.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V14

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next
AuthorMessage
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 6:54 pm

chaosworld wrote:
kira nye, tyar tu dah xde bunga ek, pastu dia wat balik bunga tu? komfem nipis nye tyar tu..
aa..sebab tu aku tanye sini tu..aku rase,xde la sampai xde bunga terus tayar tu..takut,dia kasi korek lagi,sonampak bunga tebal..
sape2 penah bli x?kasi review la..
Back to top Go down
Arthur
Laskar Kelas I


Posts : 197
Join date : 16/09/2009
Age : 24
Location : kota marudu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 6:56 pm

chaosworld wrote:
Arthur wrote:
otai2 sekalian...ade problem skit nk minta pertolongan korang...hehe
moto sy hri tu buat top overhaul...skg ni piston 0.50..lubang angin,minyak ngan asap dah buang permukaan kasar n polished...tapi xde buat porting...
skg ni moto dah running lbih kurang 1.5k k.meter...dah try rembat skit tapi top x mcm dulu...pikap je sedap...top dlu dpt 160 le...skg ni 140 meter dah mati...
sblm buat top overhaul ni tayar size 70/80 depan, 80/90 blkang..skg ni 80/80 depan..90/80 blkang...pe msalahnye ek?? tayar besar sgt?? mainjet & pilot perlu tukar? atau ade mslah yg lain??
spoket saiz 15-38

tyar aku ase..dia berat skit..sbb dlu permukaan tyar kecik..skang dah lebar..cuba nek kan spoket blakang..

tadi dah cube turunkan spoket depan pgi 14...mase rembat top mmg mantap..tapi mati kat 140...kalo gune 15...top lebih kurang 14+...masih boleh pegi lagi..tapi mmg berat sangat...xkan tayar tu besar sgt shinggakan top speed trun dri 160 ke 140?
Back to top Go down
-sLip-
Bintara Muda


Posts : 477
Join date : 04/05/2010
Location : selangor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 7:02 pm

tyr kurik2.. x yah beli la,mcm bpk aku dah terkena beli tyr tubeless kt kedai moto,jenama cap ayam rm50 siap psg,dia kata tyr baru,bpk aku pn beli,sekali balik rumah,aku perhati betul2,kenapa saiz 80/90 kecik mcm 70/90,x penah aku tgk,mmg ketara betul saiznya,sekali sepupu aku tgk,nahhh tyr kurik2.. senang sgt bocor.. bercacing2 dah
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 7:35 pm

Arthur wrote:
chaosworld wrote:
Arthur wrote:
otai2 sekalian...ade problem skit nk minta pertolongan korang...hehe
moto sy hri tu buat top overhaul...skg ni piston 0.50..lubang angin,minyak ngan asap dah buang permukaan kasar n polished...tapi xde buat porting...
skg ni moto dah running lbih kurang 1.5k k.meter...dah try rembat skit tapi top x mcm dulu...pikap je sedap...top dlu dpt 160 le...skg ni 140 meter dah mati...
sblm buat top overhaul ni tayar size 70/80 depan, 80/90 blkang..skg ni 80/80 depan..90/80 blkang...pe msalahnye ek?? tayar besar sgt?? mainjet & pilot perlu tukar? atau ade mslah yg lain??
spoket saiz 15-38

tyar aku ase..dia berat skit..sbb dlu permukaan tyar kecik..skang dah lebar..cuba nek kan spoket blakang..

tadi dah cube turunkan spoket depan pgi 14...mase rembat top mmg mantap..tapi mati kat 140...kalo gune 15...top lebih kurang 14+...masih boleh pegi lagi..tapi mmg berat sangat...xkan tayar tu besar sgt shinggakan top speed trun dri 160 ke 140?

turun spoket depan, pikap lg mencanak..top mmg xde.. org kate nek spoket blakang..hehe.. cuba dlu..bnde ni mmg nk kena try n error..dah dpt yg sdap, xpyh pening2 kepale dah..
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 7:52 pm

-sLip- wrote:
tyr kurik2.. x yah beli la,mcm bpk aku dah terkena beli tyr tubeless kt kedai moto,jenama cap ayam rm50 siap psg,dia kata tyr baru,bpk aku pn beli,sekali balik rumah,aku perhati betul2,kenapa saiz 80/90 kecik mcm 70/90,x penah aku tgk,mmg ketara betul saiznya,sekali sepupu aku tgk,nahhh tyr kurik2.. senang sgt bocor.. bercacing2 dah
CANTEK...bgs review ni
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 9:33 pm

rim ni ngan rim ori mto same ke? same je kan?

http://www.mudah.my/Sportrim+125zr+original-8944661.htm
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 9:39 pm

unknownh wrote:
aku duk usha2 mudah tadi..jupe la org jual tayar ni
http://www.mudah.my/li?ca=5_s&id=5499
tayar dia ni,second kn?pastu bunga2 tu dia buat balik ke cne?ingat nk bli gk..

penat aku taip ilang lak..huhu..dh 2,3 kali aku g beli tayar kt brader ni..stakat ni aku tngok tayar xkurik2 lg..
dia sapu mnyak tu yg nmpak bunga tebal je..tp lg elok g pilih sendiri..
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 10:02 pm

NCH_KU wrote:
unknownh wrote:
aku duk usha2 mudah tadi..jupe la org jual tayar ni
http://www.mudah.my/li?ca=5_s&id=5499
tayar dia ni,second kn?pastu bunga2 tu dia buat balik ke cne?ingat nk bli gk..

penat aku taip ilang lak..huhu..dh 2,3 kali aku g beli tayar kt brader ni..stakat ni aku tngok tayar xkurik2 lg..
dia sapu mnyak tu yg nmpak bunga tebal je..tp lg elok g pilih sendiri..
NI CANTEK GK..aku ade idea ni..
kalau2 ko nk g kn,ko pilih la tayar kt aku..hehe..pastu,pos kt aku..
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 10:04 pm

NCH_KU wrote:
unknownh wrote:
aku duk usha2 mudah tadi..jupe la org jual tayar ni
http://www.mudah.my/li?ca=5_s&id=5499
tayar dia ni,second kn?pastu bunga2 tu dia buat balik ke cne?ingat nk bli gk..

penat aku taip ilang lak..huhu..dh 2,3 kali aku g beli tayar kt brader ni..stakat ni aku tngok tayar xkurik2 lg..
dia sapu mnyak tu yg nmpak bunga tebal je..tp lg elok g pilih sendiri..

ko slalu bli ek, aku ingat nk bli satu ni, tayar belakang dan botak licin la, aku tgk dlm gambor kt mudah mcm cun je lagi tayar dye ni
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 10:06 pm

chaosworld wrote:
rim ni ngan rim ori mto same ke? same je kan?

http://www.mudah.my/Sportrim+125zr+original-8944661.htm

hehe pada aku same jer, rim yamaha ngan kt motor and dkt kotak, tpi kt kotak dye tu pun dah terang2 tulih ori, ko nk bli ke chaosworld
Back to top Go down
NCH_KU
Bintara Muda


Posts : 524
Join date : 19/06/2010
Location : gemencheh

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 11:01 pm

nurkaye_akmal wrote:
NCH_KU wrote:
unknownh wrote:
aku duk usha2 mudah tadi..jupe la org jual tayar ni
http://www.mudah.my/li?ca=5_s&id=5499
tayar dia ni,second kn?pastu bunga2 tu dia buat balik ke cne?ingat nk bli gk..

penat aku taip ilang lak..huhu..dh 2,3 kali aku g beli tayar kt brader ni..stakat ni aku tngok tayar xkurik2 lg..
dia sapu mnyak tu yg nmpak bunga tebal je..tp lg elok g pilih sendiri..

ko slalu bli ek, aku ingat nk bli satu ni, tayar belakang dan botak licin la, aku tgk dlm gambor kt mudah mcm cun je lagi tayar dye ni

ada aku teman mmber aku beli gak..aku tukang pilih tayar je..klau tayar tubeless cek dulu cacing dia bnyak tak..
tp brader tu akan cakap awal2 ada cacing ke idok..ada tayar yg cun ngan tak..luck masing2 lah..
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 11:18 pm

owh yeker, better kene pg shah alam la kan, kang kalo pos kang, nyesal plak dapt tayar tk elok haha
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan


Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sat Apr 09, 2011 11:19 pm

NCH_KU wrote:

ada aku teman mmber aku beli gak..aku tukang pilih tayar je..klau tayar tubeless cek dulu cacing dia bnyak tak..
tp brader tu akan cakap awal2 ada cacing ke idok..ada tayar yg cun ngan tak..luck masing2 lah..
cantek ah..coverset sme dh,stripe je lain..tp akui ade gk stripe cm ko..x tepek je..haha
bleh a tlg2 plih,pos kt aku eh..leh x?
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sun Apr 10, 2011 1:09 am

nurkaye_akmal wrote:
chaosworld wrote:
rim ni ngan rim ori mto same ke? same je kan?

http://www.mudah.my/Sportrim+125zr+original-8944661.htm

hehe pada aku same jer, rim yamaha ngan kt motor and dkt kotak, tpi kt kotak dye tu pun dah terang2 tulih ori, ko nk bli ke chaosworld

xtau nk beli ke x..dlm dilema skang..sbb topup skit je lg duit, leh dpt enkei 6 btg..tp enkei org kate berat.. tp market beb..aduhai..pening2..kalo duit bnyk trus smbat enkei 3btg..hahaha
Back to top Go down
Man4822
Bintara Muda


Posts : 511
Join date : 24/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sun Apr 10, 2011 1:14 am

chaosworld wrote:
nurkaye_akmal wrote:
chaosworld wrote:
rim ni ngan rim ori mto same ke? same je kan?

http://www.mudah.my/Sportrim+125zr+original-8944661.htm

hehe pada aku same jer, rim yamaha ngan kt motor and dkt kotak, tpi kt kotak dye tu pun dah terang2 tulih ori, ko nk bli ke chaosworld

xtau nk beli ke x..dlm dilema skang..sbb topup skit je lg duit, leh dpt enkei 6 btg..tp enkei org kate berat.. tp market beb..aduhai..pening2..kalo duit bnyk trus smbat enkei 3btg..hahaha

enkei kalo kaler hitam susah nak dpt.. bounce
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sun Apr 10, 2011 1:16 am

enkei org kate berat..tp berat cam ne tu aku xtau..performance leh drop.. aku penting kan performance..market biar skit2 pun xpe..haha..
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sun Apr 10, 2011 2:51 am

chaosworld wrote:

xtau nk beli ke x..dlm dilema skang..sbb topup skit je lg duit, leh dpt enkei 6 btg..tp enkei org kate berat.. tp market beb..aduhai..pening2..kalo duit bnyk trus smbat enkei 3btg..hahaha

bia betik ko nk bli blk rim sbijik mcm yg yg ko pnah jual..?
pendapat aku, drpd ko bli ori+baru kaler hitam, baek amek yg silver....rare sket brg tak brape lame.
same arge jugak, ori+baru bli sndr kt kedai....nk belek dlu ke, nk terus psg kt moto pn bleh..
kalo bleh topup sket bajet, amek enkei 6btg la..
tkde berat mane pn la!.....mindset je sume tu..
Razz

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sun Apr 10, 2011 2:53 am

Ultra-Z wrote:
chaosworld wrote:

xtau nk beli ke x..dlm dilema skang..sbb topup skit je lg duit, leh dpt enkei 6 btg..tp enkei org kate berat.. tp market beb..aduhai..pening2..kalo duit bnyk trus smbat enkei 3btg..hahaha

bia betik ko nk bli blk rim sbijik mcm yg yg ko pnah jual..?
pendapat aku, drpd ko bli ori+baru kaler hitam, baek amek yg silver....rare sket brg tak brape lame.
same arge jugak, ori+baru bli sndr kt kedai....nk belek dlu ke, nk terus psg kt moto pn bleh..
kalo bleh topup sket bajet, amek enkei 6btg la..
tkde berat mane pn la!.....mindset je sume tu..
Razz

ye ke zam? ko pnh pkai x enkei 6 btg? mto jd lembab x?
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sun Apr 10, 2011 2:59 am

hehe ni pendapat aku pkai enkei 6 batang, dlu pkai rb 8 batang, pickup ade and top dlm 160 mcm tu la, tp bile dah masuk enkei ni rase mcm lagi sedap je pg dye, tp kalo ko pegg rim kosong enkei ngan yamaha tu memang berat enkei lagi la, bile dah pkai enkei plak, pickp okay and top lagi cepat dpt, mungkin momentum rim yg berat tu tolong bg increase speed tu la, jadi pada aku enkei sedap lagi hehe
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sun Apr 10, 2011 3:00 am

aisshh..racun2 ni..kumpul duit arhh.. nk beli gak nnti..hehe..stay tuned!
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sun Apr 10, 2011 3:04 am

btol2 kumpul slow2, t dah dapt memang rase kepuasan yang maksimum hehe, tapi itu depend la kepada poket dan minat orang tu sendiri kan
Back to top Go down
chaosworld
Leftenan Muda


Posts : 1928
Join date : 26/07/2010
Location : pekan-kuantan

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sun Apr 10, 2011 3:07 am

ahh..boleh nye.. hendak seribu daye, xnk seribu dalih..hehe
Back to top Go down
nurkaye_akmal
Pegawai Waran I


Posts : 1229
Join date : 25/11/2010
Age : 26
Location : Kuale Kangsor

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sun Apr 10, 2011 3:11 am

chaosworld wrote:
ahh..boleh nye.. hendak seribu daye, xnk seribu dalih..hehe

hehe bagus2, berjaye meracun mlm ni keh2
Back to top Go down
yi_tupaijek01
Leftenan Madya


Posts : 2078
Join date : 05/01/2010
Age : 29
Location : KUALA TERENGGANU-SHAH ALAM

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sun Apr 10, 2011 10:03 am

chaosworld wrote:
enkei org kate berat..tp berat cam ne tu aku xtau..performance leh drop.. aku penting kan performance..market biar skit2 pun xpe..haha..
kalo pentingkn performance,guna aloi pon mantop...market jgk tu...xpyh pakai sportrim...name pon dh pelik(rim sukan)..bt ape pakai..ngeh3...
member aku penah beli kaler silver ori yamaha kt kedai,tp kaler dia xsama sejibik mcm orimotor...npk lain ckt..performance xtau la...
enkei vs yamaha stended
-kelebaran memihak kepada yamaha stended
-dr segi rupa lg cun yamaha stended(sebb bila dh msuk tyr stended saiz,npk cun giler)
-ringan lg cun kpd yamaha stended
-momentum memihak kpd enkei
-ketahanan of coz enkei
-lubang-enkei je
-market-enkei lebih ckt...ckt je pon..
-harga-enkei lg lebih..
*bg aku enkei ni cun kalo masuk dua2 tyr 70/90.
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Sun Apr 10, 2011 10:31 am

dolu2 aku jual rim 6btg yamaha silver asal moto aku sbb amek rb.
berbaloi ke?
hmm,
berbaloi2~~

_________________
Like a Star @ heaven moto saya dah lama tak basuh...... Suspect ......moto anda bagaimana? Like a Star @ heaven
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V14   Today at 5:37 pm

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V14
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 16Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: