5:42 pm

nurkaye_akmal wrote:
sahabat2 ku sekalian, nk tanye skit ni, aku dah bg kecikkan nut 2t tu sampai nampak dua je benang dye, tapi tgk kt plug basah gler, lpas tu 2t pun cepat je abis, pelik gak aku

mgkin ade bocor...try check kt hos 2t ke...
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 5:50 pm

komi wrote:
nurkaye_akmal wrote:
sahabat2 ku sekalian, nk tanye skit ni, aku dah bg kecikkan nut 2t tu sampai nampak dua je benang dye, tapi tgk kt plug basah gler, lpas tu 2t pun cepat je abis, pelik gak aku

mgkin ade bocor...try check kt hos 2t ke...
cube check kt pump 2t...buka penutup..tgk keadaan mark 2t tu besar mane..kalo lbh pd 0 pd keadaan xpulas trotle,mgkin kabel 2t ada tersangkut....kalo semua keadaan normal,cek pump 2t..oilseal...mgkin ada bocor2...kalo xda jgk,kne cnsider pam 2t lain..huhuhu..mst asap mcm fogging ni kn?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 7:53 pm

nk ckp asap byk time pagi2 je la huhu, erm byk gak kene cek ni, okeyh2 aku try dulu satu persatu, tanq YI ngan Komi
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 8:22 pm

asap byk pg2 normal la tu bro..hehehe..jgn smp plug basah,minyak meleleh kt ujung ejos tu dh la..hehehe
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Tue Apr 26, 2011 8:42 pm

nk tnya lah..market blok skang berapa ye?..i-1@i-2 ke..blok saja..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Today at 4:11 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V14
View previous topic View next topic Back to top 
Page 15 of 16Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: